Ο αδερφός μου πέρασε σε αυτό το τμήμα. Φαίνεται απίστευτα ενδιαφέρον
ειδικά για τον ίδιο, αλλά διαβάζουμε άρθρα κτλ ότι είναι τμημα χωρις
σαφη προσδιορισμό κτλ κινδυνεύει να κλείσει; Πρώτη ερώτηση. Και
έπειτα... Η ερωτηση που σιχαίνομαι αλλά πρέπει να απαντήσουμε στους
μεγάλους...Τι βγαίνεις από εκεί; :Ρ
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι να μας βοηθήσει...ευχαριστώ!
ειμαι φοιτήτρια στο 3ο έτος και είμαι σε θεση να σου πω πως προσωπικα ειμαι ευχαριστημένη από το ΤΜΣ. Οι επαγγελματικές προοπτικές του τμήματος καθορίζονται μετά το 3ο έτος οπότε και γίνεται επιλογή κατεύθυνσης. Όπως μπορεί να γνωρίζεις υπάρχουν τρεις κατευθυνσεις, Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών, Αρχαιολογίας και Γλωσσολογίας. Στα 2 πρώτα έτη γίνεται προσπάθεια "γνωριμίας" του φοιτητη με τις κατευθυνσεις. Εγω παρακολουθώ τα μαθήματα της κατεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και ως επαγγελματική αποκαταστάση είναι το Διπλωματικό Σώμα ή κάποιος Διεθνής Οργανισμός (Ο.Η.Ε, Ε.Ε, Συμβούλιο της Ευρώπης κ.α) ή γενικότερα η ερευνα των διεθνων σχέσεων. Από την εμπειρία μου όμως θα σου μαρτυρήσω πως πρόκειται για δύσκολη σχολή που θέλει παρακολούθησει των μαθημάτων και αρκετο διάβασμα.
Και πάλι συγχαρητηρία στον αδερφό σου και αυχομαι να μην έκανα την καρδια σου πετρα...
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ναι σόι το βασίλειο, τι να γίνει!
Ευχαριστώ audrina για τις πληροφορίες!
Όποιος άλλος γνωρίζει σχετικά για το τμήμα,για σπίτι κτλ θα περιμένω με αγωνίας τις απαντήσεις.
Καλησπέρα, η σχολή είναι πράγματι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα! Η αλήθεια είναι ότι έχουν ακουστεί διάφορα για το αν θα κλείσει το τμήμα, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι γίνεται, κι όλοι είναι αισιόδοξοι...Λογικά, από τη στιγμή που υπήρχε και φέτος η
σχολή στο μηχανογραφικό - ακούγεται - ότι θα πρέπει να τελειώσει και αυτή η φουρνιά φοιτητών΄και μετά να κλείσει ή να συγχωνευτεί με άλλα τμήματα. Όπως καταλαβαίνεις τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα επιβεβαιωμένο...Όλα είναι ράδιο αρβύλα!
Τώρα αν επιλέξει εν τέλει να έρθει στη Σχολή, στο τρίτο έτος θα πρέπει να ακολουθήσει μία από τις τρείς κατευθύνσεις. Εγώ θα σου πω για τη δικιά μου, την αρχαιολογία. Σύμφωνα με τους καθηγητές μας βγαίνουμε αρχαιολόγοι και μπορούμε να συμμε
τάσχουμε σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Δηλαδή είμαστε αναγνωρισμένοι, ωστόσο, δεν μπορούμε να εργαστούμε στην εκπαίδευση ως φιλόλογοι. Πράγματι γνωρίζω δύο δικές μας κοπέλες, οι οποίες εργάζονται με συμβάσεις σε Εφορείες. Τίποτα δεν είναι εύκολο β'εβαια και τίποτα δεν σου χαρίζεται! Και δε λέω ότι δεν αντιμετωπίζουμε και ρατσισμό...αλλά η δικιά μου εμπειρία μετά από την πρακτική μου φέτος είναι τελείως αντίθετη! Όλα πήγαν καλά...ούτε το παραμικρό σχόλιο δεν ακούσαμε, καμία προσβολή σχετικά με το τμήμα και το αν είμαστε ή όχι αρχαιολόγοι....καμία σχέση! Από κεί και πέρα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί δουλειά μεν, αλλά πλέον είναι για όλους από όλες τις σχολές το ίδιο! Μην ξεχνάς πως στο εξωτερικό υπάρχουν αντίστοιχες σχολές! Και βέβαια, ανάλογα με την κατεύθυνσή του το παιδί μπορεί να κάνει και ένα μεταπτυχιακό! Συγχαρητήρια για την εισαγωγή του!!!!
Όσον αφορά στο κλείσημο τησ Σχολής πάντως....ειλικρινά δεν πιστεύω τίποτα! Κανείς δεν ξέρει τίποτα, ΄μόνο φήμες κυκλοφορούν και τι να σου πω....δεν πιστεύω να γίνει τέτοιο πράγμα, τουλάχιστον όχι τώρα! Κατα βάθος δε θελω να γίνει ποτέ...΄Το Τμήμα μας είναι ένα στολίδι και από τα τρία άλλα τμήματα, είναι το πιο ενδιαφέρον!!!
vaukida ευχαριστώ θερμά, πραγματικά είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον τμήμα όπως το είδαμε κ εμείς, δεν πιστεύω ότι στερείται σε τίποτε σε σχέση με τα αντίστοιχα ανθρωπιστικών σχολών τμήματα, ίσα ίσα που τα υπερβαίνει γιατί έχει το ατού της εκμάθησης σπάνιων γλωσσών...
Και μου φαίνεται εμένα φανταστικό τμήμα, πόσο μάλλον για τον ίδιο που έτσι κ αλλιώς ήθελε κάτι σχετικό με ιστορία-αρχαιολογία (μιλάω εκ μέρους του απλά γιατί είμαι μέλος της ομάδας και φοιτήτρια στο αιγαίο εδώ και χρόνια)....και εγώ εύχομαι να μην κλείσει θα είναι πολύ κρίμα!
Σχετικά με σπίτια θα βρούμε σχετικά εύκολα; Και τι τιμές παίζουν; Η ζωή πως είναι για έναν φοιτητή; Ακριβή-μέτρια;
Τέλος σε σχέση με τις κατευθύνσεις, ο διαχωρισμός αυτός αναφέρεται και στο πτυχίο; Πχ εμείς στη γεωγραφία έχουμε επίσης κατευθύνσεις, πχ φυσικής γεωγραφίας αλλά το πτυχίο είναι ίδιο...
Εκεί βγαίνετε με πτυχίο μεσογειακών σπουδών με ειδικότητα στην αρχαιολογια πχ και έχετε και διαφορετική αποκατάσταση μελλοντικά;
Ευχαριστώ...
Η ζωη στην Ρόδο είναι διαφορετική τον χειμώνα από ότι το καλοκαίρι, ενδεχομένως να το γνωρίζεις και εσύ από την Μυτιλήνη, καθώς πολλά καταστήματα κλείνουν. Οι τιμές είναι σε μια μέτρια κατάσταση, υπάρχουν μερικά μαγαζιά που κάνουν εκπτώσεις με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο.
Στο θέμα των ενοικίων οι τιμές κυμαίνονται από 250 έως 400 ευρώ, και εξαρτάται από την απόσταση από το πανεπιστημίο, τις παροχές (μια περίπτωση είναι φως ή νερό ή και τα 2 included στην τιμή του ενοικίου), και αν ειναι επιπλωμένο ή όχι (αν και τα περισσότερα είναι). Καλό είναι να γνωρίζεις ότι στο κέντρο της πόλης δεν υπάρχουν supermarket αλλά mini market με οπωρολαχανικά και καθαριστικά που έχουν λίγο τσιμπημένες τιμές.
Τέλος όσον αφορά την βραδυνη έξοδο υπάρχει πληθώρα επιλογών και τιμών, με τα περισσότερα κλαμπ να είναι μαζεμένα στην Παλια Πόλη. Επιπλέον υπάρχουν και φοιτητικά πάρτυ στα οποία η τιμή του ποτού είναι μειωμένη κατα 25%.
Πιστεύω ότι κάλυψα τις απορίες σου
ΥΓ: Χωρίς να παίρνω όρκο, τα πτυχία, στο ΤΜΣ διαχωρίζονται ανάλογα με την κατευθυνση.