Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου

   
   

 Το Χρονοντούλαπο

 
Συγγραφέας Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου
 
       
Τετ, 03 Οκτ 2012 7:29 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Αegean University Library


06.06.2012 έγραψε:
Ενημέρωση Βιβλιοθήκης περί πλατφόρμας e-learning

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης Blackboard Learning System – Vista Enterprise License, η οποία διατίθεται και υποστηρίζεται από το 2004 από την Βιβλιοθήκη, δεν είναι δυνατή η ανανέωση της σχετικής σύμβασης για το έτος 2012.

Κατόπιν αυτού και επειδή η υπό αυτούς τους όρους χρήση της προαναφερθείσας πλατφόρμας ενέχει τον κίνδυνο της δημιουργίας τυχόν προβλήματος για την αντιμετώπιση του οποίου δεν θα υπάρχει πλέον η τεχνική υποστήριξη της εταιρείας, σας ενημερώνουμε ότι για λόγους αξιοπιστίας της υπηρεσίας παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η παρούσα πλατφόρμα θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του τρέχοντος Ακαδημαϊκού Έτους 2011-2012 έως και το πέρας του (τέλος Σεπτεμβρίου) και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμη προς το διδακτικό και τεχνικό προσωπικό για εύλογο χρονικό διάστημα μόνο για πρόσβαση στο υλικό των μαθημάτων.

Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των έργων «Πολυνησιωτικότητα» και «Ανοιχτά Μαθήματα – Open Courses» που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σχεδιάζεται η κάλυψη των μελλοντικών διδακτικών αναγκών του Ιδρύματος σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω δύο πλατφορμών ανοικτού κώδικα, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί σε υποδομές της Υπηρεσίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΥΠΕ). Αναλυτικότερη ενημέρωση για τις πλατφόρμες αυτές θα ακολουθήσει από τις ομάδες υλοποίησης των έργων.

Από τη Βιβλιοθήκη


03.10.2012 έγραψε:
Ενεργοποίηση πλατφορμών Moodle και Open eClass

Σε συνέχεια της ενημέρωσης της Βιβλιοθήκης της 6/6/2012 για την προγραμματιζόμενη από 1/10/2012 αντικατάσταση της πλατφόρμας Blackboard Vista που υποστήριζε την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση - Ηλεκτρονικής Μάθηση (e-learning) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από δύο πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν εγκατασταθεί και είναι διαθέσιμες προς χρήση, οι πλατφόρμες Moodle (http://moodle.aegean.gr) και Open eClass (http://eclass.aegean.gr).

Επισημαίνεται ότι για την διευκόλυνση του διδακτικού και τεχνικού προσωπικού σε ό,τι αφορά την πρόσβαση και μεταφορά του υλικού των μαθημάτων που υπάρχουν στην πλατφόρμα Blackboard Vista, θα παρέχεται πρόσβαση σε αυτήν, για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο για τη μεταφορά όλων των δεδομένων.
  • Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την πλατφόρμα Moodle, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: moodle__aegean.gr
  • Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την πλατφόρμα Open eClass, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: openeclass__aegean.gr

Στο αρχείο που ακολουθεί υπάρχει συνοπτική παρουσίαση των χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων των δύο πλατφορμών.

- Παρουσίαση Moodle - Οpen eClass


Τα στατιστικά χρήσης του συστήματος είναι αποκαλυπτικά:

Στατιστικά Χρήσης WebCT Vista (2003-2011)     
 
       
Δευ, 14 Ιαν 2013 2:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
  Σας στέλνουμε συνημμένα πίνακα με τα βιβλία τα οποία πρέπει να δηλώσουμε ώστε η βιβλιοθήκη να παραγγείλει από το πρόγραμμα ΕΥΔΟΞΟΣ.

  Στο πρώτο φύλλο του excell "ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ" θα πρέπει να συμπληρώσετε τα μαρκαρισμένα με το πράσινο χρώμα "Ιεράρχηση προτεραιότητας" και "Προτεινόμενος Αριθμός Αντιτύπων (max=20)" καθώς και στον αριθμό 275 του excell το "Τίτλοι συγγραμμάτων που ΔΕΝ έχουν προταθεί από το Τμήμα". Το δεύτερο (φοιτητολόγιο 2011-2012) και τρίτο φύλλο (παραδοθέντα βιβλία 2011-2012) του excell είναι για διευκόλυνση σας.

  Ο αριθμός των αντιτύπων που θα συμπληρώσετε δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 20 ανά βιβλίο και το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ που θα διατεθεί στο Τμήμα ΔΕΝ θα υπερβαίνει 2200 ευρώ.

  Σας παρακαλούμε για τη μεταξύ σας συνεργασία για την ΑΜΕΣΗ συμπλήρωση του excell γιατί πρέπει να σταλεί στη Διεύθυνση Σπουδών το ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι την Τετάρτη 16.1.2013.

  σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία


  - Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών - Πίνακας βιβλίων


     
 
       
Τετ, 13 Μάρ 2013 11:01 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Η ενημέρωση για τις συμβάσεις (Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στις Ηλεκτρονικές Πηγές του Σ.Ε.Α.Β., 06.02.2013).

  Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 11:22 πμ έγραψε:
  Από: Central Library
  Αποστολή: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 11:22 πμ
  Προς: Aegean Global List
  Θέμα: Ενημέρωση για τις Ηλεκτρονικές Πηγές του Σ.Ε.Α.Β.


  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε εξέλιξη στο θέμα της έγκρισης του προϋπολογισμού του HEAL-Link για τα ηλεκτρονικά περιοδικά από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

  Σαν συνέπεια οι περισσότεροι εκδότες μας ενημέρωσαν ότι η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά περιοδικά για τα μέλη του HEAL-Link θα διακοπεί την 1-4-2013.

  Από τη Βιβλιοθήκη


  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι συμβάσεις πρόσβασης στις ηλεκτρονικές πηγές του ΣΕΑΒ (HEAL-Link) έληξαν στις 31/12/2012. Αν και οι διαπραγματεύσεις/διαδικασίες για την ανανέωσή τους για το το 2013 έχουν προχωρήσει, εντούτοις δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς ο απαιτούμενος προϋπολογισμός δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί και εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σταδιακά να διακόπτεται η πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς τίτλους διαφόρων εκδοτικών οίκων. Μέχρι σήμερα έχει ήδη διακοπεί η πρόσβαση στο περιεχόμενο της IEEE, του Project Muse και Thesaurus Linguae Graecae (TLG), ενώ προσεχώς θα πρέπει να αναμένονται διακοπές πρόσβασης και από άλλους εκδοτικούς οίκους.

  Η πρόσβαση αναμένεται να αποκατασταθεί με την υπογραφή των ανανεωμένων συμβάσεων για το 2013. Από την πλευρά του ο ΣΕΑΒ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών έγκρισης του προϋπολογισμού και, συνακόλουθα, της ανανέωσης των συνδρομών.


     
 
       
Τετ, 27 Μάρ 2013 10:48 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 12:39 μμ έγραψε:
Από: Helpdesk Account in Samos
Αποστολή: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 12:39 μμ
Προς: Samos Help Desk
Θέμα: ΠΡ: Ανακοίνωση Βιβλιοθήκης

From: Samos Library
Sent: Friday, March 15, 2013 12:23 PM
To: Samos Help Desk
Subject: Ανακοίνωση Βιβλιοθήκης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι από 26/3/2013, ημέρα Τρίτη έως και 29/3/2013, ημέρα Παρασκευή το Παράρτημα Βιβλιοθήκης Σάμου θα εξυπηρετεί το κοινό από τις 08.00 έως τις 11.00, λόγω της εκπαίδευσης του προσωπικού στα πλαίσια αναβάθμισης του προγράμματος της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Mε το θέμα της πρόσβασης σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες μάλλον θα υπάρξει λύση της "τελευταίας στιγμής".

     
 
       
Τετ, 17 Απρ 2013 10:30 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Πρόσβαση σε τεύχη ηλεκτρονικών περιοδικών προηγούμενων ετών
  Όπως είναι γνωστό δεν έχουν γίνει ανανεώσεις των συνδρομών των περιοδικών του HEAL-Link με συνέπεια ένας αριθμός εκδοτών να έχει διακόψει την πρόσβαση όχι μόνο σε περιεχόμενο που εκδόθηκε το 2013 αλλά και στα προηγούμενα έτη για τα οποία έχει καταβληθεί το αντίστοιχο τίμημα. Σύμφωνα με τις συμβάσεις τα μέλη του HEAL-Link έχουν δικαίωμα διαρκούς πρόσβασης στο περιεχόμενο που έχει αγοραστεί.

  Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους χρήστες των υπηρεσιών του HEAL-Link ότι οι εκδότες δεν υποχρεούνται να παρέχουν πρόσβαση στα προηγούμενα έτη μέσω των ιστοσελίδων τους, εφόσον δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση. Ο HEAL-Link έχει προβλέψει για τέτοια προβλήματα και υπήρξε από τα πρώτα μέλη της υπηρεσίας PORTICO.

  Για να ενεργοποιηθεί όμως η υπηρεσία PORTICO που θα μας δώσει πρόσβαση στα έτη που ήδη έχουν αγοραστεί πρέπει να υπάρχουν οι εξής προϋποθέσεις:

  1. Να ενημερωθούν οι εκδότες επίσημα ότι ο HEAL-Link δεν θα ανανεώσει την/τις συμβάσεις.
  Αυτό δεν έχει γίνει γιατί γίνονται εντατικές προσπάθειες σε συνεργασία με τα ιδρύματα μέλη και το υπουργείο ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις.

  2. Σε περίπτωση που κάποια σύμβαση δεν ανανεωθεί και αφού ενημερωθεί ο εκδότης θα πρέπει να ενημερωθεί η υπηρεσία PORTICO, η οποία απαιτεί 50 ημέρες μέχρι της έναρξη της πρόσβασης, για την επαλήθευση των στοιχείων.

  3. Για τις υπηρεσίες Thesaurus Linguae Graecae, Scopus και WilsonWeb δεν παρέχεται διαρκής πρόσβαση παρά μόνο κατά τα έτη της σύμβασης.

  Από τη Βιβλιοθήκη


     
 
       
Πεμ, 25 Απρ 2013 5:26 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Επιστολή προέδρου ΠΟΣΔΕΠ προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες
  Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

  Επανερχόμαστε στο θέμα της διακοπής της πρόσβασης στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και στα επιστημονικά περιοδικά, το οποίο είναι πάρα πολύ κρίσιμο και σημαντικό για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (και όχι μόνο), καθώς η επαπειλούμενη διακοπή θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα και δυσλειτουργίες στο έργο μας.

  Με αφορμή την ερώτηση στη Βουλή βουλευτού και συναδέλφου για το εν λόγω θέμα, απαντήσατε πως "το έργο εντάχθηκε" και μετά "απεντάχθηκε" χωρίς μάλιστα να διευκρινίζετε ποιος φέρει αυτή την ευθύνη της απένταξης.

  Επειδή από την απάντηση του Υπουργείου επιπλέον, δεν προκύπτει τί πρόκειται να γίνει και πότε πρόκειται να λυθεί το θέμα, θα παρακαλούσαμε να προσδιορίσετε:

  α) την ευθύνη για την πράξη με την οποία απεντάχθηκε το έργο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί
  β) πότε θα λυθεί το θέμα και θα έχουμε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και στα επιστημονικά περιοδικά.


     
 
       
Δευ, 13 Μάϊ 2013 10:46 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Ενημέρωση για τις Ηλεκτρονικές Πηγές του Σ.Ε.Α.Β. (13.05.2013)
  Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα για το γεγονός ότι παρόλο που το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ενημέρωσε ότι ζήτησε 9 εκατομμύρια ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις για την κάλυψη μέρους του προϋπολογισμού των ηλεκτρονικών περιοδικών του HEAL-Link από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει προχωρήσει στην έγκριση του προϋπολογισμού.

  Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, έχει διακοπεί η πρόσβαση στα περιοδικά ορισμένων εκδοτών. Οι υπόλοιποι εκδότες, παρόλο που μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί στην παράκληση μας να κρατήσουν την πρόσβαση ανοιχτή μέχρι το Μάιο (με την ελπίδα ότι θα λυθεί το πρόβλημα του προϋπολογισμού), μας ειδοποιούν ότι χωρίς συγκεκριμένη διαβεβαίωση δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν πρόσβαση.

  Θεωρείται αυτονόητο ότι δεν μπορεί να γίνει έρευνα και μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές χωρίς πρόσβαση στις πηγές επιστημονικής ενημέρωσης.


  Spoiler:
  Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 9:46 πμ έγραψε:
  Από: Central Library
  Αποστολή: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 9:46 πμ
  Προς: Aegean Global List
  Θέμα: Ενημέρωση για τις Ηλεκτρονικές Πηγές του Σ.Ε.Α.Β.


  https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=24&t=12795

  Από τη Βιβλιοθήκη


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σύλλογος ΔΕΠ Π. Αιγαίου: Εκδήλωση Τιμ...

Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Κυρ, 20 Νοέ 2022 6:26 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 17/4/2021 - (online) «Ελληνική οικογέ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 16 Απρ 2021 2:25 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 17-18/4/2021 - 5ος Διαγωνισμός Ρομποτ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Πεμ, 15 Απρ 2021 10:54 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων Πανεπιστημί...

από inertia
Συζήτηση: Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου Απαντήσεις: 0

Παρ, 19 Φεβ 2021 11:59 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2018-2019 Κινηματογραφικής Λ...

Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 10

Τρι, 13 Νοέ 2018 12:45 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics