Ας μιλήσουμε για βιβλία...

Ιστορία, Λογοτεχνία, Γράμματα και Πολιτισμός

Συγγραφέας Ας μιλήσουμε για βιβλία...

Τρι, 20 Σεπ 2005 11:10 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

Angl
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Apr 14, 2005
29

Εγώ πάλι προσπαθώ να τελειώσω ένα βιβλίο με τίτλο Jazz, το οποίο διηγείται το πως ξεκίνησε όλη αυτή η μουσική.
Υπάρχουν κάποια βιβλία όμως που προτείνω να διαβάσετε:

Όλα του Ρόαλντ Νταλ (Ματίλντα, Μάγισσες, Ο ΜΦΓ κ.α.) αυτά τα διαβάζω κάθε χρόνο από το γυμνάσιο.Είναι τέλεια.

Το άρωμα του ονείρου, Τρυποκάρυδος του Τομ Ρομπινς

Σημειώσεις ενός Πορνόγερου του Τσαρλς Μπουκοφσκι

καθώς και άλλα τα οποία δε θυμάμαι ή δεν έχω διαβάσει, αλλά εδώ είμαστε...

Τετ, 12 Οκτ 2005 10:18 pm

bofy
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Oct 12, 2005
36
Τόπος: Αθηνα

Το τελευταιο βιβλιο που διαβασα (τη προηγουμενη βδομαδα that is) ηταν το "Εγω το πομποτ" toy Isaac Asimov. Τι αν πω αν λαβεισ υποψιν σου το ποτε γραφτηκε καταλαβαινεις οτι ο ανθροπος ηταν πολυ μεγαλο κεφαλι...
Το συνιστο ανεπιφιλακτα

Αλλα καλα βιβλια (κατ'εμε)
Ο αλχημιστης
Dune
Ολα του Roald Dalh
Και αλλα πολλα

Σαβ, 12 Νοέ 2005 6:46 pm

mAyrh_gAta--
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Mar 17, 2005
37
Τόπος: athens

και άλλα βιβλία...

t.leary σχεδιασμός θανάτου
Κατερίνα γώγου τρία κλικ αριστερά (και όλα τα άλλα της)
z.mesrin το ένστικτο του θανατου
μ.κούντερα το βιβλίο του γελιου και της λήθης

Smile

Σαβ, 10 Δεκ 2005 2:13 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Ένα υπέροχο βιβλίο αλληγορικό, "Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον" μας προσκαλεί σε μια διαδικασία σκέψης, κυρίως με τον εαυτό μας, για να ανακαλύψουμε τις δυνατότητές μας, πέρα και έξω από τα όρια που προβάλλει κάθε φορά μια κοινωνία ή κοινωνική κατάσταση.

Μέσα από τις σκέψεις ενός γλάρου, ο οποίος ήθελε να σπάσει τα δεσμά της ρουτίνας, αντί να κάθεται σε όλη του τη ζωή να πετά στα χαμηλά, κυνηγώντας ψάρια στην επιφάνεια της θάλασσας, προτιμούσε να εκτελεί ψηλές πτήσεις, απότομα ακροβατικά πετάγματα και να ανακαλύψει σιγά σιγά την υπέρτατη ευτυχία, την ελευθερία στην πιο αγνή της μορφή...
Και ύστερα από καιρό, εξορισμένος σαν μίασμα από τους υπόλοιπους, λόγω της "ιδιαιτερότητάς" του, ανακαλύπτει πως δεν είναι μόνος του σε αυτήν την αέναη αναζήτηση της τελειότερης πτήσης, της πιο γρήγορης και όμορφης... Υπάρχουν πολλοί που βρίσκονται κοντά του, αλλά και πολλοί που θα τον ακολουθήσουν...

Αξίζει να διαβαστεί, είναι ένα ανάλαφρο έργο, μικρό σε έκταση, αλλά αρκετά συγκινητικό.

Δευ, 09 Ιαν 2006 10:37 pm

zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος

Mar 20, 2005
349

Βασικά αν θέλετε να νιώσετε και έχετε όρεξη να καταλάβετε, διαβάστε ότι βρείτε απο Κροπότκιν, Μπακούνιν, Μαλατέστα και για τους πιο άλλα ντάλλων Νετσαγιεφ......

Τρι, 10 Ιαν 2006 12:39 am

mentoriS
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Sep 29, 2005
123
Τόπος: Thessaloniki

Ναι απο κροποτκιν ειδικα το conquest for bread. Αν και μιλαμε πλεον για πιο "πολιτικη οικονομια". Είναι μια εναλλακτικη οπτική απο την οποία πιστεύω θα έχετε πολλές νέες ιδέες.
Αλλα πέρα απο τη καθεαυτου πολιτική οικονομία υπάρχουν και άλλα κείμενα.
Θα ψαξω μερικά καλά να σας πω.

Τετ, 11 Ιαν 2006 8:14 pm

mAyrh_gAta--
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Mar 17, 2005
37
Τόπος: athens

με αφορμή τους δύο παραπάνω...

Ε.Μαλατέστα : Προς μια ελεύθερη κοινωνία
Χωρίς εξουσία

Π.Κροπότκιν : Προς τους νέους
Φυλακές και καταπίεση
Η αναρχική ηθική
Αναμνήσεις ενός επαναστάτη

Μ.Μπακούνιν : Θεός και κράτος
Για έναν αντιεξουσιαστικό σοσιαλισμό
Ζωτικότητα και ανθρωπότητα

Μπούκτσιν : Η ισπανική επανάσταση του 1936
Κοινωνικός αναρχισμός ή lifestyle αναρχισμός

Κ.Καστοριάδης : Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας
Ράπτης (Πάμπλο) : Η πολιτική μου αυτοβιογραφία
Στίνας : ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΟΠΛΑ
Β.Ραφαϊλίδης : όλα του τα βιβλία παρα πολυ καλά

επίσης ειδικά για το : Η κατάκτηση του Ψωμιού του Κροπότκιν έχει γίνει πολύ και αξιόλογη δουλειά (μετάφραση) από παιδιά από Μυτιλήνη
http://kropotkin.vrahokipos.net/

ακόμη όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει αλλά δεν θέλει ή δεν μπορεί να αγοράσει κάποιο βιβλίο υπάρχει παρα πολυ υλικό (στα αγγλικά) εδω :
http://dwardmac.pitzer.edu/Anarchist_Archives/

τέλος σε σχέση με τα παραπάνω βιβλία όποιος σπουδάζει σάμο μπορώ να του τα δώσω να τα διαβάσει..(κάτι σαν ανοικτή βιβλιοθήκη Wink )

Σαβ, 14 Ιαν 2006 10:49 pm

zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος

Mar 20, 2005
349

Δε μου λες, η Μαυρη Γάτα στη Θεσ/ίκη υπάρχει ακόμα; Έμαθα πως σβίνει γιατι τους τραβάει η Ifanet. Ανέβηκα πριν τα χριστούγεννα και επισκεφτηκα Α.Κ. και Terra Incognita... έπαθα την πλάκα μου.... Παρ'όλο που πίστευα πως στην Κρήτη τα πράγματα ήταν κομπλέ με Ευαγγελισμό και ΤΕΙ στο Ηρακλειο καθώς και Rosa Nera στα Χανιά τώρα που κατέβηκα μετά τη Σαλόνικα ξενέρωσα Sad .

Ξέχασες απο Κροπότκιν: το επαναστατικό πνέυμακαι το η αναρχική οργάνωση της κοινωνίας (το οποίο νομίζω πως είναι ή περιέχεται στο "Λόγια ενός επαναστατημένου" που απ'ότι ξέρω δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά) και απο Μαλατέστα το "στο δρόμο για την αναρχία". Στους θεωρητικούς της αναρχίας (να πεσει φωτιά να τους κάψει!!!! Ουουου 666!) συγκεταλέγεται και ο Α Μπρέκμαν που απ'όσο ξέρω έχει γράψει το αλφαβητάρι του αναρχικού. Μην υπάρξει κανένας καθυστεριμένος και δωσει λεφτά για την "υπέρτατη" μούφα "ο τσελεμεντές του αναρχικού" (σοβαρά τώρα).

Πάντως man, απ'ότι καταλαβαίνω πρέπει να έχεις κάποια άλλη έκδοση γιατί για παράδειγμα απο Μπακούνιν το βιβλίο που έχω λέγεται "αντιεξουσιαστικός σοσιαλισμός" σκέτο απο εκδόσεις ΚΑΤΣΑΝΟΣ. Ούφ, αυτά.

Σαβ, 14 Ιαν 2006 11:23 pm

mentoriS
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Sep 29, 2005
123
Τόπος: Thessaloniki

Στη θεσ/νικη αληθεια είναι οτι υπάρχει απορόφηση απο την φαμπρικα (περα απο τη μαυρη γατα, νομιζω και την αναρχικης αρχειοθηκης ) Αλλα στη φαπρικα όταν πέρασα είχε καλά βιβλία (και σκοπευαν να εκτυπώσουν μερικά που δεν υπαρχουν βλ. Conquest for bread , ενώ επισης θα σηκώσουν νέο ιστιοτοπο (οχι το ιντυ) . Τωρα στη Σαλονική η Τερρα και η Φαμπρικα , σε πολλά θεματα δε τα πάνε και καλά. Απλα με οσους, εχει τυχει να μιλήσω λενε απλα για ζητηματα διαφορετικής οπτικής ( δηλαδη , απο τη τερρα δεν υπαρχη τοσο πολυ απορροφηση). Οσο για την Α.Κ. και τις σχέσεις της με τους αλλουσ, δε ξερω αλλα είχε πεσει πολυ ξυλο και τραμπουκισμος αναμεσα στις αναρχικές ομάδες.
Τωρα για τις εκδοσεις των βιβλίων, και εγω κατσανος εχω βρεί αν και μου είπαν και για άλλες (τις οποιες είχα δει στη φαμπρικα νομιζω αλλα δε θυμαμαι ).
ΑΝ και απο τα βιβλία δεν έχω διαβασει πολλά, ή καποια τα εχω μελετησει αλλα όχι ολοκληρα το "αναρχική οργάνωση της κοινωνίας" ειδικά το 1ο μέροςσ είναι αρκετα καλό γιατι με απλά λογια περιγραφει (ασχετα αν σε μερικα σημεία ειναι σωστο η οχι σε καποιες θεωρήσεις του) τη σαπίλα του συστηματος τον εκπροσώπων που έχουμε ακομα και σημερα.Και την ψευδαισθηση, οτι η κοινωνία γινεται καλυτερη απ οτο συστημα, και οχι απο τους αγώνες.

Τεσπα οσο για τον τσελεμεντε, υπαρχει κανεις που το θεωρει βιβλίο? Οκ εχει μεσα μερικές μπουρδες και μερικά "οπλακια" home made, αλλα καμια σχεση με αναρχια αν εξερεσεις το αλφαδι.
Τωρα δε ξερω αν έχει αλλαξει αλλα το είχα βρει στο νετ οταν ημουν πιτσιρδελι. (Μιλαμε για το Anarchy cookbook ) .Αυτα απο μενα.
Α τωρα απο βιβλια, αν και δε τα εχω ψαξει ιδιαίτερα απο λενιν πρεπει να υπαρχουν μερικά καλα.(Και εκει εξαρταται πως τα ερμηνευσεις καποια εξουσιαστικα στοιχεια).
Οπως επισης εχω ακουσει για Νοαμ Τσομσκυ, αν και δεν εχω ψαξει καθολου. Αν έχει κάποιος τπτ να παραθεσει παρακαλω.

Δευ, 16 Ιαν 2006 4:09 am

zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος

Mar 20, 2005
349

Βασικά όσων αφορά τους αναρχικούς και τους αντιεξουσιαστές πάντου τα έχουν κάνει κ*λ*ς. Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη. Όπως και να 'χει και οι δύο για κάτι κοινό πολεμάνε (με τη διαφορά οτι οι αναρχικοί έχουν να αντιπροτίνουν μια αναρχική οργάνωση της κοινωνίας ένω στην Αντιεξουσιαστική Κίνηση ύπάρχουν ένα σωρό άλλες αντιπροτάσεις- ίσως και γι'αυτό το μαύρο/κόκκινο, λόγο αναρχοκομμμουνισμού. Ξέρω πως υπάρχει ένα βιβλίο με το όνομα αυτό, όποιος μπορεί να βοηθίσει...) και γι'αυτό συνυπογράφουν πάμπολλες φορές σε κείμενα και αφησάκια. Μλκία όμως που κατεβαίνουν σε διαφορετικά μπλόκ Poke Tounge !

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εύδοξος βιβλία μεσογειακών σπουδών

Συζήτηση: τμ. Μεσογειακών Σπουδών Απαντήσεις: 1

Σαβ, 28 Σεπ 2019 6:55 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Βιβλία προς πώληση και χάρισμα

από katkap
Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 2

Δευ, 01 Ιούν 2015 8:42 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ΧΙΟΣ] Πωλούνται βιβλία μαθηματικών, ...

Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 0

Πεμ, 05 Ιούν 2014 5:06 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Πωλούνται βιβλία μαθηματικών,οικονομι...

από feel_dizzy
Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 0

Παρ, 09 Μάϊ 2014 1:51 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ΠΤΔΕ] ζητούνται βιβλία

από scrck
Συζήτηση: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Απαντήσεις: 5

Δευ, 09 Σεπ 2013 8:14 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics