Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Managerια από Χίο: Δικτυωθείτε! |
|
|
Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου |
| Συγγραφέας |
Managerια από Χίο: Δικτυωθείτε! |
| |
|
![]()
Johny
Ψαρούκλα

Mar 29, 2007
5
Τόπος: Thessaloniki
|
|
Kamia epafi ta manageria apo Chio?! Krima re paidia! Tora pou arxisame na eksaplonomaste pantou, tha itan oraio na mathainoume nea kai empeiries tou kathenos apo tin agora. Kai eimaste pantou, pistepste me. Sinantisa "dikous" mas arketous stin meta TDE fasi. Apo foitites stin Agglia mexri kai stelexi se etairies.
Prin 2 mines edosa sinenteuksi stin P&G se proin simfoititi mou!! Idiaitera gnostos se osous foitousan tin periodo 2000-2005 mias kai proin sindikalistis!
Pantos sigoura diskoli i agora stin Ellada. Alla pisteuo oti autos pou to kinigaei den xanetai.
Sinadelfoi! Peite mas pos vrikate ta pragmata meta tin apofoitisi. Kai pou (an) kataliksate telika!
Ante na diktionomaste siga siga
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Καλωσόρισες φίλε μας Johny στην μεγάλη παρεούλα του my!! Ωραία η ιδέα σου, πες και σε όσους φίλους και γνωστούς να μπουν και να δώσουν το παρόν, να βρισκόσαστε να τα λέτε!! Η αλήθεια είναι πως όταν φεύγεις αρχίζεις και εκτιμάς όσα έζησες και θες να κρατήσεις μια επαφή!
Ευχόμαστε καλή διαμονή στην παρεούλα μας και καλή συνέχεια!!
Υ.Γ: Θα σε παρακαλούσα όσο μπορείς να αποφεύγεις τα greeklish, μιας και το προτείνουμε και στους κανόνες... Επειδή όμως βλέπω πως είσαι εξωτερικό, κατανοούμε το γεγονός και την ενδεχόμενη δυσκολία σου. Αν μπορείς όμως να γράφεις στα ελληνικά θα ήταν ό,τι καλύτερο!
keep up communicating!
|
|
|
|
| |
|
|
|
Geia Xara kai apo mena! An kai ton teleytaio kairo den mpaino kai syxna sto internet, parola ayta to vrisko mia poly kali idea!!! Kali arxi loipon kai as arxisoyme siga siga na eksaplonomaste
Kales giortes...!
|
|
|
|
| |
|
![]()
Johny
Ψαρούκλα

Mar 29, 2007
5
|
|
Γειά σου chtaranis! Το να εξαπλωθούμε ακούγεται κάπως αστείο έτσι όπως το λές! Αυτό που θελω να πώ είναι οτι το Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Χίο είναι πολύ καινούργια σχολή (20 χρόνων). Έτσι δεν έχουν προλάβει οι απόφοιτοι να αποκτήσουν ερίσματα στην αγορά σε σχέση με αποφοίτους κεντρικών παν/μίων. Εκεί είναι που εμείς μπορούμε να συμβάλουμε.
Δίκτυα αποφοίτων υπάρχουν σε μεγάλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και βασικά του εξωτερικού. Οι απόφοιτοι όχι μόνο βοηθούν στην ενίσχυση της φήμης των πανεπιστημίων τους αλλά βοηθούνται στο να ανεβαίνουν επαγγελματικά και κοινωνικά.
Απο κεί και 'γώ ξεκίνησα ζητώντας να μας πεί ο καθένας το πώς κινήθηκε μετά την αποφοίτηση. Το concept ειναι να γνωριστούμε και να αλληλοστηριχθούμε επαγγελματικά.
Όπως μου έλεγες σε prive συζήτησή μας, ετοιμάζεις internet cafe στη Μυτιλήνη. Πότε βλέπεις να είσαι έτοιμος; Αλήθεια, το πτυχίο και το MBA σου μετά σε βοήθησαν; Είχες προσφορές απο επιχειρήσεις ή δεν το κυνήγησες προς τα κεί;
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Johny έγραψε:
Δίκτυα αποφοίτων υπάρχουν σε μεγάλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και βασικά του εξωτερικού. Οι απόφοιτοι όχι μόνο βοηθούν στην ενίσχυση της φήμης των πανεπιστημίων τους αλλά βοηθούνται στο να ανεβαίνουν επαγγελματικά και κοινωνικά.
Απο κεί και 'γώ ξεκίνησα ζητώντας να μας πεί ο καθένας το πώς κινήθηκε μετά την αποφοίτηση. Το concept ειναι να γνωριστούμε και να αλληλοστηριχθούμε επαγγελματικά. |
Γεια χαρά σας παιδιά και πάλι! Η ιδέα φίλε Johny (κ συνονόματε) που αναφέρεις είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, και, αν και κάποιοι από εμάς είμαστε σε προπτυχιακές σπουδές τώρα, αντιλαμβανόμαστε και διακρίνουμε αυτόν τον χαρακτήρα! Μέσα από το my, που υπάρχει χώρος για όλους, σκεφτόμασταν καιρό τώρα και έχουμε έντονη την ευαισθησία αυτή ως προς αυτόν τον τομέα. Αξίζουμε ισχυρούς συλλόγους αποφοίτων και θα είναι εξαιρετική τιμή και χαρά για το αν υπάρξουν από εδώ πρώτες σπίθες για δημιουργικές δράσεις και αποτελέσματα!
Συνεχίστε παιδιά, και μην ξεχνάτε πως εδώ επιχερείται μια μεγάλη προσπάθεια. Διαδώστε το και συμμετέχετε ενεργά! keep up!
Για να μην κάνω άλλες παρεμβολές, καλωσορίσατε και πάλι, και συνεχίστε δυναμικά! 
|
|
|
|
| |
|
![]()
Johny
Ψαρούκλα

Mar 29, 2007
5
|
|
Κομμάτι δύσκολο το κόβω αγαπητέ inertia. Δεν ξέρω, διακρίνω μια αποχαύνωση, μια βαρεμάρα απο πολλούς. Πάντως σ' ευχαριστώ για την ηθική στήριξη και μπράβο για την φοβερή δουλειά που κάνεις. Πραγματικά φαίνεσαι προβληματισμένος. Και ξέρεις, τα πράγματα έτσι αλλάζουν, απο ανθρώπους που ψάχνονται για κάτι καλύτερο, όχι απο ανθρώπους του καναπέ.
Πάντως θα μπορούσατε και εσείς λιγάκι να βοηθήσετε μέσα απο τους συλλόγους φοιτητών. Οι 4ετείς για παράδειγμα θα μπορούσαν να εγγράφονται στο σύλλογο αποφοίτων πριν φύγουν απο το νησί. Η επαφή να διατηρείται μέσα απο κάποιο site, με e-mail κλπ. Και να διοργανώνονται για παράδειγμα ετήσιες συναντήσεις δικτύωσης είτε στο νησί, είτε Αθήνα.
Γιατί το θέμα είναι να μην χανόμαστε! Σίγουρα όλοι δημιουργούν τους κύκλους τους αργότερα με τις δουλειές και τον περίγυρό τους. Για φαντάσου όμως να ξεκινάς με ένα σύνολο ανθρώπων στους οποίους θα μπορείς να βασιστείς άμεσα. Πιθανώς κάποιοι θα έχουν να σε συστήσουν σε κάποιους άλλους, να σου δώσουν πελάτες αν είσαι επαγγελματίας κλπ κλπ
Αυτά τα ολίγα! Άντε καλό Πάσχα σε όλους
|
|
|
|
| |
|
|
|
Γενικότερα φίλε μου Johny φαίνεται να δυσκολεύουν οι ανθρώπινες σχέσεις…ακόμα και αν τις βλέπει κάποιος έστω και μόνο συμφεροντολογικά. Θυμάμαι όταν κάποια φορά προσπάθησα να οργανώσω κάτι με τους πρώην συμμαθητές μου εδώ στη Μυτιλήνη, τελικά ανταποκρίθηκε μόνο ένας.
Για το Master που ρωτάς, όντως δεν ξέρω ακόμα αν με βοήθησε. Ή μάλλον θα έλεγα καλύτερα, ότι προς το παρόν όχι δεν με βοήθησε. Ξέρεις καμιά φορά, στον ιδιωτικό τομέα ίσως είναι πιο δύσκολα να αξιολογήσεις κάποια πράγματα, σε βραχυχρόνιο έστω διάστημα. Στον δημόσιο ίσως μπορείς να πεις « α ναι, με βοήθησε το master. Μου έδωσε 100 μόρια παραπάνω και έτσι διορίστηκα».
Μετά, για το ιντερνετ καφέ, πρόκειται για αλυσίδα και εγώ θα έχω ένα πού μικρό κομμάτι ενός καταστήματος εδώ. Έτσι οι στρατηγικές αποφάσεις παίρνονται κυρίως από αλλού όπως καταλαβαίνεις. Αν όλα πάνε καλά πιστεύω να αρχίσουμε τέλη Απριλίου-Αρχές Μαΐου.
Όσο και για το ιντερνετ, forum…. κ.τ.λ. ίσως να μην είναι ακόμα αυτά τόσο διαδομένα και γνωστά τελικά σ΄αυτή την χώρα, ακόμα και από φοιτητές! Που θα πάει όμως…
Τέλος, για του αποφοίτους του ΤΔΕ δεν ξέρω μήπως βοηθούσε αν υπήρχε και μια πρόσκληση στη σελίδα chios.aegean.gr που ίσως κάποιοι να την επισκέφτονται ακόμα (για e-mail, newletter, κ.τ.λ.). Επίσης, από είδα υπάρχει ακόμα ένα forum αποφοίτων στο chios.aegean.gr ( http://forum.chios.aegean.gr/viewforum.php?f=31 ). Ίσως θα πρέπει να γίνει κάποια ενοποίηση για να μην μπερδευόμαστε.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Εύχομαι και εγώ καλές γιορτές σε όλους και καλή Ανάσταση!
|
|
|
|
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |