Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Πόσο απαραίτητη η «παρέμβαση» των ομάδων @ εγγραφές 1ο-ετών; {Flame-wars} |
|
|
Το Χρονοντούλαπο |
| Συγγραφέας |
Πόσο απαραίτητη η «παρέμβαση» των ομάδων @ εγγραφές 1ο-ετών; {Flame-wars} |
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Παιδιά, επισημαίνω ένα στοιχείο που αναφέρθηκε και από fraoulitsa, και από e3iswsi και λοιπούς... Δεν "θα πάμε να τους πλησιάσουμε". Θα υπάρχει απλώς ένας χώρος (όπως φαντάζομαι έτσι το σκέφτονται και τα παιδιά) και όσοι έρθουν για να χαζέψουν ή να δουν τις ομάδες που θα είναι εκεί, θα μάθουν και για το My... just that... Γίνεται παρανόηση σε αυτό all the time και χάνουμε την ουσία του πράγματος...
 1) Οι χώροι-δυνατότητες-'υποδομή' υπάρχει. Το πανεπιστήμιο δίνει αυτή τη δυνατότητα στις ομάδες.
 2) Πολλές ομάδες είναι ήδη παρούσες από την αρχή που ξεκίνησε αυτός ο νέος τύπος εγγραφών.
 3) Με βάση την λογική των παραπάνω, οι προτάσεις από fraoulitsa-e3iswsi ήταν απλώς να αξιοποιήσουμε και εμείς (όπως κι οι υπόλοιπες ομάδες, επαναλαμβάνω) την παραπάνω 'ευκολία' / 'ευκαιρία', λόγω του ότι στο παρελθόν δεν είχαμε ίσως ως ομάδα το απαραίτητο έμψυχο υλικό (ανθρώπους και χρόνο που να μπορούν να διαθέσουν κυρίως -- μην ξεχνάμε πως η περίοδος 16-30 Σεπτ. είναι μέσα σε εξεταστικές για τους περισσότερους) για να γίνει κάτι τέτοιο.
 4) Το σημαντικότερο κατ'εμέ: Έχει να κάνει με την προσωπική αυτοδιάθεση. Μερικά παιδιά θέλησαν να κάνουν κάτι που νιώθουν πως τους εκφράζει καλύτερα. Κάποιος άλλος μπορεί να επιθυμεί να προσφέρει κάπως αλλιώς. Νομίζω πως αξίζει (και επιμένω σε αυτό, καλοπροαίρετα πάντα κι αν θέλετε, για λόγους 'εκπαιδευτικούς') να το δοκιμάσουν. Δεν μας 'στοιχίζει' κάτι, ή ακόμη κι αν μας 'στοιχίσει', τουλάχιστον θα έχουμε μια επιπλέον "εμπειρία" στο ενεργητικό μας: Θα έχουμε δοκιμάσει κι αυτή την οπτική...
Η μή-δράση (~= απάθεια-αδράνεια και στάση ουδετερότητας) είναι πολύ χειρότερη από την οποιαδήποτε μορφή έκφρασης... trial & error δεν πράττουμε άλλωστε σε πολλές φάσεις της ζωής μας;
Αν -όντας μωρά- μπουσουλώντας στα 4 δεν προσπαθήσουμε ξανά και ξανά, σκοντάφτοντας ξανά και ξανά, δεν θα μαθαίναμε να περπατούσαμε στα 2 πόδια, όπως κάνουμε τώρα...
Αυτή είναι η αξία της δοκιμής και του πειραματισμού... Δεν είναι κανένας ουσιαστικά σίγουρος για το οτιδήποτε, αλλά αν δεν δοκιμάσουμε πώς θα εξετάσουμε για το αν αξίζει ή όχι τον κόπο? That's my point here...
______
Υ.Γ: Ελπίζω να μπορέσουμε -επιτέλους- να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο ψειρίζοντας την μαϊμού και να πάμε σε πιο δημιουργικές δραστηριότητες, νομίζω δεν οφελεί κανέναν, αλλά μας φθείρει όλους κάτι τέτοιο...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Μάγκες αφήστε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες μη χαλάτε το κλίμα των παρατάξεων ρε παιδιά...Δε βλέπετε πώς έχουν βάλει τα παπαγαλάκια τους για να κάμψουν κάθε χαλαρή και άνετη πρωτοβουλία; Τρέμουν στην ιδέα του να γυρίσουν οι πρωτοετείς την πλάτη στις παρατάξεις, βγάζουν σπυριά να όυμε!
Και τώρα εκτός από το χαβαλέ και την πλάκα σας λέω πως αν αφήσετε αυτό που πάτε να κάνετε ,επειδή το γουστάρετε, γιατί κάποιοι που μετράνε τα κουκιά τους έχουν σπαστεί με ελεύθερες και χύμα κινήσεις όπως το Aegean τότε είστε για τα μπάζα και θα σας κράζω!!
Υ.Γ. (προς και καλά αναρχοαυτόνομους καλοθελητές) Να πάτε να βαρέσετε προσοχές στα ιεραρχικά σας καφενεία και να αφήσετε τον κόσμο στην αυτοδιάθεση και ελεύθερη σκέψη του, και να πάτε να βάλετε εκεί που ξέρετε την κομματική σας σκέψη παραλυμένα!
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
 Kαλά, εσύ είσαι κλινική περίπτωση!
Με την ανοχή πάντα των "φιλικών" διαχειριστών...
Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε με τις "λάσπες", σε παράταξη ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ούτε έχω στηρίξει ποτέ καμία και αυτά να τα βλέπουν αυτοί που θεωρούν το θέμα λήξαν και μιλούν για "bullying" εκ του ασφαλούς - αφήνοντας πάντα τους "δικούς" τους γνωστούς να αλωνίζουν.
Σωστά τα γράφω, inertia? Είδες, ξέρω κι εγώ να πλασάρω θεωρίες συνωμοσίας...
Τέλοσπαντων, όπως είπα, θα ανοίξω καινούριο θέμα για προτάσεις και εκεί θα τα συζητήσουμε σοβαρά.
Απλώς να πούμε ότι το "χύμα στο κύμα" δε σημαίνει ότι βοηθάς τους άλλους - μάλλον την πλάκα σου κάνεις με τους γνωστούς σου.
Το myAegean στη μορφή που έχει πάρει σήμερα δεν αφορά παρά μία μικρή ομάδα (~20 ατόμων) από το σύνολο των φοιτητών και γι' αυτό δεν ευθύνομαι εγώ.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξει η Slide καινούργιο θέμα με προτάσεις...Ο σκοπός της είναι να δημιουργήσει κακοδαιμονία στο ΜΥ επειδή νομίζει πως είναι "παρέα" και τίποτα άλλο. Και εκεί εστιάζεται το πρόβλημά της, όχι επειδή θέλει το ΜΥ να είναι πέρα από μια παρέα, αλλά επειδή η ίδια δεν έχει παρέα, είναι ένα κλασικά απομονωμένο τυπάκι που καίγεται να τρολάρει, να καταπιέσει διαδικτυακά και να δείξει πόσο καταπιεσμένη λίμπιντο έχει εν τέλει...
Slide κάνε μου τη χάρη και βρες γκόμενο και παράτα μας επιτέλους...Είναι το τελευταίο μήνυμα που στέλνω σε σένα..Τα υπόλοιπα μόνο σε προσωπικά μηνύματα όπως είπες και παλιότερα...
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Σ'ευχαριστώ θερμά Slide για την συνέχιση των προσωπικών (τι άλλο?!) προσβολών.
Μερικές διευκρινίσεις, μιας και το topic αυτό "διαλύθηκε" (ξανά).
Ας τα πάρουμε λίγο-λίγο, γιατί μάλλον κάποια πράγματα που είπα (και δεν τα αναιρώ ποτέ, όπως κι τις θέσεις και τακτικές μου, φίλτατε/φίλτατη "slide"):
slide έγραψε:
Με την ανοχή πάντα των "φιλικών" διαχειριστών... |
Οι "διαχειριστές" δεν είναι "αστυνόμοι"/"μπαμπάδες" κανενός. Και είναι δικαίωμά τους να επεμβαίνουν όποτε εκείνοι το κρίνουν σκόπιμο. Από την στάση σου ως τώρα δείχνεις μια τάση του στυλ πως όσοι δεν συμφωνούν με εσένα είναι εχθροί σου! Και οι "διαχειριστές" τι θα κάνουν δηλ? Θα κάνουν "ντα" όσους έχουν αντίθετη γνώμη με εσένα? Δεν μου φαίνεται και τόσο δίκαιο αυτό. Μάλλον πολύ επικίνδυνη λογική για άνθρωπο, πόσο μάλλον που -υποτίθεται- ανήκει σε ακαδημαϊκό χώρο. Μήπως εξ'ιδίων κρίνεις τα αλλότρια?
Συν τοις άλλοις, στα 5 - 5,5 χρόνια που λειτουργεί η κοινότητα/σελίδα, κανείς δεν είχε τέτοιο "τουπέ" να ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα κι κανένα μέλος ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για τέτοιες συμπεριφορές... Ακόμη κι αν υπήρχαν εντάσεις στις συζητήσεις, ήταν σαφές και κατανοητό στον καθένα πως: ό,τι πεις, θα ακούσεις, ό,τι πράξεις, θα λάβεις, κοινώς: συνομιλεί ο Α με τον Β και έχουν διχογνωμίες; Το λύνουν μόνοι τους, ή έστω βρίσκεται μια φόρμουλα και με συμμετοχή στη συζήτηση και άλλων προσώπων. Όσο 'Light' ή 'Heavy' γίνονταν οι συζητήσεις, οι "διαχειριστές" οφείλουν να δρουν ρυθμιστικά ορισμένες φορές, προς όφελος της κοινότητας, όχι του μεμονωμένου μόνο ατόμου. Γι'αυτό, αν ενεργείς ως troll εσύ αφενός (δυναμιτίζοντας κάθε topic σχεδόν που υπάρχει ενεργό -- υπενθυμίζω: scripta manent, κι όλοι είναι μάρτυρες) σκέφτεσαι μήπως "εμπνέεις" κι άλλους να πράξουν όμοια? Αν δεν μπορείς να τα "βγάλεις πέρα" μόνος/μόνη σου, επαναλαμβάνω, δεν είναι οι "διαχειριστές" όργανα κανενός, "μπαμπάδες" κανενός.
Το παραπάνω ισχύει, καθώς πέρα από τις δημόσιες συζητήσεις υπάρχουν και τα Προσωπικά Μηνύματα που έλαβα από το πρόσωπό σου, με εμφανή επικριτικό και απαξιωτικό χαρακτήρα, και ύφος: "θα κάνεις κάτι, κυρ-admin? είσαι ανάξιος/κακός!"... Ενήλικοι άνθρωποι είμαστε, ούτε στο νηπιαγωγείο τέτοια αντιμετώπιση: "dad will save my butt"...
{ το παρόν, για όσους πρωτο-βλέπουν το τόπικ δεν είναι κάτι 'άγνωστο' καθώς έχουν αναφερθεί στο παρελθόν ξανά νύξεις για τις συνομιλίες αυτές, από τον ίδιο τον αποστολέα }
Όταν λες ή πράττεις κάτι, πρέπει να έχεις και την στοιχειώδη υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό σου, πρώτα απ'όλα. Αλήθεια έχεις κάνει ποτέ αυτοκριτική? Ή μήπως είναι too much για την απεραντοσύνη της "σοφίας" σου? Εύκολο να κρίνεις άλλους, ο εαυτός μας όμως είναι ο ισχυρότερος "εχθρός" που πάντα καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε.
slide έγραψε:
Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε με τις "λάσπες", σε παράταξη ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ούτε έχω στηρίξει ποτέ καμία και αυτά να τα βλέπουν αυτοί που θεωρούν το θέμα λήξαν και μιλούν για "bullying" εκ του ασφαλούς - αφήνοντας πάντα τους "δικούς" τους γνωστούς να αλωνίζουν.
Σωστά τα γράφω, inertia? Είδες, ξέρω κι εγώ να πλασάρω θεωρίες συνωμοσίας... |
Η αναφορά σου σε εμένα νομίζω είναι εξαιρετικά άτοπη, και μάλλον παραπλανητική (γνώμη μου). Ποτέ μου δεν συνέβαλα σε "θεωρίες συνωμοσίας" γιατί και προσωπικά δεν είναι του χαρακτήρα μου. Scripta Manent (=τα γραπτά μένουν) και μάρτυρες είναι όλοι, δεν θα "απολογηθώ" παρά μόνο αν η κοινότητα όλη με φέρει (επειδή προσωπικά πάντα αναφέρθηκες) σε θέση απολογίας. Και μπορώ κάλλιστα, αν χρειαστεί, να υπερασπιστώ και τον εαυτό μου αλλά και όσα επιχειρήματα έχω. Το κυριότερο: μπορώ να τα υπερασπιστώ to the point, χωρίς καμιά προσωπική προσβολή σε άλλα πρόσωπα (κάτι που μάλλον άλλοι το πράττουν, κατά κόρον). Και για να επισημάνω και κάτι: ο "inertia" είναι πρόσωπο που είναι γνωστό και μπορεί ο οποιοσδήποτε να με βρει. Δεν "κρύβομαι" από κανένα, και η σελίδα προφίλ μου έχει αρκετές πληροφορίες, άρα είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε και ανοιχτός σε κάθε κριτική, άποψη, θέση. Αυτό το λέω γιατί πιστεύω πως κάποιος (για παράδειγμα "slide"), μέσα στην "ασφάλεια" της ανωνυμίας, μπορεί να το παίξει "μάγκας", -νομίζοντας- εύκολα. Μια μικρή υπόνοια για τις "μάσκες" που είχε λεχθεί στο παρελθόν... Κι μια παροιμία: "Στα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια.."
slide έγραψε:
Τέλοσπαντων, όπως είπα, θα ανοίξω καινούριο θέμα για προτάσεις και εκεί θα τα συζητήσουμε σοβαρά. |
Αμήν και πότε! Η τεχνική της "σουπιάς" που λέγαμε, μάλλον επαληθεύεται για ακόμη μια φορά. Υγιής, παραγωγικός διάλογος, με προτάσεις ουσιαστικές κι όχι αφ'υψηλού συστάσεις είναι εφικτό να επιτευχθεί ποτέ? ΑΝ ναι, τότε είμαι πρόθυμος να ακούσω (κι εγώ και όλοι φαντάζομαι) τα πάντα. Θα περιμένω όσο χρειαστεί ωστόσο, έχω τεράστια αποθέματα υπομονής!
Και κάτι για το "σοβαρά". ΠΟΤΕ δεν κάναμε/έκανα πλάκα με θέματα που αφορούν την κοινότητα (ένας λόγος που σε καλούσα/-με να αναφεθείς to-the-point σε ό,τι "διαμαρτύρεσαι"). Οπότε, το:
slide έγραψε:
...εκεί θα τα συζητήσουμε σοβαρά. |
...μου φαίνεται εντελώς φαιδρό. Δηλαδή, ΕΣΥ δεν τα συζητούσες σοβαρά μέχρι τώρα; Λυπάμαι ειλικρινά.
[ Βλέπω πως τελικά "κατάφερες" να ανοίξεις μόλις topic! Άξιζε τον κόπο άραγε να "καούν-καταστραφούν" τόσα άλλα topics τόσους μήνες τώρα, για να γίνει απλώς ένα νέο topic? Ή μήπως η υπερβολική ματαιοδοξία σου (γιατί αυτό διακρίνω, δυστυχώς), ήθελε να κάνεις νέο topic με προτάσεις απλώς για να "φανεί" σαν WOW topic, ενώ -ας πούμε- υπάρχουν κι άλλα όπου κι άλλοι άνθρωποι έχουν απαντήσει και προτείνει και μάλιστα ουκ ολίγα πράγματα: [ενδεικτικό #1], [ενδεικτικό #2], [ενδεικτικό #3], [ενδεικτικό #4], [ενδεικτικό #5] κ.ά. και που πολλά είναι ακόμη υπό ανοιχτή ανάπτυξη κι συζήτηση αλλά και έρευνα/επίλυση; Τι να πω... Θα απαντήσω σχετικά όμως, I promise (το 'promise' όχι σε εσένα Slide, αλλά προς την κοινότητα, την οποία έχω αναλάβει με πλήρη ευθύνη και επίγνωση του ρόλου μου, να υπηρετώ -μιλώντας καθαρά για τον εαυτό μου, αλλά πιστεύω πως όλοι όσοι πρεσβεύουμε και στηρίζουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια, κάνουμε).
slide έγραψε:
Απλώς να πούμε ότι το "χύμα στο κύμα" δε σημαίνει ότι βοηθάς τους άλλους - μάλλον την πλάκα σου κάνεις με τους γνωστούς σου. |
Εδώ έχω πολλά σημεία να επισημάνω:
1) Δεν καταλαβαίνω ακριβώς το "χύμα στο κύμα" που αναφέρεται. Αν υπονοείς πως όλη η προσπάθεια είναι "χύμα στο κύμα", οκ, το δέχομαι, ως άποψή σου. Έχω πάρα πολλούς λόγους όμως (έμπρακτους) που μπορεί να αποδειχθεί το αντίθετο, ή πως ακόμη και αυτό το "υβρίδιο" του "χύμα-στο-κύμα" σε συνδυασμό με μεράκι, σεμνότητα και γνώση, αλλά και αγάπη και πάθος για κάτι, μπορεί να αποφέρει καρπούς.
2) Για την "πλάκα με τους γνωστούς": Βαρύ πράγμα η άγνοια, πόσο μάλλον αν λέγεται με επιπολαιότητα. (Είναι μερικές φορές επικίνδυνο να βγάζεις συμπεράσματα αν δεν γνωρίζεις μια προσπάθεια και διατηρείς μια μακρόθεν αντιμετώπιση, πόσο μάλλον με απαξίωση και λογική "παρωπίδων"). Είσαι σε μια κοινότητα, έναν εξ'ορισμού τόπο 'γνωριμίας'. Συνεπώς δεν μπορεί κάποιος να επιχειρεί να "κοινωνικοποιηθεί-γνωριστεί" (γιατί και μέσα από μια συζήτηση, εκτελείται η πράξη της "γνωριμίας", με την ευρεία έννοια της λέξης) με άλλους ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα να τους θεωρεί και "αντιπάλους" του (που μάλλον ο/η Slide κάνει κυρίως, κι εξ'αρχής)... Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Η "γνωριμία" προϋποθέτει ανοιχτό νου και πνεύμα, αλλιώς ο "κλειστός" άνθρωπος (μεταφορικά ή κυριολεκτικά) δεν είναι "άνθρωπος" (άνω-θρώσκω | κοινωνικό ον)...
slide έγραψε:
Το myAegean στη μορφή που έχει πάρει σήμερα δεν αφορά παρά μία μικρή ομάδα (~20 ατόμων) από το σύνολο των φοιτητών και γι' αυτό δεν ευθύνομαι εγώ. |
Εδώ διακρίνω ορισμένα επίσης ασαφή-παρεξηγημένα πραγματάκια, αλλά χάριν της συζητήσεως(wtf?!) εκθέτω μερικούς συλλογισμούς:
1) Τα συμπεράσματά σου θεωρώ πως είναι εντελώς αυθαίρετα και (όπως ανέφερα παραπάνω) εστιάζουν με μονοσήμαντο τρόπο σε facts. Πράγμα επικίνδυνο, αν κάνεις δημόσια κριτική σε κάτι/κάποιον. Τόσο πολύ πια θέλεις να δημιουργείς "εντυπώσεις", επιχειρώντας να "αδειάσεις" τον "αντίπαλό" σου (μακάρι να μην κάνω λάθος και να μην θεωρείς το My κι εμάς ως "αντιπάλους", γιατί είναι κρίμα, πολύ κρίμα), για να φανείς "υπεράνω όλων";
2) Ακόμη κι έτσι να είναι (για την ενεργή συμμετοχή των ~20 ατόμων), πού είναι το κακό? Κάθε φοιτητική ομάδα έχει αρχικό πυρήνα ανθρώπων, έχει μέλη που έρχονται και φεύγουν, εξελίσσεται και μεγαλώνει με τον καιρό... Κάποιοι πρέπει να ξεκινήσουν κάτι, κάποιοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να μεγαλώσει μια προσπάθεια και να μεγαλώσουν ανάλογα και οι δραστηριότητες οι σχετιζόμενες άμεσα ή έμμεσα με αυτήν. Και ξεχνάς το γεγονός πως μπορεί πέρα από αυτούς που γράφουν ενεργά, μπορεί να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που απλώς παρακολουθούν ή μαθαίνουν, ή που μπορεί να μην επιθυμούν να γράψουν, αλλά παρόλα αυτά να επικοινωνούν και εκθέτουν γνώμες κι απόψεις, σε "offline" τόπο και χρόνο? Κανείς δεν "υποτιμά" το "σιωπηλό κοινό", τουλάχιστον από την πλευρά της προσπάθειας του MyAegean.
3) Κανείς δεν έριξε "ευθύνη" σε κανέναν. Διότι πολύ απλώς, δεν υπάρχει κάποιο "ευθυνο-κεντρικό" σύστημα που μας (όλους, όχι ως Ομάδα, αλλά ως κοινότητα) μας προκαθορίζει συγκεκριμένο "στόχο" στο 100% για το πού θα βαδίσουμε. Άρα δεν βάζουμε στόχο π.χ. "πόσους φοιτητές έχει το Αιγαίο; -> 12000; -> Άρα έστω ένα 60% θα μπαίνουν καθημερινά στο My". Δεν είναι ποσοτικό το ζήτημα-θέμα, κι ούτε ποτέ κρίναμε μονοσήμαντα την κάθε πτυχή της προσπάθειας. Αν κάποιος το κάνει με τέτοιο τρόπο, είναι σχεδόν "μαθηματικά" σίγουρο πως κρίνει αυθαίρετα και εσφαλμένα.
Από την άλλη, οι "στόχοι" γι'αυτό υπάρχουν, για να προσπαθείς να φτάσεις από ένα σημείο σε ένα άλλο σημείο. Γεννιέσαι, μεγαλώνεις, ενεργείς, εξελίσσεσαι. Αυτή είναι η έννοια της ζωής και κάθε ανθρώπινης ή μη, προσπάθειας. Συνεπώς το "εδώ και τώρα" στυλ "fast-food" δεν υφίσταται. Και το σημαντικότερο: ο κόπος σε αυτό ενυπάρχει, στην προσπάθεια. Και μέσα στην "διαδικασία" αυτή είναι που επιτυγχάνεται το σημαντικότερο: μαθαίνεις, βελτιώνεσαι, αναπροσαρμόζεσαι, επιχειρείς.
Αυτή είναι η "διαφορά" μας -μάλλον- Slide, δεν 'δέχεσαι' την έννοια της προσπάθειας - διαδικασίας - "διαδρομής" -process και προτιμάς να βλέπεις μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Ξέρεις όμως πώς έχει δημιουργηθεί και πόσο χρόνο έχει πάρει στον "κύκλο του νερού", το παγόβουνο για να δημιουργηθεί;
=> Βιβλίο: "Εμείς και ο Κόσμος", πέμπτης τάξης δημοτικού, σου προτείνω να τσεκάρεις... (ελπίζω να μη κάνω πολύ λάθος στο βιβλίο).
_________
Αυτά προς το παρόν. Η συνεισφορά μου πλέον εδώ θεωρείται λήξασα. Δεν προσδοκώ σε καμιά απάντηση στα λεγόμενά μου και δεν θα θίξω ξανά τα παραπάνω θέματα. Από εκεί κι έπειτα, κάθε παραγωγικός και ουσιώδης διάλογος οφείλει να εκτελείται σωστά στα κατάλληλα topics. Και θα συνεισφέρω αντίστοιχα εκεί.
Ζητώ συγνώμη που "καταχράστηκα" την φιλοξενία σας στο παρόν thread και που 'συνέχισα' αυτό το 'παιχνίδι' (για κάποιους), απλώς ήθελα να τοποθετηθώ σε πράγματα για να μην υπάρχουν "σκιές" και υπόνοιες. Όποιος μας γνωρίζει και εκτιμά την προσπάθεια ή έστω νιώθει πως κάπου μπορεί να τον βοηθά και να του προσφέρει πράγματα, είναι εξαιρετική τιμή και ηθική ικανοποίηση για όλους μας θαρρώ. Για όσους νιώθουν "εκτός" και δεν επιθυμούν να βοηθήσουν να εξελιχθούμε (με ουσιώδη και παραγωγικό διάλογο και θέσεις), τότε λυπάμαι. Κάνουμε πάντα ό,τι μπορούμε καλύτερο, με βάση τις συνθήκες και δυνατότητές μας.
Με σεβασμό κι εκτίμηση....
Γιάννης (aka inertia)
###############
edit: Το παρόν thread συζητήσεων αποχωρίστηκε από το original θέμα, ώστε να γίνουν πιο "καθαρές" και ουσιαστικές οι διακριτές συζητήσεις που δημιουργήθηκαν.
Για "Το MyAegean στις εγγραφές των πρωτοετών" ανατρέξτε στο: http://my.aegean.gr/web/ftopict-1335.html
###############
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
inertia έγραψε:
Σ'ευχαριστώ θερμά Slide για την συνέχιση των προσωπικών (τι άλλο?!) προσβολών.
Μερικές διευκρινίσεις, μιας και το topic αυτό "διαλύθηκε" (ξανά).
Ας τα πάρουμε λίγο-λίγο, γιατί μάλλον κάποια πράγματα που είπα (και δεν τα αναιρώ ποτέ, όπως κι τις θέσεις και τακτικές μου, φίλτατε/φίλτατη "slide"):
slide έγραψε:
Με την ανοχή πάντα των "φιλικών" διαχειριστών... |
Οι "διαχειριστές" δεν είναι "αστυνόμοι"/"μπαμπάδες" κανενός. Και είναι δικαίωμά τους να επεμβαίνουν όποτε εκείνοι το κρίνουν σκόπιμο. Από την στάση σου ως τώρα δείχνεις μια τάση του στυλ πως όσοι δεν συμφωνούν με εσένα είναι εχθροί σου! Και οι "διαχειριστές" τι θα κάνουν δηλ? Θα κάνουν "ντα" όσους έχουν αντίθετη γνώμη με εσένα? Δεν μου φαίνεται και τόσο δίκαιο αυτό. Μάλλον πολύ επικίνδυνη λογική για άνθρωπο, πόσο μάλλον που -υποτίθεται- ανήκει σε ακαδημαϊκό χώρο. Μήπως εξ'ιδίων κρίνεις τα αλλότρια?
Συν τοις άλλοις, στα 5 - 5,5 χρόνια που λειτουργεί η κοινότητα/σελίδα, κανείς δεν είχε τέτοιο "τουπέ" να ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα κι κανένα μέλος ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για τέτοιες συμπεριφορές...
Ακόμη κι αν υπήρχαν εντάσεις στις συζητήσεις, ήταν σαφές και κατανοητό στον καθένα πως: ό,τι πεις, θα ακούσεις, ό,τι πράξεις, θα λάβεις, κοινώς: συνομιλεί ο Α με τον Β και έχουν διχογνωμίες; Το λύνουν μόνοι τους, ή έστω βρίσκεται μια φόρμουλα και με συμμετοχή στη συζήτηση και άλλων προσώπων.
Όσο 'Light' ή 'Heavy' γίνονταν οι συζητήσεις, οι "διαχειριστές" οφείλουν να δρουν ρυθμιστικά ορισμένες φορές, προς όφελος της κοινότητας, όχι του μεμονωμένου μόνο ατόμου.
Γι'αυτό, αν ενεργείς ως troll εσύ αφενός δυναμιτίζοντας κάθε topic σχεδόν που υπάρχει ενεργό -- υπενθυμίζω: scripta manent, κι όλοι είναι μάρτυρες) σκέφτεσαι μήπως "εμπνέεις" κι άλλους να πράξουν όμοια?
Αν δεν μπορείς να τα "βγάλεις πέρα" μόνος/μόνη σου, επαναλαμβάνω, δεν είναι οι "διαχειριστές" όργανα κανενός, "μπαμπάδες" κανενός.
Το παραπάνω ισχύει, καθώς πέρα από τις δημόσιες συζητήσεις υπάρχουν και τα Προσωπικά Μηνύματα που έλαβα από το πρόσωπό σου, με εμφανή επικριτικό και απαξιωτικό χαρακτήρα, και ύφος: "θα κάνεις κάτι, κυρ-admin? είσαι ανάξιος/κακός!"... Ενήλικοι άνθρωποι είμαστε, ούτε στο νηπιαγωγείο τέτοια αντιμετώπιση: "dad will save my butt"...
{Το παρόν, για όσους πρωτο-βλέπουν το τόπικ δεν είναι κάτι 'άγνωστο' καθώς έχουν αναφερθεί στο παρελθόν ξανά νύξεις για τις συνομιλίες αυτές, από τον ίδιο τον αποστολέα }
Όταν λες ή πράττεις κάτι, πρέπει να έχεις και την στοιχειώδη υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό σου, πρώτα απ'όλα.
Αλήθεια έχεις κάνει ποτέ αυτοκριτική? Ή μήπως είναι too much για την απεραντοσύνη της "σοφίας" σου? Εύκολο να κρίνεις άλλους, ο εαυτός μας όμως είναι ο ισχυρότερος "εχθρός" που πάντα καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε. |
Μπλα-μπλα-μπλα.
Πολλές κατηγορίες και πολλή επανάληψη.
Όλα αυτά που γράφεις σωστά θα ήταν, αν δεν είχαν προηγηθεί δικές μου προτάσεις με επιχειρήματα - αυτό το βλέπουν όλοι.
Επομένως, το "τουπέ" και την "επιθετικότητα" άλλοι την εμφανίζουν, αμέσως μόλις αντιληφθούν ότι κάποιος δεν έχει διάθεση "να πάει με τα νερά τους" - γιατί, φυσικά, they know better...
Τώρα, αναφορικά με την παρέμβαση των admins/mods - είναι και αυτός ένας ρόλος τους σε περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν.
Δεν έγραψα ότι είσαι ανάξιος ή κακός, έγραψα ότι λειτουργείς εντελώς εκτός από τον ρόλο του διαχειριστή/συντονιστή και αυτό είναι που δημιουργεί πολλά προβλήματα.
Δεν είμαστε όλοι μία παρέα και ούτε θα έπρεπε να είμαστε για να λειτουργεί το site, αυτό είναι που αρνείστε να καταλάβετε.
Δεν περιμένω να σώσεις εμένα, κάτι άτομα σαν τον Αrgonaut ξέρω πώς να τα χειριστώ -περιμένω να σώσεις την εικόνα του forum και να μην αφήνεις ανθρώπους με μηδενική συμβολή να αλωνίζουν.
Κάνω αυτοκριτική και επίσης δέχομαι κριτική - αλλά επιλέγω να αξιολογώ και τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλώ.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας.
inertia έγραψε:
slide έγραψε:
Σωστά τα γράφω, inertia? Είδες, ξέρω κι εγώ να πλασάρω θεωρίες συνωμοσίας... |
Η αναφορά σου σε εμένα νομίζω είναι εξαιρετικά άτοπη, και μάλλον παραπλανητική (γνώμη μου).
Ποτέ μου δεν συνέβαλα σε "θεωρίες συνωμοσίας" γιατί και προσωπικά δεν είναι του χαρακτήρα μου.
Scripta Manent (=τα γραπτά μένουν) και μάρτυρες είναι όλοι, δεν θα "απολογηθώ" παρά μόνο αν η κοινότητα όλη με φέρει - επειδή προσωπικά πάντα αναφέρθηκες- σε θέση απολογίας.
Και μπορώ κάλλιστα, αν χρειαστεί, να υπερασπιστώ και τον εαυτό μου αλλά και όσα επιχειρήματα έχω.
Το κυριότερο: μπορώ να τα υπερασπιστώ to the point, χωρίς καμιά προσωπική προσβολή σε άλλα πρόσωπα (κάτι που μάλλον άλλοι το πράττουν, κατά κόρον).
Και για να επισημάνω και κάτι: ο "inertia" είναι πρόσωπο που είναι γνωστό και μπορεί ο οποιοσδήποτε να με βρει. Δεν "κρύβομαι" από κανένα, και η σελίδα προφίλ μου έχει αρκετές πληροφορίες, άρα είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε και ανοιχτός σε κάθε κριτική, άποψη, θέση. Αυτό το λέω γιατί πιστεύω πως κάποιος (για παράδειγμα "slide"), μέσα στην "ασφάλεια" της ανωνυμίας, μπορεί να το παίξει "μάγκας" -νομίζοντας- εύκολα.
Μια μικρή υπόνοια για τις "μάσκες" που είχε λεχθεί στο παρελθόν...
Κι μια παροιμία: "Στα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια.."  |
Επειδή δεν έχω διάθεση να δουλευόμαστε, εξήγησε σε παρακαλώ inertia το ύφος και το περιεχόμενο σε προηγούμενο post σου, :
inertia, 1η σελίδα έγραψε:
...παρακολουθώ με χαμόγελο κάποιους/κάποιον που εξακολουθούν να "κόπτονται" ξαφνικά για να κάνουν τους "δικηγόρους" των πρωτοετών, ή τον "Ζορρό" των "αδικημένων" και "απειλούμενων" από την πρόθεση άλλων φοιτητών να βοηθήσουν, in their own way νέους πρωτοετείς...
...παρακολουθώ με χαμόγελο κάποιους/κάποιον (τους ίδιους με παραπάνω) που προσπαθoύν να "πιαστούν" από κάθε μα κάθε νέο topic που εμφανίζεται και να επιδιώκουν επιμένοντας ξανά και ξανά να δημιουργήσουν κλίμα αποπροσανατολισμού μιας συζήτησης είτε δημιουργίας μόνιμων εντάσεων...
...αρχίζω ειλικρινά να αμφιβάλλω για τις προθέσεις του ατόμου αυτού/ατόμων αυτών και κατά πόσο ο ίδιος/οι ίδιοι δρουν με ειλικρίνεια και πραγματικό ενδιαφέρον για αυτά που λένε...
Αρχίζω να πιστεύω πως επιχειρείται μορφή υποφαινόμενης τρομοκρατίας εδώ μέσα, κάτι που αν όντως συνεχίσει να επαληθεύεται, τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με όργανα πολύ επικίνδυνα μες στην κοινότητα...
Κι αυτό νομίζω πως ίσως πρέπει να μας ανησυχεί όλους... Τακτικές "bullying" (ακόμη και με εκλεπτυσμένο τρόπο/στυλ) δεν θα συνεχίσουν να επιτρέπονται εδώ...
Let's keep in tight in our minds...
Αν κάποιος επιμένει συνέχεια για κάτι προσπαθώντας να αποθαρρύνει κάποιον να πάρει μια πρωτοβουλία που τον εκφράζει προσωπικά ή που εκφράζει κάποιους συλλογικά, μάλλον κάτι "ύποπτο" μου μυρίζει εμένα...
Ας είμαστε όλοι εν εγρηγόρσει, γιατί είναι λυπηρά τέτοια φαινόμενα... |
Αυτό το λες εσύ ξεκάθαρη θέση?
Εγώ το λέω ειρωνική λασπολογία και τσάμπα μαγκιά.
Αποσιωπητικά, "αμφιβάλλω για τις προθέσεις", "όργανα πολύ επικίνδυνα μες στην κοινότητα...", "μορφή υποφαινόμενης τρομοκρατίας" κι άλλα περισπούδαστα και δυσοίωνα.
Πολύ ψαρωτικό, ομολογουμένως...Μηδενική πληροφορία, snide remarks εναντίον μου - πολύ καλό.
Ειλικρινά, πού πας και τα βρίσκεις αυτά που γράφεις και κυρίως πώς μετά προσποιείσαι ότι ο άλλος έχει άδικο να φωνάζει για "θεωρίες συνομωσίας" ?
Σου απάντησα καταλλήλως σε προηγούμενο post αλλά δεν πρόκειται να ανεχθώ να το επαναφέρεις, δημιουργώντας εντυπώσεις.
Εγώ ό,τι θέλω να πω το γράφω, τόσο δημόσια όσο και κατ' ιδίαν, δεν υπάρχουν αναντιστοιχίες - από εκεί και έπειτα περιμένω τους άλλους να πράξουν αναλόγως.
inertia έγραψε:
slide έγραψε:
Τέλοσπαντων, όπως είπα, θα ανοίξω καινούριο θέμα για προτάσεις και εκεί θα τα συζητήσουμε σοβαρά. |
Αμήν και πότε! Η τεχνική της "σουπιάς" που λέγαμε, μάλλον επαληθεύεται για ακόμη μια φορά. Υγιής, παραγωγικός διάλογος, με προτάσεις ουσιαστικές κι όχι αφ'υψηλού συστάσεις είναι εφικτό να επιτευχθεί ποτέ?
Aν ναι, τότε είμαι πρόθυμος να ακούσω (κι εγώ και όλοι φαντάζομαι) τα πάντα. Θα περιμένω όσο χρειαστεί ωστόσο, έχω τεράστια αποθέματα υπομονής!
Και κάτι για το "σοβαρά".
ΠΟΤΕ δεν κάναμε/έκανα πλάκα με θέματα που αφορούν την κοινότητα (ένας λόγος που σε καλούσα/-με να αναφεθείς to-the-point σε ό,τι "διαμαρτύρεσαι"). Οπότε, το:
slide έγραψε:
...εκεί θα τα συζητήσουμε σοβαρά. |
...μου φαίνεται εντελώς φαιδρό. Δηλαδή, ΕΣΥ δεν τα συζητούσες σοβαρά μέχρι τώρα; Λυπάμαι ειλικρινά. |
Τα θέματα άλλοι τα διαλύουν και δεν είναι δική μου αρμοδιότητα.
Πάντα συζητάω σοβαρά, λυπάμαι που δεν μπορώ να πείσω άλλους να κάνουν το ίδιο - ελπίζω να δίνω τουλάχιστον ένα θετικό παράδειγμα.
( αυτό είναι ειρωνικό, μην αρχίσουν πάλι οι κατηγορίες για "καλάμι" και "απέραντη σοφία"...
Αλλά δεν μπορώ να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας - 300 post έχω περίπου, ας τα βρει καποιος κι ας κρίνει. )
inertia έγραψε:
[ Βλέπω πως τελικά "κατάφερες" να ανοίξεις μόλις topic!
Άξιζε τον κόπο άραγε να "καούν-καταστραφούν" τόσα άλλα topics τόσους μήνες τώρα, για να γίνει απλώς ένα νέο topic?
Ή μήπως η υπερβολική ματαιοδοξία σου (γιατί αυτό διακρίνω, δυστυχώς), ήθελε να κάνεις νέο topic με προτάσεις απλώς για να "φανεί" σαν WOW topic, ενώ -ας πούμε- υπάρχουν κι άλλα όπου κι άλλοι άνθρωποι έχουν απαντήσει και προτείνει και μάλιστα ουκ ολίγα πράγματα:
[ενδεικτικό #1], [ενδεικτικό #2], [ενδεικτικό #3], [ενδεικτικό #4], [ενδεικτικό #5] κ.ά. και που πολλά είναι ακόμη υπό ανοιχτή ανάπτυξη κι συζήτηση αλλά και έρευνα/επίλυση;
Τι να πω... Θα απαντήσω σχετικά όμως, I promise
( το 'promise' όχι σε εσένα Slide, αλλά προς την κοινότητα, την οποία έχω αναλάβει με πλήρη ευθύνη και επίγνωση του ρόλου μου, να υπηρετώ -μιλώντας καθαρά για τον εαυτό μου, αλλά πιστεύω πως όλοι όσοι πρεσβεύουμε και στηρίζουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια, κάνουμε) |
Οk, θα τα πούμε στο άλλο θέμα και θα δούμε αν έχουν σχέση αυτά που προτείνω με τις άλλες παρεμβάσεις/αιτήσεις.
Έλεος, δηλαδή - "ματαιοδοξία" είναι να προτείνεις κάτι ολοκληρωμένο και να μην αρκείσαι σε ημίμετρα? 
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
Δεύτερο συνεχόμενο post, για να ξεχωρίζουν οι θεματικές ενότητες.
inertia έγραψε:
slide έγραψε:
Απλώς να πούμε ότι το "χύμα στο κύμα" δε σημαίνει ότι βοηθάς τους άλλους - μάλλον την πλάκα σου κάνεις με τους γνωστούς σου. |
Εδώ έχω πολλά σημεία να επισημάνω:
1) Δεν καταλαβαίνω ακριβώς το "χύμα στο κύμα" που αναφέρεται.
Αν υπονοείς πως όλη η προσπάθεια είναι "χύμα στο κύμα", οκ, το δέχομαι, ως άποψή σου.
Έχω πάρα πολλούς λόγους όμως (έμπρακτους) που μπορεί να αποδειχθεί το αντίθετο, ή πως ακόμη και αυτό το "υβρίδιο" του "χύμα-στο-κύμα" σε συνδυασμό με μεράκι, σεμνότητα και γνώση, αλλά και αγάπη και πάθος για κάτι, μπορεί να αποφέρει καρπούς. |
Σεμνότητα, γνώση, αγάπη, πάθος - λέξεις, inertia, μόνο κενές λέξεις είναι αν δε συνοδεύονται από κάτι απτό.
Δε βλέπω καρπούς αντάξιους όλων αυτών των ιδεαλιστικών διακυρήξεων· συγγνώμη, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, there's no way around it.
inertia έγραψε:
2) Για την "πλάκα με τους γνωστούς": Βαρύ πράγμα η άγνοια, πόσο μάλλον αν λέγεται με επιπολαιότητα.
Είναι μερικές φορές επικίνδυνο να βγάζεις συμπεράσματα αν δεν γνωρίζεις μια προσπάθεια και διατηρείς μια μακρόθεν αντιμετώπιση, πόσο μάλλον με απαξίωση και λογική "παρωπίδων".
Είσαι σε μια κοινότητα, έναν εξ'ορισμού τόπο 'γνωριμίας'.
Συνεπώς δεν μπορεί κάποιος να επιχειρεί να "κοινωνικοποιηθεί-γνωριστεί" (γιατί και μέσα από μια συζήτηση, εκτελείται η πράξη της "γνωριμίας", με την ευρεία έννοια της λέξης) με άλλους ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα να τους θεωρεί και "αντιπάλους" του (που μάλλον ο/η Slide κάνει κυρίως, κι εξ'αρχής)... Κάτι δεν πάει καλά εδώ.
Η "γνωριμία" προϋποθέτει ανοιχτό νου και πνεύμα, αλλιώς ο "κλειστός" άνθρωπος (μεταφορικά ή κυριολεκτικά) δεν είναι "άνθρωπος" (άνω-θρώσκω | κοινωνικό ον)... |
....Ευχαριστώ για την ετυμολογική ανάλυση, είναι το μόνο που κρατάω.
Τα υπόλοιπα είναι αοριστολογίες, με μία δόση κατηγορίας - για άλλη μία φορά.
Έχω δώσει παραδείγματα από άλλα φοιτητικά site που δε συνεπάγονται κοινωνική γνωριμία.
Πίστεψέ με, δεν έχουν διαλυθεί από ανταγωνισμούς.
Άλλο συνεισφορά άλλο κοινωνικοποίηση - ξεχωρίστε αυτά τα δύο στο μυαλό σας και μετά μπορούμε να συζητήσουμε και για τα δύο.
inertia έγραψε:
slide έγραψε:
Το myAegean στη μορφή που έχει πάρει σήμερα δεν αφορά παρά μία μικρή ομάδα (~20 ατόμων) από το σύνολο των φοιτητών και γι' αυτό δεν ευθύνομαι εγώ. |
Εδώ διακρίνω ορισμένα επίσης ασαφή-παρεξηγημένα πραγματάκια, αλλά χάριν της συζητήσεως (wtf?!) εκθέτω μερικούς συλλογισμούς:
1) Τα συμπεράσματά σου θεωρώ πως είναι εντελώς αυθαίρετα και (όπως ανέφερα παραπάνω) εστιάζουν με μονοσήμαντο τρόπο σε facts.
Πράγμα επικίνδυνο, αν κάνεις δημόσια κριτική σε κάτι/κάποιον. Τόσο πολύ πια θέλεις να δημιουργείς "εντυπώσεις", επιχειρώντας να "αδειάσεις" τον "αντίπαλό" σου (μακάρι να μην κάνω λάθος και να μην θεωρείς το My κι εμάς ως "αντιπάλους", γιατί είναι κρίμα, πολύ κρίμα, για να φανείς "υπεράνω όλων";
2) Ακόμη κι έτσι να είναι (για την ενεργή συμμετοχή των ~20 ατόμων), πού είναι το κακό?
Κάθε φοιτητική ομάδα έχει αρχικό πυρήνα ανθρώπων, έχει μέλη που έρχονται και φεύγουν, εξελίσσεται και μεγαλώνει με τον καιρό...
Κάποιοι πρέπει να ξεκινήσουν κάτι, κάποιοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να μεγαλώσει μια προσπάθεια και να μεγαλώσουν ανάλογα και οι δραστηριότητες οι σχετιζόμενες άμεσα ή έμμεσα με αυτήν.
Και ξεχνάς το γεγονός πως μπορεί πέρα από αυτούς που γράφουν ενεργά, μπορεί να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που απλώς παρακολουθούν ή μαθαίνουν, ή που μπορεί να μην επιθυμούν να γράψουν, αλλά παρόλα αυτά να επικοινωνούν και εκθέτουν γνώμες κι απόψεις, σε "offline" τόπο και χρόνο?
Κανείς δεν "υποτιμά" το "σιωπηλό κοινό", τουλάχιστον από την πλευρά της προσπάθειας του MyAegean.
3) Κανείς δεν έριξε "ευθύνη" σε κανέναν.
Διότι πολύ απλώς, δεν υπάρχει κάποιο "ευθυνο-κεντρικό" σύστημα που μας (όλους, όχι ως Ομάδα, αλλά ως κοινότητα) μας προκαθορίζει συγκεκριμένο "στόχο" στο 100% για το πού θα βαδίσουμε. Άρα δεν βάζουμε στόχο π.χ. "πόσους φοιτητές έχει το Αιγαίο; -> 12000; -> Άρα έστω ένα 60% θα μπαίνουν καθημερινά στο My".
Δεν είναι ποσοτικό το ζήτημα-θέμα, κι ούτε ποτέ κρίναμε μονοσήμαντα την κάθε πτυχή της προσπάθειας. Αν κάποιος το κάνει με τέτοιο τρόπο, είναι σχεδόν "μαθηματικά" σίγουρο πως κρίνει αυθαίρετα και εσφαλμένα. |
Α, δεν έχει σημασία που η Ρόδος και η Χίος -2 ολόκληρα νησιά!- ανήκουν στο "σιωπηλό κοινό"?
Δεν έχει σημασία που δε συζητούνται θέματα που άπτονται της φοιτητικής ζωής - κι ας υπάρχουν οι θεματικές ενότητες, αυτές παραμένουν εντελώς ανενεργές.
Δεν έχει καθόλου σημασία που τα νέα μέλη προφανώς αντιμετωπίζουν το forum ως chat room και σε μερικούς μήνες το εγκαταλείπουν, αφού βρουν μία κανονική παρέα?
Και προφανώς είναι ασήμαντο το γεγονός ότι κανείς δε συμμετέχει ενεργά στο myAegean εκτός αν του ανατεθεί κάποιος ρόλος - κάποια μη τεχνική και εντελώς επικοινωνιακή ασχολία, κατά κανόνα.
Το μόνο που έχει σημασία είναι οι μεγάλες λέξεις, τελικά.
Τί θέματα, αλήθεια, είναι αυτά που παρακολουθούν - το "παιχνίδι των συνειρμών" ή "την κρεμάλα"?
Γιατί σε αυτά συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος των δημοσιεύσεων και σε αυτά μάλλον πρέπει να είναι λίγο βαρετό να παρακολουθείς μη συμμετέχοντας.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι παλιότερα υπήρχε ένας πιο ενεργός πυρήνας μερικών ατόμων που όμως πλέον έχουν σταματήσει να συμμετέχουν.
Πάντα όμως στα πλαίσια της παρέας και όχι στα πλαίσια μιας φοιτητικής κοινότητας.
Επομένως, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανανέωση· δεν ανανεώνεται κάτι που δεν υπήρξε ποτέ.
Ούτε φυσικά πρόκεται κάτι νέο να δημιουργηθεί από μόνο του, χωρίς δομικές αλλαγές.
Εκδηλώσεις "offline αναγνώρισης" -βλέπε βράβευση από το πανεπιστήμιο ή ένταξη στις επίσημες ιστοσελίδες των τμημάτων- υπό αυτά τα δεδομένα καταλαβαίνεις ότι μόνο ως ενέργειες για εσωτερική κατανάλωση μπορούν να αντιμετωπισθούν.
Το γεγονός είναι ότι οι φοιτητές αδιαφορούν για το site και το site "αδιαφορεί" για αυτούς - από μία άποψη, ένα equilibrium έχει επιτευχθεί.
inertia έγραψε:
Από την άλλη, οι "στόχοι" γι'αυτό υπάρχουν, για να προσπαθείς να φτάσεις από ένα σημείο σε ένα άλλο σημείο.
Γεννιέσαι, μεγαλώνεις, ενεργείς, εξελίσσεσαι. Αυτή είναι η έννοια της ζωής και κάθε ανθρώπινης ή μη, προσπάθειας. Συνεπώς το "εδώ και τώρα" στυλ "fast-food" δεν υφίσταται.
Και το σημαντικότερο: ο κόπος σε αυτό ενυπάρχει, στην προσπάθεια. Και μέσα στην "διαδικασία" αυτή είναι που επιτυγχάνεται το σημαντικότερο: μαθαίνεις, βελτιώνεσαι, αναπροσαρμόζεσαι, επιχειρείς.
Αυτή είναι η "διαφορά" μας -μάλλον- Slide, δεν 'δέχεσαι' την έννοια της προσπάθειας - διαδικασίας - "διαδρομής" -process και προτιμάς να βλέπεις μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Ξέρεις όμως πώς έχει δημιουργηθεί και πόσο χρόνο έχει πάρει στον "κύκλο του νερού", το παγόβουνο για να δημιουργηθεί;
=> Βιβλίο: "Εμείς και ο Κόσμος", πέμπτης τάξης δημοτικού, σου προτείνω να τσεκάρεις... (ελπίζω να μη κάνω πολύ λάθος στο βιβλίο).. |
Και με αυτό το ευχάριστο πλην αφελέστατο κήρυγμα περί της διαδικασίας της ζωής κλείνει άλλη μία συζήτηση.
Κοίταξε, inertia, έχω γεννηθεί αρχές του 1987 και δε δέχομαι από έναν άνθρωπο 2.5 χρόνια μεγαλύτερό μου, με εμφανώς λιγότερες εμπειρίες αναφορικά με τη σπουδαστική ζωή, να μου παριστάνει τον magnanimous ευεργέτη των άλλων.
Τα δεδομένα είναι υπαρκτά, δε γράφω παραλογισμούς.
Αποφάσισε αν αληθινά επιθυμείς να δράσεις βάσει αυτών και με ουσιαστικά αποτελέσματα ή αν θα συνεχίσεις να διατηρείς το προσωπικό σου site -που αισίως κλείνει 7 χρόνια- με όποιον τρόπο κρίνεις καλύτερο.
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |