Ένα InterRail Trip (a.ka. "The CouchSurfers!")

   
   

 Ταξίδια, Εκδρομές, Αξιοθέατα

 
Συγγραφέας Ένα InterRail Trip (a.ka. "The CouchSurfers!")
 
       
Παρ, 19 Σεπ 2008 3:26 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Cubilone
Έμπειρος
Έμπειρος


Jan 17, 2008
304


Εγώ και η Rogue μέσα στο καλοκαίρι ταξιδέψαμε στην Ευρώπη με InterRail! Για όσους δεν ξέρουν, το εισητήριο του InterRail δίνει ελεύθερη είσοδο στις περισσότερες σιδηροδρομικές διαδρομές της Ευρώπης για έναν μήνα. Κοστίζει 400 ευρώ για νέους έως 26 ετών. Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να γνωρίσεις την Ευρώπη και να δεις πολλά μέρη!

Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι κάναμε. Όταν συζητάμε για αυτό, λέμε ότι οι περίοδοι πριν και μετά το ταξίδι φαίνονται τόσοι αληθινές αλλά το ίδιο το ταξίδι σαν όνειρο...

Ο inertia (και ο mystery! http://my.aegean.gr/web/ftopict-950.html) μου είχε ζητήσει να γράψω για το ταξίδι μας όταν γυρίζαμε, αλλά φυσικά και μόνοι μας θέλουμε να μοιραστούμε με τα αιγαιόπουλα την μοναδική μας αυτή εμπειρία. Γυρίσαμε στην Ελλάδα 16 Αυγούστου αλλά μόλις χτες εγκαταστάθηκα για τα καλά στο καινούργιο μου σπίτι στην Μυτιλήνη (και με ίντερνετ!), έτσι μπορώ να αρχίσω να βάζω τις σκέψεις μου, τις φωτογραφίες μου και τις αναμνήσεις μου σε μια διαδικτυακή τάξη. Επειδή είναι φυσικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ αφήγηση, κάθε φορά θα λέω και απο μερικά πράγματα, θα παραθέτω μερικές φωτογραφίες! Όσο υπάρχει ενδιαφέρον για συζήτηση, εννοείται!

1. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ


Το ταξίδι μας ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου, όπου πήραμε το αεροπλάνο για Ρίγα (με μια νυχτερινή στάση στο Βερολίνο). Το εισητήριο μας ξεκίναγε στις 17 Ιουλίου, οπότε θέλαμε να είμαστε πίσω στο Βερολίνο για να ξεκινήσουμε αμέσως το touring!

Συνοπτικά, η διαδρομή μας σύμφωνα με τις διανυκτερεύσεις ήταν η εξής:

Ρίγα (2 νύχτες), Βίλνα (1 νύχτα), Βαρσοβία (1 νύχτα), Βερολίνο (3 νύχτες), Κοπεγχάγη (3 νύχτες), Χάγη (6 νύχτες), Άαχεν (1 νύχτα), Αμβέρσα (1 νύχτα), Λουξεμβούργο (1 νύχτα), Κολωνία (2 νύχτες), Κωνσταντία (1 νύχτα), Ιντερλάκεν (1 νύχτα), Ίννσμπρουκ (2 νύχτες), Μόναχο (3 νύχτες), Λιουμπλιάνα (1 νύχτα), Νυχτερινό Τραίνο απο Βίλλαχ-Βενετία, Φλωρεντία (2 νύχτες), Σιένα (1 νύχτα), Ρώμη (3 νύχτες), Πλοίο απο Ανκόνα-Πάτρα (1 νύχτα). 38 μέρες! Σε ευθεία γραμμή απο την μία πόλη στην άλλη, το ταξίδι μας ήταν γύρω στα 6000 χλμ. Όμως οι πραγματικές αποστάσεις φαντάζομαι ότι είναι πιο κοντά στα 8000-10000 χλμ!

Δηλαδή, οι χωρες απο τις οποίες περάσαμε: Λεττονία, Λιθουανία, Πολωνία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Ιταλία.

Η διαμονή ήταν το πιο φτηνό κομμάτι του ταξιδιού, γιατί κάναμε CouchSurfing (http://my.aegean.gr/web/ftopict-728.html) παντού, εκτός απο την Βίλνα, την Αμβέρσα και ολόκληρη την εβδομάδα της Ιταλίας (που ήταν και το πιο ακριβό κομμάτι του ταξιδιού. Αντίθετα με τις άλλες δύο πόλεις, στην Ιταλία δεν μπορούσαμε με τίποτα να βρούμε hosts για CouchSurfing)! Οι εμπειρίες ήταν αξέχαστες, όλα τα άτομα που γνωρίσαμε καλά και αρκετά απο αυτά εξαιρετικά (με λίγες κακές εμπειρίες αλλά τίποτα πραγματικά τραγικό). Μετά, δεν μπορούσαμε με τίποτα να πληρώσουμε για να μένουμε μόνοι μας! Πραγματικά το CS σε κακομαθαίνει θα έλεγα!

Αυτά προς το παρόν. Πρέπει να φύγω για Χίο σε μία ώρα οπότε δεν μπορώ να γράψω πολλά άλλα. Θα σας αφήσω με μερικές φωτογραφίες όμως!


Ελ Βενιζέλος!


Interlaken, Ελβετία!


Θα σας αφήσω να μαντέψετε απο πού είναι αυτό...

     
 
       
Παρ, 19 Σεπ 2008 4:29 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Rogue
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Mar 20, 2008
130


Δυστυχώς όλα τα σημιωματάρια, τετραδια κ.τ.λ. τα έχει ο Cubilone. Κάτσαμε και γράψαμε έναν ομολογουμένως διασκεδαστικό κατάλογο με όλα τα περίεργα που συναντήσαμε σε αυτό το Eurotrip. Θα ήθελα να τον ποστάρω εγώ αλλά...Νo notepads. Τί να γίνει..

Αντ'αυτού, λέω να ποστάρω και γω κάποιες φωτό Cool


Από τη πανέμορφη ΡίγαΒίλνα. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να τη δούμε καλά.Από το Ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Πάρε ζαμπόνιασμα η αρκούδα!!! Poke Tounge


Κοπενχάγη. Με έναν ευχαριστημένο Cubilone να κάθεται στα πόδια του Άντερσεν

Και τελευταία φωτο..


Αυτό είναι το πιό ηλίθιο άγαλμα του κόσμου(ναι, είναι άγαλμα). Και βρίσκεται στη Χάγη.

Αυτά προς το παρόν...Κόσμε πείτε αν θέλετε κι'άλλο Big Ups

     
 
       
Σαβ, 20 Σεπ 2008 7:01 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού


Apr 25, 2006
609


Oυάου αυτό και αν είναι ταξίδι!!!!! Xeirokrotima Xeirokrotima Xeirokrotima Χαίρομαι για σας παιδιά και την επόμενη φορά κάτι παραπάνω από χιλιόμετρα ε????

Α και κάτι άλλο.Αλεξάνδρα?? πορτοκαλί μαλλιά??Ε???

Rogue=Nami??     
 
       
Σαβ, 20 Σεπ 2008 7:33 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Rogue
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Mar 20, 2008
130


Ουαου!!!! Mystery!!! Έτσι με εχεις στο μυαλό σου???? Poke Tounge
Κόκκινα. Eυτυχώς όχι πια πορτοκαλί..μπρρρρ..στο ταξίδι όλοι με μπερδεύανε για Ιρλανδέζα(όταν δεν τους είχαν μαρτυρήσει πριν πως είμαστε από Ελλάδα)..κάτι το μαλλί και οι φακίδες και το πρασινοειδές μάτι..
Πάντως αφού θές, συνέχεια θα υπάρξει!! Αλλά πρέπει να συνενοηθώ με τον Cubilone γιατί αν αρχίσει ο καθένας να γράφει ότι του κατεύει θα γίνει μπάχαλο το post! Poke Tounge

     
 
       
Κυρ, 21 Σεπ 2008 1:36 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Cubilone
Έμπειρος
Έμπειρος


Jan 17, 2008
304


Μπα. Μπορεί να έχει πορτοκαλί μαλλιά αλλά απο προσανατολισμό τίποτα. Εγώ συνέχεια έβρισκα πού να πάμε και μας απέτρεπα απο το να χαθούμε. Poke Tounge Σίγουρα δεν κάνει για explorer!

Όπα η Άλεξ μου λέει πως ετοιμάζει μεγάλο ποστ! Θα το διαβάσω πριν αρχίσω να γράφω περισσότερα!

     
 
       
Κυρ, 21 Σεπ 2008 1:46 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Rogue
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Mar 20, 2008
130


Κύριε Cubilone δεν κάνει ο προσανατολισμός τον εξερευνητή αλλά η δίψα για περιπέτειa και εμπειρίες. Υπάρχουν ξέρεις και πυξίδες γι'αυτούς που τις χρειάζονται! *mif!*

Λοιπόν..το ξέρω πως είπα πως θα περιμένω και τον Cubilone να το οργανώσουμε μαζί, αλλά πραγματικά αυτό το πρωινό είχα πολύ ζωντανές αναμνήσεις από τη διαμονή μας στη Σλοβενία οπότε είπα να γράψω έτσι στο άσχετο δυο πράματα για το τί είδαμε και τί ζήσαμε στη χώρα αυτή.

Κατ'αρχάς μείναμε σε ένα hostel το οποίο παλιά πρέπει να ήταν σίγουρα σχολείο. Στο δωμάτιο που μέναμε το οποίο έμοιαζε "περιέργως" με αίθουσα υπήρχαν μέχρι και σχολικές καρέκλες. Το επόμενο πρωί, είχαμε προγραμματίσει εκδρομή στη Postojna, η οποία είναι ένα χωριό? κωμόπολη?κάτι τέτοιο τέλος πάντων, κάπου μία ώρα με το τραίνο μακριά από τη πρωτεύουσα, τη Ljubljana. Στη Postojna υπάρχει το περίφημο(ναι, οκ. ούτε μεις ξέραμε πως υπήρχε πριν πάμε, αλλά γενικά είναι περίφημο) Postojnska Jama, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τεραστειώδες σπήλαιο, το οποίο εκτείνεται σε 20 χιλιόμετρα μήκος απ'τα οποία μόνο 5,3 είναι προσβάσιμα απ'το κοινό και έχει 3 επίπεδα. Εκεί επίσης ενδυμεί ένα παράξενο υδρόβιο πλάσμα(Proteus anguinus το όνομα αυτού) που μοιάζει με άσπρο πολύ μακρουλό γυρίνο με ροζ -αν θυμάμαι καλά- πτερύγια.

Ενώ λοιπόν σκοπεύαμε στην αρχή να πάμε Σλοβενία για να επισκευτούμε ένα πανέμορφο κάστρο(Cubilone help!!!Δεν θυμάμαι το όνομα του κάστρου!), τελικά χωθήκαμε μέσα στη γη. Poke Tounge Το θέμα είναι όμως ότι μέχρι να πάμε, μας έπιασε βροχη, και όχι βροχή-βροχούλα, αλλά βροχάρα με χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού!!!(φανταστείτε τώρα τέτοιο καιρό και μεις να είμαστε στο δρόμο με μια ομπρέλα και 20 κιλά ο καθένας στη πλάτη, και να μη ξέρουμε και καλά καλά που είναι η στάση του λεωφορείου που θα μας πάει στο σταθμό). Πάλι καλά που βρήκαμε ένα φούρνο και τρυπώσαμε μέσα μέχρι να περάσει η θεομηνία! Α! Παρεμπιπτώντως! Στη Σλοβενία οι φούρνοι είναι μικρά μαγαζάκια, απίστευτα λιτά, μόνο με προθήκες και ταμιακή και φτιάχνουν τη γ#μ@3% τυρόπιτα του κόσμου!!! Αν πάτε ποτέ Σλοβενία, ψωνίστε οπωσδήποτε από φούρνο!

Φτάνουμε στο σταθμό, αλλά η περιπέτειές μας δεν είπαν να πάρουν τέλος εκεί.Πάνω στη φούρια του ο Cubi να προλάβουμε το τραίνο για Postojna, κάνει λάθος τις πλατφόρμες, σποτάρει το λάθος τραίνο, τρεχουμε να μπούμε μέσα, αντί να περάσουμε από την υπόγεια διάβαση κάνουμε την εξυπνάδα να περάσουμε πάνω απ'τις ράγες, τρώω εγώ μια απίστευτη σαβούρα(σημειωτέον πως έχει περάσει παραπάνω από μήνας και ακόμα πονάω εκεί), χτυπάω το καλάμι μου στην άκρη της πλατφόρμας, μπαίνουμε στο λάθος τραίνο, το καταλαβαίνουμε 5 λεπτά αργότερα, τρέχουμε να προλάβουμε το σωστό τραίνο(εγώ κούτσα-κούτσα), χάνουμε το σωστό τραίνο. Το τί άκουσε ο Cubilone δε λέγεται, γιατί όχι μόνο χάσαμε το τραίνο, αλλά το επόμενο έφευγε μόλις μετά από 20 λεπτά! Ναι, ντάξει. Είχαμε χρονικό περιορισμό. Η τελευταία περιήγηση στο σπήλαιο άρχιζε στις 6 και ήταν ήδη 2. Αλλά..τέτοιος χαμός?

Α! Ερώτηση! Έχετε ποτέ δοκιμάσει να πάρετε αναψυκτικό, η σοκολάτα η' οτιδήποτε άλλο από αυτά τα μηχανήματα που βρίσκει κανείς συνήθως στους σταθμούς, που βάζεις χρήματα, και σου πετάει ότι έχεις διαλέξει σε μια θηκούλα με πορτάκι που βρισκεται στο κάτω μέρος, αλλά σε μέρα που να έχει καταιγίδα? Λοιπον, χωρίς υπερβολές είναι σαν να σου κάνουν ηλεκτροσόκ! Είχα δει σε ένα τέτοιο μηχάνημα στο σταθμό της Ljubljana μία περίεργη σοκολάτα, μεγάλη και παχουλή, με ένα πολύ όμορφο κόκκινο περιτύλιγμα που είχε ζωγραφισμένη πάνω μια γκέισσα και κάτι λουλούδια σε γιαπωνέζικο στυλ. Φυσικά την ήθελα. Βάζω το ένα κέρμα. Αουτς. Βάζω το δεύτερο κέρμα. ΑΟΥΤΣ!!!. Μου πετάει τη σοκολάτα που για να τη πάρω, τύλιξα το χέρι μου με το μπουφαν μου!!! Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω τα ρέστα που μου έριξε!!!

Με τα πολλά, φτάνουμε στη Postojna. Εγώ με απίστευτα νεύρα, να πονάω και να κρυώνω, να μην έχω πια καμία όρεξη να δω το σπήλαιο, ο Cubi λίγο at loss με τη καταστασή μου, από τη μία να σκέφτεται πως είχε κάθε δίκιο να βιάζεται γιατί τα χρονικά μας περιθώρια ήταν στενά, από την άλλη να αντιλαμβάνεται πως αν δεν είχε αγχωθεί εγώ δεν θα είχα σακατέψει το ποδάρι μου, από τη τρίτη να μη θέλει να με βλέπει σα πένθιμο εμβατήριο..όπως καταλαβαίνετε ήμασταν λιγό να μας κλαιν οι ρέγγες.

Μετά από 20 λεπτά ποδαρόδρομο φτάνουμε στο σπήλαιο. Κόσμος, χαμός, πιτσιρίκια, φωνές- ωχ, το κεφάλι μου! Παίρνουμε εισητήρια, βλέπω γω σε μια ταμπέλα πως μέσα στο σπήλαιο έχει +8C. Εγώ με κοντομάνικο, ο Cubi άνετος με πουλόβερ. Έλα όμως, που στην είσοδο μπορούσες να νοικιάσεις κάτι απίστευτες μάλλινες κάπες με κουκούλα, μακριές μέχρι κάτω απ'το γόνατο σε ένα πράσινο δασύ χρώμα!!! Περιττό να σας πω πως ήμουν σα Χόμπιτ!!! Φωτό υπάρχει αλλά την έχει ο Cubs. Μέχρι κείνη τη στιγμή η διάθεσή μας είχε ανέβει και έτσι ανεβήκαμε στο τραινάκι που θα μας πήγαινε μέσα στο σπήλαιο με αρκετό κέφι. Ξεκινάμε λοιπόν, μπαίνουνμε στο σπήλαιο, είμασταν όλοι όλο "oooohs" και "aaaahs" αλλά ρε παιδιά..για το Θεό σας..να έχουμε από πίσω κάτι Ιταλούς παππούδες..βασικά..ένα τσούρμο Ιταλών παππούδων οι οποίοι να την έχουν δει rollercoaster και να είναι όλο "WOOOHOOOOO-WOOOHOOOO!!!!!" και να μας έχουν *σπάσει τα ΝΕΥΡΑ!!!* Evil or Very Mad

Δυστυχώς το τεστάρισμα των αυτιών μας δεν τελείωσε εκεί. Το τρενάκι μας άφησε σε μια τεράστια αίθουσα του σπηλαίου(υπάρχει και σε φωτό στη wikipedia) απ'όπου και θα αρχίζαμε τη περιπατητική περιήγηση μέσα στο σπήλαιο. Το σπήλαιο απλά Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ!!!!Απλά πανέμορφο. Δεν ξέρω όμως αν έχετε ποτέ προσέξει ότι οι σχηματισμοί που κάνουν οι σταλαγμίτες και οι σταλακτίτες μοιάζουν πολύ συχνά με...φαι???? Έτσι, πεινάγαμε που πεινάγαμε όταν μπηκαμε στο σπήλαιο, όταν βγήκαμε μας τρέχαν πια τα σάλια! Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας ανακαλύψαμε γκοφρέτες, αυστριακές πίτες, φιλέτα ψαριού, γάλα(!), μπριζόλες(!!!!!!) στην οροφή του σπηλαίου και τεράστιες τούρτες από μπριός καλυμμένες με γλάσσο κρέμας και μέντας στο δάπεδο. Μιαμ! Είπα πριν πως το τεστάρισμα των αυτιών μας δεν τελείωσε με τους Ιταλούς παππούδες. όχι που θα τελείωνε. Συμπτωματικα, από πίσω μας, ερχότανε μία οικογένεια Κυπρίων. Μαζί τους είχαν ένα μωρό κάπου 1-1μιση χρονών το οποίο απλά *έσκουζε*!!!! Εσκουζε τόσο πολύ που σε κάποιες φάσεις του κοβόταν η ανάσα και έβηχε σα γέρος για κάνα 10λεπτο τη φορά!!! Και όχι τίποτε άλλο, αλλά μπαίναμε και σε αίθουσες των οποίων η οροφή ήταν καλυμμένη με απίστευτα μυτερούς σταλακτίτες και να είμαστε εμείς: "τώρα θα μας πέσει κανείς στο κεφάλι έτσι όπως τσιρίζει το βλαμμένο". Και όχι μόνο αυτό!! Αλλά να είναι και η μάνα του, που αντί να κάνει κάτι για να το σωπάσει του έλεγε¨"Πού'ναι το αεροπλανάάάάάάάά-τσι?". . . . ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑRGH!!!!! Crazy tourtopolemos

Αλλά το πιο απίστευτο που μας συνέβη σε αυτό το σπήλαιο ήταν ότι σε κάποια στιγμή...σβήσαν τα φώτα. ΟΛΑ τα φώτα. Απλά φανταστείτε το. Η' αν θέλετε, φανταστείτε το απόλυτο σκοτάδι. Πολλές τσιρίδες βέβαια δεν προλάβαν να ακουστούν διότι τα φώτα ξαναάναψαν έπειτα από 3 δευτερόλεπτα. Αλλά..woah!... τί εμπειρία και αυτή!

Φύγαμε απ'το σπήλαιο και γυρίσαμε στο σταθμό για να ανακαλύψουμε πως το τραίνο μας έφευγε σε μιάμιση ώρα. Είχε ήδη νυχτώσει και είχαμε μια νύχτα μπροστά μας που πραγματικά δεν ξέραμε πως θα εξεληχτεί. Δεν είχαμε να μείνουμε πουθενά, υπηρχε ένα σχέδιο να πάρουμε δυο νυχτερινά τραίνα για να καταλήξουμε το πρωί Βενετία, αλλά ούτε κράτηση είχαμε κάνει-που ήταν απαραίτητη- ούτε τίποτα. Τα δρομολόγια που είχαμε τσεκάρει είχαν όλα κάποιο μειονέκτημα, είτε γιατι θα έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τις 4 το βράδυ σε κάποιο σταθμό είτε για διάφορους άλλους λόγους οπότε..νοιώθαμε αρκετά ξεκρέμαστοι. Αποφασίσαμε να περάσουμε αυτή τη μιάμιση ώρα στο σταθμό. Λοιπόν, επειδή έχει σημασία, φανταστείτε πως μιλάμε για ένα σταθμό, στη μέση του πουθενά σχεδόν, μπρος βουνά και πίσω δέντρα, με δύο μόνο πλατφόρμες κάπου σε ένα χωριουδάκι στη Σλοβενία. Το φανταστήκατε? Ωραία. Κι'όμως. Σε αυτό το σταθμό υπήρχε ένα από τα πιο γ@μ@τ* τζαζομπαράκια που έχουμε πάει ποτε!!!Και ορίστε και φωτό!


Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους νομίζω! Έπαιζε τζάζ μουσική(το μέρος αυτό λέγεται "JAZZY" για όποιον αποφασίσει να το επισκευτεί), το κοκτέιλ έκανε 3 Ευρώ!!!! α!, και στη τελευταία φωτό βλέπετε αυτή τη μεγάλη κούπα? Αυτή περιείχε μία από τις πιο γ@μ@τ* σοκολάτες που έχω πιει στη ζωή μου, η οποία θα μπορούσε καλύτερα να περιγραφεί ως "κρέμα σοκολάτα" και όχι ως "σοκολάτα ρόφημα" και έκανε αυτό το τέρας μόνο 1,5 ευρώ!! Ντάξει..δεν έχω τίποτε άλλο να πω.

Φτάνουμε στη Ljubljana περί τις 10 το βράδυ. Είχαμε γύρω στη μιάμιση ώρα μέχρι να φύγει το τραίνο μας για Villach οπότε είπαμε να δούμε τη πόλη. Στη πορεία φάγαμε το πιο μπλιαχ κεμπαπ του κόσμου, αλλα η πόλη..ωωω..αυτή η πόλη! Παιδιά, η Ljubljana, είναι απλά ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!!!Δε φαντάζεστε πόσο όμορφη είναι!!!Και έχει και το εξής καταπληκτικό. Στη κεντρική πλατεία, έχουνε στερεώσει σωλήνες κάπου 5 μέτρα ψηλά οι οποίοι προσομοιώνουν...βροχή! Και υπαρχει και μια ταμπέλα που λέει ότι "this is the square with its own weather". Tο ακόμα πιο απίστευτο όμως είναι, πως τις δέσμες νερού τις φωτίζουν λευκοί προβολείς. Το αποτέλεσμα? Ουράνια τόξα να χορεύουν σαν πολικό σέλας με φόντο τον νυχτερινό ουρανο. Δεν νομιζω πως μπορώ να πω κάτι άλλο. Απλά μαγεία.

Και δω κάπου τελειώνει η ομολογουμένως μακροσκελής αφήγησή μου. Cubilone αν ξέχασα κάτι συμπληρωσέ με. Κόσμε αν θέλετε κι'αλλο πείτε!!!!! Big Ups Cool

     
 
       
Δευ, 22 Σεπ 2008 7:44 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Cubilone
Έμπειρος
Έμπειρος


Jan 17, 2008
304


Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να ξέχασες, αγαπητή Rogue! Ορίστε η φωτογραφία στην οποία αναφέρεσαι:Χεχε καλά ίσως όχι αυτή!

Λοιπόν! Ήρθε η ώρα να σας πούμε τι μάθαμε σε αυτό το ταξίδι. Παρουσιασμένα ωμά και όποιος κατάλαβε κατάλαβε! Κι αν δεν κατάλαβε, μπορεί να ρωτήσει το οτιδήποτε!

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ:

Cubilone:

1. 30 μέρες δωρεάν (ας πούμε!) μεταφορές προσφέρουν μια κάποια ευελιξεία, σε κόστος όμως της εστίασης. Δηλαδή: δεν χόρτασα κανένα μέρος που πήγαμε (απο αυτά τουλάχιστον που μου άρεσαν πραγματικά). Μάθημα 1ο και σημαντικότερο: Interrailing is good but focused travelling is better.

2. Το νερό είναι πιο ακριβό απο την μπύρα στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες. Ο πάγος είναι επίσης η νέα σταθερά πλούτου. Gold is totally old!

3. Ό,τι κι αν λένε όλοι, η ιταλική πίτσα είναι καλή...

4. ... το ιταλικό παγωτό, αντίθετα, είναι όσο καλό όσο λένε όλοι! Santa Trinita στην Φλωρεντία: Το καλύτερο παγωτό που έχω φάει και μόνο με €3! Γεύσεις: Santa Trinita, Nociolla, Pistacchio Puro, Amarena, Straciatella, Croccolene. Ένα μεγάλο (sp?) παρακαλώ!

5. White Widow: Πολύ δυνατό πράμα! Μεγάλες δόσεις πιθανότατα παραισθησιογόνες. Κατα προτίμηση, όχι μαριχουάνα μετά απο αλκοόλ (unless you're feeling brave!)

6. Το Λουξεμβούργο δεν είναι απλά ένα πλούσιο, ιδανικό κρατίδιο. Είναι ένα πανέμορφο, άγνωστο και αραχνιασμένο, πλούσιο ιδανικό κρατίδιο. Τρελοί μισθοί, ήσυχη ζωή.

7. Το κρέας βόα δεν είναι ό,τι καλύτερο για πρωινό.

8. Ακόμα και στην Christiania, το κολλημένο στον χρόνο χίπικο όνειρο, το σκάκι στο πιο γνωστό καφέ δεν είναι δωρεάν.

9. Στην Ολλανδία, τα φοιτητικά πάσα δεν ισχύουν για τις μεταφορές διακοπές και σαββατοκύριακα. Εμ...

10. Η Fanta σε κάθε χώρα έχει μερικές μοναδικές γεύσεις.

11. Στους Λετονούς αρέσει να τραγουδάνε σε χωρωδίες.

12. Η λέξη reservation είναι πανταχού παρούσα, ακόμα και απαραίτητη σε τραίνα, νυχτερίνα τραίνα, μουσεία, ακόμα και σε hostels! Δεν υπάρχει καθόλου η αίσθηση του αβέβαιου.

13. Για κάποιο λόγο το Interrail Pass δεν είναι αρκετά καλό για τους κατόχους των νημάτων των τουριστικών τραίνων στο Jungfraujoch. Κάποτε όμως, ήταν όσο καλό όσο και τα άλλα πάσα (EuRail κτλ)

14. Υπάρχουν στ'αλήθεια άνθρωποι που παίζουν Civilization σε MultiPlayer. Και LANάκι μάλιστα!

15. Οι μικρές χαριτωμένες πολικές αρκούδες δεν μένουν για πάντα χαριτωμένες.

16. Το ποδήλατο ΠΡΕΠΕΙ να μαθαίνεται απο μικρή ηλικία.

17. Οι πολύ δυνατές μπύρες συνήθως δεν είναι καλές.

18. Οι Γερμανοί δεν προσπαθούν να ξεχάσουν περι τείνος πρόκειται η πρόσφατη ιστορία τους αλλά με κάθε τρόπο θέλουν όλοι να θυμούνται και να σκέφτονται καθημερινά το παρελθόν. Γιαυτό, όλα τα σχετικά μνημεία (μνημείο εβραικής γενοκτονίας, μνημείο των πεσώντων σε απεργίες της Ανατολικής Γερμανίας, απομεινάρια του Τείχους κτλ) είναι σε κεντρικά σημεία. Εκτός απο το μπούνκερ του Χίτλερ, το οποίο το πλυμμήρισαν για να μην γίνει τόπος προσκυνήματος απο τους νεοναζί ανα τον κόσμο...

19. Η ίδια (φοβερή!) ιταλική λεμονάδα θεωρείται λογικό να κοστίζει €0.45 εκτός ψυγείου και €0.75 κρύα!

20. Αν είσαι Τούρκος και ζεις στην Δυτική Ευρώπη: α) ζεις με το (υψηλό επίδωμα ανεργίας) β) έχεις μαγαζί με Doner Kebab.

21. Στην Ελβετία, τα τραίνα έχουν σχεδόν περισσότερα βαγόνια 1ης θέσης απ'ότι 2ης.

22. Τα μουσεία τέχνης, ιδιαίτερα τα πιο δημοφιλή, καταστρέφουν την απόλαυση της τέχνης κάνοντας τα πιο διάσημα απο τα έργα τους προϊοντα του μαζικού τουρισμού.

23. Μια βαριά αποσκευή ή το να πρέπει να κουβαλάς το σακίδιο παντού μπορεί πολύ γρήγορα να σου χαλάσει την μέρα.

24. Οι σπηλιές είναι πάντα εντυπωσιακές.

25. Ποτέ μην περιμένεις έναν γερμανό ελεγκτή να μπει στο ΜΜΜ. Έχουν μεταμφιέσεις...

26. Οδεύουμε προς έναν κόσμο όπου ξεκάθαρα το χέσιμο θα είναι πιο ακριβό απο το κατούρημα.

27. Το καυτερό φαγητό είναι θέμα υποκειμενικό.

Rogue:

1. Στην Ιταλία δεν υπάρχει ούτε ένα τραίνο που να'χε καθίσματα με πλάτη που ξαπλώνει.

2. Το καλύτερο παγωτό στην Ιταλία βρίσκεται στο "Santa Trinita" στη Φλωρεντία. Giolitti is over-over-estimated.

3. Στη Ρίγα υπάρχει βεντέτα με τα λυμένα κορδόνια.

4. Η Ελβετία οικονομικά είναι απλησίαστη. Η Ιταλία το ίδιο, απλά όλοι προσπαθούν να σε πείσουν για το αντίθετο.

5. Στην Ιταλία 3 σπάγγοι κοστίζουν 10 ευρώ.

6. Οι Σλοβένοι είναι και γ*μώ τους ανθρώπους.

7. Και έχουν και γ*μώ τις τυρόπιτες!

8. Ενώ σε όλο το κόσμο οι τιμές των ξενοδοχείων πάνε με το δωμάτιο, στην Ιταλία πάνε με το άτομο. Συχνά δε, 1 ευρωπαικό δωμάτιο ισούται με 1 ιταλικό κρεββάτι σε δωμάτιο.

9. Τα βρεγμένα πόδια μέσα σε βρεγμένες κάλτσες μέσα σε βρεγμένα παπούτσια ΒΡΟΜΑΝΕ. Και τα τρία. Για βδομάδες.

10. Το ποδήλατο είναι δύσκολο. Damn it!

11. Οι Λετονές είναι και γ*μώ τις γκόμενες.

12. Οι Λετονοί είναι ένας μύθος. Δεν υπάρχουν Λετονοί.

13. Στη Λετονία αγοράζεις μισό οικοδομικό τετράγωνο με έναν βασικό ελληνικό μισθό. Με το περιεχόμενο της μίας τσέπης σηκώνεις περίπτερο!

14. Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια εκτός απο το Geometry Wars...

15. Κοντά στο Schoenefeld, στο Βερολίνο, τα ρεστά θεωρούνται ως φιλοδώρημα και δεν δίνονται.

16. Η αγγλική προφορά των Γάλλων, δεν είναι καθόλου "κομφορτείμπλ" για τα αυτιά των υπόλοιπων ευρωπαίων.

17. Μια μακαρονάδα μπορεί να μην έχει ούτε λάδι, ούτε σκόρδο, ούτε κρεμμύδι και παρ'όλα'αυτά να είναι πεντανόστιμη.

18. Η "άσπρη χήρα" αντενδείκνυται για πρώτη φορά μαστουρώματος.

19. Η μερέντα άσπρης σοκολάτας φτιάχνεται στον παράδεισο.

20. Η μπύρα δεν κάνει παντού 5 ευρώ η πιο απλή.

21. Οι Ολλανδοί δεν μπορούν να πάνε τουαλέτα εκτος αν το έχουν προγραμματίσει 2 βδομάδες πριν ΚΑΙ να το έχουν σημειώσει στην ατζέντα τους.

22. 7μιση η ώρα το απόγευμα δεν είναι απόγευμα αλλά ΝΥΧΤΑ! και όλα πρέπει να κλείνουν και όλοι να πηγαίνουν για ύπνο. Στην Λιθουανία ειδικά.

23. Η Ιταλία συνδυάζει όλα τα κακά των κεντροευρωπαίων με όλα τα κακά των ελλήνων. Και να κλείνουν όλα απο τις 7 ΚΑΙ να σε κλέβουν απο πάνω.

24. Στην Ιταλία απαγορεύεται τα ντουλαπάκια στα οποία αφήνεις τα μπαγκάζια σου. Γι'αυτό αναγκαστικά πρέπει να πληρώνεις τα κέρατα σου σε δωμάτιο φύλαξης -- τι να κάνουμε;

25. Ένας σταθμός με 2 πλατφόρμες κάπου σε μια κωμόπολη της Σλοβενίας μπορεί να έχει ένα γ@μ@τ* μπαράκι και να φτιάχνει την γ#μ@3% σοκολάτα!!!

26. Είμαστε μωρο-παιδο-μυξιαρομαγνήτες.

27. Το καλοκαίρι δεν έχει παντού καλό καιρό. Για την ακρίβεια στον περισσότερο κόσμο ΒΡΕΧΕΙ!

28. 12.000 άτομα μπορούν να τραγουδάνε όλα μαζί και σύ όχι μόνο να αντέχεις αυτό που ακούς αλλά να γουστάρεις τρελά!

29. Ποτέ μη ζητάς νερό άμα κάτσεις κάπου να φας εκτός Ελλάδας.

30. Στη Βαλτική τα πλοία σε μεταφέρουν απέναντι εσένα ΜΑΖΙ με το τραίνο με το οποίο ήρθες.

31. Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι στον κόσμο που πιστεύουν πως ΟΛΟΣ ο υπόλοιπος κόσμος μιλάει την γλώσσα τους ακόμα κι αν όλα υποδεικνύουν το αντίθετο κι εσύ έχεις κάτσει να τους κοιτάς σαν χάνος μην καταλαβαίνοντας γρί.

32. Τα Σλοβένικα είναι μπλιέχ.

33. Στην Ολλανδία οι τουαλέτες είναι ξεχωριστές απο τα μπάνια.

34. Στην Ολλανδία τραμ απαγορεύεται να μπεις αν φοράς παπούτσια skate KAI είσαι πάνω σε skatoσανίδα.

35. Υφίσταται ανταλλαγή στομάχου. Επι του παρόντος εγώ έχω τη μαύρη τρύπα του Δημήτρη και εκείνος το στομαχάκι μου.

36. Όταν πεινάω, θυμώνω. Πολύ.

37. Όταν αγχώνεται ο Δημήτρης, hell is sure to break loose.

38. H "Red Light District" του Άμστερνταμ έχει μάπα γκόμενες.

39. Van Gogh up close is absolutely edible!

40. Στη Λετονία το καλοκαίρι νυχτώνει τελείως στις 12 και αρχίζει να ξημερώνει στις 3μισι. Άλλο να το ακούς και άλλο να το ζεις!!!

41. Οι Δανοί είναι μικροτσούτσουνοι. Δεν εξηγείται αλλιώς το μέγεθος των προφυλακτικών τους!

42. Στην Ιταλία δεν υπάρχουν φυσικοί χυμοί. Τον φυσικό πορτοκάλι τον πίνουν με ζάχαρη και κουταλάκι.

43. Στην Ιταλία πληρώνεις την ψύξη. Το παγωμένο αναψυκτικό είναι πιο ακριβό απο το ζεστό.

44. Στην Ιταλία έχουν πρόβλημα και με το σοκολατούχο γάλα.

45. Το τζίντζερ-ειλ είναι γ@μ@τ*!!!

46. Οι βαλτικές χώρες έχουν πολύ κεχριμπάρι.

47. Στην Γερμανία πίνουν μπύρα με πράσινο σιρόπι.

48. Τα αυστριακά πρέτζελς αντί για σουσάμι έχουν ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ!!! (FFS!)

49. Οι κεντροευρωπαικές πολυκατοικίες στερούνται ασανσέρ.

50. Στην κεντρική Ευρώπη και στην Ιταλία πρέπει να πληρώσεις για να κατουρήσεις.

51. Στα σούπερμάρκετ της κεντρικής Ευρώπης και ειδικά της Ολλανδίας (και Δανίας) έχουν 500 είδη γάλακτος και άλλα τόσα γιαουρτιού.

52. Απ'τη στιγμή που θα κάνεις CouchSurfing το να μένεις σε ξενοδοχείο σου φαίνεται απλά αφύσικο.

53. Η πτώση του τοίχους του Βερολίνου είναι και γ*μώ τις ιστορίες!

54. Στο Μόναχο, η σωστή απάντηση στο 90% των ερωτήσεων είναι "μπύρα"!

55. Η Καπέλα Σιστίνα κλείνει απο τις 4 -- WTF???

56. To Glockenspiel του Μονάχου έχει να κουρδιστεί απο τότε που φτιάχτηκε.

57. Στην Δανία, πολύ λίγοι είναι αυτοί που και οι δύο γονείς τους είναι Δανοί.

Αυτά! Αν τα καταφέρατε μέχρι εδώ, συγχαρητήρια! Ρωτήστε μας ό,τι θέλετε σχετικά με τα απο πάνω...

     
 
       
Τρι, 23 Σεπ 2008 4:40 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Dec 16, 2007
199


Carry on guys!!! Xeirokrotima Xeirokrotima Xeirokrotima

drink some beer drink some beer drink some beer

     
 
       
Τρι, 23 Σεπ 2008 11:08 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Nov 11, 2007
143


Παράθεση:
3. Ό,τι κι αν λένε όλοι, η ιταλική πίτσα είναι καλή...


Δηλαδή τι λένε όλοι για τη πίτσα μας?? Shocked Μήπως δεν είναι super?? Laugh Εντάξει το πρόβλημα νομίζω είναι ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να χορτάσουν με μια πίτσα μόνο! Δηλαδή θέλουν τουλάχιστον 2, 3…αφού είναι πολύ λεπτές, και έχουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ λάδι!Πράγμα που φαντάζομαι για σας θα είναι αδιανόητο και απαράδεκτο! Laugh Laugh
Μην με παρεξηγείτε, εμένα μου αρέσει τρελά το Ελληνικό φαγητό… αλλά ομολογώ ότι οι υπερβολικές ποσότητες λαδιού καμία φορά με σκοτώνουν! (Είναι επειδή δεν το έχω συνηθίσει μάλλον… ) Poke Tounge

Παράθεση:
8. Ενώ σε όλο το κόσμο οι τιμές των ξενοδοχείων πάνε με το δωμάτιο, στην Ιταλία πάνε με το άτομο. Συχνά δε, 1 ευρωπαικό δωμάτιο ισούται με 1 ιταλικό κρεββάτι σε δωμάτιο.


Ναι να μου το πείτε τη επόμενη φορά που έρθετε Φλωρεντία παιδιά…να σας φιλοξενήσω, γιατί εδώ πέρα οι τιμές των ξενοδοχείων είναι απλά απάνθρωπες!

Παράθεση:
16. Η αγγλική προφορά των Γάλλων, δεν είναι καθόλου "κομφορτείμπλ" για τα αυτιά των υπόλοιπων ευρωπαίων.


Και για τη αγγλική προφορά των Ιταλών δεν μας λέτε? Δεν είναι απλά Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α?Laugh Laugh Πω πω εντάξει η αλήθεια είναι ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις γλώσσες… Sad

Ελπίζω πάντως να περάσατε όμορφα στο ταξιδάκι σας...

     
 
       
Τετ, 24 Σεπ 2008 12:46 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Cubilone
Έμπειρος
Έμπειρος


Jan 17, 2008
304


Χαχα astrud όταν τα πληκτρολογούσα αυτά σχετικά με τους Ιταλούς σκεφτόμουν τις δικές σου αντιδράσεις! Οι οποίες ήταν εξαιρετικά... ήπιες. Happy Σχετικά με τις πίτσες, όλοι όσους είχαμε ρωτήσει λέγαμε πως οι ιταλικές πίτσες δεν είναι καλές. Όμως, εμείς τις καταευχαριστηθήκαμε όλες!

Και για την φιλοξενία, πίστεψε μας, θα το είχαμε κάνει αν το ξέραμε. Ω ναι, ω ναι. Τρελά λεφτά φύγανε.

(Αλήθεια πιστεύεις απο αυτά που γράφουμε ότι δεν περάσαμε όμορφα;Wink

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Π.Μ.Σ. στην "Ιστορία, Ηθική και ...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 0

Τετ, 24 Μάϊ 2023 6:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Έρευνα αγοραστικής συμπεριφοράς καταν...

από sofia28
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τετ, 05 Απρ 2023 7:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή Ταινίας "Bohemian Rhapso...

από EvaDr
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τρι, 21 Μάρ 2023 4:53 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κινηματογραφικές Cine-Ματιές - Προβολ...

Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 0

Κυρ, 19 Μάρ 2023 5:34 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κινηματογραφικές Cine-Ματιές - Προβολ...

Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 0

Τρι, 14 Μάρ 2023 12:24 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics