Νέο τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο

   
   

 τμ. Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής

 
Συγγραφέας Νέο τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο
 
       
Τρι, 10 Απρ 2007 12:52 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Η οικογένεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπως φαίνεται μεγαλώνει και πλέον τα 5 νησιά γίνονται... 6!

Επεκτείνεται το Πανεπιτήμιο Αιγαίου λοιπόν προς το νησί της Λήμνου, όπως φαίνεται από μερικές πρώτες ανακοινώσεις σε τοπικό Τύπο:
http://www.emprosnet.gr/emprosnet/news/article.asp?cid=85&a...7032934601
και http://www.lemnos.gr/vima/press/Mar.htm#28

Όπως φαίνεται, η φροντίδα ενός ακόμη νέου τμήματος σε νέο νησί δεν φαίνεται να πτοεί το Πανεπιστήμιό μας, το οποίο ανέλαβε και υλοποιεί τις πρώτες κινήσεις για την δημιουργία της Πανεπιστημιακής Μονάδας Λήμνου, και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο, το οποίο υπολογίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.

Παραθέτω το κείμενο από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης, χωρίς να θέλω να θίξω θέμα για copyrights, αλλά προς ενημέρωση όλων!

Παράθεση:
Η πρώτη ευρεία σύσκεψη μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λήμνο, πραγματοποιήθηκε προχθές, Τρίτη, το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Μύρινα. Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης, μαζί με το Νομάρχη Λέσβου Παύλο Βογιατζή και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέα Τρούμπη, παρουσίασαν στους φορείς της Λήμνου τα βήματα που θα ακολουθηθούν από δω και πέρα, μέχρις ότου λειτουργήσει η Σχολή, που όπως ειπώθηκε από όλους, αυτό θα είναι εφικτό το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δυνατότητες εγκατάστασης της Σχολής, αλλά και τα κτήρια τα οποία θα πρέπει να παραχωρηθούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ώστε άμεσα να μπουν σε εφαρμογή οι διαδικασίες αναπαλαίωσης και ανακατασκευής τους για τη στέγαση της Σχολής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος, ο Νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέας Τρούμπης, ο Έπαρχος Λήμνου Δημήτρης Σάραγκας, ο Αντινομάρχης Λέσβου Θόδωρος Μπαβέας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Σάββας Βαρελτζής, οι Δήμαρχοι Μύρινας Νάσος Σκαμάγκης, Ατσικής Ανδρέας Καλαϊτζής, Νέας Κούταλης Δημήτρης Βουλγαράκης, οι πρώην Δήμαρχοι Νίκος Κορνιώτης και Κώστας Σάμπαλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μύρινας, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Παραπάνω χρήματα
Αρχικά ο Υπουργός Αιγαίου, παρουσίασε τις προθέσεις των αρμόδιων Υπουργείων, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών που απαιτούνται για τη λειτουργία της Σχολής και ανακοίνωσε την απόφαση για αύξηση του αρχικού ποσού των 650.000 ευρώ που είχε ανακοινωθεί ότι θα διαθέσει το Υπουργείο Αιγαίου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ότι αυτό αυξάνεται στο 1.000.000 ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Παυλίδης ενημέρωσε τους φορείς, για τη συνεργασία που είχε με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, σχετικά με την έγκριση των κονδυλίων για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, που σε πρώτη φάση θα αφορά δώδεκα περίπου άτομα, που θα στελεχώσει τη Σχολή.
Ο Νομάρχης Λέσβου ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τον κτηριακό εξοπλισμό της αίθουσας συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των άλλων γραφείων που στεγάζονται στο κτήριο, που είναι ιδιοκτησίας του Παλλημνιακού Ταμείου.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέας Τρούμπης, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στο νησί και επισκέφθηκε τα κτήίρια που πρόκειται να παραχωρηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες από το Δήμο Μύρινας, τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου και το Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο, αναφέρθηκε στις απόψεις που εκφράζει η διοίκηση του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, σχετικά με τη λειτουργία δύο τμημάτων στη Λήμνο. Μιλώντας για την εμπειρία από τη λειτουργία του ενός τμήματος στη Σύρο, τόνισε: «H ύπαρξη της Πανεπιστημιακής μονάδας, η επιβίωση της, και κυρίως η ανάπτυξή της, προϋποθέτει αύξηση του μεγέθους της. Και αυτό μπορεί να γίνει με την ίδρυση δεύτερου τμήματος. Ένα τμήμα μόνο του δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις επιβίωσης, πολύ δε περισσότερο σε μια περιοχή όπως η Λήμνος.».

Τι θα γίνει πού…
Ο κ. Τρούμπης ανακοίνωσε στους φορείς τις πρώτες εκτιμήσεις, σχετικά με τη χρήση των κτηρίων. Στο Παντελίδειο Παρθεναγωγείο, το οποίο θα είναι έτοιμο για χρήση μετά από λίγες μικρές παρεμβάσεις, θα μπορούσαν να στεγαστούν γραφεία και αίθουσες της Σχολής, στο Κυδαδείο η βιβλιοθήκη, στο Γαρουφαλίδειο που ανήκει στο Νοσοκομείο το αμφιθέατρο, καθώς και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου αλλά και τα άλλα γραφεία που στεγάζονται υπηρεσίες του Επαρχείου, να στεγαστούν αίθουσες και γραφεία της Σχολής.
Ο Δήμαρχος Μύρινας Νάσος Σκαμάγκης, ανακοίνωσε ότι από μία έκταση 200 στρεμμάτων, ο Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει τα 50 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται στο κεντρικό δρόμο προς Κορνό, όπου εκεί μπορεί να ανεγερθεί στο μέλλον μια νέα Πανεπιστημιακή μονάδα, ενώ το Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο προτίθεται να παραχωρήσει όλο ή ένα μέρος του κτήματος της Μητρόπολης που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Στα μελλοντικά σχέδια του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι και η αξιοποίηση του Χριστοδουλίδειου, το οποίο όμως χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις, το κόστος των οποίων αναμένεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Στη σύσκεψη όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής και δήλωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ο καθένας από τη θέση του, ώστε το γρηγορότερο δυνατό να λειτουργήσει η Πανεπιστημιακή Σχολή, ενώ θα την υποστηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο.

«Ευτυχείς»
Ο Έπαρχος Λήμνου Δημήτρης Σάραγκας, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε: «Eίμαστε ευτυχείς που επιτέλους η υπόσχεση του Πρωθυπουργού, που έγινε σε αυτή την αίθουσα, γίνεται πραγματικότητα. Από τη θέση αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παραπάνω αναφερόμενους, γιατί ο καθένας από αυτούς έδωσε το δικό του αγώνα, για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, που πρώτος είχε την ιδέα ίδρυσης της Πανεπιστημιακής Σχολής Λήμνου, τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παυλίδη, για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να έχουμε αίσιο τέλος και το Νομάρχη Λέσβου κ. Βογιατζή για τις συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα ήταν όμως παράλειψη να μην ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Τρούμπη, που συνεχίζοντας τις προσπάθειες των προηγούμενων Πρυτάνεων κ. Λέκκα και κ. Κάτσικα, έδειξε με τις ενέργειές του, ότι πράγματι πίστεψε σε αυτήν την ιδέα και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να την υποστηρίζει μέχρι την ολοκλήρωσή της. Να είναι σίγουρος ότι το Επαρχείο Λήμνου θα σταθεί αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστεί.».
Ο Δήμαρχος Μύρινας Νάσος Σκαμάγκης, μιλώντας στο «Ε» τόνισε: «Eίμαστε ικανοποιημένοι που η διαδικασία για τη λειτουργία της Σχολής προχωράει κανονικά. Δεσμευτήκαμε να παραχωρήσουμε ο Δήμος και οι άλλοι φορείς τα κτήρια για να στεγαστεί και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάνε όλα καλά και η Σχολή να λειτουργήσει σύντομα».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Προεδρικό Διάταγμα είναι εγγεγραμμένη δαπάνη ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, για επισκευή, συντήρηση και ανέγερση κτηριακών εγκαταστάσεων, εκ των οποίων για το έτος 2007 θα δαπανηθούν 1.990.000 ευρώ. Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επαρχείο Λήμνου, με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Επάρχου Λήμνου, κατά την οποία και ενημερώθηκε ο εμπορικός κόσμος της Λήμνου για τις διαδικασίες λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής.Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Τρι, 27 Νοέ 2007 3:45 am, 2 φορές συνολικά
     
 
       
Τρι, 10 Απρ 2007 10:03 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


problem_child
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Jul 07, 2006
40


Oxi... krima... anti na diorthwnoume anoigoume kai alla metwpa...

     
 
       
Τετ, 11 Απρ 2007 7:22 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Filaretos
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Sep 22, 2006
7


Δεν αντεξα να διαβάσω το άρθρο, λυπάμε μάλλον κανείς απο την πανεπιστημιακή κοινότητα ( και το καθηγητικό κατεστημένο του αιγαίου δεν νοιάζετε πραγματικά για το πανεπιστήμιό μας) με λύπησε πολύ η παραπάνω είδηση.

     
 
       
Πεμ, 12 Απρ 2007 8:31 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


PAPAKI
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Mar 11, 2005
22


3 lekseis:...wraiotata...sugxarithria....KOURAGIO...

     
 
       
Πεμ, 12 Απρ 2007 11:19 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


MoHDa
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Aug 09, 2006
37


Καλά... Το τμήμα ανοίγει από το 2001.

Επίσης το πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε στο Παν. Αιγαίου το 1981 είναι το τμήμα κοινωνιολογίας, πότε άνοιξε;;; 1999.

     
 
       
Δευ, 09 Ιούλ 2007 10:06 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Εντόπισα περισσότερα νέα για το τμήμα στη Λήμνο...
Παρατίθενται προς ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται..

Παράθεση:
Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ
6/7/2007


Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην τελευταία συνεδρίασή της άνοιξε το δρόμο για τη λειτουργία του νέου Τμήματός του στη Λήμνο, συγκροτώντας την Προσωρινή Γενική Συνέλευση και ορίζοντας συντονιστή του διοικητικού έργου οργάνωσης της καινούριας πανεπιστημιακής μονάδας. Παράλληλα, όμως, η Σύγκλητος επισημαίνοντας την πολυπλοκότητα του όλου εγχειρήματος λειτουργίας μιας νέας σχολής, υπενθυμίζει και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων φορέων, που πρέπει ομοίως να ενεργοποιηθούν για να επιτευχθεί ο στόχος.

Ειδικότερα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επιθυμώντας όπως τονίζεται στη σχετική απόφασή της στις 27 Ιουνίου, να επισπεύσει τις διαδικασίες και να εξασφαλίσει προϋποθέσεις υψηλής ποιότητας σπουδών στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της πανεπιστημιακής μονάδας Λήμνου, αποφάσισε να συγκροτήσει την Προσωρινή Γενική Συνέλευση του Τμήματος με τη συμμετοχή των: καθηγητής Ανδρέας Τρούμπης Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως πρόεδρος, αναπληρωτής καθηγητής Κώστας Ζώρας αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως αναπληρωτής πρόεδρος, καθηγητής Λεωνίδας Λουλούδης αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρώτρια καθηγήτρια Σμαραγδή Αντωνοπούλου, αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, καθηγητής Κώστας Χαλβαδάκης πρόεδρος Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου, επίκουρος καθηγητής Παναγιώτης Δημητρακόπουλος Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου, επίκουρος καθηγητής Νικόλαος Ζούρος Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ομοίως η Σύγκλητος αποφάσισε να ορίσει την κ. Ευαγγελία Καρδάτου, στέλεχος της Διεύθυνσης Σπουδών του Ιδρύματος, ως συντονίστρια του διοικητικού έργου οργάνωσης του Τμήματος της Λήμνου.

Περιμένουμε…
«Με πλήρη επίγνωση –σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου Αιγαίου– της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος, η Σύγκλητος υπενθυμίζει ότι η ενεργοποίηση του Τμήματος εξαρτάται από-και προϋποθέτει: την παραχώρηση κτηρίων για την αρχική στέγαση του Τμήματος και των υπηρεσιών του, τη διάθεση κονδυλίων στοχευμένων στην πανεπιστημιακή μονάδα Λήμνου, μη ανταγωνιστικών προς τις λοιπές δραστηριότητες και τα έργα ανάπτυξης των ήδη υπαρχουσών μονάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στην ενεργοποίηση διαδικασιών προκήρυξης και πρόσληψης διοικητικού προσωπικού για τη στελέχωση της εν λόγω μονάδας».
Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατΆ επανάληψη έχει αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσείς του πως η λειτουργία της σχολής της Λήμνου θα είναι η συνισταμένη των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων, δηλαδή της τοπικής κοινωνίας, του υπουργείου Παιδείας και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. ΓιΆ αυτό άλλωστε, θεωρούμε πως η απόφαση της Συγκλήτου αποστέλλεται στους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Αιγαίου, καθώς και στον περιφερειάρχη, το νομάρχη, τον έπαρχο Λήμνου και τον δήμαρχο Μύρινας, ώστε μετά το Πανεπιστήμιο, καθείς να δραστηριοποιηθεί στους τομείς ευθύνης που του αναλογούν.
Η κοινωνία της Λήμνου, μετά την πρωτοβουλία της Συγκλήτου, είναι αναμενόμενο να περιμένει τις αντιδράσεις και των λοιπών φορέων.

πηγή: http://www.emprosnet.gr/emprosnet/news/article.asp?cid=85&a...7070637528

     
 
       
Δευ, 09 Ιούλ 2007 3:27 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


danny
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα


Συγνωμη αλλα το τμημα στην συρο πανε πεντε χρονια που ανοιξε και αντιμετοπιζει πολλα προβλημματα απο κτηριακα μεχρι μοναξιας καθως ειναι το μοναδικο τμημα στο Νησι και πολλοι ακομα αγνωουν την υπαρξη του ακομα και μεσα στο πανεπηστημειο. Να μην αναφερθω στις περσινες εκλογες για την πρυτανεια που καποιοι υποψηφειοι μας αγνωησαν επιδηκτικος.
Ακουμε ωστοσο πως υπαρχει η προθεση να ανοιξουν και αλλα δυο τμημα τα στο Νησι αλλα σε βαααααθος χρονου.
Ακομα εχω να παρατηρησω οτι οι τοπικες κοινωνιες που δεν εχουν ιδη μαθει στην πανεπιστημειακή μας κοινοτητα δεν ξερουν πως να αντιμετωπιζουν νεα τμήματα καθως τα βλεπουν σαν αγελαδες πρως οικονομικο αρμεγμα.
Βλεπω την εισοδο ενως νεου νησιου πολυ επιφοιλακτικα.
Εκτως και αν το θελουν για κανουμε και εκει πολυτιστικη εβδομαδα Cool

     
 
       
Τετ, 25 Ιούλ 2007 10:57 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού


Apr 25, 2006
609


Τι να πω?Τραγικό.

Εδώ στη Σάμο κάνουμε μαθήματα σε ένα ... σχολείο γιατί δεν έχουμε κτήρια και αυτοί δίνουν 1.000.000 ευρώ για να ανοίξουνε καινούργια.

Και αυτό για να "τροφοδοτηθεί" και άλλο η επαρχία με παιδία των γονιών από την Αθήνα.

Πόσο ψηφοθήρες πια?

     
 
       
Τρι, 27 Νοέ 2007 3:43 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Ακόμη μερικές εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται θετικά για τη Λήμνο... μόλις "αλίευσα"...

Παράθεση:

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ
24/11/2007

Αλλά δύο κτήρια για τη σχολή της Λήμνου

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες παραχώρησης και των άλλων δύο κτηρίων που παραχωρούν οι φορείς της Λήμνου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη λειτουργία της σχολής, με την υπογραφή των συμβολαίων. Τις τελευταίες ημέρες, οι θετικές εξελίξεις ακολουθούν η μία την άλλη και μετά την υπογραφή για την παραχώρηση του «Κυδάδειο» και του «Παντελίδειου» από το δήμο Μύρινας, προχθές το βράδυ υπογράφτηκαν τα παραχωρητήρια και για το «Γαρουφαλίδειο» με τη διοίκηση του νοσοκομείου της Λήμνου, καθώς και τα κτήρια του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ολοκληρωθεί από τη διοίκηση του «Χριστοδουλίδειου» ιδρύματος, η διαδικασία παραχώρησης και για το «Χριστοδουλίδειο» κτήριο.

Η παραμονή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέα Τρούμπη στη Λήμνο, παρατάθηκε για το σκοπό αυτό, καθώς ο ίδιος επιθυμούσε πριν αναχωρήσει από το νησί, να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες παραχώρησης. Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρύτανης μαζί με τον έπαρχο Λήμνου, συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου Λήμνου και με τον πρόεδρο του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου, όπου και υπόγραψαν την παραχώρηση των δύο κτηρίων.

Λογική και αγάπη στον τόπο
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο έπαρχος Λήμνου Δημήτρης Σάραγκας σε δηλώσεις του, τόνισε πως «στο διάστημα των πολύωρων διαπραγματεύσεων, εξετάστηκαν λεπτομερώς τα υπέρ και τα κατά και στο τέλος επικράτησε η λογική και η αγάπη για τον τόπο μας, αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας, με τη λειτουργία του Τμήματος της Πανεπιστημιακής Σχολής και έτσι υπήρξε αίσιο τέλος με την υπογραφή των κτηριακών παραχωρήσεων. Θέλω να ευχαριστήσω τα διοικητικά συμβούλια του νοσοκομείου Λήμνου, του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου, του Χριστοδουλίδειου Ιδρύματος, καθώς και το Δήμο Μύρινας, γιατί πάνω από τα συμφέροντα των φορέων που εκπροσωπούν, έβαλαν το γενικό συμφέρον του νησιού μας. Ειδικά δε, τους προέδρους αυτών των φορέων που ανέλαβαν την ευθύνη των υπογραφών τους. Να είναι σίγουροι ότι η πράξη τους αυτή θα κριθεί θετικά από όλους τους συμπατριώτες μας. Για μια ακόμη φορά, και θέλω να πιστεύω ότι εκφράζω την επιθυμία ολόκληρου του λημνιακού λαού, ευχαριστώ τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητή και φίλο Ανδρέα Τρούμπη, για τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα και κυρίως για την υπομονή που επέδειξε τις τελευταίες τρεις ημέρες της παραμονής του στο νησί μας. Του είμαστε ευγνώμονες».

¶μεσα…
Θετικότατη εξέλιξη χαρακτηρίστηκε η υπογραφή των παραχωρητηρίων για τα κτήρια του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου, τα οποία νοίκιαζε το Επαρχείο για τις υπηρεσίες του, καθώς για την αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχιακού Συμβουλίου. Τα κτήρια αυτά, είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν άμεσα και στα σχέδια του Πανεπιστημίου, είναι εκεί να στεγαστούν οι διοικητικές υπηρεσίες της σχολής. Σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε μιλώντας στο «Ε», ο πρόεδρος του Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο Στάθης Τριανταφυλλόπουλος, την υπογραφή παραχώρησης και τόνισε: «Το κτήριο που παραχωρήσαμε ήταν το μοναδικό κτήριο που ήταν άμεσης χρήσης για το Πανεπιστήμιο και ήταν και η επιθυμία του πρύτανη, να γίνει άμεσα η παραχώρηση, για να στεγαστούν εκεί οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Ευχή όλων μας είναι να προχωρήσουν και οι άλλες διαδικασίες για να λειτουργήσει η Σχολή μέσα στο 2008».
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρύτανης Ανδρέας Τρούμπης, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους της Λήμνου για το αν είναι αισιόδοξος για τη λειτουργία της σχολής το Σεπτέμβριο του 2008, απάντησε ότι: «Για να είμαι ειλικρινής τον εγχείρημα είναι ουτοπικό, αλλά ολόκληρη η ύπαρξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου εμπεριέχει μέσα της το ουτοπικό στοιχείο». Σχετικά με τις άλλες διαδικασίες που πρέπει να «τρέξουν» για να λειτουργήσει η σχολή, ο κ. Τρούμπης ανέφερε ότι «θα πρέπει κατά παρέκκλιση να προχωρήσουν τάχιστα όλες οι διαδικασίες από πλευρά του υπουργείου Παιδείας».


Οι φωτογραφίες της περασμένης Τετάρτης επαναλήφθηκαν για άλλα δύο κτήρια.


πηγή: http://www.emprosnet.gr/emprosnet/news/article.asp?cid=85&a...7112441057

     
 
       
Κυρ, 10 Φεβ 2008 6:52 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Μερικές νέες εξελίξεις στο θέμα της σχολής της Λήμνου, όπως αναφέρονται σε τοπική εφημερίδα της Λέσβου:

Παράθεση:
Κατέρρευσε και η παραμικρή ελπίδα πως η πανεπιστημιακή σχολή της Λήμνου θα ανοίξει το Σεπτέμβριο του 2008, με την ανακοίνωση το βράδυ της Τετάρτης απΆ το υπουργείο Παιδείας του νέου μηχανογραφικού δελτίου για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Και το χειρότερο για την προοπτική λειτουργίας της Σχολής, είναι πως δεν εγκρίθηκε και ο αντίστοιχος κωδικός που είχε περιληφθεί στην εισήγηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τον τακτικό προϋπολογισμό του 2008.
Οπότε, η κυβέρνηση, που κατά τα άλλα είχε δεσμευτεί για τη λειτουργία της, κόβει κάθε δρόμο ακόμη και για την καλύτερη προετοιμασία της. Παραγωγικοί φορείς της Λήμνου ήδη έχουν αρχίζει να αμφισβητούν αν με τη συγκεκριμένη πρακτική της κυβέρνησης μπορέσει να ανοίξει η Σχολή έστω και το 2009, ενώ η πρυτανική αρχή δια του Ανδρέα Τρούμπη εκφράζει τη λύπη της και δηλώνει πως «απΆ την πλευρά μας κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και με το παραπάνω».


Η προαναγγελθείσα, εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα, απουσία της πανεπιστημιακής σχολής της Λήμνου απΆ το μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τον Ιούλιο, επιβεβαιώθηκε με την προχθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Στην οποία και τονίζεται πως το νέο μηχανογραφικό, σε ό,τι αφορά στις μεταβολές σε σύγκριση με το περσινό δελτίο, θα έχει μόνο ένα νέο τμήμα, το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Γενναία κίνηση…
«Από νωρίς το πρωί –μας είπε χθες ο πρύτανης Ανδρέας Τρούμπης που ενημερώθηκε απΆ το «Ε» για το νέο μηχανογραφικό– είχα πολύωρη σύσκεψη με την κ. Μαρία Καταλιακκού, που έχει αναλάβει υπεύθυνη της Μονάδας της Λήμνου και εγκαθίσταται την προσεχή Τρίτη μόνιμα στη Μύρινα. Μάλιστα είχαμε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον έπαρχο Δημήτρη Σάραγκα, προκειμένου το στέλεχος του Πανεπιστημίου Αιγαίου να φιλοξενηθεί προσωρινά σε κάποιο γραφείο του Επαρχείου. Εμείς, και το αποδεικνύει αυτό η τοποθέτηση της κ. Καταλιακκού, της μοναδικής αρχιτεκτόνισσας που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Λήμνο, συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη Σχολή της Λήμνου. Δεδομένου μάλιστα ότι όλο το υπόλοιπο Πανεπιστήμιο μένει χωρίς αρχιτέκτονα είναι κατανοητό τι επένδυση ανθρώπινου πόρου κάνουμε για τη Λήμνο, τι γενναία κίνηση είναι αυτή που αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο.».
Αυτά χθες, και πριν ενημερωθεί ο πρύτανης για την ανακοίνωση περί του μηχανογραφικού, που οριστικά θέτει ταφόπλακα στην προοπτική να ανοίξει το Σεπτέμβριο η σχολή. Προχθές, όμως, ο πρύτανης έγινε αποδέκτης ακόμη μιας δυσάρεστης είδησης για το ίδιο θέμα. Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έφτασε ο εγκεκριμένος τακτικός προϋπολογισμός για το 2008, απΆ τον οποίο και απουσίαζε ο κωδικός για τη σχολή της Λήμνου που είχε εισηγηθεί το Πανεπιστήμιο με πρόβλεψη 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
«Σε τηλεφωνικό ερώτημα –ανέφερε ο κ. Τρούμπης- που απευθύναμε ζητώντας εξηγήσεις για τι συμβαίνει και αφαιρέθηκε ο κωδικός της Λήμνου, λάβαμε την κυνική απάντηση πως πάντα υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης του προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια του έτους. Αν κι εμείς γνωρίζουμε πως είθισται οι τροποποιήσεις να γίνονται προς τη λήξη του έτους και να αφορούν σαφώς μικρότερα ποσά απΆ την πρόβλεψη που είχαμε στον κωδικό της Λήμνου».


Τι μέλλει γενέσθαι;
Έχει διατυπωθεί η άποψη –και σε άρθρο για το θέμα του τέως δημάρχου Νίκου Κορνιώτη που δημοσίευσε το «Ε»- πως ενδεχομένως η καθυστέρηση κατά ένα έτος να βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της σχολής. Θα μπορέσει όμως να κινηθεί το Πανεπιστήμιο και να τρέξει η όλη υπόθεση αν απΆ την πλευρά της κυβέρνησης, αντί για οποιαδήποτε βοήθεια για την υποστήριξη του στόχου, υπάρχουν δείγματα όπως η απουσία της Λήμνου απΆ τον τακτικό προϋπολογισμό;
«Πραγματικά λυπάμαι για το χρόνο που χάνεται, για τη Λήμνο, για τον κόπο μας, για την υπερπροσπάθεια που κάναμε» τόνισε ο πρύτανης, ο οποίος ενημέρωσε εγγράφως το νομάρχη Λέσβου Παύλο Βογιατζή για το θέμα του προϋπολογισμού και την επικείμενη εγκατάσταση της κ. Καταλακκιού, όπως και για τις αναθέσεις μελετών που προχώρησε το Πανεπιστήμιο.
Το θέμα της πανεπιστημιακής σχολής της Λήμνου επρόκειτο ο κ. Τρούμπης να θέσει χθες το απόγευμα και στο Πρυτανικό Συμβούλιο, προτείνοντας μεταξύ άλλων να υπάρξει απόφαση και για την αγορά νέου κτηρίου. Αν όντως υπάρχουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για τη κτηριακή ανάπτυξη της νέας σχολής, όπως τουλάχιστον υποστηρίζεται από πλευράς κυβέρνησης, τότε η πρόταση του κ. Τρούμπη πολύ σύντομα θα ευοδωθεί. Διαφορετικά, θα αποκαλυφθεί σε όλες του τις διαστάσεις και το μεγαλείο ο κατΆ εξακολούθηση κυβερνητικός εμπαιγμός στη Λήμνο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ Μυτιλήνης

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σύλλογος ΔΕΠ Π. Αιγαίου: Εκδήλωση Τιμ...

Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Κυρ, 20 Νοέ 2022 6:26 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 17/4/2021 - (online) «Ελληνική οικογέ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 16 Απρ 2021 2:25 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 17-18/4/2021 - 5ος Διαγωνισμός Ρομποτ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Πεμ, 15 Απρ 2021 10:54 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων Πανεπιστημί...

από inertia
Συζήτηση: Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου Απαντήσεις: 0

Παρ, 19 Φεβ 2021 11:59 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Πληροφορίες - διαμονή - εμπειρίες και...

από kat-kat
Συζήτηση: τμ. Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής Απαντήσεις: 0

Παρ, 12 Ιούλ 2019 12:24 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics