Eπίκαιρα Νέα -- Ενημέρωση & σχολιασμός της επικαιρότητας

 
  
 
   

 Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

 
Συγγραφέας Eπίκαιρα Νέα -- Ενημέρωση & σχολιασμός της επικαιρότητας
 
       
Τρι, 17 Μάρ 2009 12:33 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα ούτως ώστε να μη χρειάζεται να ανοίγει νέο topic για κάθε είδηση, η οποία μπορεί να είναι αρκετά σημαντική -άρα να αξίζει τη δημοσιεύσουμε- αλλά να μην "κολλάει" σε κάποια από τις υπάρχουσες συζητήσεις ή να μην μπορούμε να προβλέψουμε αν θα είναι τόσο σημαντική σε βάθος χρόνου.

Και ξεκινώ με τις ακόλουθες:

-- Επιχείρηση "Μεγάλο Παπί"
Rofl!! - και μόνο για το όνομα! Φαντάζομαι, όταν αποτύχει, τί γέλιο θα ρίξουμε! Laugh

-- Κυκλοφοριακό πρόβλημα Αττικής
Τόσα χρόνια, αρχειοθετούνται (στην καλύτερη των περιπτώσεων) οι μελέτες των συγκοινωνιολόγων, όσες έχουν γίνει...

-- Εορτασμός 25ης Μαρτίου
Γιατί η Ελλαδ-ά-ρα ποτέ δε θα πεθάνει.
Για τους υπόλοιπους, δεν ξέρω. Rolling Eyes


-- Η Γαλλία επιστρέφει στο στρατιωτικό σκέλος του NATO

-- Η έντυπη δημοσιογραφία περνάει στην ψηφιακή εποχή

-- Εμφιαλωμένο νερό

     
 
       
Τρι, 17 Μάρ 2009 5:58 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Kαλή η ιδέα με τα επίκαιρα...Να γράφεις άρθρο το έχεις σκεφτεί; Η μια ανασκοπηση όλων αυτών που κάνεις cite εδώ σε ένα άρθρο και με προσωπικά σχόλια! Γιατί δεν κατάλαβα η "Αρβύλα" τα λέει καλύτερα ως εκπομπή; Smile

     
 
       
Τετ, 18 Μάρ 2009 12:08 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Καλή η ιδέα σου Dali_Doc για μια 'σούμα' ίσως με τη μορφή άρθρου και νέων...

Θα είχε ενδιαφέρον (σκέφτομαι διάφορα τώρα, σε δουλειά να βρισκόμαστε, LOL) να κάναμε κάτι σαν μια στήλη, κάτι σαν εβδομαδιαίο ή πιο αραιό χρονικά (ανάλογα με το πλήθος της πληροφορίας ενδεχομένως) σαν "μαγκαζίνο" με την επικαιρότητα? θα μπορούσαμε (αν το 'τραβήξουμε' και πιο πέρα), να δημοσιευόταν σαν podcast? ή video-cast?

ρίχνω αυθόρμητα μερικές ιδεούλες... Roll EyesΥ.Γ: έγινε κι 'sticky-σημείωση' το topic, παρεμπιπτόντως!

     
 
       
Πεμ, 19 Μάρ 2009 1:15 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Less is more.

Φιλική συμβουλή (συνομήλικοι είμαστε άλλωστε): Μην υπερθεματίζεις στο κάθετι.
Δε είναι ούτε αναγκαίο ούτε ωφέλιμο όλα να σπρώχνονται στα όρια τους, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει το απαραίτητο υπόβαθρο για να στηρίξει τον "υπερβάλοντα ζήλο" της προσπάθειας.

Δε φτάνουν οι καλές προθέσεις, δυστυχώς. Smile


Στο post http://my.aegean.gr/web/ftopicp-12291.html#12291 ο inertia έγραψε:
Μου "γαργάλισε" όμως τη σκέψη μου αυτό που λες, και θα ήθελα, αν έχεις χρόνο και διάθεση, να σε προσκαλέσω να γράψεις κάτι επ'αυτού... ίσως και σε αρθράκι.
Γνωρίζω, βέβαια, πως το άρθρο μπορεί να ακούγεται "μπελάς" γιατί είναι πιο μεγάλο ίσως σε έκταση ή εκφράζει μια αλληλουχία συλλογισμών.. μου ήρθε αυθόρμητα ως ιδέα.. χαλαρά.
Ό,τι ποθείς κι αγαπάς..

Φυσικά και μπορώ να γράψω άρθρα, και μακροσκελείς απαντήσεις να δίνω και να δημοσιεύω με καταιγιστικό ρυθμό - ίσως και να τα έχω κάνει στο παρελθόν όλα αυτά, αυτό το σκέφτηκες? Wink

Το θέμα είναι πως αυτό που έχετε δημιουργήσει είναι ένα Forum κι όχι ένα "συσσωμάτωμα" από blogs.

Δεν ξέρω αν είναι παραξενιά δική μου, αλλά θεωρώ ότι το να αναλαμβάνουν υπερβολικά εξειδικευμένες πρωτοβουλίες τα μέλη υπονομεύει τις ελεύθερες συζητήσεις, τις οποίες και προτιμώ.

Φανταστείτε να δημοσιεύει ο καθένας το αρθράκι του, στη frontpage.
Αυτό θα διασπούσε την ενότητα των κατηγοριών συζήτησης - δηλαδή, ένας ή μερικοί θα είναι -κατά περίπτωση- οι συγγραφείς και οι υπόλοιποι θα αρκούνται στο να σχολιάζουν.

Γιατί αυτό είναι το πιο εύκολο - και αν κάτι λατρεύει ο κόσμος είναι η ευκολία.

Τώρα, εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν, αυτό είναι φυσιολογικό και αυτονόητο - ήδη φιλοξενείτε κάποιες υποομάδες (Mixgrill, e-magazino, etc.)
Αλλά, από τη στιγμή που η συμμετοχή είναι μειωμένη, δεν πιστεύω πως θα βοηθούσε μία τέτοια νόρμα δημοσιεύσεων.

     
 
       
Κυρ, 22 Μάρ 2009 6:40 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Χαιρετώ άπαντες!

Πρώτα απ'όλα, θα εκφράσω τη συγνώμη μου γιατί το θέμα τείνει να γίνει offtopic και εγώ ήμουν που το έστρεψα ίσως σαν συζήτηση σε μια άλλη κατεύθυνση... Συνεπώς, μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα στους χώρους που αναφέρονται στα "σχόλια, προτάσεις & συμμετοχές", για να μην χαλάσουμε και τη δυναμική του εδώ θέματος.

Έπειτα, θα σταθώ σε 2-3 μόνο σημεία, καθαρά για να κάνω μια μινι-παρέμβαση / τοποθέτηση, και να ξεκαθαρίσω τυχόν παρανοήσεις:

Αποδέχομαι τη φιλική συμβουλή σου slide και σε ευχαριστώ.
Έχω αντίρρηση όμως στο θέμα του "σπρώχνειν" πράγματα στα όριά τους. Κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι, και ζητώ ταπεινά συγνώμη, γιατί ίσως οι προτάσεις που έθεσα θα ήταν προτιμότερο να μείνουν πρώτα σε μια private discussion μάλλον...

Δεν έγινε όμως άσκοπα, παρά τον ενδεχόμενο "παιδικό ενθουσιασμό" μου. Πιστεύω στην δύναμη και τις ικανότητες των άλλων, του οποιουδήποτε. Και γι'αυτό προσπαθώ να θέσω ελεύθερα μερικές θέσεις που μπορεί να έχουν μια τάση "σπρωξίματος στα άκρα". Γίνεται με καλή θέληση και πρόθεση, προκειμένου (from a point of view) να υποβοηθήσω μια ενδιαφέρουσα ιδέα, πράξη ή σκέψη. Αν δεν επιδιώκουμε να φτάνουμε στα όριά μας και να τα ξεπερνάμε (διευρύνοντας πιο πέρα σε "νέα" όρια), χάνουμε την "μαγεία" ίσως της ίδιας μας της ύπαρξης: την εξέλιξη.

Τώρα, σχετικά με:
slide έγραψε:
Το θέμα είναι πως αυτό που έχετε δημιουργήσει είναι ένα Forum κι όχι ένα "συσσωμάτωμα" από blogs.
Έχω μεγάλη αντίρρηση. Επί της ουσίας-λογικής. Πρώτα απ'όλα, από τη στιγμή που υπάρχει contribution σε οτιδήποτε επίπεδο (ακόμη κι από την πράξη του να μπει κάποιος να περιηγηθεί από σελίδα σε σελίδα), θεωρώ (προσωπικά πάντα) πως είναι "μέσα" στο όλο αυτό σύστημα, το διαμορφώνει και συν-δημιουργεί μαζί του. Πόσο μάλλον όταν συμμετέχει σε συζητήσεις και σχόλια. Άρα, όλοι μας δημιουργούμε όλο αυτό. Το διαμορφώνουμε κι το εξελίσσουμε. Κι εμείς επίσης, μαζί του εξελισσόμαστε.

Και δεύτερο, επί του σημείου αυτού καθώς και των επόμενων που τίθενται: Η προσπάθεια είναι πολυδιάστατη, παρόλο που μπορεί πιο "δυνατό" κομμάτι της να είναι το forum. Εκ του μη όντως όμως δεν γίνεται τίποτε, κι έτσι προσπαθούμε να προβάλλουμε και να προτείνουμε μερικούς τρόπους κι εναλλακτικές ώστε να μπορεί κάποιος να συμμετέχει. Είτε online είτε offline. Και το τονίζω γιατί το concept του My ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ το forum. Και θα το λέω συνέχεια, γιατί βλέπω επιρροές από πληθώρα "λύσεων" όπου μιλούμε αντίστοιχα για κοινότητες και αναφερόμαστε σε συστήματα που βασίζονται μόνο ίσως σε forum. Παρά τους ενδεχόμενους τεχνικούς περιορισμούς, το My δεν είναι ένα forum (μόνο). Είναι μια value. Μια ιδέα. Ένα concept. Που περιλαμβάνει κι επιδιώκει (επιδιώκουμε, όλοι μαζί σαν πλουραλιστικός χώρος) να δώσει κανάλια συμμετοχής με όποιον τρόπο επιθυμεί κάποιος. Είτε με το να αφιερώσει μερικά λεπτά για να συμμετάσχει σε μια συζήτηση, είτε να αφιερώσει επίσης μερικά λεπτά, να αναρτήσει μια αφίσα σε ένα τοίχο ή πίνακα ανακοινώσεων για μια εκδήλωση ή event στη σχολή του, είτε για να διαμορφώσει ή να οργανώσει ο ίδιος κάποια κίνηση ή ένα event ή οτιδήποτε άλλο αποτελεί "human action", "social action".

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, με την ίδια σκέψη και με ένα βαθμό ωριμότητας που (ελπίζω πως) ανεβαίνει λεπτό το λεπτό και μέρα με τη μέρα όσο μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε νέα πράγματα κι αποκτούμε εμπειρία, θεωρώ πως το να "κατηγοριοποιούμε" την προσπάθεια με την "ετικέτα": forum, κάθε άλλο παρά ανοίγει την σκέψη μας ώστε να σκεφθούμε το My σαν μια πλατφόρμα Online & Offline δράσης. Και την δράση την αναφέρω ως "something done", είτε είναι κάτι άυλο, ως σκέψη ή ως συλλογισμός, είτε κάτι απτό, ως αποτέλεσμα απόφασης του νου μας (ένα κλικ σε ένα link, μια πρόταση που πληκτρολογείται, ένα σκίτσο που περιγράφει κάτι, ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένας φθόγγος ή μια ομιλία, οτιδήποτε)

Δεν επιδιώκουμε αυστηρά νόρμες (ούτε μια συγκεκριμένη, αλλά όπως είπα, διάφορους τύπους νορμών αν θέλετε), και η συμμετοχή δεν είναι κάτι που το "περιμένεις" αλλά κάτι που το "συν-δημιουργείς". Γιατί έχει να κάνει με διάδραση ανθρώπων, εν γένει. Άρα κάτι κινητοποιεί κάτι άλλο. Γιατί λειτουργούμε σχεσιακά, καθώς είμαστε κοινωνικά όντα...

Το "Less is more" το εκτιμώ και το συμμερίζομαι. Αλλά θα ήταν καλό τότε, πρώτα να δούμε ποιος κάνει και με τι κριτήρια το defining σχετικά με το τι θεωρείται less και τι more... Γιατί εν τέλει όλα είναι υποκειμενικά... Η "αντικειμενικότητα" προκύπτει από μια συλλογική ίσως σύμβαση-απόφαση του τι θεωρούμε "αντικειμενικό", in a specific space & time, in a specific context...

Αυτά, σχετικά με την παρέμβασή μου.... απλώς για να περιγράψω λίγο καλύτερα την αίσθηση που έχω. Γιατί υποτιμούμε νομίζω τα ίδια τα λεγόμενά μας και το ίδιο το μόρφωμα αυτό, αν το τοποθετούμε αυθαίρετα σε ένα "προεπιλεγμένο" μοντέλο. Παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιούμε εργαλεία και τεχνικές που εμπίπτουν σε "προεπιλεγμένες" ή "προκαθορισμένες" έννοιες ή δράσεις. Από κάπου όμως πρέπει ίσως να ξεκινούμε, για να πηγαίνουμε παραπέρα... Αν δεν ξέρει κάποιος να χρησιμοποιεί ένα μολύβι, ίσως να μην μπορεί να γράψει, πόσο μάλλον να συντάσσει πλούσιο λόγο και εκτενείς φράσεις και κείμενα. Είναι μια μορφή "ευφυίας" που χτίζεται στα θεμέλια προηγούμενης γνώσης, προηγούμενων εργαλείων, αν θέλετε...


Στέλνω τα φιλιά μου και χωρίς καμιά διάθεση παρεξήγησης. Roll Eyes Cool
Ό,τι εκφράζω πάντα το εκφράζω με καλές προθέσεις, όσο "χαζό" ή "too much" μπορεί να ακούγεται σε κάποιους...

     
 
       
Τρι, 24 Μάρ 2009 12:11 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Δε με πείθεις αλλά δεν έχω χρόνο να αναλύσω αυτή τη στιγμή τα αντεπιχειρήματά μου. Poke Tounge
Συντομεύω γιατί δεν έχω χρόνο... - κάπως έτσι!
Θα επανέλθω, εν ευθέτω χρόνω. Rolling Eyes. Σαν σήμερα
Σαν χθες το θυμάμαι, και ήδη έχουν περάσει 10 χρόνια.

. Τα ελληνικά ευτράπελα του χώρου της Τέχνης
Όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις μου έρχεται κάτι ανάμεσα σε εμετό και νευρικό γέλιο.

. Brave new world
Και, να μην ξεχνάμε τη δική μας "γειτονιά"

. να μας πάρει, να μας σηκώσει όλους! Laugh

     
 
       
Τρι, 24 Μάρ 2009 3:34 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


icsd08063
Γκουρού
Γκουρού


Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική


World TB Day η σημερινή αγαπητοί φίλοι μου...
(=Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης), από το αγγλικό tuberculosis, εν συντομία ΤΒ...

Όπως ανέφερα και στις γραφολογίες, είναι κρίμα να πεθαίνουν άνθρωποι από την φυματίωση όταν στις αποθήκες των φαρακευτικών βιομηχανιών, υπάρχουν τόνοι φαρμάκων κατά τις φυματίωσης...
Δυστυχώς, ο παράγοντας κέρδος, έχει καταρακώσει την ανθρωπότητα... Κρίμα...


World TB Day 2009
http://www.stoptb.org/events/world_tb_day/2009/


Learn About TB
http://www.stoptb.org/fastfacts.asp


Luis Figo to Stop TB
http://www.stoptb.org/figo/


I AM STOPPING TB... YOU???

<<< b e a UTIFUL!!! >>>

     
 
       
Τετ, 25 Μάρ 2009 6:40 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


icsd08063
Γκουρού
Γκουρού


Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική


Να και μία διαφορετική είδηση...:

Οι Έλληνες χάκερς τιμούν ( ; ) την 25η Μαρτίου με το δικό τους τρόπο.

http://www.neolaia.gr/wordpress/index.php/2009/03/25/hacked...c-hackers/

Hacked by Hellenic Hackers λοιπόν είναι η εικόνα που θα δουν πολλοί Τούρκοι και Σκοπιανοί στα sites τους σήμερα 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μας επετείου! Όπως ενημέρωσαν τοποθέτησαν απλά την παραπάνω εικόνα στη κεντρική σελίδα χωρίς όμως να πειράξουν κανένα εσωτερικό αρχείο στον server!<<< b e a UTIFUL!!! >>>

     
 
       
Δευ, 06 Απρ 2009 3:50 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Nov 11, 2007
143


Apocalypse now!!!!!

http://www.repubblica.it/2006/05/gallerie/cronaca/primi-soccorsi/10.html

http://www.repubblica.it/2006/05/gallerie/cronaca/onna-disastro/6.html

http://www.repubblica.it/2006/05/gallerie/cronaca/onna-disastro/2.html

     
 
       
Τρι, 07 Απρ 2009 4:07 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Nov 11, 2007
143
Για τους Έλληνες φοιτητές:

To support the ongoing relief efforts (reason for payment “Terremoto Abruzzo” –Earthquake in Abruzzo), donations can be made to Caritas Italia through a bank transfer to the account number 347013 or via UNICREDIT BANCA DI ROMA S.P.A. IBAN IT38 K03002 05206 000401120727. Donations can be made even through other channels, including:
• Intesa Sanpaolo, via Aurelia 796, Roma - Iban: IT19 W030 6905 0921 0000 0000 012
• Allianz Bank, via San Claudio 82, Roma - Iban: IT26 F035 8903 2003 0157 0306 097
• Banca Popolare Etica, via Parigi 17, Roma - Iban: IT29 U050 1803 2000 0000 0011 113
• CartaSi and Diners by phoning Caritas Italia: 06 66177001 (working hours).

Όσοι μπορούνε να βοηθήσουνε!!

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


 
  
 


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ενημέρωση για την ολοκλή...

Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 30 Απρ 2020 5:51 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ενημέρωση για προβολές ταινιών

Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 13 Δεκ 2018 2:06 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ενημέρωση: φοιτητικό εστιατόριο Πανεπ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 6

Δευ, 23 Δεκ 2013 12:50 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ενημέρωση

από diti
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] (ΠΑΛΑΙΟ) «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 10

Τρι, 18 Ιούν 2013 9:39 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Απόψεις και ενημέρωση για το κλείσιμο...

από sgep
Συζήτηση: Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα Απαντήσεις: 54

Τετ, 12 Ιούν 2013 7:48 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics