Ανοίγω το θεματάκι αυτό με την σκέψη να παραθέτουμε μικρά κι ενδιαφέροντα ίσως κειμενάκια που μας έκαναν εντύπωση από εδώ κι εκεί, είτε σε email, είτε σε blogs ή άλλα sites... κειμενάκια που ίσως αγγίζουν κάποιες "χορδές" μας ή που μας φέρνουν στο νου κάτι ή που απλώς θα θέλατε να το αφιερώσετε κάπου...
Το παρακάτω κειμενάκι είναι μικρό και σύντομο, αλλά ίσως αρκετά συναισθηματικό...
Παράθεση:Μια κοπέλα τυφλή...
Κάποτε ήταν μια κοπέλα τυφλή.
Μισούσε τον εαυτό της που ήταν τυφλή.
Μισούσε τον καθένα, εκτός από τον αγαπημένο της.
Αυτός ήταν πάντα εκεί γι'αυτήν.
Την αγαπούσε πολύ και ήταν πάντα δίπλα της.
Του είχε πει ότι αν μπορούσε να δει τον κόσμο, τότε θα τον παντρευόταν!
Μια μέρα κάποιος της δώρισε δυό μάτια και τότε μπόρεσε να δει τον κόσμο που τόσο πολύ ήθελε.
Είδε και τον αγαπημένο της.
Εκείνος την ρώτησε γεμάτος χαρά «τώρα που μπορείς να δεις τον κόσμο, θα με παντρευτείς;»
Η κοπέλα όμως έκπληκτη είδε ότι ο αγαπημένος της ήταν κι αυτός τυφλός και σοκαρισμένη από αυτό, αρνήθηκε να τον παντρευτεί.
Το αγόρι έφυγε δακρυσμένο και με πόνο αργότερα της έστειλε ένα γράμμα...
''Απλά σε παρακαλώ, να προσέχεις τα μάτια μου...''
Προσωπικα, δεν υπαρχει καποιο κειμενακι η' κατι τετοιο που με εχει συμαδεψει! Αυτο που με εχει συμαδεψει ειναι η αξια της ζωης που την αντιληφθηκα οταν ο πατερας μου προσβληθηκε απο καρκινο οταν εγω ημουν γ' δημοτικου. Ευτυχως τωρα ειναι καλα, και ειναι ακομη κοντα μας... Ετσι καμια φορα, η ζωη σου ειναι αυτη που δινει ζωη σε καποιον αλλο....
inertia έγραψε:
Το παρακάτω κειμενάκι είναι μικρό και σύντομο, αλλά ίσως αρκετά συναισθηματικό...
Μια κοπέλα τυφλή...
Μια μέρα κάποιος της δώρισε δυό μάτια και τότε μπόρεσε να δει τον κόσμο που τόσο πολύ ήθελε.
Εκείνος την ρώτησε γεμάτος χαρά «τώρα που μπορείς να δεις τον κόσμο, θα με παντρευτείς;»
Η κοπέλα όμως έκπληκτη είδε ότι ο αγαπημένος της ήταν κι αυτός τυφλός και σοκαρισμένη από αυτό, αρνήθηκε να τον παντρευτεί.
Το έχω ξαναδεί και θέλω να πιστεύω πως είναι πλαστό...
inertia έγραψε:
Μια κοπέλα τυφλή...
Το έχω ξαναδεί και θέλω να πιστεύω πως είναι πλαστό...
Ναι, πιθανότατα.. Πολλά από αυτά τα κείμενα δεν είναι αληθινά, απλώς σαν παραβολές ίσως, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια συγκινησιακή ίσως φόρτιση... Και πολλά είναι κι από αυτά που "καταλήγουν" ως chain-mails στα γραματοκιβώτιά μας (μην ξεχάσω, με την "χαρακτηριστική" έκκληση να τα στείλεις και σε άλλους...)
Α, η fraoulitsa είχε περάσει ένα video που πανω-κάτω είναι κάτι σαν η μεταφορά της ιστορίας σε μορφή short story!