Σημείωση Ενημερωτικού Δελτίου #9 (έτος 2006-2007)Το «myAegean», όπως πλέον συνηθίζουμε να το λέμε, αποτελεί στην ουσία μια νέα έκφραση μιας ανάγκης που υπήρχε πάντοτε στο ίδρυμά μας, λόγω της ιδιαιτερότητας στη δομή του και της φυσιολογίας των τμημάτων του, που είναι διάσπαρτα σε 5 νησιά. Η ανάγκη αυτή είναι η επικοινωνία, η διασύνδεση των τμημάτων, των υπηρεσιών, η διασύνδεση των ανθρώπων που δρουν κι εργάζονται καθημερινά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ως αυθόρμητη σκέψη μας γεννήθηκε πριν από 4 χρόνια, όταν προσπαθούσαμε να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε το χαρακτήρα του Πανεπιστημίου μας. Έτσι αυθόρμητα λοιπόν, προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα βήμα πέρα από την απλή σκέψη του «είμαστε διάσπαρτοι, τόσοι άνθρωποι». Άνθρωποι με ανησυχίες, θέληση, προβληματισμούς, άνθρωποι που μπορεί να έχουν πολλά κοινά, αλλά η απόσταση δυστυχώς απομονώνει πολλούς από το να δραστηριοποιηθούν. Είχαμε έπειτα ένα όραμα. Τη δημιουργία μιας υποδομής που να προσφέρει δυνατότητες επικοινωνίας ελεύθερα, αβίαστα, ένα μόρφωμα που να δημιουργεί χώρους επικοινωνίας και να προσπαθεί να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους του πανεπιστημίου μας. Από την αρχή η πρόθεσή μας, αν και φοιτητές, ήταν η συμμετοχή από όλο τον ακαδημαϊκό κόσμο και προς αυτό πάντα κινούμασταν. Γιατί πιστεύουμε πως μέσα από ένα εργαλείο επικοινωνίας, όπως φανταζόμασταν το myAegean, ο καθένας πρέπει να έχει την δυνατότητα να συμμετέχει, ώστε να υπάρχει μια ποιοτική κουβέντα και διάλογος, μέσα από τη συχνή συμμετοχή.

Μέσα από την μεγάλη αυτή πορεία μας, είχαμε πάντα κάτι δυνατό να μας φωτίζει το δρόμο. Να πετύχουμε κάτι καινοτομικό και συνάμα ποιοτικό, αποδεικνύοντας τόσο στους εαυτούς μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο πως μπορούμε ως νέοι να παλέψουμε, με έναν ίσως δικό μας τρόπο, για κάτι καλό. Να δημιουργήσουμε μια πρότυπη κοινότητα, σε έναν χώρο που την έχει ανάγκη. Και αρκετές φορές νιώσαμε την ηθική ικανοποίηση της δημιουργίας μας, να εξελίσσεται και να ωριμάζει. Λόγω της δυνατότητας της ανοιχτής συμμετοχής, η κοινότητα αυτή μεγάλωσε και μεγαλώνει, με φίλους και φίλες τόσο εντός όσο και εκτός του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Βλέπουμε νέους υποψηφίους να ρωτούν τους παλαιότερους για τα τμήματα και τη φοιτητική ζωή, βλέπουμε φοιτητές άλλων ιδρυμάτων να συμμετέχουν μεταφέροντας εμπειρίες από άλλες περιοχές, βλέπουμε εκπαιδευτικούς και άλλους ανθρώπους να μας στέλνουν άρθρα, να επικοινωνούν μαζί μας, ξεκινάμε κινήσεις συνεργασίας με φορείς και οργανισμούς, τόσο τοπικά, όσο και εθνικά ή παγκόσμια. Και παρατηρούμε έμμεσα η προσπάθειά μας να δρα κι ως ένα φορέα προώθησης, προβολής και έμμεσης εκπροσώπησης του ίδιου του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς ενδιαφερόμενους και μη.

Το myAegean αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τη μισή χιλιάδα στα μέλη του, ενώ πέρα από τον κύριο ιστότοπο, που λειτουργεί ως δικτυακή πύλη ενημέρωσης και επικοινωνίας, ξεκινά παράλληλα μερικές ιδέες-projects που έχουν πάντα τη φιλοσοφία του συμμετοχικού και ενιαίου χώρου αναφοράς. Έτσι, χτίζεται χώρος Radio, ώστε να αποτελεί ένα κοινό σημείο πρόσβασης για την ακρόαση των ραδιοφωνικών σταθμών των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου αρχικά, (με προτάσεις για λίστα όλων των φοιτητικών ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα), ένας χώρος αφιερωμένος στο θεσμό της Πολιτιστικής Εβδομάδας του ιδρύματός μας, ο οποίος να περιέχει αναφορές και αρχείο και των προηγούμενων εκδηλώσεων (σαν «ψηφιακό μουσείο»), το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού ή έντυπου περιοδικού, προσπάθεια δημιουργίας του myAegean-Wiki, μιας δεξαμενής πληροφοριών για το Πανεπιστήμιό μας αλλά και αρκετές ακόμη υπηρεσίες. Με μεράκι, φαντασία, δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα κινούμαστε και καλούμε κι άλλους σε συμμετοχή. Γιατί με τη συμβολή του καθενός όπου κι όπως μπορεί, μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα του πόρους μας και να πετύχουμε σημαντικά πράγματα.

Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας, όπως φυσικά και όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, στα καθημερινά ταξίδια όλων μας!

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της δραστηριότητας myAegean Πανεπιστημίου Αιγαίου

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε με την ομάδα
-------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ - UNIVERSITY OF THE AEGEAN
ομάδα ανάπτυξης MYaegean Δικτυακής Κοινότητας - MYaegean Web Community team
http://my.aegean.gr | myaegean@aegean.gr
-------------------------------------------------------------------------------

Copyright © από MY.aegean.gr Community All Right Reserved.

Δημοσιοποίηση σε: 2007-01-14 (6842 το έχουν διαβάσει)

[ « Επιστροφή ]