Χαρακτηριστικα τμηματος γεωγραφιας

τμ. Γεωγραφίας

Συγγραφέας Χαρακτηριστικα τμηματος γεωγραφιας

Τετ, 16 Νοέ 2011 11:27 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

tardis
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Nov 16, 2011
3

Καλησπερα και να σημειωσω οταν εχετε πολυ ωραιο φορουμ και οργανομενο στο παπεπιστημιο αιγαιου. Ειδα καποια σχετικα τοπικ ειναι αληθεια αλλα η ερωτηση μου ειναι καπως περιεργη , ποσο θεωρητικο ειναι το τμημα. Ανηκει στη σχολη των κοινωνικων επιστημων αλλα θα ηθελα οι ιδιοι φοιτητες να μου πειτε πως παει εργατηρια η σχολη ; μπορεις να επιλεξεις μαθηματα σχετικα με ιστορια κοινωνιολογια και γενικως θεωριτικες επιστημες ; Και το βασικο για εμενα εχει πολλα μαθηματα σχετικα με μαθηματικα φυσικη ;

Ελπιζω να μη σας κουρασα , τωρα γιατι τα ρωτω ολα αυτα ο προβληματισμος που ξενικα 4 χρονια πριν οταν φοιτουσα στη β λυκειου και επελεξα τεχνολογικη κατευθυνση ενω παντα με ενδιεφερε και εκτος σχολιο κυριως η ιστορια και αργοτερα κοινωνιολογια λογοτεχνια και αλλα σχετικης κατευθυνσης. Μετα πηγα τριτη μπηκα στο tempo των πανελληνιων εκανα μια προσπαθεια( μικρη ..μεγαλη οσο μπορουσα) συγκεντρωσα ~14.000 μορια και περασα σε ενα τει πληροφορικης οπου τωρα στην αρχη του 3ου ετος ευτυχος στην πολη μου και δεν εχω ταλαιπωρηθει οικονομικος .Αλλα εκανα υπομονη 1 εξαμηνο περασα τα περισοτερα μαθηματα α' εξαμηνου στο δευτερο τα ιδια μετα το επομενο εξαμηνο αρχισα να βαριεμε... και μην μπορων να κανω υπομονη με τις ολο και περισοτερα μαθηματικα , κυκλωματα και τα σχετικα ( μονο με τον προγραμματισμο δεν εχω προβλημα).Αδιεξοδο.. .Αρχισα να σκεφτομαι τι μπορω να κανω , ειναι μια μεγαλη αποφαση να φυγω . Βεβαια απο την τριβη και με συμφοιτητες απο αλλα μερη και με τον ακαδημαικο χωρο ειδα και τις δυσκολιες απο κοντα( μεσα απο τους φιλους που εκανα εδω που ειμαι) σε μια αλλη πολη οταν σπουδαζεις , περα απο το θεμα να κατσω να ξαναδιαβασω και να δωσω πανελληνιες.Καθε απαντηση ευπροσδεκτη.

Αμαν , βγηκε ολοκληρη εκθεση ιδεων.. ειπα μην κουρασω αλλα εγραψα μαι σελιδα κειμενο Poke Tounge

Πεμ, 17 Νοέ 2011 12:15 pm

fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού

Aug 22, 2008
1390

πστ αγαπουλα καλως ηρθες! οντως η ομαδα ειναι οαση μεσα στην "ερημο" του αιγαιου! χιχιχιχι

Εγω είμαι κοινωνιολογια, κριμα που ρωτας για γεωγραφια και σε χανουμε γιατι σε βλεπω δικο μας, εχεις δυνατοτητες απο οτι μας λες.
η γεωγραφια εχει απο οσο ξερω και θεωρητικο και πρακτικο ιστο μαθηματων καθως και αν το θελεις ενα ανθρωποκεντρικο κομματι!

επίσης διατμηματικα μαθηματα μπορεις να παρεις απο ολες τις σχολες, αλλα εναν συγκεκριμενο αριθμο μαθηματων, αυτα τα ξερει η γραμματεια σου....

μηπως ομως να μην πεταξεις αυτο που ηδη κανεις? ζουμε σε δυσκολους καιρους... η γεωγραφια ειναι καλη σχολη, ομως η αποκατασταση της, οπως και η δικη μας ειναι μηδενικη-ελαχιστη... εσυ εχεις καλυτερες πιθανοτητες αποκαταστασης... και περαν αυτου εχεις κανει εναν κοπο, εστω και αν δεν σου αρεσει, που ειναι σημαντικος, γιατι να ξεκινησεις αλλα 4 χρονια απο την αρχη, σε εναν τοπο που θα δαπανησεις αρκετα χρηματα και κοπο απο την αρχη... και αν το μετανιωσεις δεν θα υπαρχει γυρισμος... επίσης η σχολες εδω, εχουν παρει την κατω βολτα ασχετος του καλου επιπεδου που εμεις ξερουμε και παλευουμε να εχουμε, οι αλλοι μας υποτιμουν συστηματικα και κατ' εξακολουθηση... απλα σκεψου το...

αυτες οι δικες μου σκεψεις, καποιος γεωγραφος θα σε κατατοπισει καλυτερα για τα "ψιλα" γραμματα

Πεμ, 17 Νοέ 2011 12:32 pm

e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών

Έχει πολλά μαθήματα σαν αυτά που θες. Και έχει και περιβαλλοντικά, και γεωπληροφορικής. Είναι σε κατευθύνσεις. Αν πάρεις την κατεύθυνση της ανθρωπογεωγραφίας, θα έχεις κυρίως θεωρητικά. Έχει και λίγα υποχρεωτικά μαθήματα σχετικά με φυσική και μαθηματικά στα πρώτα έτη αλλά για σένα μάλλον θα είναι απλά αφού ήσουν σε σχολή που είχε όλο τέτοια.

Δες εδώ τα μαθήματα: http://www.geo.aegean.gr/greek/undergrad_program.htm

Πεμ, 17 Νοέ 2011 1:08 pm

tardis
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Nov 16, 2011
3

χμμ απο τα μαθηματα του πρωτου ετους χρωσταω ακομα μαθηματικα στη σχολη ( φυσικη με 5 την ολοκληρωσα) για αυτο με απασχολει και η δυσκολια ειναι του 1ου ετους,

Τωρα,

fraoulitsa έγραψε:

μηπως ομως να μην πεταξεις αυτο που ηδη κανεις? ζουμε σε δυσκολους καιρους... η γεωγραφια ειναι καλη σχολη, ομως η αποκατασταση της, οπως και η δικη μας ειναι μηδενικη-ελαχιστη... εσυ εχεις καλυτερες πιθανοτητες αποκαταστασης... και περαν αυτου εχεις κανει εναν κοπο, εστω και αν δεν σου αρεσει, που ειναι σημαντικος, γιατι να ξεκινησεις αλλα 4 χρονια απο την αρχη, σε εναν τοπο που θα δαπανησεις αρκετα χρηματα και κοπο απο την αρχη... και αν το μετανιωσεις δεν θα υπαρχει γυρισμος... επίσης η σχολες εδω, εχουν παρει την κατω βολτα ασχετος του καλου επιπεδου που εμεις ξερουμε και παλευουμε να εχουμε, οι αλλοι μας υποτιμουν συστηματικα και κατ' εξακολουθηση... απλα σκεψου το...

Ισχυουν 100% αυτα που λες.... για αυτο λεω οτι ειμαι σε ενα μικρο αδιεξοδο στο θεμα σπουδων.. και οικονομικα οπως εξελίσσονται τα πραγματα ειναι δυσκολα , +το νεο νομο που σε πιεζει σε χρονια.. γενικα φοβαμαι μην αντι για 2 χρονια που εχω ηδη δαπανησει πανε χαμενα περισσοτερα αν δεν παρω πτυχιο..
ειναι μια μεγαλη σιγουρα αποφαση..
Απο κι αλλους φοιτητες της γεωγραφιας αν μπορουν να πουν τις εντυπωσεις τους απο το τμημα θα με βοηθαγε !

Σας ευχαριστω,

Πεμ, 17 Νοέ 2011 2:00 pm

e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών

για τους παλιούς δεν είναι μόνο +2 χρόνια, είναι 2ν.

της γεωγραφίας είναι πιο εύκολα από του λυκείου γιατί χρειάζονται απλά ως υπόβαθρο και δεν είναι το ίδιο το μάθημα

Πεμ, 17 Νοέ 2011 2:25 pm

fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού

Aug 22, 2008
1390

πες βρε καμια συμβουλη για το παιδι! μεταπτυχιακος εισαι!

Πεμ, 17 Νοέ 2011 6:01 pm

maria_geo
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Aug 26, 2008
124

Καλησπέρα κ από μένα. Εγώ είμαι Γεωγράφος στο 4ο έτος. Τα μαθήματα είναι αρκετά θεωρητικά. Χωρίζονται σε επιλογής και υποχρεωτικά.Επιλογής έχεις δικαίωμα από το 4ο εξάμηνο και μετά να πάρεις. Κάθε εξάμηνο επιλέγεις αναγκαστικά 6 μαθήματα μόνο,ενώ μετά το 4ο έτος νομίζω μέχρι 8. Η σχολή δεν έχει φυσική,μόνο φυσική γεωγραφία που είναι διαφορετικός κλάδος (καμία σχέση με σχολείο) και από μαθηματικά μόνο κάποια στατιστική,όπως ποσοτικές μέθοδοι στη γεωγραφία ή όπως χωρική στατιστική στο 3ο έτος. Γενικότερα είναι βαθμιαίας δυσκολίας τα μαθήματα δηλαδή όσο ανεβαίνει εξάμηνο τόσο πιο δύσκολα γίνονται αλλά όχι και ιδιαίτερης δυσκολίας στο σύνολο. Θέλει παρακολούθηση και έχει κάποια υποχρεωτικά εργαστήρια από το πρώτο έτος ακόμα. Μετά το 4ο εξάμηνο όμως όπου επιλέγεις κατευθύνσεις είναι στο χέρι σου αν θα τα συνεχίσεις ή όχι με πολλά από τα εργαστήρια. Τότε είναι που επιλέγεις κατευθύνσεις. Πχ Αυτά τα μαθήματα που θέλεις, θεωρητικά κοινωνιολογικά και ανθρωπολογικά έχει κυρίως η κατεύθυνση της "ανθρωπογεωγραφίας" και χωρίς καθόλου εργαστήρια. Το μόνο που χρειάζεται σχεδόν σε όλα τα μαθήματα είναι εργασίες. Ατομικές ή ομαδικές ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθηγητή κ του μαθήματος φυσικά. Υπάρχουν επίσης άλλες κατευθύνσεις, 4 είναι στο σύνολο. Τέλος για τα διατμηματικά μαθήματα δεν συνηθίζεται γεωγράφοι να επιλέγουν από τα άλλα τμήματα αλλά μαθήματα καθώς υπάρχει ένα θέμα με τις διδακτικές μονάδες των μαθημάτων,το αντίστροφο όμως συμβαίνει συχνά.(αυτά θα τα καταλάβεις καλύτερα όταν έρθεις). Αναλυτικά μπορείς να δεις τα πάντα ότι χρειάζεσαι για το τμήμα και τα μαθήματα εδώ: http://www.geo.aegean.gr//
Και ότι άλλο θέλει μπορείς να με ρωτήσεις.

Πεμ, 17 Νοέ 2011 6:08 pm

tzina
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Sep 10, 2010
17

Γεια σου...Ειμαι δευτερο ετος στην σχολη γεωγραφιας ...Συμφωνω με την fraoulitsa , τν e3iswsi k maria geo σε οτι σου ειπαν παραπανω...αλλα δεν ειναι λιγο κριμα να χαθουν 2 χρονια απο την σχολη που εισαι τωρα?τα μαθηματα ειναι ευκολα..απλα εχει πολλες εργασιες....!!

Πεμ, 17 Νοέ 2011 8:37 pm

tardis
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Nov 16, 2011
3

ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σας οποια αλλη σχετικη παρατηρηση ευπροσδεκτη,
και μια αλλου τυπου ερωτηση οσοι ενοικιαζεται καποια στεγη ποσα χρηματα δαπανατε ενα μεσο μηνα αν επιτρεπεται( οχι μονο το ενοικιο γενικως); ( Το 'χω συζήτησει με συμφοιτητες μου εδω αλλα υποθετω Αθηνα-μυτιληνη θα υπαρχει μια διαφορα)

Πεμ, 17 Νοέ 2011 9:54 pm

fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού

Aug 22, 2008
1390

Μικρη διαφορα.. τα νοικια για ενα καλο σπιτι ειναι 300-350, ρευματα και αυτα γυρω στα 100...

Το φαι της λεσχης δεν τρωγεται με τιποτα, εχει πεσει πολυ η ποιοτητα του, αλλα ειναι δωρεαν, οι μεταφορες δωρεαν αλλα στιβαζεσαι σε ενα αστικο με πααρα πολλα ατομα, αργει και πολλες φορες σε αφηνει απεξω...
Αλλα η ζωη γενικα εχει ακριβυνει... να σου πω εγω οπως και πολλοι που μιλαω δαπανουν καθαρα περα απο νοικια και εξοδα σπιτιου 350 το μηνα... τωρα εσυ μπορει να εισαι πιο οικονομικος και να θελεις λιγοτερα... αυτα πανω κατω Smile

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις πρωτοετεις φοιτητης τμηματος γεωγραφι...

από e3iswsi
Συζήτηση: τμ. Γεωγραφίας Απαντήσεις: 3

Κυρ, 29 Νοέ 2015 11:50 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Οι αιθουσες διδασκαλιας του τμηματος ...

Συζήτηση: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Απαντήσεις: 3

Σαβ, 16 Μάϊ 2015 11:01 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σελιδα στο Facebook για το ΠΜΣ τμηματ...

από alpha
Συζήτηση: τμ. Κοινωνιολογίας Απαντήσεις: 1

Παρ, 27 Μάϊ 2011 2:25 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις διατμηματικα μαθηματα γεωγραφιας

από fraoulitsa
Συζήτηση: τμ. Γεωγραφίας Απαντήσεις: 10

Τρι, 07 Σεπ 2010 8:09 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Για οσους κανουν μεταπτυχιακο στο τμη...

Συζήτηση: Το Χρονοντούλαπο Απαντήσεις: 1

Κυρ, 13 Απρ 2008 4:36 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics