Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
έκκληση προς όλο τον ελληνικό λαό... |
|
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
έκκληση προς όλο τον ελληνικό λαό... |
| |
|
|
|
Δεν ξέρω τι θέλεις να πείς με τα ερωτήματα αυτά. Έχουμε πάει σε πορείες και μάλιστα σε πιο ζόρικες εποχές αρκετοί από εμάς πιστεύω. Ποια είναι η σχέση του "πάω σε πορεία" με το "φοράω κουκούλα και τα κάνω λίμπα"; Προφανώς αναφέρθηκα στο δεύτερο και όταν μίλησα για σύγχιση αυτό ακριβώς υπογράμμισα. Αν οποιοσδήποτε εξισώνει το "διαδηλώνω" με το "σπάω ο,τι βρω μπροστά μου ΑΝΩΝΥΜΑ" τότε μάλλον βρίσκεται σε ιδεολογική σύγχιση. Και τα λόγια είναι ξεκάθαρα δε λέω κάτι "άλλο"...ελληνικά χρησιμοποίησα
Αν ήθελα να πω "οι διαδηλωτες τα κάνουν λίμπα" αυτό θα έλεγα...Δεν έχω λόγους να μιλάω πλάγια ούτε να προσπαθώ να πείσω οτι δεν είμαι ελέφαντας.
Και για να μην τρελαινόμαστε:
-Διαδηλώνω: Δικαίωμα δημοκρατικά κατοχυρωμένο και προστατευόμενο
-Τα κάνω λίμπα αδιακρίτως: Πράξη διανοητικά και πολιτισμικά κατώτερη
-Επαναστατώ εναντίον του δυνάστη μου: Yποχρέωση κάθε ελεύθερου και αδούλωτου πνεύματος
Η πλάκα είναι πως πολλοί μιλάνε για κουκουλοφόρους με τις ευλογίες των μπάτσων και μετά σου πετάνε κάτι ατάκες "καλά έκαναν και τα έσπασαν". Τι λογική είναι αυτή; Λίγο σχιζοφρενική...αλλά αναμενόμενη αν σκεφτούμε οτι ζούμε στην Ελλάδα. Δεν ήξερα οτι υπάρχουν "καλοί" και "κακοί" κουκουλοφ(λ)όροι....
Ήξερα όμως οτι πολλοί από αυτούς έχουν τα αυτοκίνητά τους σε γκαράζ ενώ καίνε τα αυτοκίνητα κάποιου "μικροαστού" φτωχομπινέ...
|
|
|
|
| |
|

distefo
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98
|
|
Ας γίνουμε ρεαλιστές και ας δούμε πως είναι σήμερα ο Έλληνας. Με εξαίρεση ένα ποσοστό περίπου 0.5% ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει όρεξη για επαναστάσεις, για ριζικές αλλαγές κτλ. Ανεξαρτήτου κόμματος. Αν το ποσοστό ήταν έστω 5% τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Τα τελευταία χρόνια ο νεοέλληνας το μόνο που θέλει είναι να μην σκοτίζεται. Εδώ δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν και χρεώνουν την πιστωτική τους για να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο τηλεόρασης της LG. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα:
το 74, όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο, ο παππούς μου παρόλο που ήταν αριστερός και στην χώρα ήταν Κυβέρνηση ο Ιωαννίδης, ΔΕΝ πήγε εκείνη τη χρονιά στη Γερμανία (ήταν μετανάστης στην Γερμανία, εργάτης σε εργοστάσιο) μήπως τον στείλουν να πολεμίσει(το φέρνω ως παράδειγμα διότι πολλοί συμπεριφέρθηκαν έτσι, όχι μόνο αυτός).
το 96 με την Κρίση των Ιμίων, ένα μεγάλο μέρος των πολιτών πήγε να βγάλει διαβατήρια για να φύγει στο εξωτερικό, επειδή μπορεί να γινόταν πόλεμος.
η πλειοψηφία των ελλήνων είναι έτσι. Στα πανεπιστήμια υπάρχουν παιδιά που είναι όλη την ώρα με την ΚΝΕ και μιλούνε για εργατική τάξη κτλ, και όταν βγουν απο την σχολή μπαίνουν σε μία ωραία εταιρία με φιλοδοξία να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται.
Και κάτι πολύ σημαντικό, ας εξετάσουμε γιατί τα παιδιά αυτά βγήκαν και έσπασαν και έκαψαν και και και. Πολλοί λένε απλά "γιατί τόσο μυαλό έχουν στο κεφάλι'. Είναι όμως λιγάκι δύσκολο μία ολόκληρη γεννιά να έχει τόσο χαμηλή νοημοσύνη. Καταρχάς τα προβλήματα αρχίζουν από το σπίτι. "Γιατί αυτά τα παιδιά καίνε την σημαία;", λένε πολλοί, μα από τη στιγμή που από μωρό οι γονείς του δεν του έμαθαν την αξία της και την παρουσιάζουν απλά ως ένα παλιόπανο τότε έτσι θα μάθει και το παιδί. Τα παιδιά δεν μιλάνε καθόλου με τους γονείς τους. Μα πως να μιλήσουν από τη στιγμή που 7/10 ζευγάρια χωρίζουν. Ή πως να μιλάνε από τη στιγμή που και οι δύο γονείς λείπουν όλη μέρα από το σπίτι επειδή έχουν δουλειές και πιστεύουν ότι δίνοντας του 50€ την ημέρα, το παιδί είναι μια χαρά. Όταν τα έχουν όλη μέρα με τις baby-siters. Αυτά ισχύουν για τις εύπορες οικογένειες. Ας πάμε και στις φτωχότερες. Οι γονείς αναγκάζονται και αυτοί να δουλεύουν όλη μέρα και οι 2, άρα πάλι το παιδί δεν τους έχει μαζί του. Πολλοί είναι μπλεγμένοι κάπου και το παιδί λόγω της καταστάσεως που επικρατεί στις πόλεις, δεν έχει κάποιον να του δώσει κάποιο άλλο παράδειγμα. Τέλος το σοβαρότερο. Ακόμα και αν δεν ισχύει κανένα από τα παραπάνω, είναι γνωστό ότι το παιδί έχει ανάγκη από παιχνίδι. Όταν όμως είναι μέχρι τα 18 του ζει σε ένα διαμέρισμα, χωρίς να μπορεί να εκτονώσει την ενέργειά του, λογικό είναι να την εκτονώνει στα γήπεδα και σε χειρότερες περιπτώσεις στους δρόμους. Γιατί πριν 50 χρόνια, τα παιδιά δεν έκαναν έτσι;
Καταρχάς ένα μεγάλο μέρος ζούσε στα χωριά. Άρα το παιδί έπαιζε σχεδόν όλη μέρα και όταν γινόταν μεγαλύτερο έβρισκε άλλα πράγματα να κάνει, περπατούσε στην φύση, έκανε βόλτες πολλές κτλ κτλ. Η οικογένειες ήταν πιο δεμένες. Δύσκολα μία οικογένεια χώριζε, και η μάνα ήταν σχεδόν πάντα με τα παιδιά της. Όπως και ο πατέρας, με τους γιους κυρίως, όχι τις κόρες, από μικρούς προσπαθούσε να τους κάνει άντρες. Ακόμα και σε περιπτώσεις που υπήρχε πρόβλημα στην οικογένεια, αλκοολικός γονιός, διανοητικά καθυστερυμένος ή ακόμα και νεκρός, τα παιδιά είχαν το σόι γύρω που τα στήριζε, όλο και θα πήγαιναν σε κανέναν θείο να φάνε ή ακόμα και να ζήσουν. Στην πόλη όμως;;; Πως μπορεί ένας μόνο γονιός να τα βγάλει πέρα;; θέλει να δουλέψει, που θα αφήσει τα παιδια;; στον γείτονα;; αφού δεν γνωρίζονται καθόλου, να τα πάρει μαζί του δεν μπορεί διότι πρέπει να εργαστεί άρα ή θα φέρει καμιά μάνα του (καλές περιπτώσεις) ή θα τα στείλει σε κανένα παιδικό σταθμό ή με καμία baby-siter. Το παιδί όμως χρειάζεται τον γονιό κοντά του.
Αν όλα αυτά τα παιδιά που σπάνε και καίνε κτλ ζούσαν σε χωριά, θα είχαν αυτή τη συμπεριφορά; δεν το νομίζω.
Όπως και δεν νομίζω ότι θα συνεχίσω να γράφω διότι πρέπει να φύγω. Ζητώ συγνώμη που αναφέρω τόσες πολλές φορές την λέξη "παιδί" σε μία μόνο παράγραφο.
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
Προσωπικά, νομίζω πως αν για κάτι πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη είναι η παρουσίαση των απόψεών σου για ένα σύγχρονο γεγονός με τόσο απόλυτο ύφος.
Όταν ακόμα και στην ανάλυση ιστορικών γεγονότων παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα και αναθεωρούνται ερμηνείες είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε να εκφράζεται σαν να κατέχει την απόλυτη αλήθεια?
Τα παραπάνω τα γράφω όχι για να ενθαρρύνω την αυτολογοκρισία όσων συμμετέχουν σε τέτοιες συζητήσεις αλλά για να επισημάνω τις de facto δυσκολίες τους.
Απαιτούν πολύ μεγάλη προσοχή στην επιλογή των επιχειρήματων -ώστε αυτά να μην καταλήγουν τετριμμένα ή απλοϊκά- καθώς και αυξημένη διαλλακτικότητα από τους συμμετέχοντες, γιατί προφανώς είναι σχεδόν αδύνατο, ύπο αυτές τις συνθήκες, να υποστηρίξει κάποιος ικανοποιητικά απόλυτες αντιλήψεις.
Σου απευθύνομαι προσωπικά γιατί διαβάζοντας αυτά που γράφεις έχω την αίσθηση ότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις στο διάλογο.
Ειδικά όποιος υιοθετεί μία ακραία ή καινοφανή άποψη πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος προκειμένου να την υπερασπιστεί.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Κι όμως Slide η "απόλυτη αλήθεια" που αναφέρεις είναι τακτική εδώ και χρόνια μιας ολόκληρης Ελλάδας που κοιμάται με ρεβανσιστικές τάσεις εμφυλίου. Αυτά που αναφέρει ο Distefo είναι απλά η μία μόνο όψη του νομίσματος της απολυτότητας αν θέλεις. Ο λόγος που κάνουμε διάλογο είναι όχι για να ζητάμε συγγνώμες, αλλά για να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα αφου έχει έρθει πρώτα σε πλήρη και εκτενή επαφή με τις θέσεις του συνομιλητή του. Προσωπικά δεν είχα την ευτυχία να κάνω ποτέ παραγωγικό διάλογο με έλληνες, πάντα η συζήτηση είτε οδηγεί σε προσωπική επίθεση εφηβικού τύπου είτε αρχίζουν οι κατηγοριοποιήσεις και το "καρφωμα" ταμπέλων. Σε αντίθεση με αυτή την κατάσταση έχω κάνει πολυ σκληρές και αμφιλεγόμενες συζητήσεις εκτός Ελλάδος με ικανοποιητικά αποτελέσματα σε επίπεδο διαλόγου. Αυτό με θλίβει και με προβληματίζει...
|
|
|
|
| |
|

King_Of_Cats
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus
|
|
Dali_Doc έγραψε:
Προσωπικά δεν είχα την ευτυχία να κάνω ποτέ παραγωγικό διάλογο με έλληνες, πάντα η συζήτηση είτε οδηγεί σε προσωπική επίθεση εφηβικού τύπου είτε αρχίζουν οι κατηγοριοποιήσεις και το "καρφωμα" ταμπέλων. |
Doc, μα αυτη δεν ειναι (δυστυχως) και ο τροπος σκεψης μας σαν λαος?
Ο μονος λογος που συζηταει καποιος με καποιον αλλο ειναι ειτε για να τον κατηγορησει, ειτε για να του αποδειξει πως η αποψη του ειναι πιο σωστη απο του αλλου. Και δεν εχει περασει μερα εδω και 3 χρονια που ειμαι Ελλαδα που να μην ζησω αυτο το φαινομενο...
Θα μεινω εκπληκτος εαν σε αυτη τη συζητηση συμφωνησει καποιος με καποιον αλλο.
Επι του θεματος ομως...
Δεν ειναι θεμα ανθρωπινης νοοτροπιας distefo, αλλα ειναι θεμα ανθρωπινης συμπεριφορας.
Αν ειναι καποιος ματαιοδοξος και συμφεροντολογος δεν φταιει κανεις αλλος απο το συστημα που προσπαθουμε να επιβιωσουμε σημερα. Πολυ λογικο ειναι να θελει ο οποιοσδηποτε απο εμας να γινει επιτυχημενος... οτιδηποτε επειδη ειναι ο μονος τροπος να επιβιωσει με το παρον συστημα. Ολοι ειμαστε σκλαβοι αυτου του συστηματος που πρεπει να δουλεψουμε σκληρα για να επιβιωσουμε και προτυπα μας ειναι ατομα τα οποια ειναι επιτυχημενα.
Και λανθασμενα προτυπα επισης προερχονται κυριως απο τις οικογεινες μας!!!
Αν ο εφηβος παει στα γηπεδα η στους δρομους και σπαει πραγματα ειναι απλα επειδη οταν ηταν μικρος η οικογενεια του του ειπε να υποστηριζει την ταδε ομαδα η την ταδε κομματικη παραταξη χωρις να αντιλαμβανεται την συνεπεια αυτης της πραξης.
Οταν πηγαιναμε εκκλησια (και σε καθε εκκλησια του κοσμου) θα ακουσουμε οτι δεν ειναι ορθο να πιστευεις σε αλλη θρησκεια επειδη θεωρεισαι απιστος και θα πας στην κολαση.
Η επισης αν δεν υποστηριζεις εγκαρδια την θρησκεια σου απο την ωρα που γεννηθηκες μεχρι την ωρα που θα παιθανεις και παλι θα πας στην κολαση.
Ο φανατισμος εμφυτευεται απο τις μικρες ηλικιες με αμεσο αποτελεσμα του φανατισμου τον πολεμο (σε καθε περιπτωση)
Ιδεολογιες υπαρχουν πολλες. Αλλα ολες στηριζονται πανω σε λεφτα και πορους γενικοτερα για την επιβιωση, το οποιο ειναι λαθος κατ εμενα (και για αλλους δεκαδες χιλιαδες ανθρωπους που ειναι γραμμενοι στο κινημα zeitgeist).
Οσο συνεχιζουμε να ζουμε/επιβιωνουμε σε αυτο το συστημα η σε οποιοδηποτε συστημα που υιοθετει μια απο τις γνωστες ιδεολογιες τοτε τα παραγογα μας θα ειναι πολεμος, διαξιφισμοι, και καταστροφη. (ακομη και αυτη η συζητηση)
|
|
|
|
| |
|
|
|
Πιστεύω πως πάντα υπάρχει ευκαιρία για να αλλάξει κάτι ή να γίνει η διαφορά, ας μην ισοπεδώνουμε τον υγιή διάλογο. Θέλω να κρατώ ζωντανή την ελπίδα μου, πως ένας τόπος όπως το MyAegean μπορεί να φιλοξενήσει τον πλέον καρπερό διάλογο που υπάρχει μέσα στην πληθώρα των Fora.
Παράθεση:
Ιδεολογιες υπαρχουν πολλες. Αλλα ολες στηριζονται πανω σε λεφτα και πορους γενικοτερα για την επιβιωση, το οποιο ειναι λαθος κατ εμενα (και για αλλους δεκαδες χιλιαδες ανθρωπους που ειναι γραμμενοι στο κινημα zeitgeist). |
Κing, αν μπορείς κάνε ένα τόπικ για το Zeitgeist σε παρακαλώ. Ενδιαφέρει πολύ κόσμο και κάποιοι που δε γνωρίζουν μπορούν να συμμετέχουν και να εκφράζουν και τις απόψεις τους.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Λοιπόν το διάβασα όλο το thread.Διάβασα οτι για τις φασαρίες φταίει ο φανατισμός,οτι φταει οτι πια δε μένουμε στα χωριά και δε βγάζουμε το άχτι μας(  ),διάβασα για τα ζευγάρια που χωρίζουν ,διάβασα για τη νοοτροπία που έχουμε σαν λαος, για τη θρησκεία και τις ποδοσφαιρικές ομάδες ,μέχρι και για τα Ιμια διάβασα(!).
Και λέω ρε παιδί μου δε μπορεί.Εγώ μάλλον σε άλλη χώρα θα ζω.Παίζει να ξυπνάω κάπου άλλου και να μπαίνω σε ένα forum που μιλάει για μια άλλη χώρα.
Αμα σου λεγε καποιος οτι είναι μια χώρα που τα τελευταία 20 χρόνια βασιλεύει η διαφθορά και η κλεψιά,όπου το ένα σκάνδαλο ξεσπάει μετά το άλλο ,η ανεργία είναι στα ύψη,οι πολιτικοί της είναι όλοι διαφθαρμένοι και βουτηγμένοι στα σκάνδαλα,και η κοινωνική πολιτική έχει γίνει θρύψαλα μαζί με την οικονομία μας λόγω κλεψιάς, όπου η παιδεία είναι απαξιωμένη γιατί σε αυτή τη χώρα βασιλεύει το ρουσφέτι και το μέσο και οτι αν δεν έχεις μπάρμπα ατύχησες και η ανεργία στους νέους είναι 50%(!) και παίρνουν οι περισσότεροι 700 ευρώ ενώ για να ζήσεις φυσιολογικά θέλεις 1000.Και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση λέει λιτότητα και "όχι" στα επιδόματα συγκλονίζεται από ένα σκάνδαλο όπου εκατοντάδες εκκατομύρια φύγαν στην εκκλησία,η φορολογική υπηρεσία σε θεωρεί de facto κλέφτη και απλά κάνεις διακονονισμό κάθε φορά.Οπου η ακριβεια σε συνδιασμό με την ανεργία,τη βαριά φορολογία και τη διαφθορά όλου του κρατικού μηχανισμού κάνει τον πληθυσμό να αναστενάζει.
Και σου λέω τώρα οτι σε αυτή τη χώρα ένας αστυνομικός σκώτωσε ένα παιδί και κατεβήκαν και τα σπάσανε.
Πείτε μου γιατί θα τρελαθώ.Μα ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΡΟΛΟΓΟ σας φαίνεται??
Δεν ήταν ούτε ιδεολογία ούτε μ*****ς.Ηταν το 56% το νέων 18-30 που δουλέυουν για λιγότερα από 700 ευρώ και μένουν με τους γονείς τους ήταν το 79% των νεων που είναι άνεργοι.Είναι το ευρώ που μας έχει τσακίσει και έχει αντικαταστήσει το 100αρικο.Το 50% (50 ρε γαμώτο 50 )των νοικοκυριών που μειώσαν την διατροφική τους ποιότητα λόγω μείωσης της αγοραστικής τους δύναμης.Εξι στους δέκα έλληνες είναι χρεωμένοι σε δάνεια ,6 στους 10!Είναι το 40% των νοικωκυριών που δε μπορεί να ανταπεξέλθει σε έκτακτα έξοδα.Είναι οι 470.000 πολίτες που ζουν στην ελλάδα με λιγότερα από 10 ευρώ ημερισίως και από αυτούς οι 169.000 ζουν με λιγότερα από 5 ευρώ.Είναι οι 1500 με 2000 πληστιριασμοί που γίνονται στην ελλάδα την βδομάδα και πετιέται κόσμος στους δρόμους.
Καλά μόνο εγώ διαβάζω εφημερίδες?
Και ειλικρινά κάθομαι και διαβάζω αυτό το post και έχω διαβάσει μια απίστευτη ποικιλία θεμάτων και απόψεων και κανείς δεν είπε το πιο απλό.Οτι τα πράγματα στην ελλάδα είναι χάλια οτι αυτό που συνέβη ήταν αποτέλεσμα μια δυσαρέσκειας χρόνων.Και λέω δε μπορεί δε τους το λέει κανένας?
Α ναι συγγνώμη.Ο Στέλιος Κούλογλου απολύθηκε για το ρεπορτάζ του πάνω στη γενιά των 700 ευρώ.Βλακεία μου το ξέχασα.
Μόνο το BBC είδα ανέφερε οτι Οι αναταραχές ήταν αποτέλεσμα αποτυχημένης κοινωνικής πολιτικής και γενικού αναβρασμού λόγω κακής οικονομικής κατάστασης.
Και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είπε ρε παιδιά καναν και οι μαθητές πορείες.Οχι.Ολοι οι πολιτικοί είπαν για κουκουλοφόρους (Το ΚΚΕ είπε για ταλιμπάν συγνώμη) τα κανάλια το ίδιο όλοι μιλάγαν για τα επισόδεια που και εσυ και εγώ ξέρουμε οτι είναι όλα της υπηρεσίας.
Α και slide o distrefo μπορεί να λέει την άποψη του.Την είπε με ευγενικό τρόπο και έχει δικαίωμα να το κάνει και ας είναι απόλυτος.
|
|
|
|
| |
|

distefo
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98
|
|
King_Of_Cats έγραψε:
Dali_Doc έγραψε:
Προσωπικά δεν είχα την ευτυχία να κάνω ποτέ παραγωγικό διάλογο με έλληνες, πάντα η συζήτηση είτε οδηγεί σε προσωπική επίθεση εφηβικού τύπου είτε αρχίζουν οι κατηγοριοποιήσεις και το "καρφωμα" ταμπέλων. |
Doc, μα αυτη δεν ειναι (δυστυχως) και ο τροπος σκεψης μας σαν λαος?
Ο μονος λογος που συζηταει καποιος με καποιον αλλο ειναι ειτε για να τον κατηγορησει, ειτε για να του αποδειξει πως η αποψη του ειναι πιο σωστη απο του αλλου. Και δεν εχει περασει μερα εδω και 3 χρονια που ειμαι Ελλαδα που να μην ζησω αυτο το φαινομενο...
Θα μεινω εκπληκτος εαν σε αυτη τη συζητηση συμφωνησει καποιος με καποιον αλλο.
Επι του θεματος ομως...
Δεν ειναι θεμα ανθρωπινης νοοτροπιας distefo, αλλα ειναι θεμα ανθρωπινης συμπεριφορας.
Αν ειναι καποιος ματαιοδοξος και συμφεροντολογος δεν φταιει κανεις αλλος απο το συστημα που προσπαθουμε να επιβιωσουμε σημερα. Πολυ λογικο ειναι να θελει ο οποιοσδηποτε απο εμας να γινει επιτυχημενος... οτιδηποτε επειδη ειναι ο μονος τροπος να επιβιωσει με το παρον συστημα. Ολοι ειμαστε σκλαβοι αυτου του συστηματος που πρεπει να δουλεψουμε σκληρα για να επιβιωσουμε και προτυπα μας ειναι ατομα τα οποια ειναι επιτυχημενα.
Και λανθασμενα προτυπα επισης προερχονται κυριως απο τις οικογεινες μας!!!
Αν ο εφηβος παει στα γηπεδα η στους δρομους και σπαει πραγματα ειναι απλα επειδη οταν ηταν μικρος η οικογενεια του του ειπε να υποστηριζει την ταδε ομαδα η την ταδε κομματικη παραταξη χωρις να αντιλαμβανεται την συνεπεια αυτης της πραξης.
Οταν πηγαιναμε εκκλησια (και σε καθε εκκλησια του κοσμου) θα ακουσουμε οτι δεν ειναι ορθο να πιστευεις σε αλλη θρησκεια επειδη θεωρεισαι απιστος και θα πας στην κολαση.
Η επισης αν δεν υποστηριζεις εγκαρδια την θρησκεια σου απο την ωρα που γεννηθηκες μεχρι την ωρα που θα παιθανεις και παλι θα πας στην κολαση.
Ο φανατισμος εμφυτευεται απο τις μικρες ηλικιες με αμεσο αποτελεσμα του φανατισμου τον πολεμο (σε καθε περιπτωση)
Ιδεολογιες υπαρχουν πολλες. Αλλα ολες στηριζονται πανω σε λεφτα και πορους γενικοτερα για την επιβιωση, το οποιο ειναι λαθος κατ εμενα (και για αλλους δεκαδες χιλιαδες ανθρωπους που ειναι γραμμενοι στο κινημα zeitgeist).
Οσο συνεχιζουμε να ζουμε/επιβιωνουμε σε αυτο το συστημα η σε οποιοδηποτε συστημα που υιοθετει μια απο τις γνωστες ιδεολογιες τοτε τα παραγογα μας θα ειναι πολεμος, διαξιφισμοι, και καταστροφη. (ακομη και αυτη η συζητηση) |
Δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν αυτά με αυτά που έγραψα. Εγώ είπα ότι το πρόβλημα είναι στην οικογένεια και ότι το κάνει πολύ χειρότερο το ότι ζούμε μέσα σε πόλεις.
|
|
|
|
| |
|

King_Of_Cats
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus
|
|
Και εγω σου εξηγω απο που πηγαζουν αυτα τα προβληματα...
Α, Doc, πληροφοριες για το κινημα zeitgeist μπορεις να βρεις στο thread "Προς τα που βαδιζουμε"
|
|
|
|
| |
|
|
|
Πιστεύω πως το τόπικ "Έκκληση προς όλο τον ελληνικό λαό" είχε ένα συγκεκριμένο σκοπό: Nα καταδείξει το ανώφελο της τυφλής βίας που δεν οδηγεί πουθενά, και να επισημάνει πως τα αποτελέσματα των καταστροφών έχουν και οικονομικό αντίκτυπο σε πολλούς που έχασαν τις δουλειές τους και άλλους που έκλεισαν τις μικροεπιχειρήσεις τους λόγω πτώχευσης. Οι επαναστάσεις προετοιμάζονται συνήθως επιμελώς και έχουν κάποιο συγκεκριμένο στόχο και αποτέλεσμα, με τα τελευταία γεγονότα μπορεί να έγινε μια εκτόνωση αλλά είναι πολύ θολό το τοπίο σε ό,τι αφορά την ταυτότητα αυτών που εμπλέχτηκαν στις σοβαρές βιαιοπραγίες και βανδαλισμούς. Το ερώτημά μου στο οποίο κανείς δε μου απάντησε επαρκώς, είναι...Πώς υποστηρίζουν πολλοί οτι οι κουκουλοφόροι ήταν όργανα της εξουσίας από τη μία και από την άλλη οι ίδιοι που τα υποστηρίζουν αυτά μιλάνε για εξέγερση της νεολαίας(αναφερόμενοι σε περιστατικά βανδαλισμών πάντα οι περισσότεροι);; Επαναλαμβάνω αναφέρομαι ΜΟΝΟ στη φανερή φθορά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας...
Σημείωση: Distefo αυτό που έκανες παράθεση και γενικά το προηγούμενο ποστ μου δεν απαντάει άμεσα στα τελευταία που είπες, απλά είναι σκέψεις που μου γέννησε η θεματολογία του τόπικ και οι προεκτάσεις του.
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |