ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑ.ΜΑΚ!

   
   

 Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο

 
Συγγραφέας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑ.ΜΑΚ!
 
       
Παρ, 07 Απρ 2006 9:34 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mAyrh_gAta--
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Mar 17, 2005
37
Τόπος: athens


από το indymedia:

http://athens.indymedia.org/display.php?articleId=9840

Παράθεση:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Μακεδονίας νόθευσε τα εκλογικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών την Τετάρτη 5 Απριλίου ακυρώνοντας επιδεικτικά ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων, καταγράφοντας ως έγκυρα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ήταν φανερά άκυρα και μετατρέποντας τα λευκά ψηφοδέλτια σε άκυρα έτσι ώστε να μη καταμετρηθούν στο τελικό ποσοστό. Και όλα αυτά υπό την «προστασία» περίπου 10 μπράβων που προσέλαβε η εν λόγω παράταξη για «να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως αυτοδύναμη παράταξη αφού κατέχει 7 από τις 11 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συλλόγου Φοιτητών, επέβαλε την αυτοδυναμία της και στην εφορευτική επιτροπή, ελέγχοντας απόλυτα τις αποφάσεις της και καθιστώντας ανούσια τη μειοψηφική συμμετοχή των υπολοίπων παρατάξεων. Όσον αφορά τις παρατάξεις που δε συμμετέχουν στο ΔΣ, αυτές αποκλείστηκαν εντελώς από την εφορευτική επιτροπή, ενώ στις υπόλοιπες σχολές η εφορευτική επιτροπή αποτελείται από ένα μέλος από κάθε παράταξη, είτε συμμετέχει είτε όχι στο ΔΣ. Αυτό το γεγονός ουσιαστικά έλυσε τα χέρια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έτσι ώστε να μπορέσει να νοθεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

• Πιο συγκεκριμένα, μέλη της εφορευτικής επιτροπής που ανήκουν στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ακύρωναν μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων ψηφοδέλτια της ΕΑΑΚ και άλλων παρατάξεων, σκίζοντας τα ή σημαδεύοντας τα με στυλό την ώρα που άνοιγαν το φάκελο. Συγκεκριμένα ακυρώθηκαν 30 ψηφοδέλτια της ΕΑΑΚ και αρκετά των παρατάξεων ΠΑΣΠ, ΔΙΚΤΥΟ.

• Επιπλέον, έπαιρναν ως έγκυρα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τα οποία είναι σκισμένα και ζωγραφισμένα. Σε φακέλους όπου υπήρχαν περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια μετρούσαν ως έγκυρα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ και αφαιρούσαν τα υπόλοιπα.

• Τέλος, σημαδεύανε με στυλό τα λευκά ψηφοδέλτια για να γίνουν άκυρα και να μην καταμετρηθούν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Με αυτούς τους τρόπους η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλοιώνει τα εκλογικά αποτελέσματα και διατηρεί την αυτοδυναμία της επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η συμπεριφορά της δεν μας εκπλήσσει καθώς είναι η ίδια παράταξη μέλη της οποίας:

• είχαν ιδρύσει εταιρίες για να απομυζούν κρατικές επιχορηγήσεις

• χειροδικούσαν εναντίων καθηγητών και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν συνελεύσεις. Επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι έλεγχαν τα αποτελέσματα των πρυτανικών εκλογών.

Κατακριτέα όμως είναι και η στάση που κράτησε η ΠΚΣ, η οποία όχι μόνο δεν πήρε θέση κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης για όσα συνέβαιναν, αλλά επιπλέον έκανε τα στραβά μάτια.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση


     
 
       
Δευ, 10 Απρ 2006 11:10 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mentoriS
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Sep 29, 2005
123
Τόπος: Thessaloniki


Ε αυτά είναι κλασσικά.το Πα.Μακ ειναι τσιφλίκι της εν λογω παράταξης.
Τωρα στο περιεχομενο και το τελευταίο σχολιο περι ΠΚΣ χωρίς να ξέρω τι εγινε, εχω να πω οτι Τα παραταξιακα παρατραγουδα καλα κρατουν και γινονται γελοια οταν οι" αριστεροι" χτυπιουνται μεταξύ τους αντί να βλέπουν τπτ πιο ουσιώδες.

Αλλά τι περιμένεις απο την 1η παράταξη μέχρι την τελευταία υπάρχει παντα κάποιος συμβηβασμένος στοκος στην εξουσία (μέσα στην ομάδα αυτή) και απο κάτω ακολουθούν τα προβατα που χάβουν όσα ακούνε.

     
 
       
Τετ, 12 Απρ 2006 10:28 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dap_M
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Mar 07, 2006
3


H Δαπ το ενα η Δαπ το αλλο,ρε παλικαρια, μπορειτε να δεχτειτε τα αποτελεσματα???Τελειωσε,παει,περασανε οι εκλογες και για αλλη μια φορα οι αριθμοι μιλησανε.Το 43% δεν ειναι τυχαιο και δεν πηγαζει απο νοθειες ενα τοσο μεγαλο ποσοστο!Ενταξει,εγω το παραδεχομαι οτι εχουν γινει και νοθειες.Κανεις δεν ειναι αθωος και παντου υπαρχουν μ......Απο κει και περα μην προσπαθειτε να με πεισετε οτι μονο η Δαπ εχει τετοιες μεθοδους!!!Ασε,γιατι αμα αρχισω να λεω γεγονοτα...
Εγω απλα θελω να επικεντρωθω στα αποτελεσματα.Ρωταω λοιπον τους φιλους μου τους Σαμιώτες.Πως Σας φανηκαν τα αποτελεσματα στο νησι σας.Ξερουμε πολυ καλα οτι σε μικρα μερη δεν παιζουν νοθειες κ.τ.λ.
Μιλαμε για μια σχολη με 30 ψηφους διφορα νικη της Δαπ και για αλλη μια,το Μαθηματικο ,στην οποια η Δαπ μηδενισε την διαφορα και υπαρχει ισοεδρια.
Και το παλικαρι ο Εαακιτης να μην το παιζει δικαιος και αδικημενος γιατι ολοι θυμομαστε την καταντια στις περσινες εκλογες στη Στατιστικη...Δηλαδη ειναι πιο αθωο απο τις νωθειες που αναφερει το να υπονομευεις την ψηφο του φοιτητη και να τα κανεις πλακακια με την ΑΦΑ για να παρεις αντιπροεδριλικι και να πετας τον νικητη απ εξω???

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η' ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Β...

Συζήτηση: Το Χρονοντούλαπο Απαντήσεις: 1

Τετ, 19 Απρ 2006 11:21 am Τελευταίο Μήνυμα
Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΣΠ Σ.Θ.Ε. ΣΑΜΟΥ

από saxe03
Συζήτηση: 2005 - Σάμος Πολιτιστική Απαντήσεις: 13

Τετ, 01 Ιούν 2005 1:12 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συζήτηση: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο Απαντήσεις: 0

Δευ, 30 Μάϊ 2005 12:36 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics