NewsLetters & εντυπάκι με τρέχοντα νέα :: creative drops

   
   

 Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects

 
Συγγραφέας NewsLetters & εντυπάκι με τρέχοντα νέα :: creative drops
 
       
Κυρ, 20 Φεβ 2011 5:07 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Παιδιά, είναι πολύ απλό το θέμα, θα προσπαθήσω ωστόσο να το εξηγήσω ακόμη περισσότερο...

Πρώτα απ'όλα: Οι αριθμήσεις παραπάνω δεν είναι "επιλογές" (δηλ: δεν διαλέγει ο καθένας και παίρνει ό,τι του αρέσει), με την έννοια πως χρειάζονται όλα τα βήματα να προχωρήσουν. Κι η "ΦΑΣΗ Α`" πρέπει να έχει αναπτυχθεί σε ένα βαθμό ώστε να βγουν μετρήσιμα στοιχεία ή συμπεράσματα προς την "ΦΑΣΗ Β`".. Μοιάζουν όλα όμως με "συγκοινωνούντα δοχεία", όπου η μια τροφοδοτεί (και ανα-τροφοδοτεί) την άλλη συνεχώς!

___

Πάμε (τα ονόματα είναι παραδειγματικά):

Ο "Τάκης" και η "Άννα" επιλέγουν να ασχοληθούν με τη συλλογή των θεμάτων του newsletter. Μαζί με τον "Χρήστο" τον "Θέμη" το "Νίκο" και την "Ελένη" ορίζουν πως θα ασχοληθούν για τη χρονιά 2010 και 2011 ως εξής:

(1)
Μοιράζουν π.χ. σε 6μηνα ή 3μηνα το 'time-frame' ενασχόλησης. Έτσι λοιπόν, για το 3μηνο Γενάρης-Μάρτης 2010 μαζεύουν από τη σελίδα "αρχείο άρθρων" ο Χρήστος και η Ελένη όσα άρθρα επιθυμούν και φτιάχνουν μια bulleted list σε ένα αρχείο κειμένου (τίτλος άρθρου + link)
Εν συνεχεία, επιθυμούν και για το 3μηνο Απρίλης-Ιούνιος να πράξουν το ίδιο, η Ελένη με την Άννα. Ακολουθούν (έτσι όπως το επέλεξαν-αποφάσισαν), τη συλλογή των άρθρων ομοίως ο Θέμης και η Άννα για Ιούλιο-Σεπτέμβριο καθώς και Οκτώβριο-Δεκέμβριο 2010.

Έχουμε λοιπόν με την παραπάνω διαδικασία, 4 σετ των 3 μηνών, με επιλεγμένα άρθρα. Ας πούμε ενδεικτικά πως βγαίνουν ~15 άρθρα συνολικά.

(2)
Με παρόμοιο τρόπο, αλλά αυτή τη φορά "σουλατσάροντας" στις συζητήσεις-topics του Forum ο Θέμης, η Άννα, η Ελένη, ο Χρήστος ο Νίκος μαζεύουν μερικά προτεινόμενα topics. Αυτά μπορεί να επιλεχθούν είτε για λόγους επικαιρότητας (συζητήσεις που έγιναν με αφορμή κάποια χρονική συγκυρία κάποια στιγμή μες στην χρονιά), είτε άλλα ενδιαφέροντα θέματα που θεωρούν πως μπορούν να είναι ενδιαφέροντα σε αναγνώστες και που θα άξιζε να τους 'προσκαλέσουν' με αυτόν τον τρόπο να τα δουν ή/και να συμμετέχουν, αναθερμαίνοντάς τα! Επίσης, θέματα που αφορούν "ομαδικά παιχνίδια" ή γρίφους ή θέματα πολιτιστικού και ενημερωτικού χαρακτήρα είναι συνήθως αρκετά από τα οποία θα μπορούσαν να επιλεγούν. Όλα με όμοιο στυλ δουλειάς όπως και στο (1), με τα άρθρα.

(3)
Σε παρόμοια με την παραπάνω εργασία κινούμαστε και με την ΦωτοGallery, επιλέγοντας ένα σετ "αντιπροσωπευτικών" φωτογραφιών από τα κύρια άλμπουμς της.

(4)
Τώρα, ένα ακόμη section του NewsLetter μας περιέχει μερικά νέα της Ομάδας, και τα οποία τα αναλαμβάνουμε κυρίως πιο "εσωτερικά", χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί κάποιος να συνεισφέρει. Νέα όπως το 'update' κάποιων υπηρεσιών, αναβαθμίσεις τεχνικών θεμάτων (όπως οι βελτιώσεις και η αλλαγή σε νέο server που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα), είτε offline εκδηλώσεις όπου συσχετίζονται ή συμμετείχε η Ομάδα ή μέλη αυτής, είναι από τα πιο συνήθη νέα που μπορούν να εμπλουτίσουν αυτό το κομμάτι.

___

Ενδεικτικό δείγμα από ένα παλαιότερο NewsLetter:
http://myaegean-blog.blogspot.com/2009/12/myaegean-friends-...14-14.html
(όπως θα δείτε, εμπεριέχονται χοντρικά τα 4 αυτά βασικά sections που προανέφερα, και ορισμένα εξτρά στοιχεία)

Υπάρχει και μια παλαιότερη σελίδα NewsLetters η οποία βέβαια, με την ευκαιρία αυτή, μπορεί να βελτιωθεί και εμπλουτιστεί για να την κάνουμε ακόμη καλύτερη:
http://my.aegean.gr/web/newsletters.html


###### δεν είναι τρομερά δύσκολο!!!!!!! Όλη αυτή την παραπάνω διαδικασία, μπορούν να την πραγματοποιήσουν ακόμη και 2 άτομα. Και ένα ακόμη! Αλλά για να μην υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση και να μπορούμε να κάνουμε κάτι συμμετοχικά και με λιγότερο φόρτο στον καθένα, μπορούν να ενεργήσουν περισσότερα άτομα για να βγει επίσης και πιο γρήγορα!
Κατανοητό τώρα; Roll Eyes

     
 
       
Κυρ, 20 Φεβ 2011 7:41 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Στο "δια ταύτα", Γιάννη, είναι ότι δεν έχουμε τα άτομα που θα ενδιαφερθούν να "τρέξουν" κάτι τέτοιο μακροπρόθεσμα.

Αλλά ας πούμε ότι γίνεται, με βάση αυτά που προτείνεις στον σχεδιασμό (παρεπιπτόντως, αυτά που γράφεις γίνονται σε διάστημα 3 εβδομάδων όχι 3 μηνών).
Τί θα το κάνεις αυτό το κείμενο; Τί παραπάνω θα προσφέρει σε κάποιον από το να μπει στη σελίδα, να διαβάσει μόνος του τις συζητήσεις και τα άρθρα και, γιατί όχι, να γίνει μέλος και στην πιο "εσωτερική" ομάδα;

Συγγνώμη που στο λέω, αλλά μάλλον εσύ είσαι που συνεχώς κάνεις "κυκλικές τοποθετήσεις".

( you 've got mail Happy )

     
 
       
Κυρ, 20 Φεβ 2011 7:53 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


... Αγαπητέ/-ή sgep, μου μιλάς σε 2ο πρόσωπο και μάλιστα με το όνομά μου, χωρίς ωστόσο εγώ προσωπικά να σε γνωρίζω (απ'ό,τι πέφτει στην αντίληψή μου). Ασφαλώς και δεν έχω πρόβλημα με κάτι τέτοιο, ωστόσο καλό θα ήταν να μου συστηθείς κι εσύ, καθώς ενδέχεται να δίνεται λάθος εντύπωση σε πράγματα που μπορεί να υπάρξουν παρανοήσεις. Η οικειότητα είναι καλοδεχούμενη, αλλά φτάνει να συμφωνούν κι οι δύο πλευρές.

__

Στο "δια ταύτα" λοιπόν, εξακολουθώ να εκθέτω ένα θέμα. Το θέμα εδώ, είναι η συν-εργασία σε κάποιο συγκεκριμένο project, κι όχι το να αναρωτιόμαστε αν έχει σημασία η ενασχόλησή μας σε αυτό. Νομίζω είναι σαφέστατο κάτι τέτοιο.

Επειδή εν προκειμένω παρατηρώ πως η απορία σου είναι για το "αν πρέπει/έχει νόημα" κάτι τέτοιο, απαντώ απλώς: "ναι". Θεωρούμε πως έχει. [και δεν δίνεται άλλη έκταση σε αυτό το ερώτημα, γιατί αν είναι να καταλήξουμε σε "ρητορική" του "γιατί αυτό, γιατί το άλλο", δεν είναι για την εδώ κουβέντα. Εδώ (θα) παράγεται μια "ροή" της όλης διαδικασίας με σχετική εξωστρέφεια/openness, μα κυρίως πρόθεση είναι η κατανόηση μιας σειράς βημάτων και δηλώσεις συμμετοχής προς υλοποίηση αυτών. Όποιος έχει απορίες άλλου τύπου, στέλνει Π.Μ. και θα προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε κι άλλο, αν τόσο πια χρειάζεται.]


Συνεπώς η συζήτηση συνεχίζει as is, για το ποιοι και πώς θέλουμε να προχωρήσει, no matter what. Όποιος πιστεύει λοιπόν πως μπορεί να προσφέρει στην πράξη σε αυτό, είναι πάντοτε καλοδεχούμενος/-η!

Ευχαριστώ! Smile

     
 
       
Δευ, 21 Φεβ 2011 10:25 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


staroad_shield
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Feb 04, 2011
11


Το newsletter ενημερώνει τους αναγνώστες για τα νέα θέματα άμεσα με ένα κλικ από το e-mail τους. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Προτείνω λίγα θέματα και καλά σε ένα εβδομαδιαίο newsletter. Αυτά από μένα. Σας εύχομαι καλή συνέχεια.

     
 
       
Τρι, 22 Φεβ 2011 1:24 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες μόνο που ξεχνάς κάτι σημαντικό· μία σελίδα φοιτητών χρειάζεται μέλη όχι αναγνώστες.

Δεν είμαστε free press, φοιτητική κοινότητα είμαστε.

     
 
       
Τρι, 22 Φεβ 2011 4:53 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Fata_morgana
Γκουρού
Γκουρού


Aug 21, 2010
989
Τόπος: Άβαλον


sgep έγραψε:
Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες μόνο που ξεχνάς κάτι σημαντικό· μία σελίδα φοιτητών χρειάζεται μέλη όχι αναγνώστες.

Δεν είμαστε free press, φοιτητική κοινότητα είμαστε.


Δεν απευθύνεται σε αναγνώστες, μα σε όλα τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας που ίσως να μην γνωρίζουν ακόμα το my. Με το να μπαίνουν στο mail τους και να βλέπουν ένα newsletter το οποίο να τους ενημερώνει για τα καθέκαστα στο my, ενδεχομένως από "αναγνώστες", να γίνουν μέλη.

     
 
       
Τρι, 22 Φεβ 2011 5:50 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


hello σε όλες + όλους!

Πρωτίστως να ευχαριστήσουμε θερμά όσους ήδη έχουν ξεκινήσει να στέλνουν ιδέες και δουλίτσα προκειμένου να συντονίσουμε την προσπάθεια! Φαίνεται πως θα είναι κάτι πολύ όμορφο και ελπίζουμε να πάει καλά!


Θα επανέλθω για νεότερες εξελίξεις σχετικές.
Η συχνότητα της κάθε εβδομάδας επίσης είναι μια καλή σκέψη! Προσπαθούμε απλώς να βρούμε μια "χρυσή τομή" ώστε να κρατήσουμε δυνάμεις ακόμη κι αν υπάρξουν καιροί όπου θα υπάρχει αυξημένος φόρτος, ώστε να μην ατροφήσει η κίνηση... Αλλά why not??!!
Roll Eyes

     
 
       
Τρι, 22 Φεβ 2011 9:06 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Παράθεση:
Δεν απευθύνεται σε αναγνώστες, μα σε όλα τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας που ίσως να μην γνωρίζουν ακόμα το my.
Με το να μπαίνουν στο mail τους και να βλέπουν ένα newsletter το οποίο να τους ενημερώνει για τα καθέκαστα στο my, ενδεχομένως από "αναγνώστες", να γίνουν μέλη.

Και εγώ φοιτητής είμαι, και σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι συμφοιτητές μου δεν κοιτούν ούτε μία φορά στις 10 ημέρες το email του πανεπιστημίου.
Αποτέλεσμα; Μαζεύονται γύρω στα 150 εισερχόμενα και κανείς δε θα δώσει σημασία σε κάτι που δε σχετίζεται με εξετάσεις ή δηλώσεις μαθημάτων (ακόμα και για αυτά, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που παιδιά έχουν χάσει την περίοδο εγγραφών επειδή δεν είδαν εγκαίρως τα μηνύματα που είχαν σταλεί με τις προθεσμίες!)

Για εμένα σημασία έχει η ενεργή παρουσία στους χώρους φοίτησης.
Δεν μπορεί κάποιος να ενδιαφερθεί για μία ομάδα της οποίας δεν έχει δει ποτέ κανένα μέλος.
Αυτή είναι η καλύτερη προώθηση, το θετικό παράδειγμα από κάποιον που θα δουν να ασχολείται.

Προτείνω να μαζευτούν άτομα και στα 5 νησιά (δε βάζω τη Λήμνο γιατί είναι μόνο ένα τμήμα με μόλις δύο έτη λειτουργίας) και παράλληλα με το newsletter να ζητήσουν να κάνουν μία παρουσίαση στην έναρξη του εξαμήνου, ως ενεργή φοιτητική ομάδα.

Αλλιώς, θα έχει όση "επιτυχία" έχουν κάτι μηνύματα για διαγωνισμούς ποίησης και θερινά σχολεία που μας στέλνονται κατά καιρούς.
Αλλά, αν υπήρχε μία ομάδα ποίησης ή μία ομάδα ΙΑESTE, τότε θα ενδιαφερόταν ο κόσμος, θα υπήρχε κινητικότητα.

Αυτό προτείνω: παράλληλα με το newsletter να συσταθούν και τοπικές ομάδες προώθησης, ώστε να διοργανωθούν μια-δυο "παρουσιάσεις".
Και όσο κόσμο μαζέψει. Αλλά μη βασίσετε αποκλειστικά την προσπάθεια στα ηλεκτρονικά μηνύματα.

     
 
       
Τρι, 22 Φεβ 2011 9:33 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


sgep έγραψε:
Αυτό προτείνω: παράλληλα με το newsletter να συσταθούν και τοπικές ομάδες προώθησης, ώστε να διοργανωθούν μια-δυο "παρουσιάσεις".
Και όσο κόσμο μαζέψει. Αλλά μη βασίσετε αποκλειστικά την προσπάθεια στα ηλεκτρονικά μηνύματα.
Αυτή είναι αυτονόητη ως σκέψη sgep. Σ'ευχαριστούμε ωστόσο πολύ για την επισήμανση!

Ερώτηση: ΕΣΥ θα είσαι "παρών" σε μια τέτοια ομάδα?

Αυτό είναι το ζήτημα, αν μου επιτρέπεις την παρέμβαση. Δεν μπορεί να "προϋποθέτει" κανείς πως θα συμμετέχει (κάποιος άλλος) σε μια ομάδα, αυτό χτίζεται σιγά σιγά. Συνεπώς βαδίζουμε κάθε στιγμή με ό,τι έχουμε. Χτίζουμε το NewsLetter, το στέλνουμε όπως μπορούμε και *παράλληλα* κοιτούμε προς την προσπάθεια συμμετοχικής συμμετοχής όποιων ανθρώπων το επιθυμούν να βοηθήσουν.

Δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ασφαλώς πως δεν θα κινηθούμε προς την υλοποίηση του εγχειρήματος, απλά και μόνο επειδή μπορεί να μην βρεθούν άνθρωποι σε κάποιο τμήμα ή νησί να βοηθήσουν με την παρουσία τους ως πρόσωπα. ΚΑΙ αυτό είναι μες στα πλάνα, και μπορεί ακόμη-ακόμη και τα ίδια παιδιά που ασχοληθούν με την ετοιμασία ίσως & άμεσα να το κάνουν κάτι τέτοιο. Όμως τίποτε δεν θεωρείται ως "δεδομένο" προς το παρόν, γιατί απλώς κάνουμε βηματισμούς.

go on λοιπόν!! Smile

     
 
       
Τετ, 23 Φεβ 2011 5:34 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Παράθεση:
Ερώτηση: ΕΣΥ θα είσαι "παρών" σε μια τέτοια ομάδα?

Αυτό είναι το ζήτημα, αν μου επιτρέπεις την παρέμβαση.
Δεν μπορεί να "προϋποθέτει" κανείς πως θα συμμετέχει (κάποιος άλλος) σε μια ομάδα, αυτό χτίζεται σιγά σιγά. Συνεπώς βαδίζουμε κάθε στιγμή με ό,τι έχουμε.

Χτίζουμε το NewsLetter, το στέλνουμε όπως μπορούμε και *παράλληλα* κοιτούμε προς την προσπάθεια συμμετοχικής συμμετοχής όποιων ανθρώπων το επιθυμούν να βοηθήσουν.

Δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ασφαλώς πως δεν θα κινηθούμε προς την υλοποίηση του εγχειρήματος, απλά και μόνο επειδή μπορεί να μην βρεθούν άνθρωποι σε κάποιο τμήμα ή νησί να βοηθήσουν με την παρουσία τους ως πρόσωπα. ΚΑΙ αυτό είναι μες στα πλάνα, και μπορεί ακόμη-ακόμη και τα ίδια παιδιά που ασχοληθούν με την ετοιμασία ίσως & άμεσα να το κάνουν κάτι τέτοιο.

Όμως τίποτε δεν θεωρείται ως "δεδομένο" προς το παρόν, γιατί απλώς κάνουμε βηματισμούς.

go on λοιπόν!!

Καλά, δεν τα είπαμε και στα e-mail?
Δε σε ρώτησα σχετικά, αν και με ποιους άλλους φοιτητές πρέπει να μιλήσω?

Φυσικά και είμαι μέσα, σου έγραψα κιόλας για προσωπική συνάντηση.
Πες μου ποιοι άλλοι είναι διαθέσιμοι σε κάθε νησί, να συνεννοηθούμε ώστε να παρουσιάσουμε κάτι κοινό.

Μάλλον αμέσως μετά την Καθαρή Δευτέρα, να έχει μαζευτεί και ο κόσμος και κυρίως να έχουμε προλάβει να συντονιστούμε.

Υποθέτω εσύ θα είσαι στη Σύρο.
Μένουν Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος και Χίος· ποιοι άλλοι ασχολούνται?

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Υπάρχοντα-έτοιμα άρθρα προς δημοσίευση

από inertia
Συζήτηση: Δημοσιογραφική - Συντακτική Ομάδα Απαντήσεις: 2

Κυρ, 21 Ιαν 2007 2:50 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics