Και που δεν έχει ακουστεί η χάρη του, πες μου

!!Ακόμα και στην Αυστραλία που είχα πάει έχει φτάσει η φήμη του καραγκιόζη!!!

Η βλακεία του είναι globalized τώρα πλέον!!
Πάμε λοιπόν στην απορία σου.Με μεγάλη ευχαρίστηση θα σου απαντήσω, γιατί βλέπω ότι είσαι καλό παιδί και όλο θες να συζητάς για πολιτικά(είδα και το άρθρο για την Μακεδονία...κι αυτό είναι ένα θέμα που μου αρέσει πολύ πολύ)!!Έτσι πρέπει Forza!!BRAVO BRAVO!!
Γιατί βγήκε πάλι ο Berlusconi?Θα μπορούσα να σου πω ότι οι Ιταλοί είναι φελοί (εκεί πάει το ένστικτο)...αλλά επειδή πρέπει να έχουμε και μια επιστημονική προσέγγιση στο θέμα, θα στο δώσω να καταλάβεις αλλιώς.
Δεν ξέρω πόσο έμπειρος είσαι στα πολιτικά μας, άρα ξεκινάω από τα πολύ βασικά.
- Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπόρεσε να κρατηθεί?
1. Λόγω της ισχνής πλειοψηφίας της κεντροαριστερής συμμαχίας Unione. To 2006 οι αριστεροί είχαν πάρει το 0.1% των ψήφων παραπάνω από τους δεξιούς που, αν δεν κάνω λάθος, μεταφράζεται σε περίπου 60 έδρες.Τίποτα δηλαδή. Αυτό για την Βουλή (chamber). Στην Γερουσία ο Prodi είχε πάρει μόνο 3 έδρες παραπάνω από τον Berlusconi.
2.Όταν λέμε "συμμαχία" στην Ιταλία εννοούμε πάνω από 10 διαφορετικά κόμματα. Αυτό έχει τραγικά αποτελέσματα στο policy making.Σκέψου ότι κάθε φορά που είναι να ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο γίνεται χαμός...όλοι τσακώνονται μεταξύ τους και ποτέ δεν μπορούν να συμφωνούν σε κάτι.
Αλλά το θέμα εδώ είναι: γιατί ο κάθε ανίκανος πάει και ιδρύσει το κόμμα του?Δεν είναι ότι παθιαζόμαστε τόσο πολύ με την πολιτική και θέλουμε όλοι να μπούμε στην Βουλή. Προφανώς είναι για οικονομικούς λόγους. Οι Ιταλοί βουλευτές παίρνουν από τους υψηλότερους μισθούς απ'όλους στην Ευρώπη. Επίσης, οι πολιτικοί ανήκουν σε κάστες = διαφθορά, μαφία = πολλά χρήματα.
Έτσι λοιπόν, σε κάποια φάση η κατάσταση έφτασε σε κρίση, ο υπουργός δικαιοσύνης (καλός άνθρωπος κι αυτός)παραιτήθηκε, και όλα πήγανε στραβά.
- Πως κατάφερε και ξαναεκλέχθηκε ο berlusconi?
Το θέμα αυτό είναι πολύπλοκο και δεν ξέρω τι να πρωτοαναλύσω.
Σίγουρα ο ένας λόγος που μετράει είναι η μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.Αλλά αυτό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να στο εξηγήσω..Αρκεί να ξέρεις ότι τώρα έχουμε ενισχυμένη αναλογική (δεν είμαι 100% σίγουρη ότι λέγεται έτσι στα ελληνικά), χάρη στον berlusconi που την άλλαξε τελευταία στιγμή λίγο πρίν τις εκλογές του 2006. Άμα το ψάξεις θα καταλάβεις ότι το σύστημα αυτό είναι μελετημένο "ad hoc" για να πάρουν περισσότερες έδρες τα μεγάλα κόμματα (=οι δεξιοί), και να μείνουν τα πιο μικρά εκτός Βουλής. Γι'αυτό και τώρα οι κομουνιστές μας έχουν βγει όλοι σύνταξη!!(και καλά να πάθουν!!)
Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι οι Ιταλοί κατηγορησαν τον Prodi για την πολιτική του στα οικονομικά.Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όμως είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι superman..ο berlusconi είχε μηδενίσει το welfare state τόσα χρόνια..το deficit της χώρας είχε φτάσει σε επίπεδα τραγικά...τα προβλήματα ήταν πολλά και δύσκολα.O Prodi έκανε ό,τι μπορούσε. Ίσως αν οι Ιταλοί βλέπανε ειδήσεις αντί για αμερικάνικα serials στα κανάλια του berlusconi θα καταλαβαιναν καλύτερα τι συνέβη και με την αύξηση των φόρων.
Μετά είναι και το θέμα της Napoli, αλλά αυτό δεν θέλω να το συζητήσω γιατί είμαι μισή ναπολιτάνα και με πονάει πολύ.
Ελπίζω να σε κάλυψα λίγο...
Θα ήθελα να σας πω και κάτι άλλο...ωραίες είναι οι κουβεντούλες στο internet...αλλά δεν θέλετε να τα πούμε και από κοντά?
Αφού θα έρθω Αθήνα το σαββατοκύριακο..γιατί δεν πάμε παρέα για ένα καφεδάκι (η για σουβλάκι...ο,τι θέλετε)

?
Είμαι καλό κοριτσάκι εγώ..μην φοβάστε!!
Πάντως I would be very pleased..
Άν ενδιαφέρεστε και θέλετε να τα κανονίσουμε, στείλτε ένα προσωπικό μήνυμα στην giulia και θα σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν!
Φιλιά