Με ένα κόκκινο λάχανο και έναν φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να φτιάξετε διάφορα χρώματα με τα υλικά του σπιτιού σας. Πιο συγκεκριμένα, με τα υλικά της τουαλέτας και της κουζίνας σας!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάντα φοράμε γάντια και δεν αναπνέουμε πάνω από τα διαλύματα ΠΟΤΕ!
1)Κόβουμε τις κεφαλές από τα σπίρτα
2)Τις βάζουμε σε ένα -καθαρό από άλλα υπολείμματα- μπουκάλι
3)Προσθέτουμε μικρή ποσότητα αμμωνίας
4)Αφήνουμε να δράσει και να διαλυθεί για 2 μέρες
5)Εφαρμόζουμε την φάρσα όπου θέλουμε
MyAegean Κατασκευή: Σπιτική μπαταρία
Δική μου κατασκευή
Στο παρόν βίντεο θα δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε την δική σας επαναγεμιζόμενη μπαταρία και να την χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε, γεμίζοντάς την μόνο με υγρό και όχι με αυτές τις πολύωρες φορτίσεις από την πρίζα.
Φύλλα ψευδαργύρου(τσίγκος) ή ανοξείδωτο ατσάλι(πχ ένα κουτάλι )
Έναν ηλεκτρολύτη (λεμόνι, ξύδι ... ότι έχει το σπίτι)
είτε οξύ, είτε βάση, θα παραχθεί ρεύμα, αλλά τα βασικά διαλύματα είναι καλύτερα
Ένα πολύμετρο
Εμπειρία στη χρήση του πολύμετρου
Και να έχετε δει το παραπάνω βίντεο
====================
-Update 1/7/2012
Σε πρόσφατα πειράματα που έκανα, έβαλα μείγμα ασβέστη στην Lysopaine και μου έβγαλε τάση 1,2Volt και ένταση 2,38A. Μετά από αρκετό καιρό, η ένταση έπεσε στα 0,54Α αλλά μόλις μέσα έβαλα φιλτραρισμένο νερό, ανέβηκε στα 1,89Α.
-Update 13/7/2012
Τα πειράματα συνεχίζονται... Δεν έχω αλλάξει τίποτα από τα παραπάνω στοιχεία και αφήνοντας την Lysopaine για 12 μέρες χωρίς να την πειράξω, είχα σήμερα τις εξής μετρήσεις: Τάση 1,19Volt | Ένταση 1,01Ampere. Μέσα στο κουτάκι δεν υπάρχει ίχνος νερού. Συμπληρώνω με νερό και κάνω πάλι μέτρηση: Τάση 1,2Volt | Ένταση 2,10Ampere. Φυσικά παρατηρώ ότι στο σύστημα υπάρχει μια μικρή αστάθεια και θα χρειαστούν περαιτέρω πειράματα για να κάνω τη μπαταρία ασφαλέστερη και πιο εύχρηστη.