Ομάδες Εργασίας + Εκπρόσωποι myAegean! [συζήτηση]

   
   

 Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects

 
Συγγραφέας Ομάδες Εργασίας + Εκπρόσωποι myAegean! [συζήτηση]
 
       
Τρι, 04 Νοέ 2008 5:15 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Hi boys & girls!
Το παρόν topic δημιουργείται για να προσπαθήσουμε όλοι να βρούμε τρόπους να μοιραστούμε γνώσεις και ικανότητες, προς όφελος της ίδιας της κοινότητας και της ομάδας!

Έτσι λοιπόν, γεννήθηκαν και κουβεντιάζονται 2 βασικές ιδέες:
(1) Ομάδες Εργασίας MyAegean και (2) Εκπρόσωποι-Representatives MyAegean ανά έτος/ τμήμα /νησί

Οι ρόλοι αυτοί επισημαίνουμε πως δεν είναι 100% διασαφηνισμένοι, γι'αυτό άλλωστε δημιουργείται αυτό το topic, ώστε να υπάρξει μια δημόσια συζήτηση ανοιχτή για όλους για να εκθέσουν γνώμες και απόψεις!
Στόχοι των κινήσεων: Η 'διαφήμιση'-προβολή της προσπάθειάς μας, η γνωριμία περισσότερων με το MyAegean και η αξιοποίηση των ικανοτήτων (skills) του καθενός όπου μπορεί, ώστε να γίνουν περισσότερα ενδιαφέροντα και όμορφα πράγματα!


(1)
Ομάδες Εργασίας MyAegean: Τομείς στην όλη προσπάθεια όπου κάποιος θα μπορούσε να συνεισφέρει έμπρακτα. Αφορά τόσο σε 'online' όσο και 'offline' πρωτοβουλίες. Μια ανοιχτή συζήτηση η οποία θα σχετίζεται με ένα θέμα της επικαιρότητας (που προέκυψε από το Forum ή που θα μπορούσε έπειτα να συνεχιστεί στο Forum), η διοργάνωση/υποστήριξη ενός φοιτητικού φεστιβάλ ή πρωτοβουλίας, μια εκδρομή, ένα event, μια ημερίδα κ.λ.π.

Μπορεί να είναι κάτι απλό που να ξεκινά από μικρότερες ομάδες π.χ. μια 'μάζωξη' για ομαδικό μαγείρεμα, ή "σπιτική" προβολή ταινιών που θα μπορούσαμε έπειτα να την μοιραστούμε στην κοινότητα (ας πούμε "Συνταγές της παρέας και της ζούρλας, made in X island"). Ή ίσως μια ανάγνωση ενός βιβλίου και η καταγραφή σχολιασμών και απόψεων (κάτι σαν Λέσχη Αναγνωστών) ή μια ομαδική εκδρομή με την οργάνωση μετά μιας έκθεσης φωτογραφίας κι η οποία μάλιστα θα μπορούσε να κάνει και το γύρο στα νησιά με κάποια μικρή απλώς συνεννόηση μεταξύ μας, όλες είναι αυθόρμητες σκέψεις και παραδείγματα!


(2)
Εκπρόσωποι-Representatives MyAegean ανά έτος/ τμήμα /νησί: Εδώ οι δραστηριότητες είναι πιο "κοντά" στην ομάδα MyAegean και έμμεσοι στόχοι είναι να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για μικρούς πυρήνες ανθρώπων που να συνεργάζονται μαζί, αναλαμβάνοντας κυρίως πρωτοβουλίες προβολής της προσπάθειάς μας σε περισσότερο κόσμο. Τα άτομα αυτά, με ομαδικό πνεύμα, καλή θέληση και χωρίς δισταγμούς να πάρουν πρωτοβουλίες, θα συνεργάζονται αυτόνομα αλλά και σε συνεννόηση με την κυρίως ομάδα MyAegean, ώστε να βοηθούν την κοινότητα στο σύνολό της.

Συζητήσεις "από-στόμα-σε-στόμα", αφισοκολλήσεις ανά τακτά διαστήματα, κουβέντες κι άλλες πρωτοβουλίες αλλά και η 'εκπροσώπηση' της Ομάδας προς τους γύρω τους, όπως και η εκπροσώπηση του κοινού για να ακούγονται γνώμες και σχόλια πιο εύκολα μέσα στην ομάδα είναι επίσης μερικές ιδέες που προτείνουμε απλώς!

Επισημαίνουμε πως τίποτε δεν λειτουργεί δεσμευτικά ούτε ζητούμε κάτι τρομερό ως ευθύνη ή "αγγαρεία"! Όλα άλλωστε λειτουργούν εθελοντικά και με την καλή βούληση του καθενός και το πόσο μπορεί να αφιερώσει από το χρόνο του για να μας βοηθήσει!
Μπορεί π.χ. να πούμε πως θα υπάρχει μια 6μηνη ή ετήσια "θητεία" για νεότερους, όπου οι παλαιότεροι θα τους μεταβιβάζουν την εμπειρία και γνώσεις τους, κάτι σαν "μαθητεία"!
Από τις κινήσεις αυτές δίνεται η ευκαιρία να μεγαλώσει η Ομάδα με νέα μέλη (κυρίως από νεότερους - μικρότερα έτη) που ενδιαφέρονται (όσοι το επιθυμήσουν βέβαια) να αποκτήσουν σιγά-σιγά περισσότερες αρμοδιότητες στο συντονισμό κι εξέλιξη της ομάδας!
Ο θεσμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει σε επίπεδο έτους, τμήματος ή ολόκληρου νησιού (σχολής-πανεπ. μονάδας), αναγωγικά!

Πάνω απ'όλα προσφέρουμε μια ευκαιρία για μια γνωριμία με κάτι όμορφο κι ενδιαφέρον, που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο από τα φοιτητικά μας χρόνια!

Arrow Ρίξτε μια ματιά και στο: http://my.aegean.gr/web/about.html στο ("Γιατί να συμμετέχω στο MyAegean")
Arrow Επίσης στο: http://my.aegean.gr/web/teams.html ("Ομάδες-Τομείς Συμμετοχής")
Arrow Και στο http://my.aegean.gr/web/myaegean-experience.html ("MyAegean-eXperience")


Περιμένουμε με χαρά σκέψεις, σχόλια και ιδέες σας! (και τη συμμετοχή σας φυσικά!) Cool Big Ups

     
 
       
Κυρ, 28 Δεκ 2008 12:33 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Χαίρετε και πάλι σε όλες κι όλους!

Love_myAegean
Ένα μίνι σενάριο περί επιμέρους ομάδων για να αποσυμφορηθεί ο φόρτος μας και να μπορέσουμε να εξελίξουμε την προσπάθεια και να εργαστούμε πιο αποδοτικά, μιας και μια νέα χρονιά (ημερολογιακά) μπαίνει, είναι να υπάρξουν π.χ. και κάποιοι υπεύθυνοι για μικρές "offline" προωθητικές κινήσεις τοπικά σε κάθε νησί!

Μερικές ανάγκες, που τις περιγράφω και με μερικές χιουμοριστικές ή ενδεικτικές εικόνες, είναι:

Arrow Μια τακτική προσπάθεια για να μπαίνουν μερικές αφίσες του MyAegean (διαφορετικές, ώστε να υπάρχει ποικιλία) ανά τακτά διαστήματα, σε χώρους του πανεπιστημίου ή και αλλού...


Arrow Για όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν πιο ενεργά, αλλά κι όσες φίλες/φίλους τους αρέσει, μπορούν ναα ετοιμαστούν μπλουζάκια!


Δείτε και το σχετικό θέμα για τα μπλουζάκια MyAegean!

Arrow Πριν λίγο καιρό, είχε ετοιμαστεί ένα CD-σύνθεση, με μαζεμένο υλικό από αρχείαγια την προβολή-προώθηση του MyAegean (όσα υπάρχουν και για download από το site) καθώς και αρχεία με παρουσιάσεις και βίντεο σχετικά με το My. Το CD αυτό είχε στόχο να μπορεί να δίνεται τόσο μεταξύ μας σε 'εκπροσώπους' του My στα νησιά, ώστε να έχουν ό,τι μπορεί να χρειαστούν, για μια ολοκληρωμένη "καμπάνια" προώθησης... Επίσης, ως ένα 'Press-Media Kit', θα μπορούσαμε να το δώσουμε και σε άλλους φορείς-πρόσωπα, ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την Ομάδα! (π.χ. σε μια τοπική εφημερίδα, σε περίπτωση που θα ενδιαφερόταν για μια παρουσίαση, από το να μας ψάχνουν μες στο site)


Arrow Μια άλλη ιδέα, επίκαιρη κ τώρα, θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός Ημερολογίου Έτους, με φωτο-στιγμιότυπα απ...στο Αιγαίο! με φωτογραφίες από την Πολιτιστική Εβδομάδα, από εκδηλώσεις ομάδων από όλα τα νησιά κλπ!

Περισσότερα στη συζήτηση για Ημερολόγια MyAegean

Arrow Ή ακόμη, να ετοιμάσουμε συλλεκτικά μικρά-οικονομικά gadgets, που θα μπορούσαν να δίνονται σε μινι-κληρώσεις, είτε μέσω του Site, είτε επ'ευκαιρίας μιας εκδήλωσης του MyAegean! (π.χ. μια έκθεση φωτογραφίας που θα την στηρίζαμε φυσικά και μέσω δελτίου τύπου ή ανακοινώσεων, σαν "χορηγοί επικοινωνίας', για παράδειγμα)

Ένα παράδειγμα, που έπεσε ως ιδέα από άλλο τόπικ...το MyAegean σε κούπες!!


Roll Eyes

Υπάρχουν πολλές ακόμη ιδέες που γεννιούνται και θέλουμε πολύ να ακούσουμε και νέες φωνές και πιθανούς ενδιαφερόμενους που ίσως να θέλουν λίγο ή περισσότερο να συνεισφέρουν! Το MyAegean είναι και θέλουμε να γίνει κτήμα του καθενός, και όπως μπορεί να το στηρίξει!! Δεν υπάρχει κανένας "expert" από πίσω κι ούτε κάποιος που να τα ξέρει και να τα κάνει όλα! Ελπίζουμε και θέλουμε πολύ να μπορέσουμε να μοιραστούμε μαζί σας, με την καθεμιά και τον καθένα από όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές, αυτόν μας τον ενθουσιασμό και την διάθεση, που πηγάζει από την κάθε μικρο-λεπτομέρεια της προσπάθειάς μας! Πόσο μάλλον όταν μπορεί ο καθένας να γίνει "μέρος της ιστορίας" του My, βάζοντας την δική του υπογραφή, το δικό του "λιθαράκι" για να το κάνουμε ακόμη πιο δυνατό και όμορφο!!

keep up!! Περιμένουμε σχόλια και συμμετοχές!! Big Ups Big Ups

     
 
       
Κυρ, 28 Δεκ 2008 7:29 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


υπολογισε με για βοηθεια!!!! my μαζι σ!!!

     
 
       
Δευ, 01 Ιούν 2009 1:05 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Constanteins...
Γκουρού
Γκουρού


Feb 09, 2009
671
Τόπος: Volos, Magnesia


thelw opwsdipote mia koupa MY gia to spiti mou sto Volo...tha einai apistefto na ypirxan oi koupes..tha eixa kai egw kai i Melina apo mia na pinoume to galataki mas :p

     
 
       
Δευ, 01 Ιούν 2009 4:35 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Κούπες δυστυχώς δεν έχουμε. Έχουμε όμως τα πιατάκια που μπαίνουν από κάτω και χωράνε από μία γουλιά γάλα το κάθε ένα.

     
 
       
Δευ, 01 Ιούν 2009 11:15 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Απ'όλα μπορούν να γίνουν!!!

Λογικά σε φωτογραφεία αν πάτε ή καταστήματα εκτυπώσεων μπορείτε να πάτε με κάποιο αρχείο εικόνας και να τους πείτε να εκτυπώσουν σε κούπα κάποια!

Σκεφτόμουν από καιρό, μήπως αντί για μια εικόνα (όπως π.χ. ενδεικτικά οι παραπάνω που παρατίθονται με την κοπέλα και την κούπα) να είναι μια σύνθεση, με κάποιο slogan, κάτι που με χαριτωμένο τρόπο να συνδέει το "άθλημα" της καφεποσίας με το My... Π.χ. ... "i hate mornings... untill I check my daily topics on my.aegean.gr!!" κλπ...

(οκ, μην το κρίνετε αυστηρά πολύ το μήνυμα, αυθόρμητα βγήκε)

     
 
       
Τετ, 15 Σεπ 2010 5:45 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Επαναφέρω το παρόν θέμα μιας και ξεκινάει μια πλούσια, δυνατή και γεμάτη ιδέες και όρεξη χρονιά!

Ανάμεσα στις διάφορες ιδέες που προοδευτικά θα αναφερθούμε σιγά-σιγά, ενημερώνουμε και για τους "βαθμούς forum" που υπάρχουν αυτή τη στιγμή!

Παράθεση:
Ενεργοί βαθμοί/'κλίμακες' μελών ανάλογα με τον αριθμό posts=δημοσιεύσεων:

1) Από 1-9 posts: "Ψαρούκλα"
2) Από 10-59 posts: "Μικρό Μολύβι"
3) Από 60-199 posts: "Μεγάλο μολύβι"
4) Από 200-399 posts: "Έμπειρος"
5) Από 400+ posts: "Γκουρού"


Επίσης, υπάρχουν κι κάποιοι ειδικοί βαθμοί-"σηματάκια", όπως το "Δημοσιοσχεσίτης", όπου εδώ μπαίνουν μέλη που βοηθούν περισσότερο σε καλωσόρισμα νέων μελών και ενδυνάμωση της κοινότητας, εντός κι εκτός του site, ως επιβράβευση.

Υπάρχουν επίσης και δυνητικά κάποιοι άλλοι ειδικοί βαθμοί όπως το "Aiesec Member", "Aegee Member", "Estiem Member" κ.ο.κ όταν πρόκειται για εκπροσώπους των αντίστοιχων φοιτητικών οργανισμών, ή για εξτρά ανάγκες σήμανσης ειδικών ρόλων μες στην κοινότητα.

Δυνητικά σκεφτόμαστε να δημιουργηθούν και κάποιοι ειδικοί βαθμοί ανά νησί, για ανθρώπους που (θα) αναλαμβάνουν πιο συγκεκριμένους ρόλους-"πόστα" ενημέρωσης και "ανταποκρίσεων", και βοηθούν και στην συντακτική ομάδα! Έτσι, υπάρχουν υπό συζήτηση να βγουν και βαθμοί-σημάνσεις όπως "Ανταποκριτής-Συντάκτης Λήμνου / Ρόδου / Λέσβου / Χίου / Σάμου / Σύρου" αντιστοίχως....

να περνάτε καλά κι ελπίζουμε πάντα στα καλύτερα!!! Cool

     
 
       
Τετ, 15 Σεπ 2010 12:22 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


οι ανεμοδαρμένοι τί είναι;

     
 
       
Τετ, 15 Σεπ 2010 2:46 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


e3iswsi έγραψε:
οι ανεμοδαρμένοι τί είναι;


Οι "ανεμοδαρμένοι" είναι μια ομάδα ατόμων που ασχολούνται επισταμένως με τα του Site, νομίζω δηλαδή και μάλλον αυτό θα είχες καταλάβει πάνω κάτω Poke Tounge

Τώρα σχετικά με τον όρο εκπρόσωποι ίσως δεν είναι και τόσο κατάλληλος, γιατί προφανώς κανείς δεν εκπροσωπείται από το MY και ουσιαστικά εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Ο όρος ανταποκριτές είναι σίγουρα πιο σαφής. Άλλωστε ο χώρος του Αιγαίου είναι δυναμικός και συνεχώς ανανεώνεται.
Οι Ανταποκριτές έχουν να κάνουν κυρίως με νέα από κάθε νησί και προσωπικές τους απόψεις. Προφανώς οι απόψεις τους δε θα εκπροσωπούσαν το σύνολο των μελών της κοινότητας ή κάποιους διαχειριστές και ουτε αυτό έχει επιδιωχθεί ή επιδιώκεται ως τη μέχρι τώρα πορεία του ιστοτόπου. Απλά κάποιες φορές ίσως ορισμένοι όροι μας διευκολύνουν στο να τονιζούμε το πόσο σημαντικό θεωρείται μια συγκεκριμένη συμμετοχή όπως αυτή του ανταποκριτή.

Η κοινότητα παραμένει ανοικτή, αδέσμευτη και χωρίς να δεσμεύει ή να υποχρεώνει τα μέλη ή αυτούς που συνδράμουν σε αυτήν ευκαιριακά ή μη. Το ζητούμενο είναι η αυτόβουλη συμμετοχή.

     
 
       
Δευ, 20 Σεπ 2010 3:34 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Fata_morgana
Γκουρού
Γκουρού


Aug 21, 2010
989
Τόπος: Άβαλον


τι ακριβως θελετε? Smile

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σύντομο Ερωτηματολόγιο Πτυχιακής Εργα...

από Katerina9
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τρι, 14 Μάρ 2023 2:38 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Ανοιχτές Προβολές με στήριξη πύλης &q...

από inertia
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 1

Τρι, 25 Οκτ 2022 1:13 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συλλογή απαντήσεων σε ερωτηματολόγιο ...

από P17kour
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 18 Αύγ 2022 1:44 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολόγιο Διπλωματικής Εργασίας

από Koskaram
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Δευ, 16 Μάϊ 2022 5:40 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κάλεσμα για Εικονογράφους και Αρθρογρ...

από inertia
Συζήτηση: Ανακοινώσεις & Κανονισμοί Forum Απαντήσεις: 0

Κυρ, 01 Δεκ 2019 5:46 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics