Εθελοντική Αιμοδοσία, "Αιγαιοπετάλιο" + myAegean

   
   

 Το Χρονοντούλαπο

 
Συγγραφέας Εθελοντική Αιμοδοσία, "Αιγαιοπετάλιο" + myAegean
 
       
Σαβ, 24 Μάρ 2007 3:52 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά ευχάριστη θέση, μέσα στα πλαίσια μιας αυθόρμητης ιδέας που είχαμε στην αρχή της χρονιάς (και λίγο παλαιότερα) για τη δημιουργία μιας κίνησης συνεργασίας φορέων για την προώθηση κοινωνικών δράσεων, με πρώτη ως σκέψη την Εθελονική Αιμοδοσία!

Πριν από καιρό σκεφτόμασταν να κάναμε κάποιες ενέργειες σε όλα τα νησιά όπου υπάρχουν τμήματα του Πανεπιστημίου μας και ξεκινήσαμε μερικές επαφές με τοπικούς φορείς και Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, για την πιθανή δημιουργία στο προσεχές μέλλον ενός campaign εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλο το Αιγαίο!

Από κάποια εσωτερική ανακοίνωση-αναφορά μας (Δευ 12/3/2007 14:29):
Παράθεση:

Ιστορικό ιδέας

Μέσα στα πλαίσια των προβληματισμών για το θέμα της πιο «απτής» δράσης του ΜΥ αλλά και της προώθησης κινήσεων συνεργασίας, έγιναν κάποιες επαφές με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της Ρόδου, για το ενδεχόμενο συνεργασίας ώστε να γίνει μια μικρή καμπάνια εθελοντικής αιμοδοσίας-προσφοράς μέσα στα πλαίσια της Πολιτιστικής Εβδομάδας για φέτος. Η διάθεση ήταν βέβαια να πάμε ακόμη παραπέρα, να γίνει μια κίνηση συνεργασίας μεταξύ των φορέων στα νησιά όπου υπάρχουν τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δεδομένης της αναβολής μάλλον για φέτος της Πολιτιστικής Εβδομάδας, τίθεται νέο ζήτημα για ξεκίνημα προσπαθειών για το «παν-αιγαιακό».

Τρέχουσες κινήσεις

Έχει υπάρξει μια πρώτη επαφή και συνομιλία με όσους μπορέσαμε να βρούμε, πλέον έχουμε κάνει μερικές πρώτες κουβέντες με ανθρώπους από όλα τα νησιά: Ρόδος, Χίος, Σάμος, Σύρος, Λέσβος κατά σειρά επικοινωνίας, είτε τηλεφωνικά, είτε με επαφές από παιδιά τοπικά.

Υπάρχει μια καλή διάθεση και οι άνθρωποι χάρηκαν για την ιδέα, ωστόσο δεν έχουμε κάποιες ολοκληρωμένες προτάσεις προς το παρόν και υπήρχε δυσκολία στο να απεικονίσουμε πιο καθαρά του τι θα μπορούσε να γίνει.

Υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας και αναμένω στις επόμενες ημέρες να λάβουμε email των τοπικών συλλόγων αιμοδοτών (είναι αξιοσημείωτο και στα 5 νησιά, σχεδόν όλοι δεν είχαν ενεργοποιημένο το eMail ή δεν το γνώριζαν ακριβώς), ώστε να επικοινωνούμε και έτσι.

Υπήρξαν ιδέες στο να μας στείλουν υλικό επίσης ή να μας στέλνουν κάποια ενημερωτικά κείμενα που να μπαίνουν π.χ. ως άρθρα στο site.

Πρόθεση βέβαια είναι να γίνει μια δημιουργική συνεργασία κι όχι «στείρες» ανακοινώσεις. Ει δυνατόν να γράφονται κάποια άρθρα πληροφοριακού χαρακτήρα... (π.χ. «ποια τα ωφέλη μιας αιμοδοσίας»). Εδώ να τονίσω πως θα ήταν ενδιαφέρον να ερχόμασταν σε μια επαφή και με συλλόγους σε άλλα πανεπιστήμια, π.χ. Αθηνας, Ιωαννίνων κ.λ.π.

Στέλνω την τρέχουσα ενημέρωση, προκειμένου να ξεκινήσει ένα brainstorimg ιδεών και προτάσεων για να κάνουμε κάτι δυνατό και καλό! Στόχος-φιλοδοξία να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ανθρώπων τέτοιο, ώστε να μπορεί να σχηματισθεί ένας ενδεχομένως θεσμός-καμπάνια εθελοντικής αιμοδοσίας παν-αιγαιακής, και με δράση μέσω προωθητικών κινήσεων και με τη χρήση των νέων μέσων, να γίνονται πιο δυναμικές τέτοιες κινήσεις.

Ελπίζω και προτείνω να μπορούμε να καταθέσουμε την πρόταση-ιδέα μας και στο Πανεπιστήμιο γενικά για μια πιο δυνατή φωνή και δράση.
Αναμένω σχόλια και προτάσεις για να κάνουμε κάτι ενδιαφέρον, αν τα καταφέρουμε!

Φιλικά,
Γ. Αποστολόπουλος, συντονισμός κινήσεωνΕίμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να πούμε πως ξεκινήσαμε εκ νέου κύκλο προτάσεων και επαφών με την φοιτητική ομάδα-Σύλλογο Αιμοδοσίας "Αιγαιοπετάλιο" που είχε σχηματισθεί πριν λίγα χρόνια στη Μυτιλήνη. Πλέον διατηρούμε μια ισχυρή επαφή και ανταλλάσσουμε ιδέες και εμπειρίες-τεχνογνωσία ώστε να βρούμε λύσεις και προτάσεις για δράσεις ει δυνατόν άμεσα και σε όλα τα νησιά!

Στο eMail egeopetalio ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερα, ενώ με την αποστολή στο myaegean ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr με οποιαδήποτε από τις παρακάτω λέξεις στον τίτλο του eMail:
"Αιμοδοσία", "Αιγαιοπετάλιο", "egeopetalio", "aigeopetalio", "aigaiopetalio", "Σύλλογος Αιμοδοσίας", 'Σύλλογος Αιμοδοτών"

θα παραδοθεί επίσης αυτόματα στο egeopetalio ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr το eMail του Συλλόγου Αιμοδοτών.

Στα άμεσα σχέδια και προτάσεις μας είναι το ενδεχόμενο σχεδιασμού και δημιουργίας μιας ιστοσελίδας για το Σύλλογο, με πληροφορίες και υλικό για μια πλήρη πληροφόρηση κάθε ενδιαφερόμενου και σχεδιασμό δράσεων σε κάθε μέρος.

Αναμένουμε περισσότερα σχόλια και προτάσεις/σκέψεις!! Smile

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Π.Μ.Σ. στην "Ιστορία, Ηθική και ...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 0

Τετ, 24 Μάϊ 2023 6:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Έρευνα αγοραστικής συμπεριφοράς καταν...

από sofia28
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τετ, 05 Απρ 2023 7:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή Ταινίας "Bohemian Rhapso...

από EvaDr
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τρι, 21 Μάρ 2023 4:53 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κινηματογραφικές Cine-Ματιές - Προβολ...

Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 0

Κυρ, 19 Μάρ 2023 5:34 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κινηματογραφικές Cine-Ματιές - Προβολ...

Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 0

Τρι, 14 Μάρ 2023 12:24 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics