PC vs Mac: Why NOT to buy a Mac Book

Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet

Συγγραφέας PC vs Mac: Why NOT to buy a Mac Book

Τετ, 10 Ιούν 2009 2:56 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

icsd08063
Γκουρού
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική

Χμ...
Ενδιαφέρον τροπή έχει πάρει το θέμα...
Αλλά δεν νομίζω πως με παίρνει να συμμετέχω σε αυτήν, για πολλούς λόγους...

Ας παραθέσω όμως και εγώ την προσωπική μου εμπειρία...
Χμ...
Ούπς... Δεν έχω προσωπική εμπειρία... Poke Tounge Poke Tounge Poke Tounge

Ωστόσο, όταν πριν ένα χρόνο περίπου άρχισα την έρευνα για αγορά νέου υπολογιστή, μπορώ να πώ ότι έβλεπα αραιά και που και 2-3 Mac... (πολύ "αραιά και που" όμως... Laugh )

Μιλώντας αντικειμενικά (No.1), με τα χρήματα που έδωσα για να πάρω το laptop μου, μπορούσα άνετα να αγόραζα ένα Mac υπολογιστή....
Μιλώντας αντικειμενικά (No.2), έχουν ένα αξιοπρόσεκτο design οι υπολογιστές της Mac...
Μιλώντας αντικειμενικά (No.3), έχουν και πολλά ελαττώματα...
Και θα μιλήσω με χειροπιαστά παραδείγματα...:

Ο ακριβότερος φορητός υπολογιστής Mac κοστίζει αυτήν την στιγμή 2644.18 €
Προσφέρει τα εξής καλούδια:

(1)Επεξεργαστής: 2.66GHz Intel Core 2 Duo 6MB on chip shared L2 cache Δίαυλος Συστήματος 1066MHz.
(2)Οθόνη: 17" TFT.
(3)Σκληρός Δίσκος: 320GB Serial ATA (5400rpm).
(4)Οπτικός Δίσκος: 8x slot-loading SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW). μπλα, μπλα...
(σχόλιο: no blu-ray....? Look Round )
(5)Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce 9600M GT (512 GDDR3) & 9400M (256MB GDDR3) shared with main memory.
(6)Modem: Δεν περιλαμβάνεται. (σχόλιο: το ξέχασαν???)
(7)Ηχεία: 2 ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία.
(8)Εγγύηση: 1 έτος.

Φυσικά, ανέφερα λίγα από τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή (για περισσότερες πληροφορίες, στο παραπάνω link... Smile )

Και συνεχίζω...
Όλα αυτά στην τιμή των 2644.18 €

Ας συγκρίνουμε τώρα τον παραπάνω υπολογιστή με τον δικό μου... Smile
(χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν... απλά συγκρίνω δύο υπολογιστές που μπορώ να πώ ότι το έκανα και όταν ακόμη "ψαχνόμουν", αν όχι με τα ίδια μηχανήματα, σίγουρα με ανάλογα...)

Εδώ είναι ο τιτανοτεράστιος και υπερμεγέθιος υπολογιστής μου... (αστειεύομαι φυσικά... Poke Tounge )

Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε...:

(1)Επεξεργαστής:Intel Core 2 Duo T9300 2.5GHz Dual Core
(2)Οθόνη:18.4" ευρεία οθόνη TFT WUXGA CrystalBrite Ανάλυση 1920 x 1080 pixel (σχόλιο: ξέχασαν να αναφέρουν πως υποστηρίζει Full HD 1080P - διπλής λυχνίας - ο πρώτος φορητός μετά από αυτούς της Sony που χρησιμοποιεί τεχνολογία διπλής λυχνίας)
(3)Σκληρός Δίσκος: 500GB, SATA (2 x 250GB)
(4)Οδηγός DVD: Blu Ray Disk Drive
(5)Κάρτα γραφικών: nVidia GeForce 9500M-GS 512MB
(6)Μόντεμ:Modem 56k (χαχα.... εδώ το έβαλαν... Poke Tounge )
(7) Σύστημα Ήχου: Intel High-Definition audio συμβατό με MS-Sound και Sound Blaster Pro
# Ενσωματωμένο σύστημα ηχείων Acer CineSurround με 5 ηχεία και Subwoofer Acer CineBass Booster, Ενσωματωμένα στερεοφωνικά μικρόφωνα με ακύρωση θορύβου και Echo
(8)Εγγύηση: 1 έτος (Διατίθεται και επέκταση εγγύησης)

Συνολικό κόστος: 1.059,10€
Τον υπολογιστή βέβαια εγώ τον αγόρασα πριν σχεδόν ένα χρόνο με 1500 ευρώ...

Συγκρίνωντας λοιπόν τα δύο μηχανήματα (η καλύτερα τους δύο κόσμους: APPLE vs PC) έχουμε και λέμε:

(1)Σχεδόν ίδιοι επεξεργαστές (ελαφρά ταχύτερος ο επεξεργαστής του mac με λίγο καλύτερες ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων)
(2)Καλύτερη οθόνη το Acer (πιο μεγάλη - διπλής λυχνίας)
(3)Σαφώς καλύτερο σκληρό δίσκο το Acer με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα...
(4)Εντάξει... Τι να πώ τώρα... Μηχάνημα 2,000 και ευρώ χωρίς blu-ray μου φαίνεται απλώς απίθανο...
(5)Νομίζω ότι ένα μέρος της αξίας του mac μάλλον εναποτίθεται στον τομέα αυτό...
2 κάρτες γραφικών... Προσωπικά μου είναι μάλλον άχρηστες καθώς δν ασχολούμαι με games... Για άλλες εφαρμογές όμως που τρέχουν σε mac όπως προείπε και ο Dali_Doc μάλλον θα είναι χρήσιμες...
(6)Δεν μπορώ να συγκρίνω...! Μα χωρίς Modem? Δεν θα είχε άλλο χώρο φαίνεται.... Poke Tounge
(7)No comments...Απλά περάστε από το σπίτι μου να ακούσετε μουσικούλα από το laptop μου... Smile
(8)Ίδια περίοδος εγγύησης αλλά με δυνατότητα επέκτασης στο Acer...

Σε γενικές γραμμές:

Αν θα έδινα 2644.18 € για αγορά υπολογιστή (No.1) θα έπαιρνα σαφώς σταθερό υπολογιστή.
Αν θα έδινα 2644.18 € για αγορά φορητού υπολογιστή - που δεν θα τα έδινα (No.2) θα έβαζα +1000 ευρώ ακόμη και θα έπαιρνα αυτό :Θα είχα το best of the best laptop in Karlovasi Laugh

Προσωπικά συμπεραίνω λοιπόν ότι οι δυνατότητες των δύο μηχανημάτων είναι σχεδόν ίδιες...(αν και νομίζω ότι υπερτερεί το Acer σε αρκετά σημεία...)
Anyway...
Θεωρώντας ίδιες σχεδόν λοιπόν τις δυνατότητες, δεν συμβαίνει και το ίδιο με την τιμή....
Υπερβολικά μεγάλη....

1 Arrow Πληρώνεις το brand? Ίσως...
2 Arrow Πληρώνεις το design? Μπορεί...

Αλλά 1000 ευρώ παραπάνω από το Acer αυτά τα 2 μαζί δεν κοστίζουν.... Wink

edit: Ουφφφφ.... Έβγαλα και εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου.... Smile

...with all the love in the world...!

<<< b e a UTIFUL!!! >>>

Τετ, 10 Ιούν 2009 12:00 pm

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus

Δε βαριεσαι... Αφου μαμηθηκε το thread, ας απαντησω και εγω με το καταλληλο υφος...

slide έγραψε:
Θεωρώ ανόητο να μιλάς δημόσια με τόσο στόμφο και τόση σοβαροφάνεια για κάτι που εμφανώς ξεπερνά τις ικανότητες ανάλυσης ενός ατόμου

Και ειχα μια σκασιλα...

slide έγραψε:
Δηλαδή, οι χρήστες του συγκεκριμένου laptop οι οποίοι δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα υπερθέρμανης ή τάσης ή μπαταρίας

Ηταν υπερβολικα τυχεροι η εχουν τον υπολογιστη σε δροσερο μερος.

slide έγραψε:
αυτοί που επιθυμούν το Firewire (σε αρκετά review/users comments η αφαίρεσή του προστέθηκε στα μειονεκτήματα)

Ειναι κολλημενα ατομα τα οποια ακομη δεν χωνευουν οτι μια πατεντα της Microsoft, το USB,
ειναι μακραν καλυτερο απο το αποτυχημενο Firewire και πρεπει να βλεπουν συνεχως πανω στο σαπιο τους μηλο τα USB να ειναι εκει και να βασιλευουν...

slide έγραψε:
αυτοί που επιθυμούν υψηλές επιδόσεις πέρα από το gaming (XCode/Safari/Keynote,Pages - δεν είναι απλώς για "χαζοδιασκέδαση", είναι αξιόλογες προτάσεις στο software)

Xcode: Ενας απλος compiler...
Safari: Ενας απλος internet browser...
Keynote: Προγραμμα για δημιουργια παρουσιασεων αντιστοιχο με το MS Powerpoint...
Pages: Αντιστοιχο με την MS Office...

Αυτα οντως θεωρουνται υψηλες επιδοσεις για ενα MAC ε?
Παλι καλα που εχω τον Pentium 3 και το κινητο μου τηλεφωνο να τα κανουν ολα αυτα με αντιστοιχα προγραμματα...

slide έγραψε:
Αυτοί που -σε τελική ανάλυση- είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το design και το firmware της Apple και της κάθε εταιρείας - όλοι αυτοί, τί στο καλό είναι?

1) Ηλιθιοι Aμερικανοι που μια ζωη χρησιμοποιουν MAC και αρνουνται να αλλαξουν.
2) Ατομα που δεν ξερουν και πολλα απο υπολογιστες.
3) Κοπελες οι οποιες ειναι διατεθημενες να δωσουν αρκετα λεφτα για να εχουν ενα "design-ατο" υπολογιστη επειδη ειναι μικρος, ασπρος και ωραιος, fashion victims...

Μαντεψε σε πια κατηγορια ανηκεις Slide... (hint: Αμερικανα δεν εισαι, αρα...)

Παιδες σεβαστη η αποψη και η επιλογη του καθε ανθρωπου να αγορασει οτι θελει, αν εχει τα λεφτα τα οποια τα εχει κερδισει τιμια...
Απλα δεν μου εχει δωσει κανενας, κανενα σοβαρο λογο για να εχει υπολογιστη MAC.
Αυτο μου τη σπαει απιστευτα...

Cotsos, το λαπτοπ που εχεις εκει περα σαν το κορυφαιο λαπτοπ, εχει ακριβως τις μισες επιδοσεις απο τον σταθερο μου και εχει υπερπολλαπλασια τιμη...

Dali_Doc, το nickname μου οντως προερχεται απο τον Σαιξπηρ και απο τον Ρομεο και Ιουλιετα Smile Αλλα οποιος βρει και τι ακριβως σημαινει το "King Of Cats" και γιατι το ειπε ο Μερκουτιος στον Τυβαλδο, κερδιζει...

Τετ, 10 Ιούν 2009 12:36 pm

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

King_Of_Cats έγραψε:
Xcode: Ενας απλος compiler...
Safari: Ενας απλος internet browser...
Keynote: Προγραμμα για δημιουργια παρουσιασεων αντιστοιχο με το MS Powerpoint...
Pages: Αντιστοιχο με την MS Office...

^ Ignorance times 4.

Tώρα, δηλαδή, νιώθεις αντιπροσωπευτικό δείγμα future ΙT engineer?
Μάλιστα, τελικά όντως περιείχε μία προειδοποίηση το θέμα αυτό - μάλλον πρέπει να αρχίσει να φοβάται ο κόσμος. Rolling Eyes Confused

Aν αυτή είναι η περιβόητη "προσωπική εμπειρία που έχει πιο μεγάλη αξία, θαρρώ...", I think I 'll pass.

Δημοσιεύω ξανά, λοιπόν, όλα τα ΚΑΝΟΝΙΚΑ reviews.

Μπορείς να υποβάλεις κι εσύ το δικό σου σε κάποιο site, να δούμε την τύχη που θα έχουν οι γνώσεις σου - ή τουλάχιστον μπορεί εκτιμηθεί η "αφοσίωσή" σου.

1. Notebookreviews.

2. Gizmodo.

3. laptoplogic.

4. wired.

5. cnet.

Ναι, περιλαμβάνουν και specs analysis. Rolling Eyes

Αλλά, ξέρω, κατά πάσα πιθανότητα:
"ηταν υπερβολικα τυχεροι η εχουν τον υπολογιστη σε δροσερο μερος."

Xeirokrotima Μπράβο, αυτό πράγματι ήταν εξαιρετικό αντεπιχείρημα. drink some beer

υγ. Δεν είμαι πολίτης των ΗΠΑ αλλά χαίρομαι που δεν κατάγομαι από το "νησί της Αφροδίτης" - διαχρονικά αυτό το μέρος είχε μία παράδοση στους δήθεν και στους εξυπνάκηδες.

Επίσης..

The History of Reynard the Fox

..είναι "Ρωμαίος" ή Romeo.

Τo "υβρίδιο" Ρομεο απλώς "βγάζει μάτι", ίσως χειρότερα από κάθετι άλλο που έγραψες.
Το δήθεν και η "εξυπνάδα", όμως, δεν κρύβονται.

Διαβάστε κι αυτό το παραμύθι, είναι ευχάριστο και διδακτικό.

Τετ, 10 Ιούν 2009 1:41 pm

Adalon
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Sep 04, 2008
28

Αν και πιστευω οτι αρχισες καλοπροαιρετα αυτο το topic Δημητρη, δεν πιστευω να νομιζες οτι θα ειχε αλλη καταληξη απο αυτην τη διαμαχη.

Δεν χρειαζεται παντως να εχεις και ιδιαιτερες γνωσεις σε θεματα υπολογιστων για να καταλαβει καποιος οτι pc > mac ειδικα σε εποχες κρισης που η αποδοση/τιμη παιζει τον σημαντικοτερο ρολο οπως πολυ ωραια εξηγησε και ο kotsos_licious στο post του.

Το μονο παντως που αξιζει να αναγνωρισει κανεις στην Apple ειναι οτι "διδασκει" στο marketing.

Τετ, 10 Ιούν 2009 2:51 pm

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

slide έγραψε:
Μπορείς να υποβάλεις κι εσύ το δικό σου σε κάποιο site, να δούμε την τύχη που θα έχουν οι γνώσεις σου - ή τουλάχιστον μπορεί εκτιμηθεί η "αφοσίωσή" σου.

Δεν εχω φορητο υπολογιστη... Εχω σταθερο τον οποιο τον εχω συναρμογησει μονος μου...
Το γραφω και στο προηγουμενο post οτι εχω σταθερο.

slide έγραψε:
Αλλά, ξέρω, κατά πάσα πιθανότητα:
"ηταν υπερβολικα τυχεροι η εχουν τον υπολογιστη σε δροσερο μερος."
Μπράβο, αυτό πράγματι ήταν εξαιρετικό αντεπιχείρημα.

Φανταζομαι πως γνωριζεις οτι ενα υπολογιστικο συστημα λειτουργει καλυτερα σε χαμηλες θερμοκρασιες, αλλα για να γραφεις ολα αυτα... Τι να πω, αστο καλυτερα...

slide έγραψε:
υγ. Δεν είμαι πολίτης των ΗΠΑ αλλά χαίρομαι που δεν κατάγομαι από το "νησί της Αφροδίτης" - διαχρονικά αυτό το μέρος είχε μία παράδοση στους δήθεν και στους εξυπνάκηδες.

Επίσης..

The History of Reynard the Fox

..είναι "Ρωμαίος" ή Romeo.

Τo "υβρίδιο" Ρομεο απλώς "βγάζει μάτι", ίσως χειρότερα από κάθετι άλλο που έγραψες.
Το δήθεν και η "εξυπνάδα", όμως, δεν κρύβονται.

Διαβάστε κι αυτό το παραμύθι, είναι ευχάριστο και διδακτικό.

Η ωριμοτητα του λογου σου, η ατρανταχτη επιχειρηματολογια σου και οι τεκμηριωμενες αποψεις σου που εχεις για το θεμα των υπολογιστων με εχουν πεισει...
Ναι τα MAC ειναι καλυτερα επειδη το λεει μια ρατσιστρια που βρισκει παραμυθακια στο ιντερνετ και ξερει να γραφει σωστα το "Ρωμαιος"...

Ντροπη σου, απλα ντροπη σου!!!

Τετ, 10 Ιούν 2009 3:21 pm

Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού

Mar 31, 2006
913

Aρχίζω με μιά προσωπική θέση γενικά για τα Fora και την επιθετικότητα...

Το συναίσθημα σίγουρα μας ξεχωρίζει από τις μηχανές.Τα MACs ή τα PCs. Και στο Forum είναι απαραίτητο στοιχείο επικοινωνίας και ανθρώπινης επαφής, ακόμα κι αν το μέσο είναι "ψυχρό". Το θυμικό, αν θέλετε να το θέσουμε σε "ψυχική" βάση, έχει να κάνει με την παρόρμηση και σε σύγχρονη εξήγηση έχει να κάνει με ένα αρχέγονο αίσθημα περιφρούρησης. Η επιθετικότητα και η λεκτική βία εντάσσονται στις εφεδρίες του ανθρώπου σε καταστάσεις που κρίνει ο ίδιος απειλητικές. Το χαρακτηριστικό fight or flight που έχει αναλυθεί με μελέτες νευροδιαβιβαστών χρόνια τώρα αυτό δείχνει. Όμως κάτι πολύ πιό ισχυρό από την επιθετικότητα είναι η Αναπαραγωγή, γιατί πολύ απλά αποτελεί λειτουργία και δεν είναι μόνο μια εκδήλωση που αποτελεί "εφεδρία". Η Λίμπιντο λοιπόν ή αν θέλετε μερικοί το sexual drive είναι πάρα πολύ ισχυρό στην κοινωνία μας, είτε σε προφανή ή συγκαλυμμένη μόρφη....

[Το πολεμοχαρές των ανθρώπων άρχισε όταν στην προϊστορία οι άνδρες έκαναν επιδρομές για να απάγουν τις γυναίκες των άλλων φυλών]

Και τώρα κάποια σημεία που μου κίνησαν την προσοχή:

King_of_cats έγραψε:
Παράθεση:
Μαντεψε σε πια κατηγορια ανηκεις Slide... (hint: Αμερικανα δεν εισαι, αρα...)

Βλέπουμε εδώ μια προσωπική επίθεση που δεν προσφέρει στο διάλογο. Βασίζεται στο συναίσθημα.

Slide έγραψε:
Παράθεση:

Kαι εδώ βλέπουμε μια ανταπάντηση που επίσης δεν προσφέρει στη συζήτηση, αλλά και πάλι βασίζεται στο συναίσθημα και συγκεκριμένα εντάσσεται στην εκδικητικότητα.

Είχα γράψει:
Παράθεση:
Μπααα δε βλέπω κανένα epic thread, απλά έναν ο οποίος έχει λόγους να μη γουστάρει τα Mac κι έναν που χρησιμοποιεί Mac και αντιδρά. Κλασικό δίπολο συζήτησης βασισμένη στο συναίσθημα

Kαι φυσικά αναφερόμουν προς όλες τις κατευθύνσεις, για να εισπράξω μ'ολα ταύτα την απάντηση από
Slide:
Παράθεση:
@ Dali_Doc
Στο έχω ξαναπεί, δε μιλάω ποτέ στα forum βάσει συναισθημάτων - τί αξία θα είχε?

Η απάντηση του τί αξία έχει το συναίσθημα σε ένα forum την έχω απαντήσει από πλευράς μου. Δεν υπάρχει μια καθολική απάντηση, λοιπόν, είναι καθαρά υποκειμενικό. Επίσης για μένα είναι σημειολογικό σφάλμα που απάντησα στην αδόκιμη ερώτηση "τι αξία έχει το συναίσθημα"...βάλτε μετά το για ο,τι θέλετε Forum/Chat/Διαπροσωπικές Σχέσεις/Εργασιακό περιβάλλον/Διαλέξεις/Ταξίδια...

Tελικά Slide το διάχυτο συναίσθημα στα τελευταία λόγια σου "τι αξία είχε"; Κι αν σπεύσεις να μου πεις ότι εντάσσεται σε ένα γενικότερο κλίμα αστεϊσμού εκ προοιμίου δε με πείθει ως αστεϊσμός. Τελοσπάντων περίμενα μια πιό συγκρατημένη στάση απέναντι στις επιθέσεις του King αφού εξ'αρχής απέρριψες το συναίσθημα.

Tώρα σχετικά με το "Νησί της Αφροδίτης" από μία καθαρά προσωπική και συναισθηματική άποψη (γιατί ποτέ δεν αρνήθηκα το συναίσθμα στο Forum) έχω να πω τα εξής:

Mε τα σχεδόν 30 χρόνια επαφής μου με το νησί δεν έχω καταλήξει σε κανένα αυθαίρετο και τοπικιστικό απόφθευγμα πως οι κάτοικοί του είναι "δήθεν και εξυπνάκηδες". Βλέπω όμως ένα νησί με ισχυρή infrastructure, οικονομική πολιτική που βασίζεται σε χαμηλή φορολογία και offshore επιχειρήσεις, διεθνών προδιαγραφών τουριστικό σχεδιασμό, εδραιωμένη χρόνια τώρα λειτουργική δημόσια διοίκηση, σεβασμό σε κινήσεις και πολιτικές κοινής οφελείας και αγάπη για τον τόπο.
Τώρα αν θέλεις να πεις κάτι χάριν πλακίτσας ή να μας μεταφέρεις προσωπικές σου εμπειρίες με παιδιά από την Κύπρο, έχει καλώς, απλά μην περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά...

Τέλος για να γυρίσουμε λίγο στο θέμα έχω να πω στον King:
Kάνεις λάθος να επιτίθεσαι επί προσωπικού, αν θέλεις σχετικές απαντήσεις περί Mac, σε παρακαλώ να επικεντρωθείς αποκλειστικά σε αυτό!

Κιng_of_Cats έγραψε:
Παράθεση:
Η ωριμοτητα του λογου σου, η ατρανταχτη επιχειρηματολογια σου και οι τεκμηριωμενες αποψεις σου που εχεις για το θεμα των υπολογιστων με εχουν πεισει...
Ναι τα MAC ειναι καλυτερα επειδη το λεει μια ρατσιστρια που βρισκει παραμυθακια στο ιντερνετ και ξερει να γραφει σωστα το "Ρωμαιος"...

Ντροπη σου, απλα ντροπη σου!!!

Πιστεύεις ότι έχει νόημα να ανταπαντάς με αυτόν τον τρόπο; Μια χαρά ήταν όταν ανέλυες τους λόγους που θα απέφευγες ένα Mac, καλό θα ήταν για χάρη των υπολοίπων που ασχολούνται με αυτό το τόπικ να συνεχίσεις στο αρχικό σου μοτίβο.

Και μια αφιέρωση και στους δυό σας πάλι από τον τύπο από Avon:

OTHELLO
Ay, you did wish that I would make her turn.
Sir, she can turn, and turn, and yet go on,
205 And turn again. And she can weep, sir, weep.
And she's obedient, as you say, obedient,
Very obedient.—Proceed you in your tears.—
Concerning this, sir—Oh, well-painted passion!—
I am commanded home.—Get you away,
210 I'll send for you anon.—Sir, I obey the mandate
And will return to Venice.—Hence, avaunt!
Cassio shall have my place. And, sir, tonight
I do entreat that we may sup together.
You are welcome, sir, to Cyprus. Goats and monkeys!

Kαι σε νεότερη απόδοση:

OTHELLO
Yes, you asked me to call her back. See how well she can turn? She can turn and turn, and then turn on you again. And she can cry, sir—oh, how she can cry! And she's obedient, as you say, obedient. Very obedient—keep crying.—Concerning this—oh, what fake emotion!—I am being ordered home—Get away from me, I'll send for you later.—Sir, I'll obey the order and return to Venice. Get away from me, you witch! Cassio can have my job. And tonight, sir, I invite you have dinner with me. Welcome to Cyprus. Horny animals! Poke Tounge Poke Tounge Poke Tounge

Othello, Act IV, scene I

Y.Γ. Με το πες πες σκέφτομαι να αγοράσω Mac Laugh

Y.Γ.2 Ο King τα "παίρνει" από τη Microsoft...ου να μου χαθείς Poke Tounge

Υ.Γ.3 Θα ήθελα πολύ να ακούσω Roisin Murphy από το Μαc του/της Slide

Τετ, 10 Ιούν 2009 3:40 pm

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

Man εχεις δικαιο, δεν θα επρεπε να ριξω το επιπεδο... Απολογουμαι. Δεν κανω προσωπικη επιθεση. Κανω επιθεση σε μια κατηγορια ατομων και χρηστων συγκεκριμενων υπολογιστικων συστηματων επειδη απλα τεινουν να εθελοτυφλουν.

α, by the way... Ειμουν beta tester σε αρκετες εκδοσεις Windows και εστελνα αρκετες αναφορες για λαθη.
Δυστυχως δεν τα παιρνω απο την M$ Poke Tounge
Α, και πανω στο PS3 που εχω για 2ο υπολογιστη εχω βαλει Unix, YDL για να ειμαι ακριβης...

Πεμ, 11 Ιούν 2009 6:35 am

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

King_Of_Cats έγραψε:
Δεν εχω φορητο υπολογιστη... Εχω σταθερο τον οποιο τον εχω συναρμογησει μονος μου...
Το γραφω και στο προηγουμενο post οτι εχω σταθερο.

Συγχαρητήρια! Έχω κι εγώ έναν σταθερό!

Και σου πρότεινα εξαρχής το θέμα να γίνει μία σύγκριση laptop/desktop, γιατί υπάρχουν λόγοι για τους οποίους κάποιους θα προτιμήσει τους πρώτους ακόμα και ως κύριο υπολογιστικό σύστημα παρά τις μειωμένες δυνατότητές τους.
Αλλά εσύ, εκεί - "κολλημένος με την μπάλα"!
..Την "άσπρη". Rolling Eyes

King_Of_Cats έγραψε:
Φανταζομαι πως γνωριζεις οτι ενα υπολογιστικο συστημα λειτουργει καλυτερα σε χαμηλες θερμοκρασιες, αλλα για να γραφεις ολα αυτα... Τι να πω, αστο καλυτερα...

Ναι, βέβαια, όλοι εσένα περιμένουν για να μάθουν σχετικά με υπολογιστές και πληροφορική!

King_Of_Cats έγραψε:

Xeirokrotima Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή....

Tρίτη φορά εγώ δεν ξαναδημοσιεύω links, γιατί σε λίγο θα ακούσω ότι είμαι στο payroll κάποιου site.

Όποιος έχει διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά μπορεί να ψάξει και μόνος του, να ενημερωθεί και να κρίνει.

Να πω μόνο πως προφανώς ΔΕΝ είναι η αποστολή μας να βρούμε τον Καλύτερο, τον Υπέρτατο, τον Super-Duper-Wow υπολογιστή - γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι τέτοιο.
Άλλο αν κάποιοι το χρησιμοποιούν ως πρόφαση για να επιδεικνύουν τις "έγκυρες" εμπειρίες τους και τη "δήθεν" ενασχόλησή τους.

Dali_Doc έγραψε:
Η απάντηση του τί αξία έχει το συναίσθημα σε ένα forum την έχω απαντήσει από πλευράς μου. Δεν υπάρχει μια καθολική απάντηση, λοιπόν, είναι καθαρά υποκειμενικό.

Επίσης για μένα είναι σημειολογικό σφάλμα που απάντησα στην αδόκιμη ερώτηση "τι αξία έχει το συναίσθημα".
..βάλτε μετά το για ο,τι θέλετε Forum/Chat/Διαπροσωπικές Σχέσεις/Εργασιακό περιβάλλον/Διαλέξεις/Ταξίδια...

Tελικά, Slide, το διάχυτο συναίσθημα στα τελευταία λόγια σου "τι αξία είχε"; Κι αν σπεύσεις να μου πεις ότι εντάσσεται σε ένα γενικότερο κλίμα αστεϊσμού εκ προοιμίου δε με πείθει ως αστεϊσμός.
Τελοσπάντων περίμενα μια πιό συγκρατημένη στάση απέναντι στις επιθέσεις του King αφού εξ'αρχής απέρριψες το συναίσθημα.

Tώρα σχετικά με το "Νησί της Αφροδίτης" από μία καθαρά προσωπική και συναισθηματική άποψη (γιατί ποτέ δεν αρνήθηκα το συναίσθμα στο Forum) έχω να πω τα εξής:

Mε τα σχεδόν 30 χρόνια επαφής μου με το νησί δεν έχω καταλήξει σε κανένα αυθαίρετο και τοπικιστικό απόφθευγμα πως οι κάτοικοί του είναι "δήθεν και εξυπνάκηδες".

Βλέπω όμως ένα νησί με ισχυρή infrastructure, οικονομική πολιτική που βασίζεται σε χαμηλή φορολογία και offshore επιχειρήσεις, διεθνών προδιαγραφών τουριστικό σχεδιασμό, εδραιωμένη χρόνια τώρα λειτουργική δημόσια διοίκηση, σεβασμό σε κινήσεις και πολιτικές κοινής οφελείας και αγάπη για τον τόπο.

Τώρα αν θέλεις να πεις κάτι χάριν πλακίτσας ή να μας μεταφέρεις προσωπικές σου εμπειρίες με παιδιά από την Κύπρο, έχει καλώς, απλά μην περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά...

Τί πίνεις και δε μας δίνεις? Smile

Αν θέλεις τη συνέχεια -την οποία θεώρησα περιττή αλλά..- είναι "τί αξία θα είχε σε μία συζήτηση?".

Φυσικά και δεν αξιοποιώ το συναίσθημα σ' έναν διάλογο - κι άλλωστε δε χρειάζεται συναίσθημα για να ειρωνευτείς κάποιον και αυτή είναι πάντοτε η αντίδρασή μου σε όσους νομίζουν ότι οι άλλοι χρειάζονται την "πεφωτισμένη" καθοδήγησή τους.

Τί να κάνουμε - δε θα καθίσω να βγάζω φωτογραφίες τα βιβλία που έχω διαβάσει για να αποδείξω σε κάποιους ότι δε χρειάζομαι το Internet για να καταλάβω πότε με κοροϊδεύουν κατά πρόσωπο.

Πού ακούστηκε να συγκρίνουν laptop με desktop σύστημα αποκλειστικά βάσει υπολογιστικών επιδόσεων? Shocked

...Ε, τότε ας συγκρίνουμε και όλα τα laptop μαζί, τί διαφορά έχει άλλωστε το μέγεθος της οθόνης? Rolling Eyes
Mπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα - γιατί να μην κάνουμε έναν "διαγωνισμό" μεταξύ διαφόρων netbook και laptop για να δούμε ποιο θα βγει "πρώτο και καλύτερο"?!? Rolling Eyes Rolling Eyes

Άλλο να επιχειρείς να αναλύσεις πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα με το είδος χρήσης και άλλο να γράφεις "άσχετα" πράγματα μόνο και μόνο για να επιτεθείς σε μία εταιρεία.

Ερχόμαστε, λοιπόν, στην "πέτρα του σκανδάλου" - το "Ασημένιο Μήλο".

Επειδή αυτό το θέμα έχει "καεί" δε θα επεκταθώ τώρα στην ανάλυσή μου (ίσως σε κάποιο άλλο θέμα), απλώς θα δηλώσω πως είναι μία εταιρεία με μία ιδιαίτερη ιστορία.

Πάντως, όσο βέβαιο είναι ότι ΔΕΝ είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στον χώρο (κάτι που ΠΟΤΕ δεν ισχυρίστηκα!) άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι ΔΕΝ είναι ό,τι χειρότερο.

Αυτό ήταν το όλο θέμα εξαρχής - το να μην θεοποιούμε/δαιμονοποιούμε εταιρείες κατά το δοκούν.

Περισσότερα προσεχώς.

King_Of_Cats έγραψε:
...επειδη το λεει μια ρατσιστρια που βρισκει παραμυθακια στο ιντερνετ και ξερει να γραφει σωστα το "Ρωμαιος".
Ντροπη σου, απλα ντροπη σου!

Κοίταξε, αν θέλεις "να πουλήσεις τρέλα" βρες κάποιον άλλον. Neutral

Έγραψες επίτηδες ανοησίες για να συγκρίνεις "πορτοκάλια" με "ακτινίδια", προσβάλεις τις γνώσεις μου και εμένα προσωπικά και τώρα θέλεις να κάνεις τον θιγμένο?

Άντε παράτα μας, ρε άνθρωπε, που, μετά την όλη δήθεν-και-καλά συμπεριφορά σου, τώρα θα μας πεις και για ρατσισμό - αυτό πλέον ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας του θέματος που ξεκίνησες και πηγαίνει σε άλλο επίπεδο. Evil or Very Mad

Αυτό το σκέλος της συζήτησης τελειώνει εδώ και ΜΗΝ τολμήσεις να επανέλθεις - στο ξαναγράφω, "τρέλα" να πουλήσεις εκεί που σε παίρνει.

Πεμ, 11 Ιούν 2009 3:13 pm

Cubilone
Έμπειρος
Έμπειρος

Jan 17, 2008
304

Τα Mac δεν είναι τόσο κακά. Αν και σίγουρα ένας μηχανικός σαν τον King μπορεί να μην εντυπωσιάζεται απο την έλειψη open source εφαρμογών και την κακή ( ; ) κατασκευή τους, σίγουρα έχουν κάνει αίσθηση σχετικά με το πώς μέσω τους αυτοπροσδιορίζεται ο χρήστης υπολογιστή, εκτός των άλλων γνωστών παραμέτρων design και Mac OSX.

Πάντως slide, εξ αρχής ήσουν επιθετικός. Ο King εκτός απο την εταιρεία δείχνει την αντίθεση του με ένα ολόκληρο Παράδειγμα στον χώρο της πληροφορικής. Δηλαδή, σύμφωνοι να αγοράζουν mac άνθρωποι που χρειάζονται υπολογιστή χωρίς να έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις: είναι απλοί και εξ αρχής προσφέρουν περισσότερα απ'ότι τα περισσότερα Windows laptops (and they're stylish!).

Όμως ένας πρωτοετής μηχανικός να το παίζει μούρη με ένα macbook; Γιατί;

Πεμ, 11 Ιούν 2009 3:27 pm

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

slide έγραψε:
Και σου πρότεινα εξαρχής το θέμα να γίνει μία σύγκριση laptop/desktop, γιατί υπάρχουν λόγοι για τους οποίους κάποιους θα προτιμήσει τους πρώτους ακόμα και ως κύριο υπολογιστικό σύστημα παρά τις μειωμένες δυνατότητές τους.

slide έγραψε:
Πού ακούστηκε να συγκρίνουν laptop με desktop σύστημα αποκλειστικά βάσει υπολογιστικών επιδόσεων?

Φασκεις και αντιφασκεις και εκτος των αλλων εισαι εκτος θεματος. Παρε το αυγο και κουρευτο...
Εδω, σε αυτο το thread συγκρινουμε MAC με PC. Αν θες να κανεις ενα ΑΛΛΟ thread που να κανει συγκριση μεταξυ των σταθερων και φορητων, εισαι πολυ ελευθερη να το πραξεις (αν και παλι δεν θα εχεις επιχειρηματα εκτος απο καποια links)...

slide έγραψε:
Ναι, βέβαια, όλοι εσένα περιμένουν για να μάθουν σχετικά με υπολογιστές και πληροφορική!

Οχι, αλλα εσυ εχεις να μαθεις πραγματα πολλα, παρα πολλα, παρα μα παρα πολλα...

slide έγραψε:
Όποιος έχει διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά μπορεί να ψάξει και μόνος του, να ενημερωθεί και να κρίνει.

...Και να δει οτι η καλυτερη λυση ειναι ο,τιδηποτε αλλο παρα ενα MAC...

slide έγραψε:
Έγραψες επίτηδες ανοησίες για να συγκρίνεις "πορτοκάλια" με "ακτινίδια"

Σου ξαναλεω πως εδω περα σε αυτο το thread συγκρινουμε MAC με PC. Τα πορτοκαλια με τα ακτινιδια ειναι φρουτα.

slide έγραψε:
...προσβάλεις τις γνώσεις μου..."

Τις ποιες????? Δεν ειναι γνωση τα links που παρεθετες ενοχλητικα καταντωντας να κανεις spamming... Δεν εχεις γνωσεις για να προσβαλω, οσο αφορα υπολογιστες τουλαχιστον.

slide έγραψε:
... προσβάλεις και εμένα προσωπικά...

Λιστα με προβολες προς το προσωπο μου απο την slide...

1)
slide έγραψε:
Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή

2)
slide έγραψε:
Δεν είμαι πολίτης των ΗΠΑ αλλά χαίρομαι που δεν κατάγομαι από το "νησί της Αφροδίτης" - διαχρονικά αυτό το μέρος είχε μία παράδοση στους δήθεν και στους εξυπνάκηδες.

3)
slide έγραψε:
Θεωρώ ανόητο να μιλάς δημόσια με τόσο στόμφο και τόση σοβαροφάνεια για κάτι που εμφανώς ξεπερνά τις ικανότητες ανάλυσης ενός ατόμου

4)
slide έγραψε:
Ναι, είχα ξεχάσει ότι έχεις ένα θεματάκι με "αυτό" το ζήτημα και τα λοιπά - τέλοσπαντων, ίσως κάποιος λιγότερο ομοφοβικός να χαμογελάσει με αυτό, άστο να υπάρχει.

5)
slide έγραψε:
βλέπω είναι έναν "αυτιστικό" συνομιλητή

6)
slide έγραψε:
wannabe-expert

7)
slide έγραψε:
εριστικός "εξυπνάκιας"

Σε προσβαλαμε ε? Αν εκλαψες κιολας, σκουπισε τα δακρυα σου

slide έγραψε:
Αυτό το σκέλος της συζήτησης τελειώνει εδώ και ΜΗΝ τολμήσεις να επανέλθεις - στο ξαναγράφω, "τρέλα" να πουλήσεις εκεί που σε παίρνει.

Απειλες αλλου... Εδω ειναι φορουμ και διαδικτυακη κοινοτητα.

Και αφου τελειωσαμε με αυτο το μερος, στο θεμα μας...
Παιδες, τι πιστευετε πως θα επρεπε να κανει η συγκεκριμενη εταιρια για να βετιωσει το image της? Η τουλαχιστο να γινει πιο ελκυστικη σε ποιο εξειδικευμενους χρηστες Η/Υ
Το πρωτο βημα εγινε, εχει ηδη συνεργαστει με την intel αφου οι επεξεργαστες που φορανε τα μηχανηματα αυτα ειναι intel. Αλλα μαλλον αυτο δεν ειναι αρκετο...

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Δημιουργήστε το δικό σας Book Scanner!

από tzorvas
Συζήτηση: HowTo, Tutorials, Οδηγίες, Συμβουλές Απαντήσεις: 1

Δευ, 23 Αύγ 2010 6:41 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics