Mείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποφάσισε η G8

   
   

 [ΣΥΡΟΣ] Ομάδα Οικολογίας - Ανακύκλωσης

 
Συγγραφέας Mείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποφάσισε η G8
 
       
Πεμ, 10 Ιούλ 2008 5:34 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


ForzaInter
Έμπειρος
Έμπειρος


Jun 04, 2004
241


Παράθεση:


Τόκιο: Οι ηγέτες της G8 συμφώνησαν τη Δευτέρα από τη νήσο Χοκάιντο στην Ιαπωνία για τη μείωση μέχρι το 2050 «τουλάχιστον κατά 50%» των εκμπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιασούο Φουκούντα.

Ο Γ.Φουκούντα δήλωσε ότι η μείωση θα γίνει σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα εκπομπών. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ και περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν τη μείωση σε σχέση με τα επίπεδα εκπομπών του 1990.

Στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής της G8 τονίζεται πως «θα είναι αναγκαίο να υιοθετηθούν μεσοπρόθεσμοι στόχοι και σχέδια σε εθνικό επίπεδο» για την επίτευξη των στόχων.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι τα σχέδια που θα υιοθετηθούν από κάθε χώρα θα μπορούν να προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο το πρόβλημα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως όλες οι ισχυρές οικονομίες πρέπει να συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

«Δεν χρειάζεται να πω ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο μας χωρίς τη συμβολή των άλλων χωρών που ευθύνονται για την μεγαλύτερη εκπομπή των αερίων αυτών» επισήμανε.

«Στην αυριανή συνάντηση των ισχυρών οικονομιών θα ζητήσω τη συνεργασία τους» πρόσθεσε.

Στη συνάντηση αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου της G8 θα συμμετέχουν χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Το 2007 στο Χεϊλιγκενταμ της Γερμανίας η G8 είχε συμφωνήσει απλά να σκεφθεί σοβαρά τη μείωση κατά 50% των εκπομπών μέχρι το 2050.


Αναδημοσίευση: http://news.pathfinder.gr

Ελπίζουμε μόνο να μην είναι πολύ αργά μέχρι το 2050... Sad

     
 
       
Πεμ, 10 Ιούλ 2008 11:40 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού


May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus


Αφου καταλαβαν πως δεν θα υπαρχει πλεον πλανητης να διοικουν αν συνεχισουμε ετσι, ειπαν να γινουν οικολογοι... Για αυτο εγινε και τοσο της μοδας το να εχεις οικολογικη συνειδηση. Τι να πει κανεις...???

     
 
       
Παρ, 11 Ιούλ 2008 12:08 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Nov 11, 2007
143


Sorry αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ...δεν μπορώ να μην εκφράσω εδώ δημόσια όλο τον θαυμασμό και την εκτίμησή μου, ως ιταλίδα, για το ανθρωπάκι το όμορφο που φαίνεται στην φωτογραφία, και μας εκπροσωπεί στην G8.
Είναι άνθρωπος με αξία, και θα ήθελα να τον συγχαρώ ειλικρινά για το μοναδικό του ταλέντο ως πολιτικός.Τον ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά γιατί κατάφερε, μετά από 3 μήνες μόνο από την εκλογή του, να βρει αποτελεσματική λύση για το μεγαλύτερο πρόβλημα που μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια. Πως δηλαδή μπορεί ένας πρωθυπουργός να κυβερνάει και να κλέβει ελεύθερα και μαφιόζικα, χωρίς να μπλέκεται με τα δικαστήρια πια??
Είναι αυτό ένα ζήτημα που μας προβληματίζει πολύ σαν λαός, αφού στην χώρα μας υπάρχουν και 4 διαφορετικές μαφίες (ναι, γιατί ο εγκληματίας εδώ πρέπει να έχει και επιλογές)!
Πως την βρήκε λοιπόν την λύση...ο genius???(Απορώ βασικά πως και δεν το είχε σκεφτεί πιο πρίν...).ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...yeah!! Wink
= ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, της Βουλής και της Γερουσίας..και φυσικά ο ίδιος ο Berlusconi!!!
Αφού έχουν οι διπλωμάτες...γιατί να μην έχει κι αυτός??Πολύ σωστός!!
Βασικά το θέμα είναι ότι είχε ένα προβληματάκι με κάτι δωροδοκίες τώρα τελευταία και χέ****ε λίγο...είπε καλύτερα να φτιάξουμε γρήγορα ένα νομοσχέδιο να τελειώσουμε (λες και είναι η πρώτη φορά που το κάνει).

Κατά τα άλλα, είναι άνθρωπος με μεγάλη ψυχή...νοιάζεται και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, για την φτώχεια, για την αύξηση στις τιμές των τροφίμων, και για την πείνα...είναι αυτό που λέμε "καλό παιδί"! Poke Tounge

     
 
       
Τρι, 15 Ιούλ 2008 9:54 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


ForzaInter
Έμπειρος
Έμπειρος


Jun 04, 2004
241


Έχω μια απορία...Πώς κατάφερε και ξαναεκλέχθηκε αυτός ο απατεώνας... Big Grin Η χάρη του έχει ακουστεί και στην Ελλάδα. Τώρα τελευταία, κατά την προεκλογική περίοδο, έβλεπα στις ειδήσεις αυτά που έβγαινε και έλεγε στον κόσμο. Δε θυμάμαι τί ακριβώς έλεγε, αλλά αυτό που μου έμεινε είναι ότι ο τύπος είναι τραγικός...

Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δε μπόρεσε να κρατηθεί? Πόσος καιρός πέρασε από τότε που είχε εκλεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση? 2 χρόνια? Eh

     
 
       
Τετ, 16 Ιούλ 2008 2:41 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Nov 11, 2007
143


Και που δεν έχει ακουστεί η χάρη του, πες μου Sad !!Ακόμα και στην Αυστραλία που είχα πάει έχει φτάσει η φήμη του καραγκιόζη!!! Confused Η βλακεία του είναι globalized τώρα πλέον!!

Πάμε λοιπόν στην απορία σου.Με μεγάλη ευχαρίστηση θα σου απαντήσω, γιατί βλέπω ότι είσαι καλό παιδί και όλο θες να συζητάς για πολιτικά(είδα και το άρθρο για την Μακεδονία...κι αυτό είναι ένα θέμα που μου αρέσει πολύ πολύ)!!Έτσι πρέπει Forza!!BRAVO BRAVO!!

Γιατί βγήκε πάλι ο Berlusconi?Θα μπορούσα να σου πω ότι οι Ιταλοί είναι φελοί (εκεί πάει το ένστικτο)...αλλά επειδή πρέπει να έχουμε και μια επιστημονική προσέγγιση στο θέμα, θα στο δώσω να καταλάβεις αλλιώς.
Δεν ξέρω πόσο έμπειρος είσαι στα πολιτικά μας, άρα ξεκινάω από τα πολύ βασικά.
- Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπόρεσε να κρατηθεί?
1. Λόγω της ισχνής πλειοψηφίας της κεντροαριστερής συμμαχίας Unione. To 2006 οι αριστεροί είχαν πάρει το 0.1% των ψήφων παραπάνω από τους δεξιούς που, αν δεν κάνω λάθος, μεταφράζεται σε περίπου 60 έδρες.Τίποτα δηλαδή. Αυτό για την Βουλή (chamber). Στην Γερουσία ο Prodi είχε πάρει μόνο 3 έδρες παραπάνω από τον Berlusconi.
2.Όταν λέμε "συμμαχία" στην Ιταλία εννοούμε πάνω από 10 διαφορετικά κόμματα. Αυτό έχει τραγικά αποτελέσματα στο policy making.Σκέψου ότι κάθε φορά που είναι να ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο γίνεται χαμός...όλοι τσακώνονται μεταξύ τους και ποτέ δεν μπορούν να συμφωνούν σε κάτι.
Αλλά το θέμα εδώ είναι: γιατί ο κάθε ανίκανος πάει και ιδρύσει το κόμμα του?Δεν είναι ότι παθιαζόμαστε τόσο πολύ με την πολιτική και θέλουμε όλοι να μπούμε στην Βουλή. Προφανώς είναι για οικονομικούς λόγους. Οι Ιταλοί βουλευτές παίρνουν από τους υψηλότερους μισθούς απ'όλους στην Ευρώπη. Επίσης, οι πολιτικοί ανήκουν σε κάστες = διαφθορά, μαφία = πολλά χρήματα.
Έτσι λοιπόν, σε κάποια φάση η κατάσταση έφτασε σε κρίση, ο υπουργός δικαιοσύνης (καλός άνθρωπος κι αυτός)παραιτήθηκε, και όλα πήγανε στραβά.

- Πως κατάφερε και ξαναεκλέχθηκε ο berlusconi?
Το θέμα αυτό είναι πολύπλοκο και δεν ξέρω τι να πρωτοαναλύσω.
Σίγουρα ο ένας λόγος που μετράει είναι η μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.Αλλά αυτό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να στο εξηγήσω..Αρκεί να ξέρεις ότι τώρα έχουμε ενισχυμένη αναλογική (δεν είμαι 100% σίγουρη ότι λέγεται έτσι στα ελληνικά), χάρη στον berlusconi που την άλλαξε τελευταία στιγμή λίγο πρίν τις εκλογές του 2006. Άμα το ψάξεις θα καταλάβεις ότι το σύστημα αυτό είναι μελετημένο "ad hoc" για να πάρουν περισσότερες έδρες τα μεγάλα κόμματα (=οι δεξιοί), και να μείνουν τα πιο μικρά εκτός Βουλής. Γι'αυτό και τώρα οι κομουνιστές μας έχουν βγει όλοι σύνταξη!!(και καλά να πάθουν!!)
Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι οι Ιταλοί κατηγορησαν τον Prodi για την πολιτική του στα οικονομικά.Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όμως είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι superman..ο berlusconi είχε μηδενίσει το welfare state τόσα χρόνια..το deficit της χώρας είχε φτάσει σε επίπεδα τραγικά...τα προβλήματα ήταν πολλά και δύσκολα.O Prodi έκανε ό,τι μπορούσε. Ίσως αν οι Ιταλοί βλέπανε ειδήσεις αντί για αμερικάνικα serials στα κανάλια του berlusconi θα καταλαβαιναν καλύτερα τι συνέβη και με την αύξηση των φόρων.
Μετά είναι και το θέμα της Napoli, αλλά αυτό δεν θέλω να το συζητήσω γιατί είμαι μισή ναπολιτάνα και με πονάει πολύ.

Ελπίζω να σε κάλυψα λίγο...

Θα ήθελα να σας πω και κάτι άλλο...ωραίες είναι οι κουβεντούλες στο internet...αλλά δεν θέλετε να τα πούμε και από κοντά? Smile
Αφού θα έρθω Αθήνα το σαββατοκύριακο..γιατί δεν πάμε παρέα για ένα καφεδάκι (η για σουβλάκι...ο,τι θέλετε) Poke Tounge ?
Είμαι καλό κοριτσάκι εγώ..μην φοβάστε!!Poke Tounge
Πάντως I would be very pleased..
Άν ενδιαφέρεστε και θέλετε να τα κανονίσουμε, στείλτε ένα προσωπικό μήνυμα στην giulia και θα σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν!

Φιλιά

     
 
       
Πεμ, 17 Ιούλ 2008 5:43 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


ForzaInter
Έμπειρος
Έμπειρος


Jun 04, 2004
241


Θα ήταν πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα η συνομιλία με μια ιταλίδα που γράφει τόσο καλά ελληνικά, και φαντάζομαι τα μιλάει ακόμα καλύτερα! Cool Είναι λίγο δύσκολο να ανέβω Αθήνα όμως Sad
Η Σύρος είναι φοβερή το καλοκαίρι πάντως! Cool


Στο θέμα μας... Από που να αρχίσω και πού να τελειώσω! Περισσότερες απορίες μου δημιουργήθηκαν, παρά μου λύθηκαν! Look Round
Να σου πώ την αλήθεια, είναι πολύ λίγα αυτά που ξέρω από πολιτικά, αλλά προσπαθώ να ενημερώνομαι Roll Eyes

Όταν λες 10 κόμματα, τα εννοείς κυριολεκτικά??? Shocked Και μεις έχουμε μπόλικα νομίζω, αλλά 5-6 (και πολλά λέω) είναι αυτά που παλεύουν ρεαλιστικά για ποσοστό στη Βουλή.

Με το welfare state τί εννοείς?

Απ'ότι θα ξέρεις πάντως, και δω στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει οριακή πλειοψηφία από το ΠΑΣΟΚ. 1 ή 2 έδρες παραπάνω, αν θυμάμαι καλά.

Ο Berlusconi δηλαδή ήρθε σα σωτήρας? Μα, απ'ότι θυμάμαι από τις προηγούμενες εκλογές που είχε εκλεγεί ο Prodi, ο κόσμος είχε αγανακτήσει από τον berlu και τις μαμουνιές του.
Τώρα που είπες τηλεόραση, θυμήθηκα ότι είναι και ιδιοκτήτης της Μίλαν (ουστ! Poke Tounge ). Δηλαδή, είναι και ιδιοκτήτης καναλιών ευρείας τηλεθέασης? Εδώ τουλάχιστον δε γίνεται τόσο φανερά η λογοκρισία και η πλύση εγκεφάλου... Sad Αλλά ίσως είναι κακό τελικά να μη ξέρεις τί σου σερβίρουν...
Θυμήθηκα επίσης την υπόθεση των στημένων αγώνων με ομάδες της serie a. Σε σας τουλάχιστον έβαλαν "το μαχαίρι στο κόκκαλο" και μηδένισαν ομάδες, και ρίξανε τη Juventus στη β' κατηγορία. Ή μήπως και αυτό παιχνίδι συμφερόντων ήταν?

Τελικά μοιάζουμε πολύ σα λαός...Ζώα και από τη μια, και από την άλλη μεριά Poke Tounge (χωρίς παρεξήγηση)

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εισαγωγή νέων εκπομπών στο πρόγραμμα ...

από Lambros92
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] (ΠΑΛΑΙΟ) «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 0

Δευ, 02 Δεκ 2013 8:55 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [**OLD**] «Lofos Radio» - Πρόχειρο Πρ...

από diti
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] (ΠΑΛΑΙΟ) «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 5

Σαβ, 10 Νοέ 2012 7:30 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Ανακοίνωση ] Πρόγραμμα Εκπομπών - Ραδιοφωνική Ομάδ...

από inertia
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Ραδιοφωνικός Σταθμός «Escapula Radio» Απαντήσεις: 22

Παρ, 14 Οκτ 2011 7:52 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Mείωση κόστους τηλεφωνίας

από sgep
Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 5

Παρ, 30 Σεπ 2011 8:56 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics