ειμαι πρωτοετης στο τμημα επιστημων προσχολικης αγωγης κ εκπαιδευτικου σχεδιασμου στ ροδο κ με πληροφορησαν οτι οποιος ειναι πτυχιουχος απο αυτο τ τμημα εχει τη δυνατοτητα ν διδαξει σε ιδιωτικο σχολειο μεχρι κ την τεταρτη δημοτικου, ισχυει ή προκειται για παραπληροφορηση??
πολυ πιθανο ν μου λυθει η απορια μολις ξεκινησω τις σπουδες αλλα αν μπορουσε καποιος ν με κατατοπισει σχετικα με αυτο απο τωρα θα το εκτιμουσα!
Άλλαξα τον τίτλο σου, γιατί το "ισχυει η πληροφορια?????" φαίνεται πολύ-πολύ αόριστο, ενώ αντιθέτως ρωτάς κάτι πολύ-πολύ συγκεκριμένο, ιδίως σε ένα χώρο που αφορά πλήθος τμημάτων-ζητημάτων! Γενικώς καλό είναι να υπάρχουν πιο σαφείς τίτλοι για τα θεματάκια!
Ελπίζω σύντομα να βρεις απάντηση στην απορία σου, ωστόσο, σε λίγες μερούλες φαντάζομαι θα βρίσκεσαι ήδη στο νησί, άρα θα το μάθεις άμεσα, πιστεύω (αν δεν έρθει κανένας ως τότε να σου απαντήσει πιο σίγουρα)... Αν μάθεις κάτι, μη διστάσεις να ενημερώσεις πάλι εδώ, γιατί μπορεί να υπάρξει και για άλλον ως απορία! Θα είχε ενδιαφέρον γενικά να το γνωρίζαμε!
Καλημερα , βρηκα κι εγω αυτη την πληροφορια να "κυκλοφορει" στο διαδικτυο αλλα πουθενα δεν μπορεσα να βρω επισημη επιβεβαιωση. Εχω στειλει μειλ στη γραμματεια της σχολης πριν 2 μερες , ακομα δεν εχουν απαντησει. Αν βρεις κατι πιο σαφες , στειλε πμ. Καλη συνεχεια στις σπουδες σου !
Χαίρεται παιδιά.
Ένας «χρυσός κανόνας» σε όλες τις σχολές και τμήματα είναι να επαληθεύουμε από ό,τι παρέχει ήδη το Τμήμα ως πληροφόρηση από την ιστοσελίδα του, σε πρώτη φάση. Και το λέμε πάντα ως καλή πρακτική, γιατί πολλοί κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα κατά καιρούς και το μόνο σίγουρο είναι ένα: κανείς δεν είναι αμερόληπτος, ακόμη και ορισμένα μέσα/τύπος που μπορεί να έχουν κύρος ή παλαιότητα.
Το "proofcheck" είναι και στην δική μας ευχέρεια πάντοτε, όσο μπορεί κανείς/-ά βέβαια.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. προετοιμάζονται να παράσχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, σε έναν κόσμο ο οποίος από τη μια διαθέτει πλέον τις απαραίτητες γνώσεις για την υπέρβαση των αναγκών των ανθρώπων, ενώ από την άλλη αντιμετωπίζει όλο και εντονότερα το πρόβλημα του διαχωρισμού του σε χώρες με γνώση και δύναμη και χώρες υποανάπτυκτες και εξαρτημένες.
Οι επαναστατικές αλλαγές που συντελούνται στη κοινωνία, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, διαμορφώνουν ριζικά τόσο τον κόσμο της εργασίας, όσο και την ιδιωτική και δημόσια ζωή. Μπροστά σ’ αυτές τις αλλαγές, είναι αδύνατο να παραμείνει το σχολείο αναλλοίωτο. Αντίθετα, είναι υποχρεωμένο να συμβάλλει στις διαδικασίες κοινωνικής αλλαγής προς την κατεύθυνση εξανθρωπισμένων μορφών διαβίωσης. Γι αυτό πρέπει:• να ασκήσει τα παιδιά στη συμπεριφορά αλληλεγγύης και κοινωνικής υπευθυνότητας
• να αναπτύξει την αυτοπεποίθησή τους και την ικανότητα να επικοινωνούν, να συνδιαλέγονται και να βρίσκουν, κατ’ αυτόν τον τρόπο, λύσεις στα προβλήματα τους
• να δώσει γνώσεις σχετικά με τις οικονομικές, πολιτικές, πολιτιστικές, ιστορικές και οικολογικές σχέσεις, που διαμορφώνουν σήμερα τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων
• να αναπτύξει την ικανότητα των παιδιών να δρουν ως δημοκρατικοί πολίτες.
Οι απόφοιτοι αποκτώντας αυτού του τύπου την επαγγελματική επάρκεια, θα μπορέσουν να ενταχθούν ενεργά, με ήπιο και δημιουργικό τρόπο, στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση μεταρρυθμιστικών δράσεων, με στόχο ένα ελκυστικό και ευέλικτο σχολικό μηχανισμό που θα ικανοποιεί τόσο τις τοπικές κοινωνικές προσδοκίες, όσο και τις σύγχρονες ανάγκες του διεθνούς ανταγωνισμού και πολιτισμού.
Oι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, αποκτούν τις αναγκαίες επιστημονικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες σε συνδυασμό με τις αναγκαίες ερευνητικές ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να δραστηριοποιούνται ως εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, στο βαθμό όπου η έμφαση του Προγράμματος Σπουδών στον άξονα του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου επαγγελματικού προφίλ των αποφοίτων με την επιπλέον καλλιέργεια ικανοτήτων και δεξιοτήτων σχεδιασμού και διοίκησης σχολικών μονάδων Προσχολικής Εκπαίδευσης, διαχείρισης τοπικών κοινωνικών εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δράσεων με σχεδιασμένη αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, καθώς και παραγωγής πολύμορφου εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού υλικού, οι πτυχιούχοι του Τμήματος είναι δυνατόν να εμπλέκονται ως σύμβουλοι, σχεδιαστές/τριες, εμψυχωτές/τριες, διαχειριστές/τριες στη μικρο/μακροοργάνωση κοινωνικών, εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δράσεων, σε τοπικό ή υπερτοπικό επίπεδο και σε διαφορετικά πλαίσια (όπως, σε Προγράμματα Υπουργείων, Δήμων, στην Οργάνωση λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών και Νηπιαγωγείων, σε Προγράμματα Επιμόρφωσης σε Επιχειρήσεις και λοιπούς εργασιακούς χώρους, σε Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης, σε Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για το σχεδιασμό ειδικών εκπαιδευτικών δράσεων κ. ο.κ.ε.).
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, με βάση την επιστημονική εξειδίκευση και την τεχνογνωσία τους, δύνανται να απασχολούνται στο δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα ως εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής και σε οποιαδήποτε άλλη θέση απαιτεί πτυχίο Α.Ε.Ι.
Τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του Τμήματος είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα.(άρθρο 12 του Ν. 1566/85 Φ.Ε.Κ. 167/1985 τ. Α’).
καλημερα , ειχα διαβασει ηδη τον προσδιορισμο που δινει η σχολη σχετικα με τα επαγγελματικα δικαιωματα. Αυτο σχετικα με την απασχοληση σε ορισμενες ταξεις του δημοτικου το βρηκα σε καποιο φορουμ και αναρωτηθηκα αν υπαρχει κατι αλλο που δεν εχει συμπεριληφθει στη σελιδα της σχολης , καποια ειδικη περιπτωση ισως. Σε ευχαριστουμε για την απαντηση σου . Περιμενω απαντηση κι απο τη γραμματεια της σχολης .
Εξετάστε μήπως από αυτό το παραπάνω μπορεί να αντληθεί και εκμαιευθεί κάποιο σετ συμπερασμάτων, ελπίζω να βοηθά στη ροή της συζήτησης!
Το αρθρο 12 του ΦΕΚ δεν αναφερει τπτ απολυτως σχετικα με αυτο το θεμα .
Ίσως ισχύει τότε το "ως 2α Δημοτικού", που είναι πιο λογικό κάτι τέτοιο, αλλά ας μην το σιγουρέψουμε πριν το επαληθεύσουμε με επάρκεια, κάπως.
Ας το έχουμε υπόψιν ώστε να δούμε μήπως κάποια άλλη πληροφορία (είτε από Γραμματεία είτε από άλλο παιδί ή από Σύλλογο Αποφοίτων - αν υπάρχει), να μας διαφωτίσει αντίστοιχα.
Ό,τι μάθετε, προσφέρετε στην ροή της συζήτησης με όσο το δυνατόν τεκμηρίωση, ώστε να φανεί βοηθητικό και χρήσιμο για όλες-όλους!