ΤheΑrtOfQuitting.com - ένα art project για το κάπνισμα..

   
   

 Design, Φωτογραφία, Χειροτεχνίες, Ζωγραφική

 
Συγγραφέας ΤheΑrtOfQuitting.com - ένα art project για το κάπνισμα..
 
       
Τρι, 13 Μάρ 2007 10:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5129


Ένα αρκετά ενδιαφέρον site που έχει δημιουργηθεί από πρώην καπνιστές και στην ουσία πρόκειται για ένα λεύκωμα-συλλογή από artworks-έργα γραφιστικού τύπου, που αναφέρονται στο σταμάτημα του καπνίσματος!

Η ιδέα είναι απλή. Το να κόψεις το κάπνισμα έχει πολλά ωφέλη. Βγάζει λοιπόν ο καθένας τη δημιουργικότητά του με το να στείλει ένα έργο γραφιστικό-εικαστικό μέσω eMail στους δημιουργούς και αναρτάται έπειτα στο δικτυακό χώρο.

Η φιλοδοξία των δημιουργών, όπως έχουμε μάθει, είναι να δημιουργηθεί κάτι σαν λέυκωμα (ίσως και σε εκτυπωμένη μορφή) που να προκαλέσει έτσι το ενδιαφέρον και των media. Είναι δηλαδή κάτι σαν ένας ανοιχτός διαγωνισμός, όπου μπορεί ελεύθερα να συμμετέχει ο καθένας!!

www.ΤheΑrtΟfQuitting.com λοιπον! για όσους θα τους άρεσε η ιδέα!Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Τρι, 30 Ιούν 2009 11:30 pm, 1 φορά
     
 
       
Κυρ, 31 Μάϊ 2009 12:28 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Μερικοί καπνιστές πιστεύουν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος περιορίζει την ελευθερία τους και καταπατάει τα δικαιώματά τους. Ας σκεφτούν όμως ότι όταν δεν απαγορεύεται κάποιοι άλλοι ενοχλούνται από τον καπνό τους. Θα πρέπει να έχουμε και εμείς το δικαίωμα να μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα χωρίς να εισπνέουμε τον καπνό τους. Όταν εκείνοι έχουν την ελευθερία να καπνίζουν όπου θέλουν, περιορίζουν τη δική μας ελευθερία. Η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου.
Έχω ακούσει να λένε ότι όποιος ενοχλείται μπορεί να φύγει. Δεν είναι σωστό να αναγκάζεται να φεύγει αυτός που ενοχλείται. Το σωστό είναι να φεύγει αυτός που σκοπεύει να ενοχλεί. Να πάει 2 λεπτά κάπου που δεν ενοχλεί να κάνει το τσιγάρο του και να ξαναγυρίσει. Όπως για να κατουρήσει πάει και κρύβεται, έτσι θα πρέπει να κάνει και για να καπνίσει.
Όπως για παράδειγμα, είναι παράνομο να βάζει κανείς δυνατά τη μουσική του όπου και όποτε θέλει και θεωρείται διατάραξη κοινής ησυχίας, έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και το κάπνισμα. Γιατί δηλαδή το ένα να θεωρείται νόμιμο και το άλλο παράνομο. Το ίδια ενοχλητικά είναι και τα δύο. Το ένα ενοχλεί την αίσθηση της ακοής και το άλλο την αίσθηση της όσφρησης και συν τοις άλλοις είναι και ανθυγιεινό.
Κυριαρχεί μάλιστα στην κοινωνία η λανθασμένη αντίληψη ότι είναι αγένεια να διαμαρτυρηθείς για τον καπνό. Θα πρέπει όμως αυτό κάποια στιγμή να σταματήσουμε να το πιστεύουμε και να το λέμε όταν μας ενοχλεί. Στο κάτω κάτω το λέει και ο νόμος: Από τις 1 Ιουλίου 2009 (σε ένα μήνα δηλαδή) θα απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Και άμα κάποιοι αποφασίσουν να μην το τηρήσουν, να θυμάστε πως στη δική μας ηλικία οι καπνιστές είναι μειοψηφία.
     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας ''The Blair Witch...

Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Κυρ, 22 Απρ 2018 12:12 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Πρόσκληση για το project: "Φοιτη...

από inertia
Συζήτηση: ΠαΔίΠαΦΡα (intra-forum) Απαντήσεις: 0

Τετ, 21 Σεπ 2016 2:01 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις PROJECT ROCKET FUEL

από cr3ator
Συζήτηση: Επιστήμη, Τεχνολογία Απαντήσεις: 0

Σαβ, 23 Αύγ 2014 5:50 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Open Compute Project

από sgep
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Τετ, 23 Ιαν 2013 1:21 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις FESTOS project

από sgep
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 09 Σεπ 2011 8:14 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics