σχεδιο Αθηνα & ΣΑΧΜ

   
   

 τμ. Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών

 
Συγγραφέας σχεδιο Αθηνα & ΣΑΧΜ
 
       
Κυρ, 03 Φεβ 2013 12:56 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mpampis75
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Jan 21, 2013
2


συμφωνα με το σχεδιο Αθηνα θα συγχωνευτουμε με το μαθηματικο,ποτε θα γινει αυτο ,απο το δευτερο εξαμηνο ή απο τ χρονου?τα μαθηματα που εχουμε δωσει μετρανε ?

     
 
       
Δευ, 04 Φεβ 2013 10:29 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Από το 2ο εξάμηνο αποκλείεται. Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο.

Φυσικά και μετράνε τα μαθήματα. Αλίμονο. Δε θα σας αφήσουν έτσι ξεκρέμαστους.
Απλώς όταν θα γίνει η συγχώνευση θα θεωρείστε πλέον κατεύθυνση του τμήματος μαθηματικών και όχι κάτι άσχετο με τα μαθηματικά. Που εδώ που τα λέμε αυτό είναι και το λογικό.

     
 
       
Τρι, 05 Φεβ 2013 7:59 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Ποτέ δεν ήταν τμήμα "άσχετο με τα μαθηματικά", απλώς είχαν διακριτό πρόγραμμα σπουδών (όπως τα αντίστοιχα στον Πειραιά, όπου μάλιστα έχουν μετακινηθεί και κάποιοι καθηγητές του τμήματος ή της ΑΣΟΕΕ).

Προφανώς είναι λογικό να ενωθούν (πχ. Τομέας Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας). Είναι όμως και θέμα οργάνωσης, οι τομείς έχουν διαφορετικό μέγεθος και ρόλο σε σχέση με μία ξεχωριστή μονάδα, όπως ένα τμήμα ή μία σχολή.Έγινε επεξεργασία από τον/την sgep στις Τρι, 05 Φεβ 2013 7:15 pm, 1 φορά
     
 
       
Τρι, 05 Φεβ 2013 5:08 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Hunter1993
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Sep 13, 2011
7
Τόπος: Κέρκυρα


sgep έγραψε:
Ποτέ δεν ήταν τμήμα "άσχετο με τα μαθηματικά", απλώς είχαν διακριτό πρόγραμμα σπουδών (όπως τα αντίστοιχα στον Πειραιά, όπου μάλιστα έχουν μετακινηθεί και κάποιοι καθηγητές του τμήματος ή της ΑΣΟΕΕ).

Προφανώς είναι λογικό να ενωθούν (πχ. Τομέας Στατιστικής και Επιχειρισιακής Έρευνας). Είναι όμως και θέμα οργάνωσης, οι τομείς έχουν διαφορετικό μέγεθος και ρόλο σε σχέση με μία ξεχωριστή μονάδα, όπως ένα τμήμα ή μία σχολή.
Έχει δίκιο ο sgep. Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί δεν μας πήραν και εμάς στον Πειραιά αφού είμαστε παρεμφερές τμήμα(?)και μας συγχώνευσαν σε μια σχολή με κατευθύνσεις που απλώς θα είναι κατεύθυνση και όχι πτυχίο....Σίγουρα το να έχανε η Σάμος ένα τμήμα του πανεπιστημίου θα ταν τεράστιο πλήγμα αλλά ποτέ κανένας δεν κοίταξε τους φοιτητές Cool Cool (Χτίζουν καινούργιο λύκειο ενώ εμείς νοικιάζουμε σε σχολικό συγκρότημα αίθουσες Crying Crying ).Πού θα κάνουμε μάθημα <<κορμού>> με τους μαθηματικούς τώρα που και αυτοί δεν έχουν αίθουσες και κάνουν μάθημα στα όρθια??θα κόβουμε εισιτήριο?.Να πούμε για τη σίτιση?να πούμε για τη στέγαση?όσοι είναι σαχμ ξέρουν.Καθηγητές?ούτε οι μισοί δεν υπάρχουν στο τμήμα από όσους αναφέρει το site του τμήματος...Αχ αθάνατη Ελλάδα Angry Angry

     
 
       
Τρι, 05 Φεβ 2013 7:38 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Hunter1993 έγραψε:
Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί δεν μας πήραν και εμάς στον Πειραιά αφού είμαστε παρεμφερές τμήμα(?) και μας συγχώνευσαν σε μια σχολή με κατευθύνσεις που απλώς θα είναι κατεύθυνση και όχι πτυχίο....

Εντάξει, όλοι οι φοιτητές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ή έστω Πάτρα-Θεσσαλία-Κρήτη, θα ήθελαν να σπουδάζουν, για διάφορους οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους.

Θα μπορούσαν πάντως να σας συγχωνεύσουν με το τμ. Στατιστικής (ΑΣΟΕΕ) που επίσης είναι στο 2ο πεδίο του μηχανογραφικού και έτσι υπάρχει αντιστοιχία στις προτιμήσεις των δηλώσεων (το τμήμα του Πειραιά είναι στο 5ο και νομίζω εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο) αλλά:

Hunter1993 έγραψε:
Σίγουρα το να έχανε η Σάμος ένα τμήμα του πανεπιστημίου θα ηταν τεράστιο πλήγμα.

Πού θα κάνουμε μάθημα <<κορμού>> με τους μαθηματικούς, τώρα που και αυτοί δεν έχουν αίθουσες και κάνουν μάθημα στα όρθια? Θα κόβουμε εισιτήριο?
Καθηγητές? Ούτε οι μισοί δεν υπάρχουν στο τμήμα από όσους αναφέρει το site του τμήματος. Όσοι είναι ΣΑΧΜ ξέρουν.

Να πούμε για τη σίτιση, να πούμε για τη στέγαση?

Αυτό ακριβώς. Αλλά φταίνε και οι φοιτητές και οι διδάσκοντες και το προσωπικό, που ανέχονται αυτήν την κατάσταση στη σχολή τόσα χρόνια.

Μόλις το "μακρινό" 2010, επ' ευκαιρίας των δημοτικών εκλογών:

Aνησυχία της τοπικής κοινωνίας Καρλοβασίων

Spoiler:
<<ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Καρλόβασι, 29.09.2010
Αριθμ. πρωτ.: 3632

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται οι φήμες ότι στα πλαίσια της επερχόμενης χωροταξικής και θεματικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ΜΠΕΣ) από τη Σάμο. H φημολογία αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) και αναμένεται τους επόμενους μήνες η τυπική έκδοση σχετικού ΦΕΚ για την ίδρυση "Πολυτεχνικής Σχολής" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην οποία θα ενταχθούν τα τρία Τμήματα Μηχανικών που λειτουργούν στα νησιά Σάμο, Σύρο και Χίο. Ως εκ τούτου, αποτελεί εύλογη συνέπεια το να έχει προκληθεί έντονη ανησυχία και τεράστιος προβληματισμός στην τοπική κοινωνία του Καρλοβάσου αλλά και του νησιού μας γενικότερα.

Το Τμήμα ΜΠΕΣ αποτελεί ένα από τα πιο παραγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αξιολογότατη ακαδημαϊκή και κοινωνική συνεισφορά. Αποτελώντας μια κοινότητα με 700 περίπου ενεργά μέλη - προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μέλη ΔΕΠ, διοικητικοί υπάλληλοι - παίζει ουσιαστικό κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο για το ακριτικό μας νησί.

Ενδεχόμενη αποδυνάμωση της Πανεπιστημιακής Μονάδας της Σάμου δεν θα έχει απλά αρνητικές συνέπειες στην αναπτυξιακή πορεία και την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ευημερία του νησιού αλλά θα σημάνει και την οριστική παρακμή και απαξίωση ολόκληρης της Δυτικής Σάμου καθώς έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο από δυσμενείς για την ευρύτερη περιοχή εξελίξεις: Την κατάργηση του Δήμου Καρλοβασίων με τη διοικητική μεταρρύθμιση "Καλλικράτης", την απομάκρυνση από το Καρλόβασι δημόσιων υπηρεσιών, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, που επί χρόνια λειτουργούσαν στην πόλη εξυπηρετώντας τους κατοίκους όλης της Δυτικής Σάμου, την επικείμενη απομάκρυνση της ΔΟΥ, του παραρτήματος του ΙΚΑ και του αστυνομικού τμήματος, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική κρίση και την ύφεση που επικρατεί στη χώρα μας.

Εθνικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί και ηθικοί λόγοι επιβάλλουν να αποτραπεί η εφαρμογή ενός τέτοιου καταστροφικού σεναρίου και να στοχευθεί η ενδυνάμωση της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σάμου λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Η ύπαρξη υλικοτεχικών υποδομών, η παραχώρηση από το Δήμο σημαντικών για την ιστορία της πόλης κτιρίων, η αναλογικά μικρότερη δαπάνη για την ενοικίαση κτιρίων σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά όπου φιλοξενούνται τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η ανέγερση φοιτητικών κατοικιών, η απαλλοτρίωση των παλαιών βυρσοδεψείων στα Ταμπάκικα, οι άριστες διοικητικές υπηρεσίες που προσφέρονται και η συνέργεια με τα άλλα τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου όχι μόνο επιβάλλουν την παραμονή του Τμήματος ΜΠΕΣ στο Καρλόβασι αλλά και σε περίπτωση χωροταξικού επανασχεδιασμού δημιουργούν τις προϋποθέσεις να αποτελέσει το Καρλόβασι την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Άλλωστε το Τμήμα ΜΠΕΣ, που είναι το παλαιότερο και το πολυπληθέστερο από τα τρία τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποτελεί το μοναδικό τμήμα οι απόφοιτοι του οποίου εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΤΕΕ).

Ελπίζοντας ότι μια τέτοια οδυνηρή και αδιανόητη εξέλιξη για τη Σάμο δεν θα βρει τελικά εφαρμογή, περιμένουμε την υποστήριξή σας στην παραμονή του Τμήματος ΜΠΕΣ στο Καρλόβασι και είμαστε έτοιμοι, έχοντας επίγνωση της ηθικής μας ευθύνης απέναντι στο ακριτικό μας νησί, να συνεισφέρουμε με υπευθυνότητα και με κάθε δυνατό μέσο προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ>>


     
 
       
Τετ, 06 Φεβ 2013 12:01 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Hunter1993
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Sep 13, 2011
7
Τόπος: Κέρκυρα


Και η σχολή μας παρότι 2 ο πεδίο βγαίνουμε και ΠΕ09 Οικονομολόγοι και μπαίνουμε οικονομικό επιμελητήριο.Όπως καταλαβαίνεις sgep και όσοι είμαστε εδώ,δεν χάνουμε μόνο πτυχίο και μάθηματα (όσα μας δικαιολογήσουν) αλλά και ιδιότητες που θα μας <<έδιναν>> δουλειά ,άσχετα που για να πάρεις άδεια αναλογιστή πρέπει να δώσεις εξετάσεις εκεί μπλέκονται αλλά θέματα.Όσο για τους καθηγητές οι ίδιοι διαμαρτύρονταν στον πρύτανη όταν ήρθε Σάμο και αυτός μας απάντησε ότι θαα φτιαχτούν κάποτε τα ταμπακικα.Για το μπες που έβαλες στο άρθρο πριν του '10 μαρτυρία μπεσιτη έφερε καθηγητής μηχάνημα και δεν σήκωνε η τάση ρεύματος της Σάμου....τι άλλο να πούμε...το αγαπάμε το πανεπιστήμιο μας αλλά μάλλον τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία.Ας σκεφτούν μια φορά στην Ελλάδα τους φοιτητές και όχι την τσέπη είτε βουλευτές,υπουργοί είτε παράγοντες.Δεν θέλω ντε και καλά να πάω Αθήνα η Πειραιά αλλά ας μας σκεφτεί μια φορά αυτό το πανεπιστήμιο αν δεν θέλουν να φύγουμε πάρτε καθηγητές φτιάξτε κάπως την κατάσταση και να θέλουμε να αγωνιστούμε γιατί να το κάνουμε έτσι που είναι η κατάσταση.Και κάτι ακόμα οι μετεγγραφές μας Πειραιά πάνε μόνο.Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με....

     
 
       
Δευ, 11 Φεβ 2013 8:44 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Ναι, δίκιο έχεις, είστε πλέον ΠΕ09. Το θέμα ήταν ότι ιδρύθηκε ως τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης και μετά άλλαξε ο τίτλος και έγινε η στροφή προς τα χρηματοοικονομικά.

Τέλοσπαντων, στο ίδιο μοτίβο:
  Ψήφισμα ΓΣ τμήματος Μαθηματικών για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ (07.02.2013)

  Ομόφωνο Ψήφισμα (3/07.02.2013)

  Λόγω της σπουδαιότητας του επιστημονικού αντικειμένου της Σχολής (Θετικές Επιστήμες) και της γεωγραφικής θέσης (νήσος Σάμος), η Συνέλευση του Τμήματος Μαθηματικών θεωρεί ως αδιαπραγμάτευτη θέση, την διατήρηση και ενίσχυση των τριών Τμημάτων της Σχολής, στην ακαδημαϊκή μονάδα Σάμου.

  Με την ανακοίνωση, βάση του λεγόμενου σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», της απορρόφησης του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (ΣΑΧΜ) από το Τμήμα Μαθηματικών, η Συνέλευση διαπιστώνει την πλήρη απουσία επιστημονικής τεκμηρίωσης για τον σχεδιασμό αυτό. Το YΠΑΙΘΠΑ ανακοινώνοντας με ιδιαίτερη προχειρότητα συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, καταστρατηγεί βασικά κριτήρια όπως: (α) η θεραπεία της υπερ-εξειδίκευσης των γνωστικών αντικειμένων-τμημάτων με παρεμφερή αντικείμενα (β) το μέγεθος και την διάρθρωση των Πανεπιστημίων (γ) την απορρόφηση των αποφοίτων στον επαγγελματικό στίβο (δ) τη συμβολή των Ιδρυμάτων και των γνωστικών αντικειμένων των Τμημάτων τους στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

  [...]

  Για τους λόγους αυτούς, το Τμήμα Μαθηματικών σε συνεργασία με την κοινωνία της Σάμου, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε το YΠΑΙΘΠΑ να αναθεωρήσει και να αποσύρει το σχέδιο συγχώνευσης του Τμήματος ΣΑΧΜ με το Τμήμα Μαθηματικών.

Οι δικοί σας διδάσκοντες πότε θα βγάλουν ανακοίνωση;

     
 
       
Δευ, 11 Φεβ 2013 11:21 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Hunter1993
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Sep 13, 2011
7
Τόπος: Κέρκυρα


Δεν έχουμε κάνει γενική συνέλευση σαν ΣΑΧΜ και περιμένεις από τους καθηγητές? Razz Μπράβο στο Μαθηματικό πάντως που κινείται πιο γρήγορα από εμάς που πηγαίνουμε με ρυθμούς χελώνας.Ελπίζω πάντως αυτό να μην γίνεται ηθελημένα, για ευνόητους λόγους. Cool

     
 
       
Πεμ, 14 Φεβ 2013 5:39 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Γενική Συνέλευση - τμήμα Μαθηματικών
Σάββατο 16/02/13, στις 15:00, στον χώρο της πρώην Εμπορικής Σχολής


Να πάτε κ εσείς, να συνηθίζετε το περιβάλλον Razz
Πάντως όλα τα ΔΣ ανακοίνωσαν πλαίσια, άρα μάλλον αναμένουν να μαζευτεί κόσμος.

     
 
       
Πεμ, 14 Φεβ 2013 6:24 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Tο πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται στην κρισιμότερη θέση από την έναρξη της λειτουργίας του
     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΑΘΗΝΑ: Open Science Fair: 6-8 Σεπτεμβ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Δευ, 24 Ιούλ 2017 8:41 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΑΘΗΝΑ: Διημερίδα "Tεχνοεπιστημον...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 17 Φεβ 2017 3:28 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις (ΑΘΗΝΑ): Πωλείται η εικονιζόμενη Κιθά...

Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 0

Σαβ, 18 Απρ 2015 8:21 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» - Παρουσίαση υπουργείο...

από sgep
Συζήτηση: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο Απαντήσεις: 16

Πεμ, 31 Ιαν 2013 3:47 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΑΘΗΝΑ: Συνέδριο από το Βιομηχανικό Ορ...

από inertia
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Δευ, 03 Δεκ 2012 4:51 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics