Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Μια ευρεσιτεχνία για Αντισεισμικό Σύστημα (πληροφορίες & ανάπτυξη-εξέλιξη project) |
|
|
Επιστήμη, Τεχνολογία |
| Συγγραφέας |
Μια ευρεσιτεχνία για Αντισεισμικό Σύστημα (πληροφορίες & ανάπτυξη-εξέλιξη project) |
| |
|

seismic
Έμπειρος

Jan 06, 2010
377
Τόπος: ΙΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
|
|
ΜΙΚΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΊΑΣ
http://www.youtube.com/watch?v=HyAxO1lH5YE
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi
Ακόμα με αυτή την μέθοδο, λόγο προέντασης, και μεγάλης διατομής κάτοψης της εσωτερικής τοιχοποιίας από Ο.Σ,
έχουμε μεγάλες αντοχές στις διατμητικές τάσεις.
Αποτρέπουμε και τα λοξά τόξα ή λοξά κρακ, στους κόμβους, που δημιουργούνται από την ταλάντωση, λόγο αδυναμίας των κόμβων να παραλάβουν τα στατικά φορτία του φέροντος.
|
|
| |
|

seismic
Έμπειρος

Jan 06, 2010
377
|
|
Το παρακάτω βίντεο δείχνει τα τρία κύματα του σεισμού, τα οποία μεταδίδονται μέσα από το υλικό της Γης, σε διαφορετικές ταχύτητες.
http://www.youtube.com/watch?v=2pfDieIhzxY&feature=related
S AND P WAVES http://www.youtube.com/watch?v=g3VVrD_WQG8&NR=1
LOVE WAVE ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ
http://www.youtube.com/watch?v=oMUTDe6LR4o&NR=1
α) Το πρώτο είναι το κύμα ( P )
Αυτό μεταδίδεται με την μεγαλύτερη ταχύτητα,και είναι το πρώτο που κουνάει το σπίτι.
Έρχεται πάντα από κάτω, και δημιουργεί τον τεκτονικό σεισμό μετακινώντας το σπίτι πάνω κάτω.
Κατά την κίνηση αυτή, το σπίτι δέχεται δύο επιταχύνσεις.
Την επιτάχυνση ανόδου, από τον σεισμό, και την επιτάχυνση καθόδου, από τα στατικά φορτία του φέροντος.
Η διαφορά φάσης των δύο αυτών δράσεων, τις κάνει να συγκρούονται μεταξύ τους, αναπτύσσοντας κρουστικές δυνάμεις, που καταπονούν τα κάθετα στοιχεία στήριξης.
Το όφελος της ευρεσιτεχνίας σε αυτή την καταπόνηση του κτηρίου είναι η εξής.
Καταργεί την διαφορά φάσεις, λόγο προέντασης, η οποία αναγκάζει την οικία να ανεβαίνει
και να κατεβαίνει στον ρυθμό των κυμάτων ( P )
Έτσι αποφεύγουμε την κρούση της οικίας με το έδαφος.
β) Κύμα ( S )
Και αυτό έρχεται από κάτω από την οικία, σε διαφορετικό χρόνο, και σε διαφορετική φορά.
Αυτό το κύμα ( S ) δημιουργεί οριζόντια παλινδρόμηση στην οικία, καταπονώντας αυτή με δύο τρόπους.
Πρώτον δημιουργεί διατμητικές τάσεις, προπαντός στον πρώτο όροφο, λόγο ακαμψίας του πρώτου κόμβου της πακτωμένης με το έδαφος βάσης, και της αδράνειας του φέροντος, που έχει διαφορετική φορά δυνάμεων από ότι ο σεισμός.
Δεύτερον δημιουργεί ταλάντωση στην κατασκευή, προπαντός στα ψιλά κτήρια, που βρίσκονται μακριά από το κέντρο του σεισμού.
Κατά την ταλάντωση οι κόμβοι της κατασκευής, δεν αντέχουν να σηκώσουν το βάρος του φέροντα, και μετά από κάποια ελαστικότητα που έχουν, σπάνε.
http://www.postimage.org/image.php?v=Tsm4RK0
Τι κάνει η ευρεσιτεχνία σε αυτό το οριζόντιο παλινδρομικό κύμα ( S )
Σταματάει την ταλάντωση που δημιουργεί τα λοξά βέλη στους κόμβους
έτσι http://www.postimage.org/image.php?v=PqgqEFr
Ακόμα με αυτή την μέθοδο, λόγο προέντασης, και μεγάλης διατομής κάτοψης της εσωτερικής τοιχοποιίας από Ο.Σ,
έχουμε μεγάλες αντοχές στις διατμητικές τάσεις, που δημιουργούνται στους κόμβους
( προπαντός των βάσεων )
γ) Κύμα LOVE http://www.youtube.com/watch?v=oMUTDe6LR4o&NR=1
Αυτό το κύμα είναι το πιο αργό, αλλά και το πιο καταστροφικό από τα άλλα δύο.
Ο κύριος λόγος είναι, ότι είναι επιφανειακό, δημιουργώντας κυματισμό, όπως τον κυματισμό της θάλασσας.
Αν το σπίτι είναι μικρό, ( μέχρι 30 x 30 m ) τότε ανεβαίνει και κατεβαίνει πάνω στο ύψος και το βάθος κύματος του σεισμού.
Αν όμως η κατασκευή είναι μεγαλύτερη αυτών των διαστάσεων, τότε οι κολώνες μετατρέπονται σε έμβολα θραύσεως των κολονών, λόγο διαφορά φάσεως που έχει ο οριζόντιος επιφανειακός κυματισμός.
Τι κάνει η ευρεσιτεχνία για αυτά τα επιφανειακά κύματα LOVE τα οποία καταπονούν την κατασκευή υπό γωνία 45 μοιρών.
Αν η κατασκευή είναι μικρότερη από 30 x 30 m, χρησιμοποιούμε την δεύτερη μέθοδο τοποθέτησης
http://www.postimage.org/image.php?v=PqgqEFr
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi
Για δύο λόγους
Καλύτερη διαστασιολόγιση βάσεων, και μεγαλύτερες διατμητικές αντοχές στον λοξό εφελκυσμό, ο οποίος αναπτύσσεται κυρίως κατά την διάρκεια των κυμάτων LOVE.
Αν η κατασκευή είναι μεγαλύτερη από 30 x 30 m τότε χρησιμοποιούμε την πρώτη μέθοδο τοποθέτησης.
http://www.youtube.com/watch?v=KPaNZcHBKRI&feature=player_embedded
Οι λόγοι είναι οι εξής.
Πρώτον η διπλή κητοστρωση, κατά προτίμηση προτεταμένη, μετατρέπει την βάση του κτηρίου σε μονομπλόκ, με αποτέλεσμα την ακαμψία της κητόστρωσης, και της καλύτερη κατανομή των δυνάμεων του σεισμού, κάτωθεν αυτής.
( σαν καρίνα μαούνας στην θάλασσα )
Η κατασκευή όμως αυτή έχει ένα άλλο πρόβλημα.
Την ταλάντωση.
Αυτό το πρόβλημα το λύνουμε τοποθετώντας το ανεξάρτητο προτεταμένο με το έδαφος φρεάτιο, σε καίρια σημεία της κατασκευής.
|
|
| |
|

seismic
Έμπειρος

Jan 06, 2010
377
|
|
Με την διπλή προτεταμένη κητόστρωση είναι σαν να έχουμε στατικά, πότε μια βάση, και πότε ένα πρόβολο.
Αυτό γίνετε λόγο μεταβολής φάσης του κύματος,( κάτω από την κητόστρωση) οπότε και μεταβολή μορφής των στατικών φορτίων της κητόστρωσης.
Πιστεύω ότι η διπλή κητόστρωση, δεν μετατρέπει τις κολώνες σε έμβολα των κόμβων, όπως γίνετε με τις μεμονωμένες βάσεις, στα κύματα LOVE.
Φαντάσου μία μαούνα που το κύμα περνάει από κάτω της.
Πότε θα είναι όλη πάνω στο κύμα, πότε θα εξέχουν τα άκρατης, σαν πρόβολος.
Μπορεί να ταλαντεύετε όπως ταλαντεύεται στο σεισμό το σπίτι.
Ο οριζόντιος άξονας της όμως παραμένει άκαμπτος, αν και υπό κλίση.
Οι μεμονωμένες βάσεις, σε μεγάλου εμβαδού οικοδομές, δρουν σαν δύο ξεχωριστές σημαδούρες πάνω στο κύμα, οι οποίες έχουν εμφανή διαφορά φάσης.
|
|
| |
|

seismic
Έμπειρος

Jan 06, 2010
377
|
|
Η αδράνεια του δομικού έργου στην επιτάχυνση του σεισμού, ( που σηκώνει τον σκελετό ) σε συνδυασμό με την ανικανότητα των κόμβων να παραλάβουν τις ροπές των στατικών φορτίων του φέροντος σκελετού, ( όταν έχει ανασηκωθεί ο σκελετός )
είναι ο κύριος λόγος που δημιουργούνται τα λοξά βέλη. ( ρωγμές )
http://www.postimage.org/image.php?v=Tsm4RK0
Και η επιτάχυνση του σεισμού, σε συνδυασμό με την πακτωμένη βάση ( ως προς τις οριζόντιες ασκούσες δυνάμεις της επιτάχυνσης ) σε συνδυασμό με τα στατικά φορτία του φέροντος, είναι ο άλλος λόγος διάτμισης των κολονών του ισογείου.
Ο εμβολισμός των δοκών μέσω των κολονών, από την κυματοειδή μορφή των κυμάτων LOVE σε μεγάλα δομικά έργα, είναι ο τρίτος λόγος, που καταρρέει ένα έργο.
Για εμένα, είναι λάθος
α) που κατασκευάζουμε σκελετούς με κόμβους.
β) που χώνουμε τις κολόνες στο έδαφος.
γ) που κατασκευάζουμε μεμονωμένες βάσεις, χωρίς την πρόσθετη επιφανειακή προτεταμένη κυτόστρωση.
Αμφισβητώ την ως τώρα λογική δόμησης, ως άκρος επικίνδυνη.
Σέβομαι τους μηχανικούς, αλλά είμαι έτοιμος να παλέψω για αυτά που υποστηρίζω. ( Στατικά )
Θεωρώ σωστό τρόπο δόμησης.
α) Την μονολιθικότητα, προτεταμένη με το έδαφος, ( για μικρού εμβαδού δομικά έργα )
πάνω σε ολοκληρωτική προτεταμένη κυτόστρωση.
β) σε μεγάλα έργα, διπλή προτεταμένη κυτόστρωση με εφέρδανα, και τρίτο ανεξάρτητο στοιχείο προτεταμένο με το έδαφος, στο κέντρο, ή στα δύο άκρα της οικοδομής.
Ή κυτόστρωση, με διαχωρισμό αρμών συστολής διαστολής, και όλα τα παραπάνω.
|
|
| |
|

seismic
Έμπειρος

Jan 06, 2010
377
|
|
Για την ευρεσιτεχνία, νιώθω σαν να έχω ανακαλύψει το αυτοκίνητο που δουλεύει χωρίς καύσιμα,
και δεν θέλουν τα συμφέροντα να βγει στο εμπόριο, για να μην σταματήσουν τις εργασίες γύρω από το πετρέλαιο.
Αλιώς δεν μπορώ να καταλάβω, πως είναι δυνατόν η πολιτεία να είναι αδιάφορη σε μία τόσο υποσχόμενη εφεύρεση,
ή οποία θέτει νέα στάνταρ σεισμο μόνωσης, διότι δεν ασχολείται μόνον ( όπως κάνουν όλες οι άλλες σεισμικές μονώσεις ) με την οριζόντια σεισμική μόνωση, αλλά προχωρά περαιτέρω,θέτοντας νέα στάνταρ και προτάσεις σεισμικής προστασίας.
Τέτοιες προτάσεις χρίζουν προστασίας και βοήθειας από το κράτος, από την στιγμή που πρόκειται για την Εθνική προστασία, ανθρώπινων ζωών, και περιουσίας.
Το Κράτος δυστυχώς με έχει αφήσει μόνο μου, να εκτελέσω ένα έργο εκατομμυρίων,( αδύνατον ) ενώ κατά την γνώμη μου έπρεπε να με βοηθήσει στην εφαρμοσμένη έρευνα, διότι είναι η σοβαρότερη πρόταση σεισμικής προστασίας δομικών κατασκευών, που έχει προταθεί ποτέ.
Αυτή είναι η γνώμη μου, για την Ελλάδα που θα ήθελα να είναι.
Τουλάχιστο, αφού δεν μπορεί να βοηθήσει, ας κάνει μία επιτροπή που θα καταθέτεις αποτελέσματα πανεπιστημίων, και να σου δίνει
μία άδεια.
Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει φορέας πιστοποίησης?
Δεν είναι δυνατών να καταθέτης νόμους στατικής, και να αποκλείσεις όλους τους άλλους.
Κανένας δεν έχει το αλάνθαστο,( ούτε ο Πάπας ) και το δικαίωμα να σταματάει την έρευνα.
Η έρευνα φέρνει αποτελέσματα, τα οποία χρειάζονται αναγνώριση και βοήθεια.
Αν αντί αυτού υπάρχει ( πόρτα ) τότε καταντάει μαγαζάκι.
Το δικαίωμα στην έρευνα και την αναγνώριση αυτής, ανήκει και στα φυσικά πρόσωπα.
Το δικαίωμα στην ζωή, και την προστασία αυτής, σε όλους ανεξαιρέτως.
Δεν ξέρω πόσο πρέπει να πιστέψω τις κατασκευές που φτιάχνουμε μετά από αυτό το βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=VF3iJBLzjRs
Δεν ξέρω αν εγώ έλυσα το πρόβλημα των κατασκευών.........
Είμαι σίγουρος όμως για δύο πράγματα.
α) Το σύστημα το δικό μου είναι καλύτερο από το υπάρχον,και θα έσωζε περισσότερες ζωές
β) Το υπάρχον σύστημα δεν είναι ασφαλές όπως λέτε.
Υπάρχει τεράστια ανάγκη έρευνας για μεγαλύτερη προστασία από αυτήν που υπόσχεστε.
Αυτά που λέτε για ασφάλεια, είναι μύθος.
Ο σκελετός με τους κόμβους πρέπει να καταργηθεί, και γενικά το σύστημα δόμησης, πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία, και μέθοδο.
Τα πάντα πέσανε.
Όχι μόνο τα μονώροφα .....
Ακόμα και τα υπόγεια στο μετρό πέσανε.
Όσα σίδερα και να βάλετε, δεν μπορούν να συνεργασθούν με το μπετό, γιατί απλά το μπετό είναι πιο ανίσχυρο από το σίδερο.
Το μπετό γίνετε πιο ισχυρό μόνο με την προένταση.
Βλέπετε στο βίντεο στην γέφυρα έστω και ένα σίδερο κομμένο?
Είναι σαν να βάζετε ένα σίδερο μέσα σε βούτυρο, και να έχετε την απαίτηση το βούτυρο να φέρει αντίσταση στον εφελκυσμό του σιδήρου.
Όσο για το γκάζι είναι έγκλημα. Περισσότεροι πρέπει να πέθαναν μετά το σεισμό από τις φωτιές, παρά από την κατάρρευση των κτηρίων.
Ακόμα είναι λάθος όπως τοποθετήτε ο οπλισμός στις πλάκες, και στους δοκούς.
Κανονικά έπρεπε να τοποθετήτε πάνω - κάτω ( όπως στο πλαίσιο )χωρίς κάμψις, ώστε να αντέχει λίγο περισσότερο τα στατικά φορτία του φέροντος.
Ο λόγος είναι ότι κατά την ταλάντωση και την μονόπλευρη τάση ανύψωσης του σκελετού, τα στατικά φορτία από την μία, και η αντίδραση της κολόνας από την άλλη, αντιστρέφουν την φορά των δυνάμεων στις πλάκες και τους δοκούς, με αποτέλεσμα να έχουμε εφελκυσμό από το πάνω μέρος, και θλίψη από το κάτω. ( σαν πρόβολος )
Για τον λόγο αυτό οι πλάκες σπάνε στις κάμψις.
Γιατί μετά το άνω οριζόντιο επίπεδο τις κάμψης δεν υπάρχει οπλισμός να πάρει τις άνω δυνάμεις εφελκυσμού της πλάκας.
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
Έχετε ενδιαφέρουσες απόψεις για τα θέματα σχετικά με την επιστήμη και το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κατεύθυνση της βασικής και της εφαρμοσμένης έρευνας.
Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές η επιστήμη επηρεάστηκε από δογματικές αντιλήψεις -ακόμα και στη σύγχρονη εποχή βρίσκουμε παραδείγματα ακραίων και ακατανόητων αντιπαραθέσεων- αν και προσωπικά νιώθω ότι παραπομπές σε blog όπως το "Ελεύθερη επιστήμη" και διάφορα video μάλλον δημιουργούν έναν περίεργο, σχεδόν μεταφυσικό φανατισμό γύρω από τη μη-ορθόδοξη έρευνα παρά βοηθούν τον κόσμο να κατανοήσει πόσες παράμετροι και συνθήκες περιλαμβάνονται στα συμπεράσματα που θεωρούμε δεδομένα.
Εκεί πιστεύω ότι εντοπίζεται το πρόβλημα, στη δυσκολία του να κατανοήσεις και να ελέγξεις μία θεωρία και τις πιθανές εφαρμογές της στην ολότητά τους - και δυστυχώς τα διαθέσιμα ερευνητικά κονδύλια και μέσα, είτε ιδιωτικά είτε κρατικά, ποτέ δεν επαρκούν, ακόμα και για αναγνωρισμένους επιστήμονες.
Επόμενο είναι όσοι κατέχουν θέσεις επιρροής στην επιστημονική κοινότητα -editors επιστημονικών εντύπων, πρόεδροι ινστιτούτων έρευνας, ακαδημαϊκοί- να διστάζουν να εξερευνήσουν κάτι που μοιάζει "εξωτικό" και "τολμηρό" με βάση τα καθιερωμένα πρότυπα, δε νομίζω πως υπάρχει ανάγκη για κάποια συνομωσία.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη δράση επιχειρηματικών συμφερόντων σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, όμως η ύπαρξη οργανωμένων σχεδίων μεγάλης κλίμακας είναι μάλλον απίθανη, για πρακτικούς κυρίως λόγους. Βέβαια, ακόμα και μία μικρή καθυστέρηση ή παράλειψη μπορεί να οδηγήσει ιδέες και ανθρώπους στην αφάνεια για πολλά χρόνια, όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν.
Τέλοσπαντων, βλέπω ότι τελικά η δική σας ιδέα μπήκε σε τροχιά πειραματικής δοκιμασίας:
seismic, 30 Απριλίου 2010 έγραψε:
Παιδιά, τελικά η ευρεσιτεχνία θα δοκιμαστεί σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο, με άριστη ερευνητική ομάδα, σε πεπερασμένα στοιχεία Η/Υ. Για ευνόητο λόγο δεν μπορώ ακόμα να δώσω ονόματα.
Η προσομοίωση θα είναι σε 8 διαφορετικές παραλαγές και μεθόδους και θα διαρκέσει 1 χρόνο. |
Άρα μάλλον είστε από τους τυχερούς, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της θεωρητικής προσομοίωσης. Ίσως με τη βοήθεια της ομάδας που συνεργάζεστε να μπορέσετε να κατοχυρώσετε τα αποτελέσματά σας, εφόσον αποδειχθούν χρήσιμα.
seismic, 13 Ιουνίου 2010 έγραψε:
Το έχω ψάξει το θέμα, και σας πληροφορώ, ότι, καλή ή όχι η ευρεσιτεχνία, δεν υπάρχει φορέας στην Ελλάδα που να του παραδώσεις πειραματικά αποτελέσματα, και να σου δώσει άδεια τοποθέτησης.
Μετά από μήνες αναμονής, ο ΟΑΣΠ σε ερώτησή μου απάντησε ότι δεν είναι αρμόδιος και ότι αυτές οι ευρεσιτεχνίες γίνονται δεκτές, μόνο αφού αποδείξω το αληθές στο εξωτερικό. Δηλαδή, γιατί στο εξωτερικό? Εμείς στην Ελλάδα τρώμε ληγμένα? |
Για την Ελλάδα, από όσο γνωρίζω, αρμόδιος φορέας είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας
και φυσικά υπάρχει η ευρωπαϊκή υπηρεσία European Patent Office.
Πιθανότατα να πρέπει να απευθυνθείτε πρώτα σε αυτούς και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με τον ΟΑΣΠ (πληροφοριακά, είναι ο ελληνικός Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) ή με όποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη για αδειοδότηση περαιτέρω εφαρμογών.
Έγινε επεξεργασία από τον/την slide στις Σαβ, 28 Αύγ 2010 9:52 pm, 2 φορές συνολικά |
|
|
|
| |
|

seismic
Έμπειρος

Jan 06, 2010
377
|
|
Έτσι είναι φίλε μου όπως ακριβός τα είπες.
Εύχομαι η τύχη να βοηθάει τους τολμηρούς.
Πάντως χωρίς σπόνσορες και κρατική βοήθεια, δεν έχουν τύχη οι εφευρέσεις οι οποίες χρειάζονται μεγάλη έρευνα, όπως είναι η έρευνα της σεισμικής μηχανικής.
Έχω 2 Ελληνικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον Ο.Β.Ι και έχω καταθέσει και τα δύο για Διεθνή, τα οποία πέρασαν έκθεση έρευνας με Α.
Για την ευρεσιτεχνία
Ρώτησα τον ΟΑΣΠ = αναρμόδιος
Ρώτησα το παλιό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε αναρμόδιο.
Όταν τους έκανα την ερώτηση, πως έχετε δώσει άδεια καταλληλότητας σε άλλη εταιρεία, μου απάντησε ότι αυτό ήταν παλιά, και το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε τώρα έχει χωριστεί σε περιβάλλοντος και δημοσίων έργων ή κάτι τέτοιο.
Υπουργείο ανάπτυξης,=αναρμόδιο
Πολεοδομία= αναρμόδια
Γ.Ο.Κ = αναρμόδιο.
Τους έκανα αυτή την ερώτηση.
Έχω μία ευρεσιτεχνία που προστατεύει τα σπίτια από τον σεισμό.
Έχω αποτελέσματα προσομοίωσης Πανεπιστημίου, ότι είναι αποτελεσματική στον σεισμό.
Έχω βρει δύο εταιρείες που θέλουν να τοποθετήσουν την ευρεσιτεχνία στις κατασκευές.
Θέλω να κάνω εργοστάσιο για να κατασκευάσω το προιόν.
Και τους ρώτησα ποιος είναι ο φορέας ο οποίος θα μου δώσει άδεια καταλληλότητας του προιόντος.
Δεν ήξερε κανείς? Αν πρέπει ή όχι να πάρω άδεια τοποθέτησης, και ποιος είναι αρμόδιος?
Εγώ όταν θέλω κάτι βάζω ένα στόχο.
Αυτός ο στόχος δεν υπάρχει.
Μου τον έχουν πάρει.
Πες ότι κατορθώσω μετά από πολλά έξοδα και κόπο, να αποδείξω τα λεγόμενά μου.
Με πανεπιστήμια, με πειράματα και προσομοιώσεις.
Κάνω και το εργοστάσιο, και πάω να τοποθετήσω την ευρεσιτεχνία μου.
Θα με αφήσουν, ή θα πουν στοπ.
Θα σου πω εγώ που το έψαξα.
Θα πουν στοπ.
Είναι αδικία αυτό ναι ή όχι? Α??? Για να πουν στοπ είναι όλοι αρμόδιοι..... για να πουν προχώρα είναι καλή η ευρεσιτεχνία, όλοι είναι αναρμόδιοι.???????????????
Axx...... μου θέλουν και ανάπτυξη και ξένα κεφάλαια, την στιγμή που αναγκάζουν τους Έλληνες να φύγουν στο εξωτερικό, και να τους αντικαταστήσουν με μετανάστες?
Ευτυχώς που υπάρχει και το εξωτερικό για τους Έλληνες.
Και το Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής, η προσομοίωση, τι κύρος τους δίνει η πολιτεία όταν δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματά τους?
Όταν πείρα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το κατέθεσα στον Ο.Α.Σ.Π ζητώντας την γνώμη τους. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν είναι αρμόδιοι να μου απαντήσουν και ότι αυτές οι εφευρέσεις γίνονται αποδεκτές ΄μετά από πολλά πειράματα,και δημοσιεύσεις σε αρμόδια ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.Συμφωνώ απολύτως με όλα αυτά.Θέλουν όμως πάρα πολλά χρήματα.
Απευθύνθηκα στο Υπουργείο Ανάπτυξης
για οικονομική βοήθεια.Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν χρηματοδοτούν φυσικά πρόσωπα.Αργότερα έμαθα ότι το 80% των χρηματοδοτήσεων για έρευνα καταλήγουν στα πανεπιστήμια,το 15% στα τεχνολογικά πάρκα, και το 5% στις επιχειρήσεις.
Ερώτηση?
Γιατί δεν χρηματοδοτούν τα φυσικά πρόσωπα τη στιγμή που το 80%των ευρεσιτεχνιών ανήκουν σε αυτά,και μόνο το20% στα πανεπιστήμια.Δηλαδή η ευρεσιτεχνία μου καλή ή όχι αν δεν βρεθεί χρηματοδότης θάφτηκε, και μαζί με αυτή μπορεί και χιλιάδες άνθρωποι (αν είναι καλή)
11/8/09 Ο.Α.Σ.Π Το Δ.Σ.του Ο.Α.Σ.Π. σας γνωστοποιεί ότι η από 488/26-3-09 πρότασή σας,που καταθέσατε στα πλαίσια της υπ αρ. οικ 110/21-1-09 προκήρυξης του Ο.Α.Σ.Π.για χρηματοδότηση του ερευνητικού έργου(Υδραυλικός ελκυστήρας έργων)δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί,δεδομένου ότι ο Ο.Α.Σ.Π.δεν χρηματοδοτεί ολοκληρωμένα έργα,για τα οποία ήδη υπάρχει ευρεσιτεχνία. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ο.Α.Σ.Π. Καθηγητής Κ. Μαρκόπουλος
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
Ναι, συγγνώμη, τώρα είδα ότι είχατε δημοσιεύσει το σχετικό έγγραφο για τον ΟΒΙ (στη σελίδα 4).
Παράθεση:
Εγώ όταν θέλω κάτι βάζω ένα στόχο. Αυτός ο στόχος δεν υπάρχει. Μου τον έχουν πάρει.
Πες ότι κατορθώσω, μετά από πολλά έξοδα και κόπο, να αποδείξω τα λεγόμενά μου.
Με πανεπιστήμια, με πειράματα και προσομοιώσεις.
Κάνω και το εργοστάσιο, και πάω να τοποθετήσω την ευρεσιτεχνία μου.
Θα με αφήσουν ή θα πουν στοπ?
Θα σου πω εγώ που το έψαξα. Θα πουν στοπ.
Είναι αδικία αυτό, ναι ή όχι? Α, για να πουν στοπ είναι όλοι αρμόδιοι...για να πουν προχώρα είναι καλή η ευρεσιτεχνία, όλοι είναι αναρμόδιοι. |
Οπότε το πρόβλημά σας πλέον είναι οι νομικές διαδικασίες άρα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο δικηγορικό γραφείο που συνεργάζεται με κατασκευαστικές εταιρείες και εξειδικεύεται σε τέτοια θέματα.
Έχω μία απορία - μιας και ασχολείστε με οικοδομικές εργασίες θα έχετε σίγουρα δει τα προκατασκευασμένα μεταλλικά κτήρια, τα οποία μόλις την τελευταία δεκαπενταετία άρχισαν να κατασκευάζονται συστηματικά στην Ελλάδα. Αυτές οι εταιρείες πώς πήραν άδεια καταλληλότητας για τη θεμελίωση ώστε να συμμορφώνονται με τον ελληνικό ΓΟΚ της δεκαετίας του '80? Ίσως με μία παρόμοια φόρμουλα ενσωματωθεί, μετά από κάποια χρόνια αφού πρόκειται για ευαίσθητο θέμα, και η δική σας κατασκευή στον κανονισμό.
edit
Παράθεση:
Όταν πήρα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το κατέθεσα στον Ο.Α.Σ.Π ζητώντας την γνώμη τους.
Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν είναι αρμόδιοι να μου απαντήσουν και ότι αυτές οι εφευρέσεις γίνονται αποδεκτές μετά από πολλά πειράματα και δημοσιεύσεις σε αρμόδια ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.
Συμφωνώ απολύτως με όλα αυτά. Θέλουν όμως πάρα πολλά χρήματα.
Απευθύνθηκα στο Υπουργείο Ανάπτυξης για οικονομική βοήθεια. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δε χρηματοδοτούν φυσικά πρόσωπα. Αργότερα έμαθα ότι το 80% των χρηματοδοτήσεων για έρευνα καταλήγουν στα πανεπιστήμια, το 15% στα τεχνολογικά πάρκα και το 5% στις επιχειρήσεις. |
Παράθεση:
11/8/2009
Ο.Α.Σ.Π
Το Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Π. σας γνωστοποιεί ότι η από 488/26-3-09 πρότασή σας, που καταθέσατε στα πλαίσια της υπ αρ. οικ 110/21-1-09 προκήρυξης του Ο.Α.Σ.Π. για χρηματοδότηση του ερευνητικού έργου (Υδραυλικός ελκυστήρας έργων) δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί, δεδομένου ότι ο Ο.Α.Σ.Π. δε χρηματοδοτεί ολοκληρωμένα έργα για τα οποία ήδη υπάρχει ευρεσιτεχνία.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ο.Α.Σ.Π.
Καθηγητής Κ. Μαρκόπουλος |
Μία στιγμή, γιατί μάλλον χαθήκαμε με τα edit.
Αυτές είναι οι πιο σημαντικές πληροφορίες - τί να πει κανείς... Δυστυχώς πάλι καταλήγουμε στο θέμα της χρηματοδότησης της έρευνας στην Ελλάδα. Μόνη ελπίδα είναι η συμμετοχή σε ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα ή κάποια συνεργασία με ίδρυμα στο εξωτερικό και για αυτά σχεδόν πάντοτε χρειάζονται διασυνδέσεις.
Ίσως αξίζει να δοκιμάσετε ξανά μόλις προχωρήσει η διεθνής διαδικασία κατοχύρωσης, μπορεί τότε να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες.
|
|
|
|
| |
|

seismic
Έμπειρος

Jan 06, 2010
377
|
|
Και Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν ενδιαφερθεί, και Ελληνικές εταιρείες προκατασκευασμένων.
Τα προκατασκευασμένα παίρνανε πιστοποιητικό καταλληλότητας από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
Με την νέα κυβέρνηση, χωρίστηκε σε υπουργείο ανάπτυξης, και υπουργείο περιβάλλοντος,και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους, δεν ήξεραν πιο υπουργείο είναι αρμόδιο.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Το θέμα και εγώ πιστεύω είναι νομικό, και πιστεύω ακόμα, ότι υπάρχει νομοθετικό κενό
|
|
|
|
| |
|

seismic
Έμπειρος

Jan 06, 2010
377
|
|
Παιδιά, κανένα Ελληνικό φόρουμ ( εκτός από αυτά που γράφω) δεν έχει γράψει κάτι για την δική μου ευρεσιτεχνία?
Ούτε η τηλεόραση ενδιαφέρετε?
Όλοι όμως γράφουν ότι έρχεται από το εξωτερικό.......όπως αυτό το Κινέζικο αντισεισμικό σύστημα?????????????
http://2.bp.blogspot.com/_yR2bXDgqCuk/THpmB37ugTI/AAAAAAAAB...d-trap.jpg
Τόσο κακή είναι η ευρεσιτεχνία μου?
Οι άνθρωποι έχουν ένα κακό ελάττωμα. Ξεχνούν εύκολα.
Πόσες φορές στον κόσμο έγιναν σεισμοί, πόσοι άνθρωποι πέθαναν, και πόσες περιουσίες καταστράφηκαν?
Και όμως εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθει.
Ξανά κτίζουμε την πόλη πάνω στα ασταθή ερείπια της παλιάς, ξέροντας ότι το έδαφος είναι ακατάλληλο.
Θεσπίζουμε νέους αντισεισμικούς κανονισμούς, οι οποίοι σε λίγο διάστημα αθετούνται, λόγο κόστους και χρονοδιαγράμματος του έργου.
Αντί να μάθουμε από τα λάθει μας τα επαναλαμβάνουμε.
Αντί μετά από ένα καταστροφικό σεισμό να δούμε, πια σπίτια δεν έπεσαν, και να εξετάσουμε γιατί αυτά δεν έπεσαν, εμείς εξετάζουμε πια είναι έτοιμα να πέσουν.
Παίρνουμε και τα μπάζα αυτών που έπεσαν, κάνουμε θαλάσσιες επιχωματώσεις, και χτίζουμε επάνω τους άλλα, περιμένοντας αυτά να αντέξουν τον επόμενο σεισμό.
Τα σεισμικά ρήγματα μετά από λίγο καιρό κλίνουν, και εμείς ξαναχτίζουμε από πάνω τους.
Από κάτω όμως αυτά σιγά σιγά ξανά συσσωρεύουν ενέργεια, από την μετακίνηση των τεκτονικών πλακών η οποία είναι θέμα χρόνου να ξανακάνουν την ίδια και χειρότερη καταστροφή.
Ένα είναι σίγουρο.
Μετά από ένα ισχυρό σεισμό, οι ανθρώπινες και οι υλικές απώλειες θα είναι μεγάλες, η πόλη θα ξανά χτιστεί, και οι μηχανικοί θα υπόσχονται ασφαλή κατοικίες......μέχρι τον επόμενο σεισμό
Στο post υπάρχουν τέσσερα σχήματα
http://www.postimage.org/image.php?v=aVQpBRi
Το σχήμα (1) είναι ένα συμπαγή σώμα, με γωνίες εξωτερικές Α-Β
χωρίς εσωτερικές γωνίες (κόμβους)
Αν σταθεροποιήσουμε αυτό το συμπαγές σώμα σε αυτή την θέση, (υπό κλίση, από το έδαφος) τότε τα στατικά φορτία του συμπαγούς σώματος Γ-Δ, εξασκούν μία δύναμη διάτμισης ύψους Ε-Ζ με φορά Γ-Δ.
Αυτή η δύναμη Γ-Δ δεν είναι ικανή να κάμψει τις διατμητικές αντοχές Ε-Ζ
Στο σχήμα (2)
Αν σταθεροποιήσουμε αυτό το σώμα του σκελετού σε αυτή την θέση, (υπό κλίση, από το έδαφος) τότε τα στατικά φορτία του φέροντος, θα πάνε να προκαλέσουν διάτμιση στα σημεία των κόμβων (Γ) και (Δ)
Ώμος διότι η γωνία Α-Β είναι μεγάλη, μπορεί οι κόμβοι (Γ) και (Δ) να αντέξουν το στατικό βάρος του φέροντα.
Στο σχήμα (3)
Αν σταθεροποιήσουμε αυτό το σώμα του σκελετού σε αυτή την θέση, (υπό κλίση, από το έδαφος) τότε τα στατικά φορτία του φέροντος, θα πάνε να προκαλέσουν διάτμιση στα σημεία των κόμβων (Γ) και (Δ)
Ώμος διότι η γωνία αυτή δεν είναι Α-Β αλλά είναι όσο το πάχος των υποστυλωμάτων
(Α) + (Β) μικρότερης αντοχής, δεν θα αντέξει τα φορτία του φέροντος.
Στο σχήμα (4)
Σε αυτό το σχήμα, βλέπουμε την ίδια παθογένεια, με το σχήμα (3), με την διαφορά, ότι του έχουμε προσθέσει και τα στατικά φορτία της οπτοπλινθοδομής, η οποία μόνο φορτία δίνει, στα σημεία (Α) και (Β)
Με αυτό το σύστημα κατασκευάζουμε τις οικοδομές σήμερα, και για τον λόγο αυτό έχουν παθογένεια.
Σκεφτείτε τι ροπές παίρνουν οι κόμβοι των πρώτων ορόφων, αν είναι πολυόροφο
Πέστε μου πως να μην δημιουργηθούν οι λοξές ρωγμές?
Τι κάνουμε στο κάτω κομβικό σημείο των κολωνών του πρώτου ορόφου?
Πως σταματάμε τις ροπές και τις ρωγμές....έτσι
http://www.youtube.com/watch?v=HyAxO1lH5YE
ή έτσι http://www.youtube.com/watch?v=KPaNZcHBKRI
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |