Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
έκκληση προς όλο τον ελληνικό λαό... |
|
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
έκκληση προς όλο τον ελληνικό λαό... |
| |
|
|
|
Έχουμε βγει αρκετά offtopic....
Προτείνω να κάνουμε νέο τόπικ με θέμα: Πρακτικές ανθρωποκεντρικής αφύπνισης.
Προς Αγαπητή Astrud:
Προφανώς δεν κάνω πλάκα όταν μιλάω για Ζεν, διαλογισμό και τα συναφή. Τα έχω δοκιμάσει πλην των ενθεογενών ουσιών κι αυτό διότι διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις.
Σχετικά με το ελληνίδα, προφανώς είναι κομπλιμέντο. Όχι η συγκεκριμένη εθνότητα, αλλά κάποιος εκτός των συνόρων σου να σε αποκαλεί κάτι "κοντινό" του, αυτό σημάινει ότι έχεις καταφέρει να διεθνοποιηθείς και για μένα είναι μεγάλο βήμα προς μια ανθρωποκεντρική κοινωνία αυτό.
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
Παράθεση:
Δεν έχω πρόχειρους ορισμούς του τί είναι να είσαι έλληνας, αλλά δε νομίζω οτι κρίνεται σε μαθηματική βάση, δηλαδή πιο πολύ ή πιο λίγο.
Προσωπικά δεν εκτιμώ τα ανθρωπολογικά/εθνολογικά κριτήρια, αλλά δύο βασικούς άξονες:
Γλώσσα και Ιδιοσυγκρασία. |
Σύμφωνοι· εγώ προσθέτω και "Μητρική" (οικείο περιβάλλον) κουλτούρα.
Επιπλέον με τη χρήση των επιρρημάτων -"πολύ", "λίγο" και όποιο άλλο προσδιορισμό- εννοώ πως δεν υπάρχουν απόλυτες καταστάσεις στην κοινωνία, όλοι κινούμαστε σε γκρίζες ζώνες και πλέον, στη σύγχρονη εποχή, οι περισσότεροι είμαστε πολιτισμικά υβρίδια.
Η ιδιοσυγκρασία μου και η "μητρική" μου κουλτούρα σαφέστατα διαφοροποιούνται αρκετά από την ελληνική, χωρίς αυτό να σημαίνει ανωτερότητα ή κατωτερότητα έναντι των υπολοίπων.
Απλώς είναι μία ποιοτική διαφοροποίηση.
Παράθεση:
Έχουμε βγει αρκετά offtopic...
Προτείνω να κάνουμε νέο τόπικ με θέμα: Πρακτικές ανθρωποκεντρικής αφύπνισης. |
Ε, ας ανοίξει κάποιος το νέο θέμα, δεν είναι και κάτι φοβερό. 
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |