Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
Οι ...τυχαίεις φωτιές |
| |
|
![]()
ge0rge007
Μικρό Μολύβι

Sep 04, 2007
12
Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗ
|
|
Αυτές τις μέρες άκουσα κάτι που με έκανε έξαλλο!
Οτι αρκετές από τις φωτιές ήταν λόγο της προεκλογικής περιόδου είναι γνωστό, αλλά φέτος νόμιζα ότι τους ξέφυγε η φωτιά παραπάνω από ότι περίμεναν.Μάλλον όμως ούτε αυτό ισχύει,έχει κανείς δεί τον χάρτη με τις πυρκαγιές?Ε λοιπόν αυτήν την έκταση που κάηκε το κράτος ήθελε να το κάνει δρόμο και επειδή ήταν δάσος έβρισκε δυσκολίες με τον νόμο.
Οι κριτικές δικές σας...
|
|
|
|
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα
|
|
Δεν είσαι ο μόνος από τον οποίο το ακούω αυτό. είχα αυτήν την συζήτηση με παιδιά από την Αρκαδία και μου εξηγούσαν τις "τρομοκρατικές" κινήσεις του κράτους. σήμερα μου έστειλαν ένα email ένα κείμενο που πραγματευόταν λίγο πολύ τα ίδια πράγματα. από την άλλη οι βουλευτές κυκλοφορούν φήμες όπως ότι οι πυρκαγιές ήταν τρομοκρατικό σχέδιο μέχρι και για πολεμική κίνηση της Τουρκίας. με λίγα λόγια μας κοροϊδεύουν στα μούτρα. αυτά παθαίνεις αν τους αφήνεις να σε κυβερνούν αλλά και τους διαβεβαιώνεις ότι θα σε κυβερνούν και αύριο.
|
|
|
|
| |
|

Leonidas
Έμπειρος

Jul 09, 2007
227
Τόπος: Πάτρα
|
|
Εάν η κατάσταση έφευγε από τον έλεγχο, δε θα καιγόταν και το καζίνο της Πάρνηθας; Εάν βλέπατε από πόσο κοντά πέρασε... Δεν μπορεί να αφανίζονται χωριά στη Πελοπόννησο και ο ναός του "τζόγου" να τη βγάζει καθαρή!
|
|
|
|
| |
|
![]()
noname
Μικρό Μολύβι

Apr 19, 2007
11
|
|
Και αναρωτιόμουν πως έχουν μείνει λίγα δεντράκια; Αλλά στην Ελλάδα βρισκόμαστε...
"Ταξιδεύει" ο Α καημενούλης (που αργότερα τον ονομάζουν όργανο) και θέλει απεγνωσμένα να καπνίσει. Το πρώτο "αποτσίγαρο" το ρίχνει στην Ανδρίτσαινα, το δεύτερο στου Μάκιστου, το τρίτο στην Αμαλίαδα, το τέταρτο στο Πηνειό και μετά κοιτάει στις ειδήσεις το χάρτη των αποτσίγαρων.
Ποια άλλα μάτια όμως κοιτάζουν το "χάρτη" αυτό; Μήπως κάποιοι πολιτικοί, κάποιες κατασκευάστριες εταιρίες, τα επιχειρηματικά μυαλά του τόπου μας, που έχουν βγεί στη φόρα οι πομπές τους (ομόλογα, ασφαλιστικό κτλ) και θέλουν να γεμίσουν τα δελτία με δέντρα καμμένα, που έχουν χαράξει μια Ιόνιο οδό που περνά πάνω από το δάσος του Καϊάφα και μέσα από τη Ζαχάρω, που σκέφτονται σενάρια για γήπεδα golf και χλιδάτα ξενοδοχεία, που διψούν για χρήμα; Και μετά μου πηγαίνουν στις περιοχές που καίγονται γεμάτοι δάκρυα και πόνο. Θέλω να δώ τον κύριο κύριο Πρωθυπουργό να πάρει ένα λάστιχο και να αρχίσει να σβήνει τις φωτιές. Αλλά τι είναι 20, 50, 80 άτομα που θα καούν; Τίποτα... όλα ξεχνιούνται στην Ελλάδα, παίρνουμε τα λεφτά της αναδάσωσης, δίνουμε και καλά τις αποζημιώσεις, δίνουμε στις ιδιωτικές μισοτιμής της περιοχές και κοιτάμε τι δέντρα έχουν απομείνει; Αλλά θέλω να μ δώσουν πίσω το όξυγόνο που πήραν και τα άτομα που κάηκαν προσπαθώντας να σώσούν το σπίτι που έφτιαξαν 20 χρόνια;
Το μόνο που νοιάζει τις αρχές είναι οι εδρούλες, το χρήμα, το πανηγυράκι των εκλογών. Είναι όλοι μικρόψυχοι. Τόσα χρόνια φταίει ο παππούς στο χωριό που ψήφιζε δημάρχους και νομαρχαίους μόνο από συμφέρον, φταίνε οι ανισομερείς δαπάνες του ελληνικού κράτους (τόσα χρόνια ούτε ένα πυροσβεστικό δεν αγοράστηκε), φταίνε τα μέτρα που έχουν παρθεί για τα δάση, φταίει η ανευθυνότητα του κάθε πολίτη...
Το ζήτημα είναι να μην ξεχαστεί αυτή η καταστροφή, να μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων και να μην γυρίζει ο καθένας στο μικρόκοσμό του....
|
|
|
|
| |
|

Roxane
Μικρό Μολύβι

Jun 06, 2007
49
|
|
Μετράω τη ζωή μου με τα καμμένα δάση,τις άγονες εκτάσεις,το οξυγόνο που χάνεται,το καίσιο που έχει εγκατασταθεί καλά μέσα στη γη μας και δηλητηριάζει τις τροφές και τα ζώα...τον ήλιο που γίνεται όλο και πιο καυτός.
Κατά χιλιάδες μαζευόμαστε στις πλατείες να φωνάξουμε για ακόμη μια φορά τα οράματά μας. Όλοι όμως συνειδητοποιήσαμε κάτι.Οτι και αυτή η εξέγερση δεν θα διαρκέσει πολύ..2-3 ώρες και μετά θα γυρίσουμε στα σπίτια μας εξαντλημένοι να κοιμηθούμε τον ύπνο του δικαίου.Και αν έχουμε υπερένταση είναι ελκυστική η εικόνα στην τηλεόραση,ξεφυλλίζουμε και το περιοδικό μόδας...ζαλιζόμαστε και βυθιζόμαστε στον πολυπόθητο ύπνο..
Και λέει ο επαναπαυμένος..."έλα μωρέ...δεν βαριέσαι...μία ζωή είναι θα περάσει...και αυτοί που παλεύουν τί θα καταλάβουν;"
Συνεχίζει να λέει ο επαναπαυμένος..."εγώ παίζω το παιχνίδι μου συνειδητά...Στοχεύω υποταγή και βόλεμα σε μία "καλή"θεσούλα.Ο θείος που έχει φίλο τον βουλευτή θα την κάνει την δουλειά.Και στο κάτω κάτω γιατί να πολεμήσω τους πολιτικούς τους καημένους;Αυτοί έχουν τόσες έγνοιες ενώ εγώ μπορεί να ζω στο άθλιο ισόγειο αλλά έχω την ησυχία μου..."
Και αυτοί που πεθαίνουν άδικα...Ποιος τους θυμάται;Μόνο οι συγγενείς και αυτοί στα μνημόσυνα...
Ντροπή μας...
Τί θλιβερό χειμώνα θα περάσουμε και φέτος...
Ας ακούσουμε κανένα ροκάκι...ας πιούμε και κανένα κρασάκι...ας κάνουμε και μία βόλτα με την παρέα στο λιμάνι να ανταλλάξουμε βλέμματα στοργής μήπως και ξεχαστούμε...
|
|
|
|
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα
|
|
noname έγραψε:
Το μόνο που νοιάζει τις αρχές είναι οι εδρούλες, το χρήμα, το πανηγυράκι των εκλογών...
φταίει ο παππούς στο χωριό που ψήφιζε δημάρχους και νομαρχαίους μόνο από συμφέρον |
θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά και που κάηκαν τα σπίτια μας, και που κάηκαν 70 άτομα τι μάθαμε στην τελική (λένε πως μαθαίνεις από τα λάθη σου) βλέπω πόσοι συμφοιτητές μου δεν θα ψηφίσουν και είναι πολλοί. στην τελική λέει θα έριχναν λευκό και όταν τους λες ΜΗ γιατί πάει στο μεγαλύτερο κόμμα είναι σαν να τους παίρνεις την χαρά. κάποιοι πάλι λένε πως είναι επανάσταση το να μην ψηφίζεις και ότι μόλις φανεί ότι μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού δεν ψηφίζουν τότεε θα σπεύσουν οι πολιτικοί να τους προσεγγίσουν και στην προσπάθεια αυτή λέει θα κάνουν καλύτερη πολιτική. εγώ λέω πως τώρα έχουμε αυτό το πολίτευμα και πως αν αυτοί θέλουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια να τους χαλάσουμε την γιορτή δείχνοντάς τους ότι και εμείς ξέρουμε να παίζουμε και πως αν θέλουν την ψήφο μας τόοοοοσο πολύ λυπόμαστε αλλά θα την δώσουμε σε κάποιον άλλον. δεν θα την πετάξουμε αλλά θα τους δείξουμε ότι υπάρχουν και άλλα κόμματα και αυτό πιστεύω ότι παίζει να ναι το μόνο που τους τρομάζει 
|
|
|
|
| |
|
|
|
...Αντίστοιχα και στον Καϊάφα είχε καταγγελθεί επί πασοκ ότι θέλανε να φτιάξουνε πόσες κλίνες για τα λουτρά και προσπαθούσαν να περάσουν τροπολογία...δεν ξέρω αν το θυμάστε...
...Να το πάω και λίγο αλλού το θέμα...όλοι, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, για το μόνο που νοιάζονται είναι οι ψήφοι...Μέχρι ποιού σημείου;Στην Καλαμάτα ήρθαν κατάλογοι στο ΙΚΑ για να πάρουν διπλή σύνταξη ένα κάρο άσχετες περιοχές!!!
Και να πω ότι ήταν τπτ χωριά με ανθρώπους που έχουν ανάγκη...ίσως να έλεγα δε βαριέσαι...είναι από τις καλύτερες περιοχές, όπου θα δεις κάτι σπιταρώνες....
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!Λίγο τσίπα...Λίιιιιγο!!!
|
|
|
|
| |
|

Roxane
Μικρό Μολύβι

Jun 06, 2007
49
|
|
Μόνο ο ηλίθιος δεν μπορεί να δεί ότι σ αυτό τον τόπο υπάρχει μία παράδοση στην μπαγαποντιά και στο ψέμα.
Πάει εναλλαξ το κόλπο...
"Μόνο αυτοί θα τρώνε..τώρα ήρθε η σειρά μας να φάμε..."
Καλλιεργούμε συμπεριφορές σκλάβου και περιμένουμε το μερτικό μας.Κάλλιο με τους "δυνατούς" και μ ένα ξεροκόμματο παρά στο περιθώριο με τους "αιθαιροβάμονες".
Βιώνει την ύστατη ευτυχία ο αδαής όταν αγγίζει έστω και για λίγο το ρούχο της εξουσίας...
αν μπορούσε κάποιος να πάρει το θάρρος και να ξεστομίσει τα ποσοστά των ηλιθίων των αδαών και των σκλάβων αυτού του τόπου...
αστειότητες......
|
|
|
|
| |
|

Leonidas
Έμπειρος

Jul 09, 2007
227
Τόπος: Πάτρα
|
|
Αξίζει δε, να αναφέρω την καταγγελία που έκανε σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση κάποιος πυρόπληκτος της Ηλείας.
Όταν πάλευε με το λάστιχο (  ) να σβήσει το σπίτι του που καιγόταν, έλαβε στο κινητό του ένα γραπτό μήνυμα που έγραφε:
"Φίλε, είμαι ο βουλευτής (τάδε). Μη με ξεχάσεις στις εκλογές..."
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!
|
|
|
|
| |
|
![]()
ge0rge007
Μικρό Μολύβι

Sep 04, 2007
12
Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗ
|
|
Συγνώμη που δεν απάντησα τόσο καιρό αλλά ήμουνα χωριό!
Δέν ασχολούμε καθόλου με τους πολητικούς και όσο τους γνωρίζω περισσότερο τόσο τους απεχθάμομαι!
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |