Eπίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύρο & επεισόδια...

   
   

 ΣΥΡΟΣ

 
Συγγραφέας Eπίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύρο & επεισόδια...
 
       
Κυρ, 27 Μάρ 2011 10:36 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Dec 16, 2007
199


Tης πόπης έγινε στη Σύρο μάγκες. Γιατί δεν κατεβαίνετε και για μια αντιπολεμική με γερά επεισόδια να γουστάρουμε;; Βλέπω υπάρχει λαός


slide έγραψε:
Νομίζω ότι είναι πολύ σχετικό με τη συζήτηση ότι η Σύγκλητος -ή έστω το πρυτανικό συμβούλιο- του πανεπιστημίου δεν έχει σχολιάσει ακόμα τα περιστατικά στη Σύρο.

Και γιατί δεν έχει βγει ακόμα η ανακοίνωση του συλλόγου μελών ΔΕΠ στη frontpage?
Τί περιμένουν? Confused


slide πιστεύεις ότι ο Inertia είναι απολογητής του "συλλόγου μελών ΔΕΠ" ή τελοσπάντων όπως λέγεται;

     
 
       
Δευ, 28 Μάρ 2011 2:44 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


danny
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα


Συγνώμη που επεμβαίνω στο ερωτικό καυγαδάκι αλλά να,

Όχι ο inertia δεν είναι στην Σύρο αυτόν τον καιρό.

Έγω είμαι και φοιτητής στην Σύρο και ήμουν τόσο την Δευτέρα όσο και την Παρασκευή.

Στην πορεία τα ΜΑΤ χτύπησαν και φοιτητές, δεν πιστεύω να είχαν κάτι το προσωπικό με το πανεπιστήμιο για αυτό και με το θέμα ασχολείται η Συριανή κοινότητα και ο φοιτητικός σύλλογος.

Το θέμα έχει βγεί στην δημοσιότητα από τηλεόραση και τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν βλέπω τον λόγο να πιέσουμε την σύγκλητο να πάρει την θέμας. Γιατί μήπως θα πάει στον Παπανδρέου να του ζητήσει τον λόγο;

Το κείμενο που δημοσίευσε ο inertia είναι το επίσημο κείμενο του συλλόγου όπως υπογράφεται κιόλας. Σήμερα στάλθηκε και άλλο στα mail του πανεπιστημίου.

Όποιος θέλει να δει τις θέσεις του φοιτητικού συλλόγου του ΤΜΠΣ μπορεί να επισκεφτεί το μπλόγκ του συλλόγου.


Τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν βλέπω το νόημα στις επισημότητες.

Στο μπλόγκ έχει αναρτηθεί και το καινούργιο κείμενο.
Παράθεση:
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ? ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ?

Παρασκευή 25η Μαρτίου 2011. Μαύρα ρούχα, μαύρες σημαίες, φιμωμένα στόματα, απαξίωση των ‘καλοντυμένων’ αρχόντων του νησιού. Οι μαθητές τιμούν όσο κανένας άλλος το συμβολικό χαρακτήρα της επανάστασης του ‘21 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ, ενώ ταυτόχρονα παραδίδουν μαθήματα ήθους και αντίστασης σε όλους μας. Χωρίς φασαρίες, χωρίς πολλά λόγια, χωρίς συνθήματα και με τα κεφάλια στραμμένα σε αυτούς που πραγματικά αξίζουν να τιμηθούν, δίνουν μια βροντερή απάντηση σε όλους αυτούς που τις προηγούμενες μέρες τους χαρακτήρισαν ως αλήτες και τρομοκράτες. Οι πραγματικοί αλήτες και τρομοκράτες όμως δεν βρίσκονται στα θρανία, ούτε στα αμφιθέατρα, στέκονται κορδωμένοι πάνω στην εξέδρα, πίσω από το αστείο ταμπελάκι της ματαιοδοξίας τους. Οι πολίτες της Σύρου το γνωρίζουν πλέον πολύ καλά αυτό και γι’ αυτό έδωσαν το πιο δυνατό χειροκρότημα που έχει ακουστεί ποτέ σε αντίστοιχες τυπικές γιορτούλες, σε αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται περήφανα και με αξιοπρέπεια. Οι φοιτητές που παρευρεθήκαμε εκείνη την ημέρα στην πλατεία, εκπροσωπώντας των σύλλογο μας, δηλώνουμε ειλικρινά υπερήφανοι για τις ενέργειες των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα θεωρούμε ότι είναι τιμή μας που βρισκόμαστε διπλά δίπλα σε αυτό τον κοινό αγώνα.

Ως φοιτητικός σύλλογος, σεβόμενοι σε απόλυτο βαθμό τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά κυρίως τα διαχρονικά και επίκαιρα μηνύματα της επανάστασης, αποφασίσαμε τη διακριτική μας παρουσία περιμετρικά της παρέλασης. Αναρτήθηκαν δυο πανό, που αφορούσαν την ‘ανάπτυξη’ ΤΟΥΣ που χτίζουν πάνω στα κεφάλια μας, καθώς και την υποθήκευση του μέλλοντος μας ως πολίτες και εργαζόμενοι αυτής της χώρας. Επίσης στήθηκε και ένα δρώμενο που έθιγε την απέχθεια του χρέους, τη στάση της αστυνομίας και των ΜΜΕ τη Δευτέρα 21/3, καθώς και την απάθεια του νεοέλληνα απέναντι σε τέτοια ζητήματα. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της παρέλασης, και εφόσον ματαιώθηκε η προγραμματισμένη δεξίωση στην οποία προφανώς και δεν ήμασταν καλεσμένοι, συγκεντρωθήκαμε με τους μαθητές και λοιπούς πολίτες και πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης. Η ενέργεια μας αυτή έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους πολίτες της Σύρου που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στους δρόμους και στις καφετέριες της παραλίας, δίνοντας με τη σειρά τους απάντηση σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με παιδικά ψέματα στις αστείες ανακοινώσεις τους. Το αυθόρμητο χειροκρότημα που λάβαμε από τον απλό κόσμο την Παρασκευή, μας γεμίζει με δύναμη και αισιοδοξία για τη δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει. Παρ’ όλα αυτά οφείλουμε να στηλιτεύσουμε όλους αυτούς, γρανάζια διαφόρων μηχανισμών εξουσίας, οι όποιο χειροκροτούν τις πράξεις μας παραδοσιακά και με μοναδικό σκοπό να προωθηθούν οι ίδιοι και ο μηχανισμός που τους συντηρεί, ελπίζοντας πως μια μέρα θα είναι αυτοί επίσημοι στη θέση των επισήμων.

Ολοκληρώνοντας τις κινητοποιήσεις μας και ύστερα από συνεννόηση με τους μαθητές, αποφασίστηκε η πορεία να κατευθυνθεί προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Εκεί γίναμε αποδέκτες μιας ιδιαίτερα θερμής και εγκάρδιας υποδοχής από τους ανθρώπους του τμήματος, κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποχωρίσει από το νησί (και μάλιστα ως ‘θριαμβευτές’)! Τα χτυπήματα της Δευτέρας μετατράπηκαν σε συγχαρητήρια, τα δακρυγόνα σε δηλώσεις συμπαράστασης και οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε οικογενειακούς δεσμούς (καθώς όπως μας ανακοίνωσαν είμαστε παιδιά τους). Το παράδοξο βέβαια είναι ότι πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που μόλις πριν λίγες μέρες έδιναν εντολές στους Μεταφερόμενους Αθηναίους Τρομοκράτες να επιτεθούν και να χτυπήσουν παιδιά. Το μοναδικό στοιχείο που χρήζει προσοχής μέσα σε όλο αυτό το παραλήρημα που ακούσαμε, είναι η ανεπίσημη (δεσμεύτηκε ότι θα γίνει και επίσημα), αλλά δημόσια συγγνώμη της ΕΛ.ΑΣ. δια στόματος του ανωτέρου αξιωματικού Μιχαήλ Ευθυμίου. Προφανώς και μπροστά στα γεγονότα της Δευτέρας όπου οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν απροκάλυπτα σε ειρηνική διαδήλωση, χτύπησαν παιδιά μικρότερου ύψους από τις ασπίδες τους και έπνιξαν μια ολόκληρη πόλη στα χημικά, ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα. Η μόνη αξία που έχει η απολογία του κ. Ευθυμίου, είναι ότι ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ των δυνάμεων καταστολής και της τοπικής αστυνομίας για τα γεγονότα της Δευτέρας. Συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια ενοχοποίησης ατόμου που συμμετείχε στη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στον πρωθυπουργό Γιωργάκη Παπανδρέου, θα είναι άδικη, τρομοκρατική, καθώς και επιθετική προς το συριανό λαό και ουσιαστικά θα αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του αστυνομικού οργάνου που μας υποσχέθηκε : “Θα τα κάνουμε μπουρδέλο”.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

Η παρουσία μας στο δρόμο την περασμένη Δευτέρα, την Παρασκευή στην παρέλαση καθώς και όλες αυτές που θα ακολουθήσουν, σχετίζονται με τη γενικότερη αντίληψη μας πώς η κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία της χώρας δεν είναι de facto προδιαγεγραμμένη αλλά προετοιμάζεται συνειδητά από την πολιτική ηγεσία. Για εμάς η υποταγή στο μνημόνιο και η επιβολή γραφειοκρατικών πρακτικών “εξυγίανσης” δεν είναι μονόδρομος. Μας ενοχλεί, αλλά δεν μας παραξενεύει, το γεγονός ότι όλοι αυτοί που έκλεψαν και κλέβουν τον δημόσιο πλούτο αρνούνται να συντάξουν μία ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ. Βασικός στόχος αυτής της επιτροπής θα είναι η διαπίστωση και η δημοσιοποίηση του ποσοστού του χρέους που έχει χρησιμοποιηθεί όντως προς όφελος του ελληνικού λάου και οφείλουμε να αποπληρώσουμε, καθώς και ποιο ποσοστό είναι ΑΠΕΧΘΕΣ (εικάζεται κοντά στο 80%) που οφείλουν να το πληρώσουν τα κόμματα με τους κεφαλαιούχους συνεργάτες τους. Γνωρίζουμε πως όλα τα προβλήματα που τελευταία προκύπτουν και τοπικά και πανελλαδικά είναι αποτελέσματα αυτής της υποταγμένης στα συμφέροντα πολιτικής.

Καλούμε όλους τους πολίτες που ζουν και εργάζονται στην Σύρο, σε πρώτο επίπεδο, και την Ελλάδα γενικότερα να μην σκύβουν άλλο το κεφάλι, να μην εθελοτυφλούν και να μην τρομοκρατούνται από την καταστολή. Πρέπει άμεσα να αναλάβουμε άπαντες τις ευθύνες μας, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε:

• να συσταθεί επιτροπή λογιστικού έλεγχου,
• να επιστραφεί η αξιοπρέπεια σε μισθωτούς και συνταξιούχους,
• να μην κλείσει το Νεώριο,
• να μην συγχωνευτούν τα σχολεία,
• να μην απολυθούν πανεπιστημιακοί καθηγητές και να απαιτήσουμε την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου,
• να παραιτηθούν και να διωχθούν ποινικά οι διοικητές της τοπικής αστυνομίας και οι ‘άντρες’ των ΜΑΤ, οι οποίοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την ντροπιαστική κατάσταση της Δευτέρας.

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ίσοι και όλοι συνυπεύθυνοι εάν δεν τον δώσουμε.

Φ.Σ. ΤΜΣΠΣ
http://dpsdfs.blogspot.com/

     
 
       
Πεμ, 31 Μάρ 2011 10:31 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5005


....νέο βιντεάκι με πλούσιο υλικό από τα επεισόδια και τα συμβάντα!!!Το θέμα όπως φαίνεται παραμένει "ανοιχτό", όσο κι αν η επικαιρότητα τείνει να το θάψει...

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Απορία για τη μετακίνηση στη Σύρο

από berry
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 1

Δευ, 30 Ιούλ 2018 9:42 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ανάπτυξη - αξιοποίηση του στρατοπέδου...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 0

Τετ, 07 Φεβ 2018 10:15 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές στη Σύρο στο πλαίσιο του Φεσ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 0

Τρι, 23 Σεπ 2014 9:12 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [video] παρκάρισμα-δέσιμο σε πλοίο στ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 2

Πεμ, 11 Σεπ 2014 12:36 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερώτηση για μεταπτυχιακές σπουδές στη...

από TOMH_A-A
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 12

Κυρ, 20 Ιούλ 2014 11:43 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics