Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
"Fallen Art"... σκέψεις και εντυπώσεις... |
|
|
Design, Φωτογραφία, Χειροτεχνίες, Ζωγραφική |
| Συγγραφέας |
"Fallen Art"... σκέψεις και εντυπώσεις... |
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Έπεσε στην αντίληψή μου από ένα φίλο το εξής 3D animation ταινιάκι:
"Fallen Art"
Tomek Baginski / Platige Images (PL)
Και μια συνέντευξη με τον δημιουργό Tomek Bagiñski:
http://maxunderground.com/articles/2005/tbaginskifa_interview.html
Η ταινία ξεκινά με έναν στρατηγό ο οποίος ρίχνει σε ένα γκρεμό στρατιώτες που εθελοντικά κάνουν αυτήν τη θυσία. Το "θέαμα" της πτώσης το απαθανατίζει ένας -ασχημομούρης- φωτογράφος και στέλνει με έναν courier στρατιώτη την εικόνα σε ένα μεγαλόσωμο τύπο σε μια αποθήκη που μοιάζει σαν αίθουσα αυτοσχέδιων προβολών. Η φωτογραφία αποτελεί ένα μόνο μέρος μιας "σειράς" still images, που πλάθουν ένα ατέρμονο κινούμενο σχέδιο (παραδοσιακού τρόπου/τεχνικής)...
...η συνέχεια στο video..
Ο λόγος που το αναφέρω και ως ξεχωριστό topic, μεταξύ άλλων, είναι γιατί με συγκλόνισε προσωπικά από πλευράς concept, κινηματογραφικής αρτιότητας και γενικής σύνθεσης, αλλά και από ποιότητας φωτογραφίας και 3d animation το ταινιάκι αυτό. Θα ήταν ενδιαφέρον να κουβεντιάζαμε τις πτυχές της σκηνοθεσίας, μιας και προβάλει κι ένα έντονα πολιτικό μήνυμα, ίσως από τις πιο δυνατές εκφράσεις και σχολιασμό για την σύγχρονη κοινωνία μας...
...αναμένω κ άλλες σκέψεις!
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Δευ, 03 Αύγ 2009 10:59 pm, 3 φορές συνολικά |
|
|
|
| |
|
|
|
Ισως το πόσο κάποιοι είναι εγωιστές αρκετά που να θεωρούν τα καπρίτσια τους πιο σημαντικά από των άλλων?
Η μπορεί να είναι και αυτό το comment που βρήκα.
"it's the perfect description of warfare.The weak are sacrifised for the pleasure of the elite".
Κατα τα άλλα σκηνοθετικά και τεχνικά είναι αρτιότατο.Αν και εκείνα τα κρουστά μου θυνίσανε το undergound.Πρέπει να είχε βγει τότε κοντά μάλλον γιατί όλοι είχανε ξετρελαθεί με αυτά τότε.
|
|
|
|
| |
|

King_Of_Cats
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus
|
|
Καπως αρρωστημενο και διαστροφικο το βιντεακι θα ελεγα...
Εκτος και αν δεν καταλαβαινω την τεχνη πισω απο αυτο.
Κατα τα αλλα οσο αφορα σκηνοθεσια και τεχνικη, θα συμφωνησω.
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
King_Of_Cats έγραψε:
Καπως αρρωστημενο και διαστροφικο το βιντεακι θα ελεγα...
Εκτος και αν δεν καταλαβαινω την τεχνη πισω απο αυτο. |
Αν το δεις την πρώτη φορά όντως φαίνεται φρικιαστικό και "περίεργο", ομολογουμένως...
Αποτελεί όμως κι έργο τέχνης και την τέχνη οφείλουμε να την κοιτούμε με ένα κριτικό μάτι και να "ανακαλύψουμε" κάποια νοήματα που ίσως κρύβει, γιατί η τέχνη όπως πολλά επίσης πράγματα, μιλά με μεταφορές... (metaphor)
Μια μικρή ερμηνεία που την συζητούσαμε και με άλλα παιδιά, είναι πως δίνει με μεταφορές πολλά στοιχεία της καθημερινότητάς μας... θίγει τα "θεάματα", τη σχέση εξουσίας-εξουσιαζόμενου (πρώτη σκηνή με τον Στρατηγό, η σκηνή με τον φωτογράφο που "πετά" την φωτό στον αέρα και την κυνηγά ο courier να την πιάσει), την κοινωνία που παρακολουθεί και "χορεύει" από κάτι που είναι τόσο αποτρόπαιο (αν το δούμε σε συνδυασμό με τις εικόνες πολέμου, φρίκης, που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τα media) και που...
αν για μια στιγμή μόνο το σκεφθεί ένα δάκρυ κυλά...
...αλλά "επιστρέφει" ξανά στους "κανονικούς" της ρυθμούς.. εκείνους που ξέρει καλά και που το κάνει γιατί απλώς "έτσι κυλάει το πράγμα" και βολεύει όλους...
Όσες φορές κι αν το δεις το βίντεο, όλο και κάποιο νέο στοιχείο θα ανακαλύψεις... Έχω πετύχει ακόμη μερικές λεπτομέρειες που έχω την εντύπωση πως είναι σκόπιμα δοσμένες έτσι... άλλωστε σε ένα τέτοιο animation δεν μπορείς να αφήσεις τίποτε στην τύχη, αφού κάθε δευτερόλεπτο, κάθε καρέ, είναι σχεδιασμένο, είναι χτισμένο, με χειρουργική ακρίβεια...
Θα ήθελα να "δω" αν βλέπουν κι άλλοι ενδιαφέροντα στοιχεία κ λεπτομέρειες και ποια είναι αυτά... 
|
|
|
|
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα
|
|
τέλειο. πολύ καλή δουλειά 3d animation όχι σαν αυτές τις βλακείες που μας πλασάρονταν στο συνέδριο γραφιστών, και με καλό concept, προβληματισμένο. η σκηνή με το βίντεο που φαινόταν ο άλλος να χορεύει καθώς έπεφτε ήταν όλα τα λεφτά. δεν θα σχολιάσω την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος. όλο αυτό κάνω. το μήνυμα που περνάει το βίντεο είναι σαφές. θα πω μόνο ότι είναι μία πολύ καλή δουλειά και μπράβο στα παιδιά που το έφτιαξαν.
Ααα και μία παραπομπή. όποιος βρει το σενάριο ή το θεατρικό από το σχήμα των πραγμάτων. ας το διαβάσει ή δει. μιλάει για για μία κοπέλα που σμιλεύει έναν άνθρωπο:!: και σε προκαλεί να σκεφτείς το τι είναι τέχνη και ποιος είναι ο ρόλος της και καταλήγει στο ότι η τέχνη πρέπει να είναι ανθρωποκεντρική.
|
|
|
|
| |
|

anemos
Γκουρού

Nov 19, 2007
403
|
|
Καλά έπαθα πλάκα- μπράβο inertia- πολύ καλή επιλογή. Τα πνευστά όντως θυμίζουν Μπρέγκοβιτς - βασικά γιατί όλα αυτά τα όργανα [τρομπόνι, τούμπα κτλ] χρησιμοποιούνται πολυ από τις παραδόσεις αυτών των λαών. Δε ξέρω, εμένα με γεμίζουν ενέργεια όταν τα ακούω...
Επίσης λεπτομέρεια: ο χοντρός ο τύπος έχει στο γραφείο του φωτογραφίες με παραδοσιακές μπάντες με πνευστά και νταούλι
|
|
|
|
| |
|
![]()
Dany_C
Ψαρούκλα

Jul 19, 2009
2
|
|
αχαχαχαχα,δεν εχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο θέμα,προς το παρόν μου φαίνεται άάάάάστοχο...και λυπητερό :s
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Καλά, λυπητερό είναι σίγουρα, βγάζει μια περίεργη αίσθηση κιόλας...
Συνδυάζει πλήθος στοιχείων που προσπαθεί με αλληγορικό τρόπο να προβληματίσει και να σχολιάσει ίσως, την σύγχρονη κουλτούρα μας, ή τουλάχιστον πολλές πτυχές αυτής....
Χμμμ.. και κάτι ακόμη που πρόσεξα, αλήθεια μπορεί κάποιος να το "εντοπίσει"?
Παρακολουθήστε τον "χορό" που κάνει ο στρατιώτης (οι πολλοί στρατιώτες δηλαδή.. όσο τραγικό κι αν είναι) στην οθόνη προβολής... Πέρα από τον "χορό", διαισθάνεστε μήπως μια άλλη παράλληλη "κίνηση"?
Για να δω και πόσο "παρατηρητικοί" μπορεί να είστε ή πόσο ίσως κάτι μπορούμε παράλληλα να διακρίνουμε...?
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|