PC vs Mac: Why NOT to buy a Mac Book

Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet

Συγγραφέας PC vs Mac: Why NOT to buy a Mac Book

Δευ, 08 Ιούν 2009 6:58 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus

Πολλοι συμφοιτητες μας οταν ερχονται 1ο ετος ερχονται με τους Υπολογιστες ΜΑC, αλλα μετα το μετανιωνουν. Ναι, τα σαπια μηλα... Υπολογιστες που ειναι overhyped, και σκοπο εχουν οχι να εξυπηρετησουν τον χρηστη τους, αλλα να ικανοποιησουν τις αναγκες καποιων fashion victims. Οι σγκεκριμενοι υπολογιστες εχουν γινει ενα trend της εποχης μας και αυτο επιβαλλεται να σταματησει αφου με ενα PC μπορεις να κανεις πολυ περισσοτερα.

Καποιοι λογοι που ΔΕΝ πρεπει να παρει καποιος MAC Book ειναι:

1 ) Προβληματα με τις μπαταριες λογω της κακης ψυξης του ολου συστηματος. (Σταματημα λειτουργιας, λιωσιμο μπαταριας, ακομη και εκρηξεις!!)

2 ) Κακη ψυξη γενικοτερα αφου οι αεραγωγοι ειναι υπερβολικα μικροι και η θερμαγωγιμη παστα που χρησιμοποιει η Apple ειναι απλα αισχρη.

3 ) Περιεργος θορυβος υψηλης συχνοτητας απο την οθονη κανει προφανες το γεγονος οτι υπαρχουν προβληματα με την τροφοδοσια.

4 ) Με τα ιδια λεφτα που θα ξοδεψει κανεις παιρνει ενα PC με μακραν καλυτερες αποδωσεις.

5 ) Το περιφημο Firewire 800 εχει αποτυχει να ικανοποιησει τους παντες αφου οι ταχυτητες διαμεταγωγης δεδομενων ειναι απλα γελοιες...

6 ) Η γειωση του υπολογιστη ειναι ανυπαρκτη η αχρηστη αφου μεταδιδονται πολλες φορες ηλεκτρικα σοκ στον χρηστη.

7 ) Τωρα εχουν αρχισει να δημιουργουνται και ιοι για MAC.

8 ) Δεν μπορεις να εγκαταστησεις οτι προγραμμα θες επανω παραμονο τα συμβατα της Apple...

9 ) Δεν ειναι υπολογιστες υψηλων επιδοσεων.

10 ) Επιβαλλεται να αγοραζεις μονο περιφερειακα της Apple.

11 ) Δεν ειναι για gaming.

12 ) Ειναι πανακριβα αφου αγοραζεις πλεον, οχι δυνατοτητες, αλλα το χαζο design και το brand name. Τους πληρωνεις δηλαδη το marketing!!!

Last but not least το αγαπημενο μου βιντεακι...

Δευ, 08 Ιούν 2009 12:38 pm

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

^ Eνώ όσοι αγοράζουν τους πανάκριβους Vaio, για παράδειγμα, "τα έχουν πιάσει τα λεφτά τους" Laugh

Αλλά δε βλέπω τους ίδιους που βγάζουν τόσο "μίσος" για την Apple να σχολιάζουν την απαράδεκτη πολιτική της Sony ή άλλων εταιρειών.

Τέλοσπαντων, το πραγματικό δίλημμα είναι laptop ή desktop.

Όλα τα άλλα είναι για την "ευχαρίστηση" των fanboys της μίας ή της άλλης εταιρείας - πάντοτε αναρωτιέμαι αν είναι υπάλληλοι/μέτοχοι σε αυτές ή απλώς αργόσχολοι. Rolling Eyes

Δευ, 08 Ιούν 2009 2:00 pm

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

Μα δεν μιλησα ποτε για Vaio... Αν θες πραγματικα να τα σγκρινεις με καποια μαρκα λαπτοπ συγκρινε τα με ενα οποιοδηποτε Dell.

Ωστε εχεις Mac ε? Poke Tounge
Οποτε θες να τα βαλουμε διπλα διπλα τα συστηματακια μας να δουμε ποιος θα τα παει καλυτερα σε Benchmarks... Αλλα οχι καλυτερα, αστο, μπορει να ανατιναχτει το δικο σου...

Απλα κανε οτι κανουν οι περισσοτεροι, παρε PC!!!
Προσφατα ειχα την ατυχια να ερθω σε επαφη με ενα τετοιο κατασκευασμα... Ο μετασχηματιστης οταν τον αγγιξα εκαψε το χερι μου. Ειχα οντως νιωσει μια ταση απο το λαπτοπ, και οντως η οθονη βγαζει ενα περιεργο θορυβο.

Fanboy, ποτε δεν υπηρξα.
Απλα δηλωνω καποια πραγματα τα οποια θεωρω χρεος μου να πω στον κοσμο αφου τα εχω βιωσει και προσωπικα οσο αφορα την συγκεκριμενη εταιρια.
Ειναι overhyped προιοντα, no-value for money, ενα trend, planet abusers αφου καινε τα κερατα τους.
Σαν σωστος μελλοντικος IT engineer, οφειλω να ενημερωνω για τετοια θεματα.

Δευ, 08 Ιούν 2009 3:30 pm

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

Παράθεση:
Απλα δηλωνω καποια πραγματα τα οποια θεωρω χρεος μου να πω στον κοσμο αφου τα εχω βιωσει και προσωπικα οσο αφορα την συγκεκριμενη εταιρια.

Ειναι overhyped προιοντα, no-value for money, ενα trend, planet abusers αφου καινε τα κερατα τους.

Σαν σωστος μελλοντικος IT engineer, οφειλω να ενημερωνω για τετοια θεματα.

Ως σωστός χρήστης Η/Υ θα όφειλες να μην είσαι εμπαθής, να μην υπερεκτιμάς τις προσωπικές εμπειρίες και να βλέπεις τα πράγματα σφαιρικά.

Ως σωστός χρήστης forum, είναι ανόητο να ανοίξεις ένα θέμα για να αξιολογήσεις μόνο μία εταιρεία.

Τέλος, ο καθένας μπορεί να δηλώνει την ενασχόλησή του αλλά οι υπόλοιποι δεν είναι υποχρεωμένοι να το δέχονται αυτό ως τεκμήριο γνώσης - άσχετοι υπάρχουν παντού.

Στο προκείμενο, έχω χρησιμοποιήσει διάφορους υπολογιστές της Apple και, σε αντίθεση με άλλα overhyped προϊόντα της, όπως το ipod και το ακόμα πιο ηλίθιο iphone, είναι αρκετά ικανοποιητικοί ως εργαλεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι παράγονται σε τόσο "κλειστή" γραμμή παραγωγής.

Τα υπόλοιπα που γράφεις, τύπου..

"Οποτε θες να τα βαλουμε διπλα-διπλα τα συστηματακια μας να δουμε ποιος θα τα παει καλυτερα σε Benchmarks...
Αλλα οχι καλυτερα, αστο, μπορει να ανατιναχτει το δικο σου..."

..είναι εκφράσεις που ούτε συνεισφέρουν στη συζήτηση ούτε ταιριάζουν πραγματικά με το ύφος του θέματος - το οποίο, άλλωστε, βρίσκεται σε κατηγορία γενικής Συζήτησης και όχι στα "Αστεία".

Αλλά, υποθέτω, ότι ο τίτλος ενός κειμένου είναι ένδειξη της σκέψης που αυτό φιλοδοξεί να εκφράσει.

Δευ, 08 Ιούν 2009 5:29 pm

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

slide έγραψε:
Ως σωστός χρήστης Η/Υ θα όφειλες να μην είσαι εμπαθής, να μην υπερεκτιμάς τις προσωπικές εμπειρίες και να βλέπεις τα πράγματα σφαιρικά.

Ως σωστός χρήστης forum, είναι ανόητο να ανοίξεις ένα θέμα για να αξιολογήσεις μόνο μία εταιρεία.

Ως σωστος χρηστης? Μονο μια εταιρια?
Απολογουμαι... Δεν ηξερα πως δεν ηξερες πως MONO η APPLE εχει δικη της αρχιτεκτονικη υπολογιστων οσο αφορα υπολογιστικα συστηματα(MAC with Intel CPU) και οσο αφορα Λειτουργικα Συστηματα. (MAC OS)
Ναι, δεν υπαρχει αλλη εταιρια με την ιδια φιλοσοφια και την ιδια αρχιτεκτονικη στο χωρο παρομοια με την APPLE. Για αυτο και κραζω μια εταιρια...

slide έγραψε:
άσχετοι υπάρχουν παντού.

Αυτο το βλεπω...

slide έγραψε:
Τα υπόλοιπα που γράφεις, τύπου..

"Οποτε θες να τα βαλουμε διπλα-διπλα τα συστηματακια μας να δουμε ποιος θα τα παει καλυτερα σε Benchmarks...
Αλλα οχι καλυτερα, αστο, μπορει να ανατιναχτει το δικο σου..."

..είναι εκφράσεις που ούτε συνεισφέρουν στη συζήτηση ούτε ταιριάζουν πραγματικά με το ύφος του θέματος - το οποίο, άλλωστε, βρίσκεται σε κατηγορία γενικής Συζήτησης και όχι στα "Αστεία".

Ωραια λοιπον, αφου εσυ δεν θεωρεις οτι ο παραγοντας λεφτα/αποδωση, η επιδοσεις, η αξιοπιστια ειναι καλοι λογοι για να επιλεξει και να αγορασει καποιος ενα υπολογιστικο συστημα τοτε θελω να μου πεις ΕΣΥ τους λογους που επελεξες και αγορασες ενα MAC... Nα μαντεψω τι σκεφτηκες... "Ειναι μικρουλι, ασπρο και ομορφο... Θα το παρω" Αν δεν ηταν αυτοι οι λογοι, τοτε ποιοι ηταν?

A, by the way, δεν σε ειδα να σχολιαζεις η να διαφωνεις με τους λογους που εχω προαναφερει γιατι να μην αγορασει κανεις απο την συγκεκριμενη εταιρια. Η γιατι παλι κραζεις την Sony. Μαλλον συμφωνεις κιολας αφου τα links τα οποια εχεις δωσει λενε πως Sony & Apple ακολουθουν την ιδια πολιτικη οσο αφορα μπαταριες. Και το γεγονος οτι η Sony προμηθευει με μπαταριες την Apple δεν σε προβληματισε ετσι ωστε να μην αγορασεις laptop MAC?

Απλα λυπαμαι τα λεφτα που εχεις δωσει για ενα μουφα-λαπτοπ. Ετσι και εγω εγραψα αυτο το thread, για να γλυτωσω τον κοσμο απο ατα τα λαθη.
Δεν θελω να σε φερω σε δυσκολη θεση, αλλα προφανως δεν μπορεις να μιλησεις μαζι μου για τεχνικα θεματα βαζοντας links απο το wikipedia. Αν επιθυμεις, σταματαμε την συζητηση τωρα.

Δευ, 08 Ιούν 2009 10:26 pm

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

Παράθεση:
Ωραια λοιπον, αφου εσυ δεν θεωρεις οτι ο παραγοντας λεφτα/αποδωση, η επιδοσεις, η αξιοπιστια ειναι καλοι λογοι για να επιλεξει και να αγορασει καποιος ενα υπολογιστικο συστημα τοτε θελω να μου πεις ΕΣΥ τους λογους που επελεξες και αγορασες ενα MAC...

Nα μαντεψω τι σκεφτηκες... "Ειναι μικρουλι, ασπρο και ομορφο... Θα το παρω"
Αν δεν ηταν αυτοι οι λογοι, τοτε ποιοι ηταν?

Προσωπικά, θα προτιμούσα να σταματήσεις να μαντεύεις και να αρχίσεις να διαβάζεις.

Είδες πουθενά να έγραψα ότι έχω αγοράσει έναν υπολογιστή της συγκεκριμένης εταιρείας?
Είδες πουθένα να γράφω ότι έχω ενθουσιαστεί από τις πολιτικές της συγκεκριμένης εταιρείας?

Διάβασε ξανά, αν έχεις την υπομονή:

Παράθεση:
Στο προκείμενο, έχω χρησιμοποιήσει διάφορους υπολογιστές της Apple και, σε αντίθεση με άλλα overhyped προϊόντα της, όπως το ipod και το ακόμα πιο ηλίθιο iphone, είναι αρκετά ικανοποιητικοί ως εργαλεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι παράγονται σε τόσο "κλειστή" γραμμή παραγωγής.

1o post:
Eνώ όσοι αγοράζουν τους πανάκριβους Vaio, για παράδειγμα, "τα έχουν πιάσει τα λεφτά τους"

Αλλά δε βλέπω τους ίδιους που βγάζουν τόσο "μίσος" για την Apple να σχολιάζουν την απαράδεκτη πολιτική της Sony ή άλλων εταιρειών.

Eσύ, σε αυτήν την παράγραφο, το μόνο ουσιαστικό που απάντησες είναι:

Παράθεση:
Δεν ηξερα πως δεν ηξερες πως MONO η APPLE εχει δικη της αρχιτεκτονικη υπολογιστων οσο αφορα υπολογιστικα συστηματα (MAC with Intel CPU) και οσο αφορα Λειτουργικα Συστηματα (MAC OS).

[...]

Η γιατι παλι κραζεις την Sony.
Μαλλον συμφωνεις κιολας αφου τα links τα οποια εχεις δωσει λενε πως Sony & Apple ακολουθουν την ιδια πολιτικη οσο αφορα μπαταριες.
Και το γεγονος οτι η Sony προμηθευει με μπαταριες την Apple δεν σε προβληματισε ετσι ωστε να μην αγορασεις laptop MAC?

Ποιος είναι ο εριστικός "εξυπνάκιας" το αφήνω στον καθένα να το κρίνει μέσω της απλής αντιπαράθεσης των δύο κειμένων.

Πάντως, συνήθως, φροντίζω να διαβάζω ακριβώς τί περιέχουν τα link που δίνω ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχείτε και γι' αυτό το θέμα.

Παράθεση:
[...]Ετσι και εγω εγραψα αυτο το thread, για να γλυτωσω τον κοσμο απο ατα τα λαθη.

Ωραία, αλλά ίσως να μη χρειαζόταν να βιαστείς τόσο, γιατί, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστεί -προτού αναλάβεις το δύσκολο έργο να σώσεις τον υπόλοιπο κόσμο- να βελτιώσεις μερικά πράγματα στον δικό σου τρόπο σκέψης.

Ο λόγος που συμμετέχω στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι έχω βαρεθεί τον παρτιζανισμό από ανθρώπους που νομίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν ανάγκη τις "εξειδικευμένες" γνώσεις τους.

Αντίστοιχα θα απαντούσα σε κάποιον που θα δημοσίευε ένα εξίσου βλακώδες κείμενο, με τίτλο:

12 Good Reasons to Buy a Mac Computer

^ Για φαντάσου!

Τελικά, δεν είσαι ο μόνος που νομίζει πως έχει μία αποστολή σε αυτήν τη ζωή!
Ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσεις με αυτούς τους τύπους· παρά το φαινομενικό χάσμα απόψεων, μάλλον στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι έχετε πολλά κοινά.

Σας ευχαριστούμε για την ανιδιοτελή προσφορά του χρόνου και των γνώσεών σας. Xeirokrotima

υγ. Και όχι, ειλικρινά, δεν έρχομαι σε καθόλου δύσκολη θέση συζητώντας μαζί σου για τεχνικά ζητήματα.
Thanks, again, for your consideration. Rolling Eyes

Here are some reviews for the little laptop that could(?):

__ 1 ( early 2009 )
__ 2 ( february 2009 )
__ 3 ( 2006-2009 )
__ 4 ( collection )
__ 5 ( november 2008 )

Εάν είστε fan των top5 lists (προσωπικά δε μου αρέσουν):

"Best" 5 laptops ( έτσι, γενικά ...best Rolling Eyes )

"Best" thin and light laptops
"Best" mainstream laptops
"Best" desktop replacement

Και για να γελάσουμε και λίγο:

Το "δαγκώνετε το μηλαράκι"?

Νομίζω πως, μετά από αυτό το δημοσίευμα, μπήκε οριστικό τέλος στην επί σειρά ετών συνομωσία απόκρυψης των στατιστικών στοιχείων χρήσης! Laugh

Τρι, 09 Ιούν 2009 1:27 am

icsd08063
Γκουρού
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική

Μυρίζομαι epic thread...
Go on παιδιά...
Αρχίζω και απολαμβάνω την συζήτηση....
Ε, με συγχωρείται, την κόντρα ήθελα να πω... (πάντα μέσα στους κανόνες του forum βεβαίως βεβαίως...) Poke Tounge

By the way...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το video που παρέθεσες king...
Α-Π-Ι-Θ-Α-Ν-Ο!

"crash different" eh?
Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh

<<< b e a UTIFUL!!! >>>

Τρι, 09 Ιούν 2009 1:41 am

Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού

Mar 31, 2006
913

Μπααα δε βλέπω κανένα epic thread, απλά έναν ο οποίος έχει λόγους να μη γουστάρει τα Mac κι έναν που χρησιμοποιεί Mac και αντιδρά. Κλασικό δίπολο συζήτησης βασισμένη στο συναίσθημα

Τρι, 09 Ιούν 2009 1:54 am

icsd08063
Γκουρού
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική

Dali_Doc έγραψε:
Μπααα δε βλέπω κανένα epic thread, απλά έναν ο οποίος έχει λόγους να μη γουστάρει τα Mac κι έναν που χρησιμοποιεί Mac και αντιδρά. Κλασικό δίπολο συζήτησης βασισμένη στο συναίσθημα

hm....
maybe...
maybe not... Roll Eyes

Λέω εγώ τώρα... Δεν ξέρω... Λέω... Roll Eyes

<<< b e a UTIFUL!!! >>>

Τρι, 09 Ιούν 2009 2:09 am

Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Dec 16, 2007
199

ωχ ωχ ο παντογνώστης αναρχοαστός Slide ξαναχτυπά με νέες απόψεις και κυρίως "μαθήματα" αυτοκυριαρχίας!

Έχει ενδιαφέρον αυτό:

O Slide έγραψε:

Παράθεση:
Διάβασε ξανά, αν έχεις την υπομονή:

Παράθεση:

1o post:
Eνώ όσοι αγοράζουν τους πανάκριβους Vaio, για παράδειγμα, "τα έχουν πιάσει τα λεφτά τους"

Eσύ, σε αυτήν την παράγραφο, το μόνο ουσιαστικό που απάντησες είναι:

Παράθεση:
Δεν ηξερα πως δεν ηξερες πως MONO η APPLE εχει δικη της αρχιτεκτονικη υπολογιστων οσο αφορα υπολογιστικα συστηματα (MAC with Intel CPU) και οσο αφορα Λειτουργικα Συστηματα (MAC OS).

[...]

Η γιατι παλι κραζεις την Sony.
Μαλλον συμφωνεις κιολας αφου τα links τα οποια εχεις δωσει λενε πως Sony & Apple ακολουθουν την ιδια πολιτικη οσο αφορα μπαταριες.
Και το γεγονος οτι η Sony προμηθευει με μπαταριες την Apple δεν σε προβληματισε ετσι ωστε να μην αγορασεις laptop MAC?

Ποιος είναι ο εριστικός "εξυπνάκιας" το αφήνω στον καθένα να το κρίνει μέσω της απλής αντιπαράθεσης των δύο κειμένων.

Πάντως, συνήθως, φροντίζω να διαβάζω ακριβώς τί περιέχουν τα link που δίνω ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχείτε και γι' αυτό το θέμα.

Έχεις την εντύπωση Slide πως με αυτά που γράφεις θα πείσεις τους υπόλοιπους πως ξέρεις γιατί μιλάς; Ο άλλος σου λέει καθαρά πως και η Sony έχει μερίδιο ευθύνης για τα συγκεκριμένα Mac, αλλά προσπαθείς να τον κάνεις και καλά δυσφημιστή των Mac με σκοπιμότητες επειδή έτσι θα τον εξοντώσεις από τη συζήτηση. Καλή προσπάθεια αλλά πιάνει μόνο σε λοβοτομημένους...

Δε βλέπω κανένα εριστικό πέρα από το συνηθη ύποπτο Slide που γουστάρει πάντα να τη λέει και να έχει άποψη για όλα. Λες τον άλλο εξυπνάκια γιατί εκφράζει απλά την άποψή του, αλλά εσύ αδερφάκι μου πάσχεις από ξερολίαση...Χαλάρωσε λίγο, καλμάρε και πάψε να είσαι διαρκώς ο παρτιζάνος του αντιλόγου και σταυροφόρος της ελληνικής βλακείας...

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Δημιουργήστε το δικό σας Book Scanner!

από tzorvas
Συζήτηση: HowTo, Tutorials, Οδηγίες, Συμβουλές Απαντήσεις: 1

Δευ, 23 Αύγ 2010 6:41 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics