Μεταναστευτικό ζήτημα στο Αιγαίο

Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

Συγγραφέας Μεταναστευτικό ζήτημα στο Αιγαίο

Κυρ, 22 Νοέ 2009 2:24 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Dec 16, 2007
199

Η Slide έγραψε
Παράθεση:
για να συνεχίσεις απρόκλητα μία προσωπική κόντρα, διαλύεις ένα σοβαρό θέμα συζήτησης...

Προσωπική κόντρα ε; χαχαχα. Μην το βλέπεις προσωπικά, απλά έχω μια αλλεργία με τους αστούληδες μωρέ, ποιος ξέρει ίσως να έχω σπαστεί με παιδιά από του Μωραϊτη και το Αμερικάνικο Κολέγιο nothing personal, απλά το στυλάκι σου αυτό μου θυμίζει.

Το τόπικ όμως καταπιάνεται μόνο με απλή παράθεση άρθρων από τον ημερήσιο τύπο; Άποψη για το μεταναστευτικό δεν έχεις; Η όλη σου προσέγγιση αρχίζει και τελειώνει με τους χώρους υποδοχής και την περίθαλψη;

Αυτή τη στιγμή μετανάστες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν μπορούν να βρουν τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή έστω ζωή. Ένα γραφείο διασύνδεσης για τους μετανάστες με πλήρη καταγραφή ικανοτήτων, ειδικοτήτων και δεξιοτήτων πρέπει να στηθεί. Για να βρουν δουλειά εκεί που τους αξίζει και εκεί που οι έλληνες στην ουσία δεν πάνε. Το να γράφουμε ευχολόγια και να πετάμε ευθύνες δεξιά και αριστερά είναι εύκολο, το να λέμε ουσιαστικές προτάσεις είναι το δύσκολο!

Δεν περιμένω να απαντήσεις, ξέρω ότι μόνο ο δρόμος του χαβαλέ σε παίρνει. Και στην τελική να σου πω και κάτι; Στα @@ σου για τους μετανάστες, απλά βρήκες ένα ακόμα χόμπυ. Στην πράξη δείχνεις ρατσισμό(βλέπε ένδειξη ανωτερότητας προς το Distefo), τάσεις λογοκρισίας και τουπέ

Κυρ, 22 Νοέ 2009 8:58 pm

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

argonaut έγραψε:
Προσωπική κόντρα ε; χαχαχα. Μην το βλέπεις προσωπικά, απλά έχω μια αλλεργία με τους αστούληδες μωρέ, ποιος ξέρει ίσως να έχω σπαστεί με παιδιά από του Μωραϊτη και το Αμερικάνικο Κολέγιο nothing personal, απλά το στυλάκι σου αυτό μου θυμίζει.

Ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι και μάλιστα μιλάς με ύφος ξερόλα για ανθρώπους που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Δεν απαντάς σε τίποτα από όσα γράφω -λογικό, αφού δεν έχεις τίποτα να απαντήσεις- αλλά συνεχίζεις τις προσβολές, αποδεικνύοντας πως είσαι τόσο εμπαθής που θα "μπαχαλέψεις" ένα θέμα για να μειώσεις προσωπικά κάποιον.

argonaut έγραψε:
Το τόπικ όμως καταπιάνεται μόνο με απλή παράθεση άρθρων από τον ημερήσιο τύπο; Άποψη για το μεταναστευτικό δεν έχεις; Η όλη σου προσέγγιση αρχίζει και τελειώνει με τους χώρους υποδοχής και την περίθαλψη;
Δεν περιμένω να απαντήσεις, ξέρω ότι μόνο ο δρόμος του χαβαλέ σε παίρνει. Και στην τελική να σου πω και κάτι; Στα @@ σου για τους μετανάστες, απλά βρήκες ένα ακόμα χόμπυ. Στην πράξη δείχνεις ρατσισμό(βλέπε ένδειξη ανωτερότητας προς το Distefo), τάσεις λογοκρισίας και τουπέ.

To τί κάνω και με ποιον συζητάω είναι δικό μου θέμα - κα προφανώς δεν προκείται να δώσω αναφορά σε γραφικά troll σαν κι εσένα. Απαντήσεις σου έδωσα ξεκάθαρες, δύο φορές μάλιστα, και το μόνο που κάνεις είναι να "κράζεις" σα γραφικός τραμπούκος.
Όσο για την ένδειξη ανωτερότητας, άλλοι αρέσκονται να πουλάνε "τζάμπα μαγκιά" μέσω internet για να λένε ότι δήθεν συμμετέχουν σε "κοινωνικούς" αγώνες.

Και ακόμα δεν έχω διαβάσει τα "δημοκρατικά" pm σου - το ένα έχει τίτλο "φασισταριό slide", σωστά?
Άντε, με τις γελοιότητες του καθενός...

argonaut έγραψε:
Αυτή τη στιγμή μετανάστες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν μπορούν να βρουν τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή έστω ζωή.
Ένα γραφείο διασύνδεσης για τους μετανάστες με πλήρη καταγραφή ικανοτήτων, ειδικοτήτων και δεξιοτήτων πρέπει να στηθεί. Για να βρουν δουλειά εκεί που τους αξίζει και εκεί που οι έλληνες στην ουσία δεν πάνε.
Το να γράφουμε ευχολόγια και να πετάμε ευθύνες δεξιά και αριστερά είναι εύκολο, το να λέμε ουσιαστικές προτάσεις είναι το δύσκολο!

Aκριβώς πριν το post σου παρέθεσα ένα ρεπορτάζ που γράφει ύπο ποιες συνθήκες δίνεται πιστοποιητικό νόμιμης παραμονής στη χώρα - το διάβασες?
Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να μιλάς για "γραφεία διασύνδεσης" και "καταγραφή δεξιοτήτων", λες και είναι το πιο εύκολο πράγμα για κάποιον που στην ουσία δεν έχει πολιτικά δικαιώματα σε καμία χώρα και σε κάθε εργασία τον αντιμετώπιζουν ως δουλοπάροικο!
Αυτή είναι η σοβαρή και εφικτή πρόταση?! Rolling Eyes
Επιπλέον, είναι γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός αυτών των ανθρώπων δε θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα αλλά να συνεχίσει το ταξίδι του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε αναζήτηση συγγενών ή φίλων που κατόρθωσαν να φτάσουν σε αυτές - αν σκοπός τους ήταν να ζήσουν εδώ γιατί νομίζεις πως μαζεύονται στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας?
Άρα αυτά που προτείνεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στις επιθυμίες και τις ανάγκες των προσφύγων.

Τέλος, η δημοσίευση σχετικών ειδήσεων έχει στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κόσμου, ειδικά όσων δεν ασχολούνται.
Φυσικά με το να δημοσιεύουν ένα-δύο άτομα και μετά να συζητάνε μεταξύ τους δεν πρόκειται να γίνει κάτι ουσιαστικό, γι' αυτό και τα θέματα αυτά τείνουν να ατονούν στο forum.
Αυτή όμως είναι μία κατάσταση για την οποία δεν ευθύνομαι προσωπικά -ό,τι μπορώ κάνω, στο forum και την πραγματική ζωή- και που προφανώς δεν αλλάζει εύκολα.

Σταμάτα λοιπόν τη λασπολογία εναντίον αγνώστων και ασχολήσου με το θέμα -πρακτικά ή θεωρητικά, όπως θέλεις, εγώ πάντως δεν κρίνω άλλους χωρίς επιχειρήματα- αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ.

Κυρ, 22 Νοέ 2009 9:32 pm

Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Dec 16, 2007
199

Τι σχέση έχει η διαδικασία νόμιμης παραμονής με το τι θα κάνουν οι μετανάστες στην ουσία
Η προσκόλλησή σου σε διαδικασίες και σε θεσμοθετημένες ενέργειες δείχνουν ουσιαστική έλλειψη ενδιαφέροντος μια αποστασιοποίηση για να μην πω ασχετοσύνη σε ο,τι αφορά τα προβλήματα των μεταναστών λαθραίων και νομίμων!

Καταλαβαίνεις Μπατσόκεμον; Επιμένω, ήρθες μετεκλογικά για να πεις α τώρα με τα πασόκια οι μετανάστες απελευθερώνονται από τα στατόπεδα του αίσχους, λες και είναι τα αμερικανάκια που βλέπουμε να αφήνουν ελεύθερους τους δύσμοιρους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Ποια επιχειρήματα έχεις μωρέ; Την πεπατημένη; Το παπαγαλείζειν του ημερήσιου τύπου και τα θεσμικά σου; Έτσι αγωνίζεσαι εσύ; Με μία στείρα αποφατική φράση "Καθημερινά η ειδησεογραφία περιλαμβάνει παρόμοια γεγονότα χωρίς να λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την υποδοχή αυτών των ανθρώπων" Σώωωωπα δηλαδή τώρα με το Μπατσόκ κάτι πάει να γίνει ε; Σιγά σιγά...Σα να μας λες η κατάσταση είναι τραγική αλλά είδατε; Το Μπατσόκ αφήνει ελεύθερους τους ανθρώπους! Δημαγωγίες και παπαριές, λες και οι ίδιοι στο Μπατσοκ δε λένε τα ίδια "βρήκαμε τραγική κατάσταση" "παραλάβαμε χάος"!

Χωλαίνει η επιχειρηματολογία σου, δεν πείθεις. Κι επειδή σε βλέπω να κόπτεσαι για την "πειθώ" όπως γράφεις και πιο πάνω ε μάθε πως εγώ δε μασάω, και τρολ είσαι και θα είσαι
Αν το συνεχίσεις θα το γεμίσω παραδείγματα πως τρολάρεις και έρχεσαι πάντα ευκαιριακά για να πετάξεις τη βρωμερή και ηχηρή σου.... Wink

Παράθεση:
Και ακόμα δεν έχω διαβάσει τα "δημοκρατικά" pm σου

ΥΓ. Το ότι δεν έχεις διαβάσει ακόμα τα προσωπικά μηνύματα είναι για τρελά γέλια...χαχαχα Δαγκώνουν γαβ γαβ! Και τη Δημοκρατία σου να τη χαίρεσαι! Άκου Δημοκρατία το μπατσοκάκι. Αν θες να μην ασχολούμαι μαζί σου πάψε να μειώνεις την υπόστασή μου τόσο πολύ, πάψε να μειώνεις ο,τι λέω σε επίπεδο τρολ. Θα σε λέω φασιστάκι όσο επιμένεις να αντιδράς έτσι...

Έγινε επεξεργασία από τον/την Argonaut στις Δευ, 23 Νοέ 2009 7:38 am, 1 φορά

Κυρ, 22 Νοέ 2009 11:00 pm

manstein
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Nov 20, 2009
29

Συγγνωμη αλλα εχω μια απορια. Αδυνατειτε να καταλαβετε οτι ολοι αυτοι οι μεταναστες που ολοι μας τοσο πολυ αγαπαμε κοστιζουν? Πριν σκεφτητε να επικαλεστειτε τον ξενιο δια να θυμαστε οτι μιλαμε για μονιμος διαμενοντες ανθρωπους. αυτους τους ανθρωπους δν εχουμε ολους να τους ταισουμε η ποσο μαλλον να τους βρουμε δουλεια(σκεφτειτε μονο το ποσοστο ανεργιασ και οτι διαγουμε περιοδο οικονομικης κρισης.) Αν λοιπον αισθανεστε οτι μπορειτε να τους ταισετε με ιδια μεσ τοτε βεβαιως και να το κανετε. Εαν οχι μην κανετε πολιτικη στην πλατη του κοινωνικου συνολου γιατι δειχνει ελειψη σεβασμου στα δικαιωματα των υπολοιπων ελληνων πολιτων να εχουν μια καλη ζωη, αξιοπρεπη παιδια και αισθηση ασφαλειας. Γιατι οπως ξερετε ενας ανεργς μεταναστης ειναι επικυνδινος καθως ειναι πολυ πιθανο να μετατραπει σε εγκληματια. Θυμηθειτε τον Αλκετ Ριζαι και τους πακιστανους-αφγανους στην ομονοια.

Κυρ, 22 Νοέ 2009 11:01 pm

manstein
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Nov 20, 2009
29

*ιδια μεσα

Δευ, 23 Νοέ 2009 2:24 am

distefo
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98

@slide

Εγώ απόλυτος;;; Εγώ ακραίος;; ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ δεν δέχεται κάποια άποψη απο την πλευρά μου! Ξεκίνησα ένα topic με ΣΤΟΙΧΕΙΑ απο έναν εισαγγελέα και το μόνο που πήρα ως απάντηση ήταν προσβολές! Ζήτησα επανειλημμένως να σταματήσουν οι κριτικές των πολιτικών μου πιστεύω διότι δεν ήταν αυτό το θέμα, αλλά τίποτα! Είμαι φοιτητής και ζω μέσα σε ένα σύνολο, το οποίο όταν ακούσει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αναφορά εις την πατρίδα, αντιδρά με προσβολές και ειρωνείες! Κάποια φορά στο μάθημα είπα ότι πάνω από όλα είναι η Πατρίδα (σημείωση: ΜΟΝΟ αυτό είπα) και με αποκάλεσαν φασίστα! Εσύ υπάρχει περίπτωση να δεχτείς τον ρατσισμό; ΥΠΑΡΧΕΙ;;;; Ποιος είναι ο απόλυτος;;; Αν κάποιος κάψει την Εθνική μας Σημαία, είναι "παιδι" ή "διεθνιστης" ή ποιος άλλος ξέρει τι εκτός από προδότης είναι!!! Όταν κάποιος κάψει την Τούρκικη, ή οποιαδήποτε άλλη (πλην Αγγλικής και Αμερικανικής) σημαία, είναι φασίστας!!! Και μετά αποκαλείς εμένα ακραίο!!! Και εσύ και η άλλη η astrud και ένας σκασμός όμοιοί σου!!! Για πάνε σε ένα εθνικιστικό forum!! Να δούμε εκεί ποιος θα είναι ο ακραίος!! Με αποκαλείτε έτσι, απλούστατα διότι η πλειοψηφία εδώ ανήκει εις την ιδεολογία σου!! Αν πάτε σε ένα forum της δικής μου ιδεολογίας, θα είστε εσείς οι ακραίοι! Όσο για τα περί αρχαίων, δεν είπα οτι συμφωνώ σε όλα! Αυτό έλλειπε! Δηλαδή αν έκαναν κάτι λάθος πρέπει εμείς να το συνεχίσουμε;; Το ότι δεν ακολουθούσαν τους Νόμους ήταν λάθος! Γιατί με ορίζεις με βάση κάποιους άλλους;; Τι είμαι εγώ; ΚΚΕ;; Να λέω πως ότι έκανε η ΕΣΣΔ ήταν ορθό; Δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει πως σκέφτεσαι εσύ, εγώ κοιτάω να παίρνω, αυτά που θεωρώ εγώ πως είναι σωστά απο παντού! Δεν δέχομαι για κανένα σύστημα, για καμία ιδεολογία, για καμία κυβέρνηση, για κανένα κόμμα, ότι ήταν ή είναι τελείως σωστό και πρέπει να το μιμηθούμε όπως έχει! Μήπως είσαι εσύ ο απόλυτος;; Λέγοντας ότι δεν πρέπει να συζητάτε μαζί μου; Ότι όσα λέω είναι λάθος; Ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωσις να δεχτώ κάτι άλλο;

Δευ, 23 Νοέ 2009 5:02 am

Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Dec 16, 2007
199

@Manstein
Μιλάς για αριθμούς αόριστα και χωρίς να παίρνεις θέση (δε λέω ότι είπες έναν αριθμό με σιγουριά)
Παράθεση:
η χωρα δν αντεχει τοσους μεταναστες.... ποσους αντεχουμε? 500,000 ? 10,000,000? ασ το ορισουμε.... και αφου το ορισουμε να δουμε τι θα κανουμε με τους υπολοιπους. μην ξεχνατε οτι στην αφρικη πεινουν τουλαχιστον 500,000,000 και οτι το πακισταν αριθμει 180,000,000 κατοικους. σιγουρα δν μπορουμε να τους φιλοξενησουμε ολους.

Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως αυτή η φασιστική ρητορική των ψεμάτων και της αοριστολογίας που χρησιμοποιούν κάποια κόμματα (ξέρετε ΛαοΣ κλπ) κάνει μεγάλο σαματά για το τίποτα. Θέλετε να μιλάμε με λόγια του αέρα και να παίζουμε την κολοκυθιά; 100, 200 ,500 χιλιάδες μετανάστες και τα συναφή; Στατιστικά στοιχεία δεν έχει κανείς; ξέρω έρευνα που μιλάει για 300 χιλιάδες μετανάστες περίπου
Στατιστικά Δεδομένα για τους Μετανάστες-Πάντειο Πανεπιστήμιο

Δηλαδή γιατί να ακούω τον κάθε βουλευτή που συντηρεί μια ατζέντα και να μη δω επίσημα στοιχεία;;
Και γιατί να το πάιξω ειδήμονας και γνώστης για θέματα οικονομικής φύσης; Ότι τάχα δεν αντέχει η Ελλάδα και τέτοιες αηδίες!
Δε δέχομαι καμία μαντρωτική λογική ούτε από το ΛαοΣ ούτε βέβαια και από το Συριζα που το έχει δει κόμμα της απόλυτης αλήθειας περί μεταναστευτικού. Ψηφαλάκια μαζεύουν όλοι μάγκες, αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι πάρτε το τώρα! Πάντα με στοιχεία είναι χρήσιμο να μιλάμε και όχι ο,τι μας κοπανήσει!

Μετά Manstein λες
Παράθεση:
Γιατι οπως ξερετε ενας ανεργς μεταναστης ειναι επικυνδινος καθως ειναι πολυ πιθανο να μετατραπει σε εγκληματια. Θυμηθειτε τον Αλκετ Ριζαι και τους πακιστανους-αφγανους στην ομονοια.

Τι θα πεί "όπως ξέρετε" βρε άνθρωπε; Πάλι η ίδια συλλογιστική της μπαρούφας και αοριστολογίας; Καταλαβαίνεις πως αυτό που λες είναι η βάση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού; Δε σου κάνω προσωπική επίθεση ούτε κρίνω το πόσο τάχα "ηθικό" είναι αυτό που λες και, όπως λένε και κάτι γραφικά άτομα τελευταία εδώ, αν έχεις πειθώ κλπ. Απλά σου θέτω μια πολύ βάσιμη απορία!

@Distefo

Μιλάς για Πατρίδα, αλλά γενικά μονοπωλείς την έννοια του πατριωτισμού σύμφωνα με τα δικά σου πιστεύω. Δηλαδή μόνον εσύ ξέρεις τι είναι καλό για την πατρίδα; Οι μετανάστες είναι σώνει και καλά απειλή; Δηλαδή σκέφτηκες ποτέ ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν μια χαρά να γίνουν πολίτες αυτής της χώρας και να προσφέρουν; Η κοινωνία αν τους αγκαλιάσει και σκύψει πάνω από το πρόβλημά τους δε θα έχει να χάσει. Και επιτέλους είναι κι αυτοί άνθρωποι και έχουν δικαιώματα. Γιατί να υποστηρίξω κάποιον επειδή είναι απλά έλληνας; Τι σκεπτικό είναι αυτό; Δηλαδή τον στυγνό φοροφυγά τον έλληνα σύμφωνα με τη δική σου λογική θα τον βάλω πιο πάνω από έναν απλό τίμιο μετανάστη που στην τελική μπορεί να πληρώνει και φόρους και όλα; Για σκέψου το λίγο.
Αν κάποιοι επιμένουν να μην κάνουν διάλογο μαζί σου πρόβλημά τους, γιατί το μεταναστευτικό ζήτημα το θεωρώ ως κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας και μας αφορά όλους. Αν κάποιοι έχουν το κομματικό μαντρί στο πίσω μέρος του μυαλού τους και το παίζουν ανώτεροι τουλάχιστον να μην επικαλούνται τον Αναρχισμό εκ του πονηρού ώστε να παρασύρουν ρομαντικά σκεπτόμενους ανθρώπους
Distefto δε συμφωνώ μαζί σου πολιτικά απ'οτι κατάλαβες, ΑΛΛΑ δε θα κάτσω να το πάιξω φασιστάκι και να σε τσουβαλιάσω, όπως έχουν μάθει να κάνουν μερικοί(αν διαβάσεις παραπάνω ποστς θα καταλάβεις ποιους λέω) στις παρατάξεις και στις φατρίες τους. Αν πιστεύω πως ο διάλογος μαζί σου θα κάνει εσένα και τον καθένα να προβληματιστεί θα το κάνω! Γιατί δεν είμαστε μια κοινωνία με αυτούς που και καλά δεν είναι συζητήσιμοι βάσει ιδεολογίας ενώ άλλοι είναι. Σημασία έχει το άτομο ως άτομο πρώτα και όχι ως προβατάκι...

Δευ, 23 Νοέ 2009 5:32 am

distefo
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98

Σωμφωνώ μαζί σου. Σε αυτά που είπες στην 2η παράγραφο. Τώρα για τους μετανάστες. Δεν είπα ποτέ για κάποιον Έλληνα παράνομο και κάποιον μετανάστη νόμιμο ή το αντίθετο. Εγώ ζήτησα να μην είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Ότι γίνεται, να γίνεται με τάξη. Δεν ξέρω τα περι ποσοστώσεως κτλ. Εγώ πιστεύω ότι θα επιτρέψουμε ΓΕΝΙΚΑ την είσοδο σε μετανάστες, ΜΟΝΟ εαν τους χρειαζόμαστε. Τι εννοώ. Θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα. Έστω ότι σε μία χώρα έχουμε 2 εργοστάσια και 1000 στρέμματα γης. Και αυτή η χώρα, ΑΣΧΕΤΩΣ του πληθυσμού της, αντιμετωπίζει πρόβλημα στις επιχειρήσεις και στην γεωργία, λόγω ελλείψεως δυναμικού. Τότε, ναι, να επιτρέψει την είσοδο, σε όσους όμως χρειάζεται και ΟΧΙ σε όσους αντέχει. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσο μεγάλη βιομηχανία και η γεωργία μας έχει μειωθεί. Εάν στις αρχές του '90 είδαν ότι δεν υπήρχε εργατικό δυναμικό και έκριναν ότι είναι απαραίτητο, τότε καλά έκαναν και τους έβαλαν μέσα. Αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη. Αν στην χώρα υπάρχει ανεργία και υπάρχει και έλλειψη εργατικού δυναμικού τότε είναι απαράδεκτο να φέρεις μετανάστες. Διότι δεν υπάρχει λόγος της παρουσίας τους εδώ. Αν υπάρχει ανεργία, υπάρχει έλλειψη χεριών, αλλά βλέπει η εξουσία ότι δεν πηγαίνουν οι άνεργοι να δουλέψουν, τότε ναι το δέχομαι να φέρεις μετανάστες. Ας πούμε ότι ζητούνται γενικά από τις επιχειρήσεις 20,000 άτομα και οι άνεργοι είναι 100,000, εάν συνεχιστεί αυτό για πολύ καιρό, σημαίνει ότι δεν πάνε οι άνεργοι να δουλέψουν. Τότε δεν είναι απλά καλό, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έρθουν μετανάστες για να σωθεί η οικονομία. ΟΤΙ ομως γίνεται πρέπει να γίνεται πάνω από όλα με τάξη και πειθαρχεία. Γιατί αλλιώς η κατάσταση γίνεται χειρότερη και χειρότερη συνεχώς. Το κείμενο αναφέρεται ΜΟΝΟ στους οικονομικούς μετανάστες. Για τους λαθρομετανάστες δεν έχω να πω πολλά. Απλά ότι δεν πρέπει να τους επιτρέπεται η είσοδος και ότι πρέπει να φυλάσσονται πολύ καλύτερα τα σύνορα. Εαν κάποιος καταφέρει και μπει παράνομα, τότε εάν συλληφθεί, είναι απαραίτητο να περάσει τους ελέγχους που θα περνούσε ένας κανονικός μετανάστης. Να ισχύσουν δηλαδή όλα τα παραπάνω. Έπιασες λαθρομετανάστη ενώ δεν επιτρέπεται γενικά η είσοδος στους μετανάστες; Τα πράγματα είναι απλά, άμεση απέλαση. Αν υποφέρει από κάποια αρρώστια, τότε βαλτον σε καραντίνα και πρόσεχε τον μέχρι να γίνει καλά και μετά μπορεί να ξεχρεώσει για τις υπηρεσίες που του προσφέρθηκαν, εκτελώντας διάφορες δουλειές που χρειάζεται το κράτος. Ξέρω γω.. ίσως κατασκευή Δημοσίων Εργών ή κάτι παρόμοιο. Μόλις ξεχρεώσει, άμεση απέλαση. Νομίζω πως έγινα ξεκάθαρος.

Τρι, 24 Νοέ 2009 12:13 am

manstein
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Nov 20, 2009
29

@ argonaut
ειμαι ανεξαρτητος και ανεξαρτητα τι ψηφιζω εχω δικη μου αποψη για καθε θεμα. Οσο για την Ελλαδα αντιμετοπιζει πολλα και σοβαρα προβληματα και η μεταναστευση ειναι μονο ενα απο αυτα. Συγκεκριμενα προτεινω τα εξης μετρα για την μεταναστευση (σε ακαδημαικο επιπεδο.)
1) εθνικη καταγραφη των δυνατοτητων της χωρας στην παρουσα οικονομικη κατασταση... δλδ ποσους μπορουμε να φιλοξενησουμε.
2) εθνικη συζητηση για το ποιους μεταναστες μπορει να ενταξει η χωρα χωρις βλαβη στον εθνικο ιστο.
3)οργανωση αξιοπρεπων χορων υποδοχης και προοθησεις τους σε περιοχες ομοεθνων τους στην χωρα.
4) εβρεση εργασιας ικανοποιητικης για την οικονομικη ευζωια τους.
5) σαφης καθορισμος τοων δικαιωματων των μεταναστων και των υποχρεωσεων τους προς την χωρα.
6) ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των μεταναστων που ζουν στη χωρα χωρις να της προκαλουν βλαβη στην κοινωνικη ειρηνη και εργαζονται για την χωρα...
7) εφοσον συμπληρωθει ο οικονομικα αποδεκτος αριμος μεταναστων τα υπολοιπα θα εξαχθουν στο εξωτερικο(ΕΕ, τριτες χωρες)
Cool απαγορευση εισοδου σε επιπλεον μεταναστες απο αυτους που θα καθοριστουν κατοπιν εθνικου διαλογου.
Με αυτες τις προυποθεσεις για μενα μπορει να υπαρξει μια ολοκληρωμενη μεταναστευτικη πολιτικη.
Δεκτες γινονται οποιεσδηποτε διορθωσεις ωστε το θεμα να συζητηθει με σοβαροτηητα οπως αρμοζει.

Τρι, 24 Νοέ 2009 12:23 am

manstein
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Nov 20, 2009
29

η φατσα δν μπηκε εξ επητηδες. εννουσα 8

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολόγιο για μεταναστευτικό-προ...

Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Παρ, 31 Μάρ 2023 4:33 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολόγιο για τις ακτοπλοϊκές υπ...

από gpapa1994
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Δευ, 26 Ιούλ 2021 10:40 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΛΕΣΒΟΣ: Παρουσίαση του Παρατηρητηρίου...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 2

Τρι, 28 Νοέ 2017 10:28 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ΛΕΣΒΟΣ] Πρόσκληση ημερίδας: «Αξιοποί...

από inertia
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 13 Ιαν 2012 10:20 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ανταποκρίσεις από κινητοποιήσεις στο ...

από inertia
Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 55

Δευ, 05 Ιούν 2006 5:55 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics