Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
HELPDESK: Προγράμματα ανάγνωσης & αποστολής E-mail |
|
|
Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet |
| Συγγραφέας |
HELPDESK: Προγράμματα ανάγνωσης & αποστολής E-mail |
| |
|

diti
Μεγάλο μολύβι

Oct 22, 2012
158
|
|
θέλω να οργανώσω τα mail μου, έχω ενα ακαδημαϊκό, ένα που δίνω για newsletters, ένα προσωπικό, κάποια άλλα...γενικά επικρατεί ένας μικρός χαμός...
θα ήθελα να μου προτείνετε ένα mail manager (δικός μου όρος δεν ξέρω πως λέγονται τα προγράμματα αυτά). Έχω βρει το mozilla thunderbird αλλά θα ήθελα να μάθω εσείς τί χρησιμοποιείτε...
και επίσης οδηγίες για να συνδεσω το mail του πανεπιστημίου ^.^ αυτά!
|
|
|
|
| |
|

tzorvas
Γκουρού

Sep 15, 2008
621
Τόπος: Dark Side
|
|
#deleted
Έγινε επεξεργασία από τον/την tzorvas στις Σαβ, 09 Μάϊ 2015 12:38 am, 2 φορές συνολικά |
|
|
|
| |
|

diti
Μεγάλο μολύβι

Oct 22, 2012
158
|
|
θα προτιμουσα καποιο με πιο ωραίο γραφικό περιβάλλον...είναι πολύ σοβαρό..δεν είναι για μένα...ουτε μια πιτσιλιά δεν έχει ζωγραφισμένη...θα δοκιμάσω και τις οδηγίες και θα σου πω αν κατάφερα να συνδεθώ
|
|
|
|
| |
|

diti
Μεγάλο μολύβι

Oct 22, 2012
158
|
|
οι οδηγίες είναι για παλιότερη έκδοση του thunderbird...θα τα ψαξω κάποια άλλη στιγμή γιατί πρέπει να φύγω τωρα..
|
|
|
|
| |
|

tzorvas
Γκουρού

Sep 15, 2008
621
Τόπος: Dark Side
|
|
#deleted
Έγινε επεξεργασία από τον/την tzorvas στις Σαβ, 09 Μάϊ 2015 12:38 am, 2 φορές συνολικά |
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
Παιδιά, έχουμε και τόπικ για τη ρύθμιση του E-mail του πανεπιστημίου σε Thunderbird: http://my.aegean.gr/web/ftopict-2400.html
diti έγραψε:
θα προτιμουσα καποιο με πιο ωραίο γραφικό περιβάλλον...είναι πολύ σοβαρό..δεν είναι για μένα...ουτε μια πιτσιλιά δεν έχει ζωγραφισμένη...θα δοκιμάσω και τις οδηγίες και θα σου πω αν κατάφερα να συνδεθώ |
Άμα θες έναν Εmail client με πιτσιλιές και πλούσια μπιχλιμπίδια, δοκίμασε το IncrediMail. Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά από διάταξη θυμίζει αρκετά το κλασικό Outlook Express.
Και τώρα ας δούμε μερικές πιο σοβαρές επιλογές/λύσεις:
Πρώτα, πρώτα θα πρέπει να μας πεις σε ποιά εταιρία είναι οι άλλοι δύο λογαριασμοί, επειδή υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις συμβατότητας με αντίστοιχα προγράμματα.
Για το E-mail του πανεπιστημίου, επειδή όπως όλοι ξέρουμε λειτουργεί σε Microsoft Exchange Server, είθισται να χρησιμοποιούμε το Microsoft Office Outlook.
Παρ' όλα αυτά μπορούμε να το ρυθμίσουμε και σε όποιο άλλο πρόγραμμα θέλουμε (π.χ. Zimbra Desktop, Mozilla Thunderbird, Windows Live Mail κ.α.) μέσω IMAP που λειτουργεί επίσης τέλεια και είναι μία πολύ καλή λύση για όσους θέλουν να έχουν στο ίδιο πρόγραμμα και τους άλλους τους λογαριασμούς (π.χ. Gmail, Yahoo, Hotmail κ.α.).
Το Outlook εδώ που τα λέμε δεν είναι και το καλύτερο πρόγραμμα γενικά. Έχει μεν λίγα πλεονεκτήματα (π.χ. PST archives) αλλά έχει και πολλά μειονεκτήματα (π.χ. το IMAP του είναι για τα σκουπίδια).
Για τους χρήστες Windows και Hotmail, το Windows Live Mail* είναι μια καλή, εύκολη και βολική λύση για όλους τους προαναφερθέντες λογαριασμούς μέσω IMAP και POP3.
Το χειρότερο μειονέκτημά του είναι η μέθοδος αποθήκευσης των e-mails, χωρίς κανενός είδους συμπίεση ή αρχειοθέτηση, με αποτέλεσμα να γεμίζει ο δίσκος με πολλά μικρά αρχεία eml.
Εναλλακτικά, υπάρχει και ένα Add-in για το Microsoft Office Outlook που λέγεται «Outlook Hotmail Connector» για χρήση του Hotmail με συγχρονισμό server-υπολογιστή μέσω Microsoft Office Outlook, αλλά είναι λιγάκι προβληματικό (buggy).
Το Hotmail δεν υποστηρίζει IMAP, συνεπώς για να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, η μόνη λύση είναι POP3 που σημαίνει χωρίς συγχρονισμό server-υπολογιστή. Πλέον υποστηρίζει. Δείτε παρακάτω.
Το Thunderbird είναι ένα πολύ καλό και ελαφρύ πρόγραμμα για κάθε λειτουργικό σύστημα, με υποστήριξη IMAP και POP3.
Για τους χρήστες Windows υπάρχει και portable έκδοση που τρέχει και μέσα από το φλασάκι, αλλά δε συστήνω τέτοια χρήση γιατί τα φλασάκια συχνά τα ξεχνάμε κάπου ή τα χάνουμε.
Λειτουργεί τέλεια για αποστολή και λήψη μέσω IMAP, αν και είναι λιγάκι δύστροπο κατά το συγχρονισμό λογαριασμών με πάρα πολλούς φακέλους και θέλει κάποιες ρυθμισούλες στην αρχή.
Εκτός από E-mail Client, είναι ταυτόχρονα και RSS Reader και Chat Client.
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι ότι επειδή είναι της Mozilla, μπορούμε να του βάλουμε διάφορα πρόσθετα, μεταξύ των οποίων ημερολόγιο, κρυπτογράφηση, διάφορα οπτικά θέματα, προσαρμοσμένα μενού, εξειδικευμένες λειτουργίες και πολλά ακόμη.
Μία άλλη δυνατότητα [λιγότερο γνωστή, που την έχει και ο Firefox] είναι ότι μπορείς να έχεις περισσότερα του ενός προφίλ, το καθένα με τους δικούς του λογαριασμούς και τα δικά του πρόσθετα.
Εκτός από το Thunderbird, υπάρχει και το SeaMonkey που είναι ταυτόχρονα Firefox+Thunderbird.
Και μόλις τώρα ανακάλυψα και αυτό το πρόσθετο για Firefox: Simple Mail
Το Zimbra Desktop δεν το έχω εξετάσει σχολαστικά αλλά έχει καλή φήμη. Φυσικά υποστηρίζει IMAP και POP3 όπως τα παραπάνω. Συνεργάζεται ιδιαιτέρως τέλεια με λογαριασμούς Yahoo, συγχρονίζοντας e-mails, επαφές, ημερολόγιο και έγγραφα. Επίσης συνεργάζεται με κοινωνικά δίκτυα. Γενικά έχει διάφορες τέτοιες λειτουργίες. Το αρνητικό είναι ότι πιάνει πάνω από 200ΜΒ στο δίσκο, αλλά άμα έχετε χώρο δεν είναι πρόβλημα αυτό.
Το Kontact είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για Linux, αλλά και για Windows, που έχει σχεδόν όλα όσα έχουν το Outlook και το Zimbra. Ούτε αυτό το έχω εξετάσει σχολαστικά.
Και φυσικά υπάρχουν κι άλλα προγράμματα που μπορείτε να βρείτε αν ψάξετε, αλλά εγώ αυτά ξέρω.
* Οι παλαιότερες εκδόσεις του Windows Live Mail (2008, 2009, 2011) δεν είναι πια διαθέσιμες για λήψη από τη Microsoft αλλά εγώ τις έχω για όποιον τις θέλει (στα ελληνικά).
Έγινε επεξεργασία από τον/την e3iswsi στις Κυρ, 30 Αύγ 2015 12:51 pm, 4 φορές συνολικά |
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
|
|
Πριν λίγες μέρες, καθώς ανακάτευα τις ρυθμίσεις του Thunderbird, ανακάλυψα τυχαία ότι πλέον το Hotmail υποστηρίζει IMAP (μου το είπε το Thunderbird)!
Να οι ρυθμίσεις: http://www.howto-outlook.com/news/outlookcom-imap.htm
Παρατήρησα μονάχα ένα μικρό προβληματάκι: Κατά την αποστολή email, το μήνυμα αποθηκεύεται στα απεσταλμένα 2 φορές.
Αυτό βέβαια είναι μικρό πρόβλημα. Σημασία έχει ότι πλέον το Hotmail λειτουργεί με IMAP και δεν είμαστε πια αναγκασμένοι να το χρησιμοποιούμε μονάχα σε mail clients της Microsoft.
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |