Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Ανταποκρίσεις από κινητοποιήσεις στο Αιγαίο |
|
|
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα |
| Συγγραφέας |
Ανταποκρίσεις από κινητοποιήσεις στο Αιγαίο |
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Το κύμα των καταλήψεων και των απεργιών, γενικά των κινητοποιήσεων ενάντια στις αλλαγές που συζητούνται μέσα από το νέο νόμο-πλαίσιο για την Παιδεία όσον αφορά στα Πανεπιστήμια, δεν μπορούσε να αφήσει και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκτός!
Μιας και ανοίγεται το θέμα εδώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και να μάθουμε τι συμβαίνει και τι γίνεται στα υπόλοιπα τμήματα, κι όχι μόνο, για να πάρουμε μια εικόνα και των καταστάσεων στα υπόλοιπα μέρη!
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Σαβ, 06 Οκτ 2007 5:10 am, 3 φορές συνολικά |
|
|
|
| |
|
|
|
Εδώ Σάμος!!! Οι καταλήψεις συνεχίζονται εδώ και πάνω από δυο εβδομάδες σχεδόν, ενώ τελευταία προστέθηκε και το τμήμα Στατιστικής στα τμήματα υπό κατάληψη, έτσι πλέον και τα τρία τμήματα της Σάμου παραμένουν κλειστά, με όλες τις διδακτικές λειτουργίες (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) να έχουν ανασταλεί επ' αόριστον. Στις 4-6-2006 πραγματοποιήθηκε παρεμπόδιση της αναχώρησης του πλοίου Express Πήγασος από το λιμάνι Καρλοβάσου για μια ώρα. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και φωτογραφίες μπορούν να βρεθούν εδώ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=518211, καθώς και σχετική αναφορά έχει γίνει και από το in.gr.
Ήταν κι αυτό ένα δείγμα αντίδρασης στα νομοσχέδια που αποκλείουν όλους μας απότην ΠΑΙΔΕΙΑ που δικαιούμαστε.
~*~ Με μικρά βήματα κατακτάται ο δρόμος προς την κορυφή~*~
|
|
|
|
| |
|
|
|
Sweet_disgrace μήπως γνωρίζεις ποιες είναι οι σκέψεις-τάσεις-ή και αποφάσεις περί της εξεταστικής;;; Επειδή είμαι μακριά και τα πράγματα φαίνονται κάπως ρευστά δεν έχω μάθει κάτι ουσιαστικό περί αυτού...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Αρχικά χαιρετώ...
να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι απόλυτα την αγωνία που εκφράζεται από φοιτητές για την εξεταστική τους..Είναι, όμως, πολύ σημαντικό το θέμα και όπως υπώθηκε από ένα παλικάρι η εξεταστική είναι για ένα εξάμηνο (ούτε καν) και αυτά που είναι να περαστούν είναι για μια ζωή... Είμαι πολύ περίφανη για τη γενική συνέλευση της θάλασσας (Μυτιλήνη) που πήρε απόφαση για κατάληψη έως τις 20/6 τουλάχιστον, γνωρίζοντας ότι κατά 99% δεν θα έχει εξεταστική το Σεπτέμβρη και πιθανότατα να έχει και "κυρώσεις" από καθηγητές (μετά την περσινή κατάληψη οι καθηγητές όχι μόνο δεν έδωσαν τη διπλή εξεταστική, αλλά εμφανίστηκαν και "κρούσματα" παράλογων και εκτός ύλης θέμάτων ως "τιμωρία" για τις κινητοποιήσεις)...
Χαίρομαι, επίσης, που τα παιδιά δείχνουν μεγάλη αποφασιστικότητα και για το μέλλον, αφού σημαντικό είναι όλο αυτό το κλίμα να μην αλλάξει το κατακαλόκαιρο...ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι, αλλά μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα...
καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους
|
|
|
|
| |
|
|
|
διπλή εξεταστική ήθελα να πω...βέβαια γλώττα λανθάνουσα...ποτέ δεν ξέρεις
|
|
|
|
| |
|
|
|
Καλωσορίζω την γαϊδουρίτσα!Ένα απο τα καλύτερα παιδιά στο νησί...ίσως και το καλύτερο! Αρκετά με τις χαιρετουρες...επι του Θέματος τώρα...
Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά,Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά, Τέρμα πια στις εκτονώσεις, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ , το ποτάμι πίσω δεν γυρνά!
Πέμπτη 8/6 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί πορεία(ευελπιστούμε η μεγαλύτερη στα χρονικά του νησιού) με αφετηρία την πλατεία Σαπφούς και κατάληξη στο Υπ.Αιγαίου...Όσοι πιστοί προσέλθετε...(και όχι μόνο απο Μυτιλήνη)...
Άντε φιλιά στα μούτρα...Τα λέμε στους δρόμους!
|
|
|
|
| |
|
|
|
Συμμετείχα κι εγώ σε καταλήψεις με ιδιαίτερη θέρμη στο παρελθόν (όσο ήμουν ακόμα Σάμο) τουλάχιστον σε όσες πίστευα ότι είχαν όντως νόημα. Οπότε γνωρίζω πολύ καλά πως πρέπει να υπάρχουν θυσίες για να πετύχεις κάτι, ειδικά από τη στιγμή που ήμουν από τους λίγους έτοιμους να χάσουν εξεταστική τότε. Και τώρα, ακόμα και αν είμαι ν-ετής δεν έχω κανένα πόβλημα να χάσω την εξεταστική προκειμένου να επωφεληθούν τόσο τα πανεπιστήμια όσο και οι φοιτητές, έστω και αν έχω φτάσει πολύ κοντά στο τέλος της δικής μου φοίτησης. Απλά η αγωνία μου είναι τα εισητήρια που έχω κλείσει και θα πρέπει να ακυρώσω συντόμως σε περίπτωση που δεν γίνει εξεταστική  Οπότε και πρέπει να γνωρίζω τι παίζει Σάμο...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Dear eagle_fly_free οι καταλήψεις στη Σάμο μάλλον θα συνεχιστούν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθεί η εξεταστική του Ιουνίου. Εν τω μεταξύ ακούστηκε πρόταση για παρατεταμένη (και όχι διπλή) εξεταστική το Σεπτέμβρη. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων την Παρασκευή 9/6. Αναμένουμε...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Να'σαι καλά sweet_disgrace. Τουλάχιστον είναι κι αυτό μία πληροφορία.
|
|
|
|
| |
|
|
|
...Τώρα τα έχω δει όλα...σήμερα έκλεισε και το τμήμα Γεωγραφίας στη Μυτιλήνη...Ειλικρινά, τώρα έχω κλέισει!!!!
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |