Βράβευση φοιτητών τμ. Μ.Σ.Π.Σ. στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Imagine Cup 2013

   
   

 τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων

 
Συγγραφέας Βράβευση φοιτητών τμ. Μ.Σ.Π.Σ. στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Imagine Cup 2013
 
       
Τετ, 17 Απρ 2013 11:44 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4982


πηγή από https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=97&p=13439#p13439 έγραψε:
Στις 15/4/2013 τρεις ομάδες από το τμήμα μας συμμετείχαν στους ελληνικούς τελικούς του 11ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup.

Το Imagine Cup είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας, διοργανώνεται από την Microsoft, με πάνω από 250.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω α) τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, β) νέων και καινοτόμων projects και γ) παιχνιδιών. Δύο από τις ομάδες μας βραβεύτηκαν στην πρώτη και στην δεύτερη θέση αντίστοιχα σε δύο κατηγορίες του διαγωνισμού.

Στην κατηγορία World Citizenship, νικητές ήταν οι:
 • 1η θέση: Ομάδα Kinemat με το project Kinemat, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων και Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
 • 2η θέση: Ομάδα 4sense με το project easyLexia, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • 3η θέση: Ομάδα Quarinos με το project S.A.V.E., Τμήματα Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, ΤΕΙ Πειραιά


Στην κατηγορία Innovation, νικητές ήταν οι:
 • 1η θέση: Ομάδα Majestic με το project Museo, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • 2η θέση: Ομάδα Vageli με το project SCAINET, Τμήματα Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, ΤΕΙ Πειραιά
 • 3η θέση: Ομάδα Pythais με το project TubeR, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών, Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Τα μέλη των 3 ομάδων που συμμετείχαν (από το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων είναι οι φοιτητές,

Στην κατηγορία Innovation:

Ομάδα Majestic
  Αφροδίτη Καλπύρη
  Δήμητρα Καραγιαννάκου
  Μαρία Ρομοσιού
  Δημήτρης Σελερίδης


Ομάδα IRES
  Χρήστος Δομούζης
Στην κατηγορία World Citizenship:

Ομάδα 4sense
  Άννα Γαρδέλη
  Ρωξάνη Σκιαδά
  Έυα ΣορωνιάτηΣτην ομάδα από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συμμετείχε επίσης η φοιτήτρια μας Καρκαντζού Μαρία.πηγή: http://www.microsoft.com/hellas/education/academic/imaginecup/ έγραψε:

Imagine Cup 2013Το Imagine Cup είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας, με πάνω από 250.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο για το 2012! Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω α) τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, β) νέων και καινοτόμων projects και γ) εξαιρετικών και εθιστικών παιχνιδιών. Τα χρηματικά έπαθλα του Imagine Cup για αυτή τη χρονιά ξεπερνούν τα 300.000$.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού

Το Imagine Cup είναι διαγωνισμός για κάθε γούστο. Με όπλα τη φαντασία και το ταλέντο σας, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τους ελληνικούς τελικούς σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

 • Games (1 - 4 άτομα)
  Δημιουργήστε ένα παιχνίδι στην αγαπημένη σας πλατφόρμα: Windows (PC ή οθόνη αφής), Windows Phone ή Kinect SDK και δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε. Κάντε το πρώτο βήμα και ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει. Το μέλλον των παιχνιδιών είναι στα χέρια σας.

 • World Citizenship (1 - 4 άτομα)
  Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Μπορείτε και εσείς!
  Εάν ο στόχος σας είναι να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος μέσω της τεχνολογίας, αυτή είναι η δικιά σας κατηγορία. Με όπλο την γνώση ακολουθήστε την καρδιά σας και ονειρευτείτε έναν ομορφότερο κόσμο!

 • Innovation (1-4 άτομα)
  Αυτός ο διαγωνισμός απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές, αναπτυγμένες με τεχνολογίες και εργαλεία της Microsoft. Έχετε μια ιδέα για μία υπηρεσία που δεν υπάρχει; Ονειρεύεστε να αγαπηθεί και να χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια χρηστών στον κόσμο; Αν ναι, αυτή η κατηγορία είναι για εσάς!

     
 
       
Παρ, 19 Απρ 2013 3:12 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4982


Σχετικό Δελτίο Τύπου - δημοσίευμα:

Παράθεση:
Βράβευση Φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων
11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Imagine Cup 2013 , Απρίλιος 2013

Το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων (site) του Πανεπιστημίου Αιγαίου διακρίθηκε στους ελληνικούς τελικούς του 11ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup 13, σε εκδήλωση που έγινε στις 15 Απριλίου 2013.Το «Imagine Cup» είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας, διοργανώνεται από την Microsoft, με πάνω από 250.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω α) τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, β) νέων και καινοτόμων projects και γ) παιχνιδιών.

Την πρώτη θέση της κατηγορίας “Innovation» κατέλαβε η ομάδα Majestic (αποτελούμενη από τους φοιτητές Δημήτρη Σελερίδη, Αφροδίτη Καλπύρη, Δήμητρα Καραγιαννάκου & Μαρία Ρομοσιού), η οποία συμμετείχε με την εφαρμογή Museo. Η πιλοτική εφαρμογή Museo, προσφέρει μια πληρέστερη εμπειρία ξενάγησης σε μια πληθώρα μουσείων, όπου ο χρήστης θα έχει πρόσβαση, όχι μόνο σε φωνητική ξενάγηση του χώρου, αλλά και σε μία τρισδιάστατη διαδραστική εμπειρία, η οποία εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες ενός έξυπνου τηλεφώνου (εντοπισμός σε εσωτερικό χάρτη του μουσείου, επαυξημένη πραγματικότητα κλπ).

Τη δεύτερη θέση του διαγωνισμού, στην κατηγορία «World Citizenship», κατέλαβε η ομάδα 4Sense (αποτελούμενη από τις φοιτήτριες Άννα Γαρδέλη, Ρωξάνη Σκιαδά & Έυα Σορωνιάτη) η οποία συμμετείχε με την εφαρμογή easyLexia που στοχεύει στην βελτίωση του αλφαβητισμού και της εκμάθησης παιδιών ηλικίας 7 έως 12 που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της δυσλεξίας. Σκοπός του project είναι να συνδυάσουν τη θετική επίδραση της χρήσης νέων τεχνολογικών μέσων, με τα εξειδικευμένα τεστ που προτείνουν λογοθεραπευτές και επιστήμονες που ασχολούνται με μαθησιακές δυσκολίες και πιο συγκεκριμένα με τη δυσλεξία.

Επίσης στον τελικό συμμετείχε και ο φοιτητής Χρήστος Δουμούζης, με την εφαρμογή IRES που επιτρέπει την ταχύτατη και άμεση κλήση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, αυτοματοποιώντας την διαδικασία πληκτρολόγησης αριθμού (π.χ. 166) και προφορικής διευκρίνησης της τοποθεσίας σου.

Τις προσπάθειες αυτές υποστήριξε ο διδάσκων του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Δημήτρης Ζήσης ως μέντορας στον διαγωνισμό, αλλά και το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό του τμήματος.


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συμμετοχή σε διαγωνισμό video και Συμ...

Συζήτηση: Το στέκι της κουβέντας... Απαντήσεις: 7

Κυρ, 26 Νοέ 2017 8:30 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΡΟΔΟΣ: «Mare Nostrum VIII» συνέδριο φ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 05 Μάϊ 2017 3:35 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κρητικό γλέντι υποδοχής πρωτοετών φοι...

από Chara9
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Φοιτητικός Σύλλογος Κρητών Μυτιλήνης «Ερωτόκριτος» Απαντήσεις: 0

Παρ, 30 Σεπ 2016 3:42 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΡΟΔΟΣ: «Mare Nostrum» συνέδριο φοιτητ...

από inertia
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 2

Κυρ, 22 Μάϊ 2016 12:47 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ΛΕΣΒΟΣ] Ενοικιάζεται φοιτητικό διαμέ...

από pre07199
Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 0

Τετ, 02 Σεπ 2015 9:16 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics