Περιστατικά Παντείου 13-4-2006

   
   

 Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

 
Συγγραφέας Περιστατικά Παντείου 13-4-2006
 
       
Δευ, 17 Απρ 2006 8:31 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


ElSolidario
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Feb 22, 2005
113


Arrow Ενάντια σε αυτούς που θέλουν να προπαγανδίζουν, να παραπληροφορούν και να λασπολογούν μέσα από τηλεοράσεις και Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης:


"Εκεί που δε φτάνει το γκλοπ του μπάτσου, φτάνει το μαχαίρι (και το όπλο) του φασίστα"

από www.indymedia.gr
Την Πέμπτη 13 Απρίλη το μεσημέρι, εντοπίστηκε μέσα στο Πάντειο μέλος της φασιστικής οργάνωσης "χρυσή αυγή", ο οποίος, όπως αργότερα έγινε γνωστό, είναι γιος απόστρατου αξιωματικού της Αστυνομίας. Όταν φοιτητές τον πλησίασαν εκείνος αντέδρασε στρέφοντας εναντίον τους πιστόλι, όμως πριν προλάβει να το χρησιμοποιήσει αφοπλίστηκε. Αμέσως οδηγήθηκε στην Πρυτανεία όπου βρέθηκε πάνω του και δεύτερο όπλο, που όπως και το πρώτο ήταν κρότου-λάμψης. Οι προθέσεις της πρυτανείας ήταν να παραδώσουν τον Γεράσιμο Παπαγιάννη στην αστυνομία για να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, αλλά αργά το απόγευμα για ιδεολογικούς λόγους αφέθηκε ελεύθερος.
Στήθηκε μικροφωνική πληροφόρησης έξω από την Πάντειο και καλέστηκε συγκέντρωση ενάντια στις φασιστικές και παρα-κρατικές προκλήσεις.
Περίπου στις 5, ομάδα φασιστών οπλισμένοι με μαχαίρια και δακρυγόνα και σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ επιτέθηκε εναντίον των παρευρισκομένων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις φοιτητές από μαχαιριές.
Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, την επίθεση των ακροδεξιών με μαχαίρια -ο μοναδικός που δεν φορούσε κράνος- διεύθηνε ο Δ. Ζαφειρόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με το συνδυασμό της «πατριωτικής συμμαχίας».

Ανακοίνωση από Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

Όπου δε φτάνουν τα γκλομπ της δημοκρατίας, φτάνουν τα όπλα και τα μαχαίρια των φασιστικών συμμοριών της

Το πρωί της Πέμπτης 13 Απρίλη εντοπίστηκε από συντρόφους στο χώρο του Παντείου φασίστας (ονόματι Γεράσιμος Παπαγιάννης), φοιτητής του πανεπιστημίου. Ακινητοποιήθηκε και ύστερα από έρευνα πάνω του βρέθηκε όπλο, το οποίο και αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε συνέχεια νυχτερινής επιδρομής φασιστών, στη σχολή, με αναγραφή συνθημάτων, στις 17 Οκτωβρίου 2005 και της επίθεσης στις 4 Ιανουαρίου 2006 (και ενώ η σχολή ήταν κλειστή) στο αντιεξουσιαστικό στέκι, που προκάλεσε υλικές ζημιές.
Μετά την ακινητοποίησή του και μέσα σε ένα κλίμα έντασης, ο φασίστας μεταφέρεται στο κτίριο της πρυτανείας, όπου σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε πάνω του και δεύτερο όπλο (φωτοβολίδων). Επίσης, σε τσάντα που κατείχε βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα, ενώ ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι μέλος της "χρυσής αυγής", του "μετώπου νεολαίας" της "πατριωτικής συμμαχίας" και ότι αρθρογραφεί στις εφημερίδες "χρυσή αυγή" και στον χουντικό "ελεύθερο κόσμο" (με το ψευδώνυμο "Ιωάννης Μάνεσης").
Για τη δημοσιοποίηση του γεγονότος στήνεται μικροφωνική στον πεζόδρομο της σχολής και διαβάζονται κείμενα που ενημερώνουν για το περιστατικό.
Αρκετή ώρα αργότερα και ενώ κόσμος συγκεντρώνεται στο Πάντειο, ομάδα φασιστοειδών (με τον γενικό γραμματέα της "πατριωτικής συμμαχίας" και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, Ζαφειρόπουλο, να δίνει το πρόσταγμα) επιτίθεται στο κτίριο της πρυτανείας με ξύλα και μαχαίρια, ενώ ρίχνεται και δακρυγόνο. Στη συμπλοκή που ακολουθεί, ενώ αποκρούονται, μαχαιρώνουν τρία άτομα. Τα φασιστοειδή έφτασαν στο χώρο του Παντείου μαζί με διμοιρία των ΜΑΤ, υπό την κάλυψη της οποίας, επίσης, αποχώρησαν.
Μετά το περιστατικό, διμοιρίες αποκλείουν τους γύρω δρόμους και φτάνουν σε λίγα μέτρα απόσταση από τον πεζόδρομο του Παντείου, όπου σύντροφοι στήνουν οδοφράγματα για τυχόν νέα επίθεση (φασιστών ή μπάτσων).
Λίγο αργότερα γίνεται γνωστό ότι μπάτσοι επιτέθηκαν και απήγαγαν έναν από τους τραυματίες μαχαιρωμένους που πήγε στον "ευαγγελισμό" και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ για κατάθεση.
Καθ' όλη τη διάρκεια των παραπάνω γεγονότων κομματικοί και πρυτανικές αρχές προσπαθούν να διαμεσολαβήσουν για να δοθεί ο φασίστας στους μπάτσους, ενώ τα μέσα ενημέρωσης ρίχνουν τη "λάσπη" τους, για ακόμη μία φορά.
Το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται σε ένα δεύτερο κύκλο επιθέσεων, ο οποίος λαμβάνει χώρα μετά τη δημοκρατική διευθέτηση του αιτήματος για κλείσιμο των γραφείων της "χρυσής αυγής". Δεν χρειαζόταν ούτε η αγαστή συνεργασία μπάτσων και φασιστών κατά την επίθεση στην πρυτανεία, ούτε οι δηλώσεις του γενικού αστυνομικού διευθυντή αττικής, Γκόλφη, ότι το φασιστοειδές "δεν θα κατηγορηθεί γιατί τα όπλα του τα έβαλαν" (εξάλλου, μη ξεχνάμε ότι είναι γιος υψηλόβαθμου μπάτσου), για να πούμε ότι οι φασίστες αποτελούν το μακρύ χέρι των κατασταλτικών μηχανισμών και καλούνται να κάνουν αυτό που το πρόσχημα της "δημοκρατικής νομιμότητας" δεν "επιτρέπει" στους επίσημους μηχανισμούς της.
Για εμάς δεν έχει καμία σημασία ότι το φασιστοειδές εντοπίστηκε με τα όπλα μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο, ούτε μας απασχολεί το εάν θα διαγραφεί από τη σχολή ή θα ασκηθούν διώξεις εναντίον του. Εξάλλου, η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος και να μην παραδοθεί στους μπάτσους ήταν μία συνειδητή επιλογή, ξεπερνώντας τις αυταπάτες περί απονομής "δικαίου" από τους κρατικούς μηχανισμούς (προέκταση των οποίων, εξάλλου, αποτελούν οι φασιστικές συμμορίες).
Όσο για αυτούς που ακόμη μία φορά έκαναν λόγο για "συμμοριτοπόλεμο των άκρων" η καθημερινή μας ανατρεπτική παρουσία και δράση εντός και εκτός σχολής, στην κατεύθυνση του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, αποτελεί τη δικιά μας απάντηση. Προτάσσοντας την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.
Τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση δεν θα τον σταματήσουν ούτε οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί, ούτε οι εντεταλμένες φασιστικές συμμορίες τους .

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συμμετοχή σε έρευνα του Παντείου για ...

Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τετ, 14 Νοέ 2018 2:46 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Video-Στιγμιότυπα από Πολιτιστική Χίο...

από inertia
Συζήτηση: 2006 - Χίος Πολιτιστική Απαντήσεις: 0

Σαβ, 14 Ιούλ 2007 2:38 am Τελευταίο Μήνυμα
Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή μερικές αλλαγές στην οργάνωση των κατ...

από inertia
Συζήτηση: Ανακοινώσεις & Κανονισμοί Forum Απαντήσεις: 0

Δευ, 18 Δεκ 2006 1:44 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις "Γενικά" <Απορίες-Πληροφ...

Συζήτηση: 2006 - Χίος Πολιτιστική Απαντήσεις: 1

Δευ, 18 Δεκ 2006 2:38 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ομάδες - Προετοιμαστείτε!!! (Χίος 200...

από Lex
Συζήτηση: 2006 - Χίος Πολιτιστική Απαντήσεις: 4

Δευ, 18 Δεκ 2006 2:35 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics