Με ποια κριτήρια διαγράφονται post στo forum του myaegean;

   
   

 Σχόλια, Επισημάνσεις, Βοήθεια για το website

 
Συγγραφέας Με ποια κριτήρια διαγράφονται post στo forum του myaegean;
 
       
Τετ, 14 Ιούν 2006 5:27 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


gaidoura
Έμπειρος
Έμπειρος


Jun 03, 2006
239


Ξεκίνησε μια συζήτηση σε άλλη θεματική ενότητα της σελίδας, η οποία θα με ενδιέφερε πολύ να συζητηθεί, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν καλό να ξεφύγουμε από το πολύ σημαντικό θέμα που συζητείτο...Για αυτό το λόγο είπα να συζητηθεί σε δική της θεματική ενότητα...
Αφορμή υπήρξε η διαγραφεί post ενός μέλους, εξαιτίας του ότι χρησιμοποιούσε κόκκινο χρώμα γραμματοσειράς...Υπώθηκαν πολλά σε σχέση με αυτό...Θέλοντας να εκφράσω την προσωπική μου άποψη, χωρίς να ξέρω άμεσα τις δυσκολίες που μπορεί να έχει η διαχείριση μιας τέτοιας σελίδας, τη θεωρώ κάπως παράλογη την διαγραφή για αυτό το λόγο...
Αν η αιτία είναι ότι είναι δυσανάγνωστο σαν κείμενο, μήπως θα ήταν λογικό να διαγράφονται και τα post που γράφονται στα ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες;Τα ανορθόγραφα και ασύνταχτα κείμενα μήπως;...
Όσο για τον σεβασμό, δεν νομίζω ότι αποτελεί έλλειψη σεβασμού το διαφορετικό χρώμα γραμματοσειράς, γιατί δεν προσβάλει κανένα και είναι καθαρά επιλογή αυτού που το έγραψε, ενώ γνωρίζει ότι μπορεί να μην διαβαστεί από άτομα λόγο της δυσκολίας που τυχόν του προκαλεί...

...Θα ήθελα πολύ να γίνει συζήτηση πάνω στο θέμα γιατί νομίζω ότι προκάλεσαι ένταση και είναι αμαρτία να απογοητευτούν και να απομακρυνθούν άτομα. Υποψιάζομαι, λοιπόν, ότι είναι πολύ δύσκολη η θέση σας και για αυτό είναι καλό να ακουστούν ήρεμα απόψεις που πιθανόν να σας είναι χρήσιμες από τους άμεσους αποδέκτες...τα μέλη...Για να μην παρεξηγηθώ, γενικά τη θεωρώ μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια και δίνω τα συγχαρητήριά μου στους οργανωτές...Αυτά για την ώρα...περιμένω τις απόψεις όλων...Smile

     
 
       
Τετ, 14 Ιούν 2006 6:54 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5000


Θα ήθελα να απαντήσω εκφράζοντας από τη μια τη λύπη μου που χρειάζεται να ανοίξει τέτοιο θέμα και την απογοήτευσή μου που γίνονται παρεξηγήσεις και τέτοια πράγματα και από την άλλη να συγχαρώ την gaidoura για την πρωτοβουλία της να ανοίξει άλλο θέμα, για να μην γίνει "off topic" η εν λόγω συζήτηση, από την οποία "διαγράφτηκε" το post.

Ξεκινώ άμεσα λοιπόν μια επιχειρηματολογία. Το "διαγράφτηκε" είναι σε εισαγωγικά για τον λόγο οτι ΔΕΝ διαγράφτηκε το post. Βάση της εσωτερικής πολιτικής περί των κινήσεων στο Forum δεν επιδιώκουμε την διαγραφή των posts. Ακόμη κι όταν μιλούμε για διαγραφή, κρατούνται σε ένα λεγόμενο "Κάδο Ανακύκλωσης", ένα χώρο όπου δεν είναι μεν εμφανή, αλλά υπάρχουν, για το αρχείο μας, όπως λέμε.

Να τονίσω πως δεν επιθυμώ ούτε να απολογηθώ για κάτι, ούτε να υποστηρίξω κανένα.
Το συμβάν αυτό συνέβη γιατί θέλουμε να υπάρχει μια συνέπεια και ποιότητα στο Forum. Εδώ κανείς μπορεί να βάλει πολύ νερό στο κρασί του, αλλά ως άνθρωποι, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Για το θέμα των Greeklish ή των ανορθόγραφων κειμένων επίσης δεν θέλουμε να γίνουμε "κακοί". Υπάρχει ένα όριο ανοχής, γιατί δεν θέλουμε να υπάρχουν συγκρούσεις και διενέξεις μεταξύ μας. Κάποιος που γράφει ανορθόγραφα, μπορεί να έχει κάποιο λόγο για να το κάνει (π.χ. δυσλεξία ή ότιδήποτε), και είναι απολύτως ανθρώπινο. Δεν παίζουμε ρόλο αστυνόμου εδώ. Κάποιος που γράφει σε Greeklish τον παρακαλούμε να προσπαθεί να γράφει με ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι θέμα συνήθειας, κι αυτό κατανοητό, αλλά στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί μέρος των κειμένων σε άλλη δραστηριότητα του myAegean, π.χ. στην περίπτωση του Εντύπου Περιοδικού, τότε θα υπάρχει μεγάλο κόστος/προσπάθεια για την αντίστοιχη ομάδα σύνταξης, να το μετατρέψει σε ελληνικούς χαρακτήρες. Το θέμα των κόκκινων γραμμάτων ίσως να μην κρίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό, για ορισμένους.
Έγιναν όμως κάποιες επιχειρηματολογίες και κάποιες συστάσεις από την πλευρά μας. Αντί γι'αυτό, δεχθήκαμε επιθέσεις, ακόμη και προσωπικές. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Το ότι καμιά πλευρά δεν έδειξε ανοχή οδήγησε στο λυπηρό αποτέλεσμα του συγκεκριμένου post.

θα ήθελα να προσθέσω ακόμη, γιατί τυχαίνει να έχω γνωριστεί και προσωπικά με τον ptzivras και να τον εκτιμώ, πως δεν έχω καμιά αντιπάθεια μαζί του. Φίλε Παναγή, όπως θα πρόσεξες, σου έχω στείλει μέσω Προσωπικού Μηνύματος και το post που "διαγράφηκε", για να σου φανερώσω την διάθεσή μου για αποκλιμάκωση της έντασης.
Αλλά, όπως σου είπα και στο μήνυμα, με στενοχωρεί η στάση του να μεταφέρουμε σε προσωπικές διενέξεις κάτι που αφορά μια επιχειρηματολογία καθαρά τεχνική. Δεν λάβαμε απάντηση για ποιο λόγο επιθυμείς να συνεχίσεις την κόκκινη γραφή. Λάβαμε προσωπική επίθεση. Δεν μπορούμε να καταφεύγουμε σε τέτοιες τακτικές, δεν μπορούμε να λειτουργούμε έτσι. Δεν είναι υγιές.

Λόγω έλλειψης χρόνου, δεν μπορώ να γράψω περισσότερα αυτή τη στιγμή, αλλά αν το επιθυμείτε, συνεχίστε, να κάνουμε μια κουβέντα.
Χωρίς φανατισμούς. Χωρίς προκαταλήψεις. Χωρίς προσωπικές επιθέσεις.
Το να αποχωρήσει κάποιος από την κοινότητα, δεν είναι επιδίωξή μας, έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια για να χτίσουμε όλο αυτό. Αλλά επιθυμούμε η προσπάθεια αυτή να μην εκφυλιστεί όπως πολλές, επιθυμούμε την αύξηση του κύρους της και της ποιότητάς της. Προσπαθούμε για το καλύτερο, γιατί το αγαπάμε όλο αυτό που γίνεται. Αν δεν πιστεύαμε σε αυτό, δεν θα πασχίζαμε να το κρατήσουμε ζωντανό και να εξελίσσεται. Αλλά χρειαζόμαστε τη συμβολή και υποστήριξη από όλους, να κοιτάμε το "εμείς", αλλιώς δεν θα πάμε μπροστά.

keep up communicating... Wink

     
 
       
Τετ, 30 Ιούλ 2008 12:52 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


MoHDa
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Aug 09, 2006
37


Ντρέπομαι που συμμετέχω στο παρόν νήμα, αλλά αυτός ή αυτοί που αποφάσισε/-σαν να διαγράψουν το θέμα με τον ελληνάρα/αντισιωνιστή είναι ανάξιοι να διαχειρίζονται μία φοιτητική δικτυακή πύλη. Είναι άξιοι συνεχιστές του topic starter, τον αφανισμό των Εβραίων ήθελε, τον αφανισμό αυτού θέλατε και το καταφέρατε.

Είναι κρίμα για την ακαδημαϊκοτητα, να θεωρείτε εαυτούς ακαδημαϊκούς πολίτες, είναι κρίμα το πανεπιστήμιο να θρέφει (ή τουλάχιστον να προσπαθεί) πνευματικά τέτοια υποκείμενα.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια γίνατε χειρότεροι από τον όποιον OPENMIND, χρησιμοποιήσατε την όποια εξουσία σας για να του το βουλώσετε, γενναίοι e-πολεμιστές.

Και επειδή μάλλον δε γνωρίζετε, το πανεπιστήμιο, ως ίδρυμα, προστατεύεται και προστατεύει την ελευθερία της σκέψης και του λόγου (Ο νόμος του 81 που ακόμα και ο νόμος της Γιαννάκου, αυτό δεν το άγγιξε καθώς και ο εσωτερικός κανονισμός του οικείου ιδρύματος).

Δεν ξέρω πως λειτουργεί το my.aegean, αλλά εφόσον θέλετε να είστε υπό την σκεπη του Πανεπιστημίου, πρέπει να μάθετε να δράτε όπως αρμόζει στα μέλη του.

Ήμουν απο αυτούς που τον ειρωνευέτηκαν, τα λεγόμενα του δεν άξιζαν τίποτα παραπάνω από το χλευασμό μας και εσείς καταφέρατε να τους δώσατε αξία...

A.M. 313/2003018

     
 
       
Τετ, 30 Ιούλ 2008 6:24 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


ForzaInter
Έμπειρος
Έμπειρος


Jun 04, 2004
241


Αν και δεν οφείλει το MY να απολογηθεί σε κάνενα, εκφράζοντας πιστεύω την ομάδα των moderators λέω τα εξής:

Τέτοιες απόψεις ακραίες/εθνικιστικές και τέτοιο ύφος δε χωράνε σε ένα τόπο όπως το MyAegean. Πιστεύω ότι αξίζει παραπάνω, ένα διαφορετικό επίπεδο από αυτό αυτών των posts. Τον αφήσαμε να πει ότι ήθελε να πει, αλλά η κατάσταση πιστεύω ότι έφτασε στο απροχώρητο. Όταν η ελευθερία του λόγου καταπατάει τα δικαιώματα κάποιου άλλου, τότε παύει να είναι ελευθερία.
Ο συγκεκριμένος, εδώ και καιρό μας "βομβαρδίζει" με παρόμοια posts, αλλά προσπαθούμε να κρατήσουμε κάποια ποιότητα σε αυτή την κοινότητα.

Μάλιστα, στο τελευταίο thread, επίτηδες έγινε η ανακοίνωση ότι θα αποσυρθεί, και έμεινε για μία μέρα πριν αποσυρθεί, για ενδεχόμενες αντιρρήσεις-διαφορετικές γνώμες.

Αφού εσύ είχες αντίρρηση, γιατί δεν ανέφερες κάτι? Εάν διασκεδάζεις να διαβάζεις παρόμοια ακραία posts, και σ'αρέσει να σχολιάζεις-ειρωνεύεσαι αυτόν που τα γράφει, γιατί μόνο αυτό έκανες, τότε αυτός ο τόπος δε νομίζω ότι είναι για σένα.

Σου επιστρέφω λοιπόν τους χαρακτηρισμούς σου.

     
 
       
Πεμ, 31 Ιούλ 2008 9:18 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Δε θα πω πολλά...λίγα λόγια και καλά...
Ο,τι έχει διαγραφεί διαγράφηκε γιατι:


1) Είχε όλα τα στοιχεία spamming, τουτέστιν συνεχείς αναφορές σε κάτι χωρίς καμία διάθεση για συζήτηση...αλλά κομμάτια ολόκληρα χωρίς συνοχή.


2) περιείχε επίθεση λεκτική εναντίον ενός λαού, κάτι που αντίκειται στο πνέυμα κάθε ευαγούς ιδρύματος και "ακαδημαϊσμού" που ανέφερε ο MoHDa. (Πώς θα σας φαινόταν να φιλοξενούσαμε ύβρεις για μια κονωνική τάξη, μια σεξουαλική κατεύθυνση ή κάποια άλλη φυλή;)


3) Συνεχής χρήση κεφαλαίων γραμμάτων, τα οποία δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τους κανονισμούς του forum. (Αυτό βέβαια ήταν το λιγότερο.)

Όσον αφορά σχόλια σχετικά με το ποιός ειναι καλύτερος και ποιός χειρότερος, ένα έχω να πω: Στο ΜΥaegean δε θεωρoύμε και δεν κρίνουμε τα μέλη με το "χειρότερος-καλύτερος". Δεν ειρωνευόμαστε και σεβόμαστε το κάθε άτομο ανεξαρτήτως του φύλου, χρώματος, θρησκείας, οικονομικής κατάστασης, των πιστεύω του/της, σεξουαλικής κατεύθυνσης και διανοητικής του/της κατάστασης...

     
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 3:53 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


MoHDa
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Aug 09, 2006
37


@Dali_Doc, σεβαστά αυτά που αναφέρεις αλλά έχετε μπερδέψει το ρόλο του συγκεκριμένου forum.

Αν το παρόν δεν άνηκε στις δραστηριότητες των φοιτητών του Πανεπιστημίου, δε θα είχα μιλήσει καθόλου για το θέμα διαγραφής ενός οποιουδήποτε θέματος.

Επειδή όμως ανήκει, (υπάρχουν αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων, γίνονται συναντήσεις των διαχειριστώνπου που έμμεσα χρηματοδοτούνται, ίσως χρησιμοποιείται server του πανεπιστημίου κλπ κλπ) και ουσιαστικά, οι διαχειριστές κάνετε το χόμπι σας, με (εν μέρει ίσως) χρηματοδότηση του από το Πανεπιστήμιο και κατ'επέκταση από ολόκληρη η κοινωνία, έχω δικαίωμα και να παραπονιέμαι και να κρίνω για την απαράδεχτη πρακτική της διαγραφής ενός θέματος ή οποιασδήποτε άλλης πρακτικής που δε συνάδει με το πνεύμα του Πανεπιστημίου.

Άρα οι όποιοι κανόνες που παρατίθενται και σύμφωνα με αυτούς διαχειρίζεστε το παρόν θέμα, είναι αβάσιμοι εφόσον δεν έχουν υπερψηφισθεί από τα μέλη του νομικού προσώπου στο οποίο ανήκει η παρούσα δραστηριότητα (πχ αν ανήσκει στο ΣΦ του μαθηματικού από τη ΓΣ του, αν ανήκει στη σχολή φυσικών Επιστημών από την κοσμητεία και πάει λέγοντας). Άρα αυτά που αναφέρονται εδώ δεν ισχύουν και μπορεί ο οποιοσδήποτε να τους προσβάλει καθώς και να κρίνει την παρούσα δραστηριότητα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, όλοι οι αναγνώστες του κατανοήσαμε ότι το θέμα έχει φασιστικές αναφορές, αλλά το Πανεπιστήμιο έχει και Άσυλο, διαφωνώ με αυτά που λέει αλλά θα πεθάνω δίπλα του για να έχει δικαίωμα να τα λέει. Και τα λεγόμενα του οποιουδήποτε κρίνονται από τους ακροατές του κι όχι από κάποιους που τυχαία βρέθηκαν να έχουν κάποια εξουσία, αυτό ονομάζεται κοινωνικός πολιτισμός. Κάτι ακόμα για να κατανοηθεί το σφάλμα της διαχείρισης, ο γνωστός ακραιφνής Πλεύρης δεν καταδικάστηκε από το δικαστήριο τελικά για αυτά που ενέφερε και ήταν παρόμοια με αυτά του OPENMIND και το βιβλίο που τα αναφέρει ακόμα κυκλοφορεί σύννομα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Και κάτι τελευταίο, οι οπαδοί της Inter απευθύνονταν στον Marc Zoro με ήχους μαϊμούς. Αναρωτιέμαι κι εγώ ο ταπεινός αναγνώστης, πως επιτρέπουν οι ευαίσθητοι για θέματα ρατσισμού διαχειριστές του παρόντος φόρουμ να υφίσταται μέλος με παρωνύμιο που παραπέμπει στη συγκεκριμένη ομάδα; Για να μην πάω και στο θέμα της ΠΓΔΜ...

Σκεφτείτε αυτά που αναφέρω και ελπίζω να πράξετε ανάλογα για να καταχυρωθείτε ως διαχειριστές. Η ακραία περίπτωση είναι μέχρι και προσωπικές μηνύσεις ακόμα και για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

     
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 4:30 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Το MyAegean είναι ομάδα του πανεπιστημίου και όχι όργανό του. Δηλαδή όπως ομάδα είναι και η ομάδα βόλεϋ, μπάσκετ, αστροπαρατήρησης κλπ. Με το να ανήκεις σε μια ομάδα έχεις υποχρεώσεις και δικαιώματα τα οποία ορίζονται από τα μέλη της ομάδας μέσω κανονισμών και καταστατικού.

Η ελευθερία του λόγου στις ομάδες και στην κοινωνία γενικότερα δεν είναι κάτι αόριστο, έχει να κάνει με την έκφραση ιδεών και θέσεων. Οι ύβρεις, οι επιθέσεις και οι ανακρίβειες χωρίς διάθεση διαλεκτική δεν αρμόζουν σε ένα forum το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό.
Και θα κάνω μια αντιστοιχία:
Αν στο μπάσκετ γουστάρει κάποιος να κλωτσάει την μπάλα και να μη συμμορφώνεται πιστεύετε οτι η ομάδα θα το δεχτεί ως τρόπο έκφρασης και θα το ανεχτεί;
Αυτά που έχει post-αρει o OPENMIND κατά κοινή ομολογία έχουν ύφος spam, δεν καλλιεργουν διάλογο, ο ίδιος δεν απαντάει και ο οποιοσδήποτε νοήμων διακρίνει μια τάση προσυλητισμού παρά κατάθεσης ιδεών.
Και κάτι πολύ σημαντικό, στα posts αυτά υπάρχουν αναφορές και κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα. Το Forum είναι ανοικτό και ο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σαυτές τις πληροφορίες. Χρέος των διαχειριστών είναι να προφυλάξουν τα ατομικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα, δεν μπορεί το παρόν forum να φιλοξενεί αυθαίρετα στοιχεία για κάποια άτομα και να ανέχεται την έκθεσή τους.

Προς Mohda: Πριν πεθάνεις δίπλα του πες μας πρώτα τι λέει και πώς όλα αυτά συνιστούν θέση και άποψη αλλά όχι σκόρπιες κατηγορίες μίσους και άναρθρες κραυγές. Αν πείσεις εμάς και όλους πως ο,τι έχει γράψει συνιστούν απόψεις τότε σου υποσχόμαστε να τα επαναφέρουμε όλα και να πεθάνουμε κι εμείς δίπλα του...
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν είδε κανείς να υποστηρίζεις το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης όπως λες..τουναντίον τον αποθάρρυνες με ειρωνικό ύφος...

     
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 5:49 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


MoHDa
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Aug 09, 2006
37


Θα απαντήσω αναλυτικά, για να διαφωτισθεί αυτό το μικρό κενό που το περνάς στο ντούκου και ανακατασκευάζεις τα λεγόμενα μου (δε μίλησα για όργανα).

Dali_Doc έγραψε:
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Το MyAegean είναι ομάδα του πανεπιστημίου και όχι όργανό του. Δηλαδή όπως ομάδα είναι και η ομάδα βόλεϋ, μπάσκετ, αστροπαρατήρησης κλπ. Με το να ανήκεις σε μια ομάδα έχεις υποχρεώσεις και δικαιώματα τα οποία ορίζονται από τα μέλη της ομάδας μέσω κανονισμών και καταστατικού.
Οι φοιτητικές ομάδες που αναφέρεις, μπάσκετ, βόλευ κλπ κλπ, ανήκουν σε κάποιο φοιτητικό σύλογο ή σε κάποια κοσμητεία. Αυτό συμβαινει διότι χρειάζεται να είναι νομικά πρόσωπα. Από τη στιγμή που ανήκουν σε σύλλογο φοιτητών ή κοσμητεία είναι αναγκαμένα τα μέλη της όποια ομάδας να αποδέχονται το καταστατικό του συλλόγου φοιτητών, τους νόμους που διέπουν την κοσμητεία κλπ κλπ. Οποιοσδήποτε επιπλέον κανόνας που απευθύνεται μόνο για τη συγκεκριμένη ομάδα, για να ισχύει πρέπει να εγκριθεί από το οργανό που η ομάδα ανήκει, δηλαδή αν ανήκει στο ΣΦ από τη Γενική Συνέλευση του ΣΦ κοκ, αλλιώς οι κανόνες δεν ισχύουν.

Και ρωτώ:
1. Το my.aegean.gr ανήκει που;
2. Έχει αποφάσεις συλλογικών οργάνων που είναι θεσμοθετημένα;
3. Δέχεται το my.aegean.gr παροχές από το Πανεπιστήμιο (ΣΦ, ΓΣ τμήματος, Κοσμητεία, Συγκλητο, Πρυτανικό συμβούλιο);
4. Οι κανόνες που αναφέρετε ότι το διέπουν έχουν εγκριθεί από το αντίστοιχο όργανο;

Αν όχι, συγνώμη κιόλας αλλά καταχρηστικά χρησιμοποιείται το όνομα του Πανεπιστημίου, τις εγκαταστάσεις του κλπ κλπ.

Τα υπόλοιπα απλά θα τα σχολιάσω αν και τα θεωρώ παραπανητικά στην παρούσα συζήτηση.
Παράθεση:


Η ελευθερία του λόγου στις ομάδες και στην κοινωνία γενικότερα δεν είναι κάτι αόριστο, έχει να κάνει με την έκφραση ιδεών και θέσεων. Οι ύβρεις, οι επιθέσεις και οι ανακρίβειες χωρίς διάθεση διαλεκτική δεν αρμόζουν σε ένα forum το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό.
Και θα κάνω μια αντιστοιχία:
Αν στο μπάσκετ γουστάρει κάποιος να κλωτσάει την μπάλα και να μη συμμορφώνεται πιστεύετε οτι η ομάδα θα το δεχτεί ως τρόπο έκφρασης και θα το ανεχτεί;


Το παράδειγμα είναι ατυχές, εδώ μιλάμε για το δικαίωμα κάποιου να χρησιμοποιεί ένα μέσο που ανήκει στο πανεπιστήμιο (και οι φοιτητές είναι μέρος του πανεπιστημίου) να χρησιμοποιήσει την ελεύθερία του λόγου που του παρέχει το Σύνταγμα τησ χώρας και το πανεπιστημιακό άσυλο.

Παράθεση:
Αυτά που έχει post-αρει o OPENMIND κατά κοινή ομολογία έχουν ύφος spam, δεν καλλιεργουν διάλογο, ο ίδιος δεν απαντάει και ο οποιοσδήποτε νοήμων διακρίνει μια τάση προσυλητισμού παρά κατάθεσης ιδεών.
Και κάτι πολύ σημαντικό, στα posts αυτά υπάρχουν αναφορές και κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα. Το Forum είναι ανοικτό και ο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σαυτές τις πληροφορίες. Χρέος των διαχειριστών είναι να προφυλάξουν τα ατομικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα, δεν μπορεί το παρόν forum να φιλοξενεί αυθαίρετα στοιχεία για κάποια άτομα και να ανέχεται την έκθεσή τους.


Έψαξα σε όλα τα λεξικά της νεοελληνικής γλώσσας που διαθέτω, αλλά μάταια δεν υπήρχε ο ορισμός του spam.
Προσυλητισμός έχει θρησκευτικό περιεχόμενο, επομένως η αναπαραγωγή του περιεχομένου ενός βιβλίου που σύννομα κυκλοφορεί δεν αποτελεί παράνομη πράξη.

Όσο για τα πολιτικά που αναφέρονται: Έβαλα στην αναζήτηση του φόρουμ τη λέξη ΔΑΠ και με έβγαλε σε μία σελίδα με 30 αποτελέσματα, παρόμοια αποτέλεσμα και με την ΠΑΣΠ κλπ κλπ. Που είναι ο ορισμός των πολτικών θεμάτων, αυτά τα θέματα με τη λογική της απαντησης σου θα διαγραφθούν. Κίνηση κατακριταία και φίμωση του φοιτητικού συνδικαλισμού, καταδικάζεσθε σε δημόσια συγνώμη, μερικούς μήνες εξαγοράσιμη φυλάκιση και επανόρθωσει των μυνημάτων.

Χρησιμοποιείται 2 σταθμά και 2 μέτρα./

Παράθεση:
Προς Mohda: Πριν πεθάνεις δίπλα του πες μας πρώτα τι λέει και πώς όλα αυτά συνιστούν θέση και άποψη αλλά όχι σκόρπιες κατηγορίες μίσους και άναρθρες κραυγές. Αν πείσεις εμάς και όλους πως ο,τι έχει γράψει συνιστούν απόψεις τότε σου υποσχόμαστε να τα επαναφέρουμε όλα και να πεθάνουμε κι εμείς δίπλα του...
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν είδε κανείς να υποστηρίζεις το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης όπως λες..τουναντίον τον αποθάρρυνες με ειρωνικό ύφος...

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε το συγκεκριμένο θέμα κι όλη μου η προσπάθεια είναι για την εσφαλμένη διαχείριση που γίνεται μάλλον από άγνοια, αλλά...
Αν ήσουν τερματοφύλακας, θα σε ευχαριστούσα για την assist: Το θέμα διαγράφθηκε δεν μπορώ να σχολιάσω το θέμα, αφού διαγράφτηκε και δεν έχω πρόσβαση σε αυτό. Δεν πρέπει να σας πείσω έγω για την πρόασπιση του συνταγματικού διακιώματος της ελευθερίας του λόγου αλλά εσείς που το καταλύσατε./

Και κάτι σχεδόν τελευταίο: Τι έγινε με την Inter, όλα καλά με τους ήχους τις μαϊμούς; Η ΠΓΔΜ με συνταγματικό όνομα Μακεδονία για ποιο λόγο ονομάζεται σε τίτλο μάλιστα θέματος Σκόπια και όχι ΠΓΔΜ; Η ευαισθησία ως προς τη νομιμότητα που εξαντλειταί; Χρειάζονται κι άλλα παραδείγματα;

Και το τελευταίο, δεν έχω κάτι σγκεκριμένο με το το my.aegean.gr αλλά, πρέπει να κατοχυρωθεί νομικά, αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα περισσότερο από το hobby κάποιων που εκμεταλλεύονται τις ελευθερίες που τους παρέχει το πανεπιστήμιο και να μην το διαχειρίζονται κάποιοι αυθείρετα όπως συμβαίνει αυτήν τη στιγμή (Μην το πάρετε προσωπικά αυτό, προσπαθείστε να διαπιστώσετε και μόνοι σας το κενό που υφίστατι στη λειτουργία του). Ελπίζω να κατανοήσετε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που προάγουν το my.aegean.gr από ιδιωτική πρωτοβουλία με χρήση δημόσιων πόρων σε φοιτητική δραστηριότητα./

     
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 7:00 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Ως moderator απαντάω σε κάτι που παρα-τράβηξε για τελευταία φορά, αν κάποιος άλλος moderator-administrator θέλει να σου απαντήσει κάτι δε με απασχολεί, από πλευράς μου θέλω να το κλείσω το θέμα.

Για όλα τα ερωτήματά σου υπάρχουν απαντήσεις μέσα στο site. Αφού είσαι μέλος θα έπρεπε να τα γνωρίζεις. 'Οταν γίνεσαι μέλος ενός συλλόγου δεν ξέρεις από πριν για το σύλλογο; ή μήπως δε σε ενδιαφέρει αυτό; Το να εμπλακούμε σε συζητήσεις ανούσιες και αβάσιμες δεν οδηγεί πουθενά, αν επιθυμείς να προκαλέσεις και να κάνεις χαβαλέ με άτομα της κλάσης του OPENMIND υπάρχουν και άλλα Fora.

Τώρα περι Spam....σου προτείνω να αντρέξεις σε άλλα λεξικά/πηγές..προφανώς δε θα βρεις κατι τέτοιο σε νεο-ελληνικά λεξικά που λες..Ξέρεις εκει δε γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες....
Επίσης ο προσηλυτισμός εχει γενικότερη έννοια δεν αναφέρεται μόνο σε θρησκεία (Βλέπε Μπαμπινιώτη)
Τέλος θα σου προτείνω όταν ασχολείσαι με κάποιο σύλλογο να μαθαίνεις καλά το τι πρεσβεύει και τι διαχείριση έχει. Αν σε ενοχλεί κάτι να μη γίνεσαι μέλος οποιουδήποτε συλλόγου για να μην αναγκάζεσαι να έρχεσαι σε ρήξη μετά...

Φιλικά...δεν έχω κάτι εναντίον σου..

     
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 7:07 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


ForzaInter
Έμπειρος
Έμπειρος


Jun 04, 2004
241


Αν κάποιος θέλει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, σίγουρα μπορεί να το κάνει με οποιοδήποτε θέμα, παντού θα βρει κάποια αναφορά, κάποιο στοιχείο.

Για μένα η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα και προσωπικά τελειώνει εδώ... Οι λόγοι της απομάκρυνσης του συγκεκριμένου thread αναλύθηκαν παραπάνω από τον Dali_Doc, πιστεύω είναι ξεκάθαροι, και δε νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει περαιτέρω ανάλυση.

ΠΟΛΥ φιλικά (πιο φιλικά δε γίνεται....)

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Animations - GIF κινούμενες εικόνες/σ...

από inertia
Συζήτηση: Art Pad - Δημιουργίες για το MyAegean Απαντήσεις: 0

Τρι, 27 Μάρ 2018 1:52 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Συμμετοχή σε εικαστικά projects στην ...

από inertia
Συζήτηση: Art Pad - Δημιουργίες για το MyAegean Απαντήσεις: 2

Τρι, 27 Μάρ 2018 1:19 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Στήλη: Comics - Εικονογράφηση στο MyA...

από inertia
Συζήτηση: Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects Απαντήσεις: 0

Δευ, 18 Δεκ 2017 9:06 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Σταθμοί - Εκπρόσωποι [forum+fb+offici...

από inertia
Συζήτηση: ΠαΔίΠαΦΡα (intra-forum) Απαντήσεις: 0

Πεμ, 21 Ιούλ 2016 3:28 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Online Αποθετήριο υλικού μεγάλου όγκο...

από inertia
Συζήτηση: Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects Απαντήσεις: 4

Τετ, 22 Οκτ 2014 12:31 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics