Corallia - Hellenic Technology Clusters Iniative

   
   

 Καινοτομία - Νεανική Επιχειρηματικότητα

 
Συγγραφέας Corallia - Hellenic Technology Clusters Iniative
 
       
Πεμ, 07 Φεβ 2013 6:31 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


E-Bootcamp 2013
  To Business Association of Stanford Entrepreneurial Students (BASES) και το Corallia συνεργάζονται για 2η συνεχή χρονιά προκειμένου να στείλουν το καλύτερο ελληνικό business plan προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών στο Ε-Bootcamp, που διοργανώνει το Stanford University, στις 17-21 Απριλίου 2013 στην Καλιφόρνια.

  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές με μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που θέλουν να την κάνουν πράξη. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 (υπάρχει παράταση).

  Το Corallia θα καλύψει τα αεροπορικά έξοδα μεταφοράς από και προς το San Fransisco, ενώ όλα τα υπόλοιπα έξοδα (διαμονή και διατροφή) θα καλυφθούν από το BASES.

  Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση http://bases.stanford.edu/e-bootcamp/application.

  Περισσότερες πληροφορίες μέσω e-mail: (info@ebootcamp.org)
  - Ιστορικό Corallia


US Educational Trip 2013
  Οι σύλλογοι ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), Berkeley (Hestia), MIT (HSA of MIT), Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society), και το Corallia, ανακοινώνουν τη διοργάνωση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, του προγράμματος Educational Trip που θα πραγματοποιηθεί 5-13 Απριλίου 2013.

  Το Educational Trip δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες από ελληνικά πανεπιστήμια να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους.

  Οι φοιτητές και φοιτήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να επισκεφθούν τεχνολογικές εταιρείες αιχμής και ερευνητικά κέντρα στη Silicon Valley, στο San Francisco, στη Βοστώνη και στην Ατλάντα, με κύριο στόχο την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης των πανεπιστημίων με τα οικοσυστήματα καινοτομίας που στηρίζουν την πρωτοπορία τους, και να αποκομίσουν γνώσεις και πρακτικές, τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

  Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2013.
  http://useducationaltrip.blogspot.gr/p/blog-page_9675.html


     
 
       
Τετ, 27 Φεβ 2013 12:09 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


«egg -enter•grow•go»
  Το «egg - enter•grow•go» είναι ένα Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που σχεδιάστηκε από τη Eurobank και το Corallia με στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

  Tο Πρόγραμμα «egg - enter•grow•go» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working).

  Για έναν χρόνο, οι επιχειρηματικές ομάδες που θα συμμετέχουν, θα φιλοξενούνται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο και θα απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων με σκοπό να επιταχύνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

  - Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν συνοπτικό επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο θα αξιολογηθεί βάσει της καινοτομίας, της προοπτικής και της βιωσιμότητάς του, από ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης με εμπειρία στη διαχείριση επενδύσεων για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Οι συντελεστές του Προγράμματος θα βοηθήσουν τις επιλεγμένες επιχειρηματικές ομάδες ώστε να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους και να εγκατασταθούν στο κτήριο.

  - Για 12 μήνες οι νέες επιχειρήσεις εστιάζουν εντατικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας, αξιοποιώντας τις υποδομές, τις υπηρεσίες, την κατάρτιση και την συμβουλευτική καθοδήγηση που τους προσφέρει το Πρόγραμμα.

  - Eπιδίωξη είναι όλες οι επιχειρήσεις που έχουν συμμετάσχει στη φάση "grow" να καταφέρουν την ωρίμανση του επιχειρηματικού τους σχεδίου και να είναι πλέον καθ’ όλα έτοιμες να πραγματοποιήσουν το επιχειρηματικό τους «άλμα». Δηλαδή, να προχωρήσουν στην κεφαλαιοποίηση της αξίας της ιδέας τους με δικούς τους πόρους ή μέσα από άντληση επενδυτικών ή άλλων κεφαλαίων.

  Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 26 Μαρτίου 2013 (17:00 ώρα Ελλάδος)


     
 
       
Κυρ, 31 Μάρ 2013 9:00 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Corallia Twitter / Facebook

News     
 
       
Παρ, 10 Μάϊ 2013 7:58 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


mi-Cluster Career Day @ Patras InnoHub

  Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 10:00-14:30, στο Patras InnoHub, διοργανώνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά το mi-Cluster Career Day.

  Στόχος της εκδήλωσης είναι η δικτύωση νέων επιστημόνων και στελεχών (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μηχανικός Η/Υ, Επιστήμονας Πληροφορικής, Προγραμματιστής, Αναλυτής, Μηχανικός Δικτύων Η/Υ, Φυσικός Ημιαγωγών και Στερεάς Κατάστασης, Διαχειριστής Τεχνολογικών Έργων και Προγραμμάτων, ή ειδικότητας Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing/Sales/Business Development ή την Οικονομική Διαχείριση) με επιχειρήσεις του χώρου της Νάνο/Μικροηλεκτρονικής και Ενσωματωμένων Συστημάτων και η διερεύνηση των προοπτικών καριέρας που ανοίγονται στους κόλπους του mi-Cluster.


enter•grow•go – Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων
(Δελτίο Τύπου)
  Τα σχέδια που υπέβαλαν οι 22 ομάδες που προκρίθηκαν προέρχονται από μια ευρεία γκάμα επιχειρηματικών κλάδων:
  – τέσσερις από τις Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής και Επικοινωνιών,
  – τρεις από τα Οικοδομικά Υλικά, τις Κατασκευές και τη Διαχείριση Ακίνητης περιουσίας,
  – τρεις από τον Τουρισμό, τη Φιλοξενία και την Εστίαση,
  – δύο από τη Γεωργία, τις Υδατοκαλλιέργειες και την Κτηνοτροφία / από τη Δημιουργική και Πολιτιστική Βιομηχανία / από την Ενέργεια και τις Ανανεώσιμες Πηγές / από τις Μεταφορές και την Αποθήκευση,
  – μία από τη Βιοτεχνολογία, τα Φαρμακευτικά Προϊόντα και τις Ιατρικές Συσκευές / από το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και τις Υπηρεσίες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης / από τις Υπηρεσίες Υγείας / από τα Τρόφιμα και Ποτά.

  Στις επόμενες εβδομάδες, θα ξεκινήσει η διαδικασία σύστασης εταιρίας, μεταφοράς έδρας ή ίδρυσης υποκαταστήματος ήδη υφιστάμενης εταιρίας, σύμφωνα με την Προκήρυξη του Προγράμματος, και η εγκατάσταση στο κτήριο που βρίσκεται επί της Λ. Συγγρού, αρ. 190 στην Αθήνα.


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις MSc in Information & Communicatio...

από blockade
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 0

Τρι, 26 Ιούν 2012 1:07 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Hellenic Academic Opencourses

από slide
Συζήτηση: Παιδεία & Εκπαιδευτικά γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Τετ, 15 Σεπ 2010 8:35 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics