Συζήτηση και ενημέρωση για οικονομική ενίσχυση

   
   

 Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects

 
Συγγραφέας Συζήτηση και ενημέρωση για οικονομική ενίσχυση
 
       
Κυρ, 09 Ιαν 2011 7:20 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Έψαξα λίγο στις σχετικές ενότητες αλλά δε βρήκα κάτι ανάλογο.

Ο τίτλος είναι αρκετά σαφής· η αρχική μου πρόταση είναι να δημιουργηθεί από τους υπευθύνους του site λογαριασμός στο Paypal, ούτως ώστε όσοι επιθυμούν να μπορούν να συνδράμουν, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να απαιτείται φυσική συνάντηση με οποιοδήποτε άνθρωπο ή οργανισμό - nice and easy does it.

Το θέμα θα ενημερώνεται για τις όποιες σχετικές εξελίξεις υπάρχουν και σε αυτό θα συγκεντρώνονται όλες οι αναγκαίες εξηγήσεις, καθώς και όσες νέες προτάσεις πιθανότατα υπάρξουν στο μέλλον.

Τονίζω ότι η παρούσα συζήτηση αφορά αποκλειστικά ζητήματα διαχείρισης οικονομικών πόρων και όχι άλλου είδους βοηθητικές ενέργειες.


Για τις τελευταίες παρατήρησα ότι υπάρχουν μερικά σχετικά threads, συγκεντρωμένα κυρίως στο Ιdeas & Mini-Projects, διαλέγω τα πιο γενικά για ανακατεύθυνση:

__ Ας στηρίξουμε ο καθένας μας το myAegean!

__ Δημιουργία δικτύου υποστήριξης myAegean

     
 
       
Κυρ, 09 Ιαν 2011 7:56 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


dissenter
Γκουρού
Γκουρού


Dec 31, 2008
1071
Τόπος: Θεσσαλονίκη


slide έγραψε:
[...] να δημιουργηθεί από τους υπευθύνους του site λογαριασμός στο Paypal, ούτως ώστε όσοι επιθυμούν να μπορούν να συνδράμουν, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να απαιτείται φυσική συνάντηση με οποιοδήποτε άνθρωπο ή οργανισμό - nice and easy does it. [...]Αυτό όμως προϋποθέτει την κατοχή πιστωτικής κάρτας. Μπορεί κάποιος να θέλει να συνδράμει στην οικονομική ενύσχιση του site/forum/fora/my/... και να μην έχει πιστωτική. Τι γίνεται τότε; Πάντως γενικά είναι καλή ιδέα γιατί όσα χρήματα έχουν δώσει τα παιδιά για το site και στήσιμο του server ήταν από την τσέπη τους και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρωμένοι να το κάνουν. Απλά υπάρχει η αγάπη και η θέληση στη μέση που τους παρακίνησε και παρακινεί ακόμη. Συγνώμη, βγήκα λίγο off-topic.

     
 
       
Κυρ, 09 Ιαν 2011 8:10 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


dissenter έγραψε:
Αυτό όμως προϋποθέτει την κατοχή πιστωτικής κάρτας...

Όχι βέβαια, απλώς χρησιμοποιείς μία προπληρωμένη πιστωτική κάρτα.

Τις τεχνικές λεπτομέρειες θα τις αναλύσουμε αργότερα, πάντως, μη βιάζεστε.

     
 
       
Κυρ, 09 Ιαν 2011 8:19 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


dissenter
Γκουρού
Γκουρού


Dec 31, 2008
1071
Τόπος: Θεσσαλονίκη


Με συγχωρείς, με έπιασες αδιάβαστο.

     
 
       
Δευ, 10 Ιαν 2011 3:56 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Το PayPal είναι μια ενδιαφέρουσα λύση/πρόταση σχετικά με δωρεές. Smile

Ωστόσο, τολμώ να μπω σε ορισμένες λεπτομέρειες, ώστε να υπάρχει ροή & εξέλιξη στην κουβέντα:

Δεν υπάρχουν "υπεύθυνοι" site, καθώς δεν είναι ιστότοπος που τρέχει κάποιος 'επαγγελματίας' ώστε να κάνει ό,τι του κατέβει στο μυαλό (δεν το λέω με αρνητική χροιά, αντιθέτως εμμένω στο ότι λειτουργούμε ως ομάδα και αντιμετωπίζουμε όλα τα σχετικά ζητήματα με μια προσέγγιση ομάδας/συλλογικότητας, κάτι που σίγουρα μπορεί να γεννά μια "γραφειοκρατεία", μα είναι μάλλον αναπόφευκτο). Συνεπώς, πρέπει ο PayPal λογαριασμός, αν υποθέσουμε πως δοκιμάζουμε τον τρόπο αυτόν, να συνδεθεί (μια άποψη απλώς εκθέτω) με κάποιο λογαριασμό που είτε (α) θα φτιάξουμε εξτρά, εκ νέου, {το πώς δεν το γνωρίζω ακριβώς όμως} (β) θα συνδεθεί με το λογαριασμό κάποιου υπεύθυνου φορέα, ως θεσμικού "εκπροσώπου" της ομάδας.

Αν υποθέσουμε πως κοιτάμε τη (β) πρόταση, τότε ερχόμαστε στο θέμα του ότι αν προσφερθεί οποιαδήποτε δωρεά (είτε ηλεκτρονική είτε 'επίσημη' από φυσικό πρόσωπο ή φορέα), αυτή θα πρέπει να διοχετεύεται π.χ.:
- μέσω του Φοιτητικού Συλλόγου τ.ΜΣΠΣ, στον οποίο και ανήκει θεσμικά η ομάδα. Εν συνεχεία, θα πρέπει να κόβεται κάποια απόδειξη εισφοράς, που θα αναγράφει πως δόθηκε το Χ ποσό το οποίο θα προσφερθεί συγκεκριμένα στη φοιτητική ομάδα "MyAegean". (γιατί ο κάθε Φ.Σ. έχει υπό την "ομπρέλα" του κι άλλες φοιτητικές ομάδες, όπως τουλάχιστον θεωρητικά συμβαίνει συνήθως)
- είτε στο Πανεπιστήμιο ή Τμήμα ΜΣΠΣ αυτό καθεαυτό, το οποίο επίσης κατ'αντιστοιχία προσφέρει το ποσό αυτό στην ομάδα.
- είτε π.χ. κάποιος άλλος ενδο-πανεπιστημιακός φορέας / γραφείο / θεσμός, που να μεσολαβεί ως "οντότητα" για το τυπικό καθαρά της διαδικασίας.

Η ενημέρωση που έχουμε μέχρι στιγμής σχετικά με το πώς λειτουργούν τα πράγματα (αν κάτι λείπει, ας μας διαφωτίσει κάποιος), είναι αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω.
Στην ουσία και πρακτικά: δεδομένου του ότι δεν έχουμε πλήρη δική μας αυτόνομη νομική υπόσταση, αποτελούμε "θυγατρικός κλάδος" ενός γονικού φορέα (π.χ. Φοιτ.Σύλλογος τΜΣΠΣ είτε ως φοιτητές Πανεπ. Αιγαίου), άρα η όποια προσφορά δωρεάς γίνεται με διαμεσολάβηση πιθανότατα του γονικού φορέα.

Για δικές μας προσωπικές εισφορές, αυτό είναι πιο χαλαρό, και ίσως, αν δεν υπάρχει πρόβλημα (για κάποιους) να μπορεί να εξακολουθήσει ένα υβρίδιο τέτοιου τύπου. Δηλαδή, σαν να πάμε όλοι μαζί ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, και να "κερνάμε" οι συνεπιβάτες το κόστος της βενζίνης που θα καταναλωθεί, στον οδηγό, ή μαζευτεί μια παρέα για καφέ, και κερνά ο ένας τον άλλο. Αυτή η λογική έχει το concept της άτυπης ενδο-συνεννόησης μεταξύ ανθρώπων-οντοτήτων που σχετίζονται με σχέσεις εμπιστοσύνης. Σε large-scale πλάνο όμως, ενδεχομένως δεν μπορεί να υιοθετηθεί μια όμοια λογική, τουλάχιστον όχι στο 100%...

_______

Υ.Γ: Υπάρχει και μια άλλη "παράλληλη" οδός, η οποία μας είχε προταθεί στο παρελθόν μα δεν το έχουμε εκτενώς ψάξει, το να ιδρυθεί ξεχωριστός Σύλλογος, που να συνιστά την ομάδα "MyAegean". Δηλαδή να λειτουργεί ως αυτόνομο μη-κερδοσκοπικό σωματείο, που ωστόσο αυτό προϋποθέτει νομική πράξη, πέρασμα από Πρωτοδικείο και δικηγόρο(ους). Ως ξεχωριστό σωματείο όμως, έχουμε (αν γνωρίζω σωστά) αντίστοιχα ένα Βιβλίο Εσόδων/Εξόδων, Ταμείο, Θεσμική Εκπροσώπηση και ίσως θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κι ένα νομικό σύμβουλο, για κάθε τυχόν απορία μας. Είναι μια άλλη κουβέντα, που ίσως να χρειάζεται ξεχωριστό topic όμως, θαρρώ...

     
 
       
Δευ, 10 Ιαν 2011 2:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


icsd08063
Γκουρού
Γκουρού


Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική


Ενδιαφέρουσα πρόταση Big Ups

     
 
       
Πεμ, 13 Ιαν 2011 6:40 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Ξεκινώ με το πιο "επίσημο"..

inertia έγραψε:
[...]

Συνεπώς, πρέπει ο PayPal λογαριασμός, αν υποθέσουμε πως δοκιμάζουμε τον τρόπο αυτόν, είτε να συνδεθεί με κάποιο νέο λογαριασμό είτε να συνδεθεί με το λογαριασμό κάποιου υπεύθυνου φορέα, ως θεσμικού "εκπροσώπου" της ομάδας.

Αν υποθέσουμε πως κοιτάμε τη δεύτερη πρόταση, τότε ερχόμαστε στο θέμα του ότι αν προσφερθεί οποιαδήποτε δωρεά, αυτή θα πρέπει να διοχετεύεται π.χ.:

- Mέσω του Φοιτητικού Συλλόγου τ.ΜΣΠΣ, στον οποίο και ανήκει θεσμικά η ομάδα.
- Στο Πανεπιστήμιο ή Τμήμα ΜΣΠΣ αυτό καθεαυτό, το οποίο επίσης κατ'αντιστοιχία προσφέρει το ποσό αυτό στην ομάδα.
- Κάποιος άλλος ενδοπανεπιστημιακός θεσμός, με ρόλο μεσολαβητή.

..Λοιπόν, όντως κοιτάμε την "επίσημη" προοπτική, αλλά από μία νέα σκοπιά.

Προτείνω τη θέσπιση μίας τριμελούς διαχειριστικής ομάδας για τα οικονομικά ζητήματα του myAegean, με απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή ενός ακαδημαϊκού υπευθύνου.
Το τελευταίο το θεωρώ απαραίτητο και χρήσιμο για πολλούς λόγους, και όχι μόνο για τα οικονομικά - πρέπει να υπάρχει κάποιο μέλος ΔΕΠ που να έχει μία τυπική εποπτεία των θεμάτων.

Μην τρομάζετε, θα είναι στο πρότυπο του Erasmus - μόνο με λιγότερο τρέξιμο από τη μεριά τους. : )
Τα υπόλοιπα δύο μέλη, θα είναι φοιτητές, έχω κάποιες προτάσεις - τα βλέπουμε μετά.
Σκεφτείτε την παραπάνω δομή σαν ιδέα και τα λέμε.

Πάντως, να το τονίσω, στόχος δεν είναι να διακινούμε "χαρτούρα".

Αυτό σημαίνει ότι δε θα κυνηγάμε χορηγίες και αν προκύψει κάποια τέτοια περίπτωση από κάποια επιχείρηση ή οργανισμό προσωπικά θα ψηφίσω -και θα επιμείνω- να την απορρίψουμε. Δε μιλάω μόνο με βάση τη σημερινή κατάσταση, αλλά και μελλοντικά.

-> Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα pool υποδοχής εθελοντικών συνεισφορών από φοιτητές, με mode τα 20 euro.


Για δικές μας προσωπικές εισφορές...

Πιο ανεπίσημα, πάλι προκρίνω τη λύση του Paypal, μόνον που τώρα δε χρειάζεται να εμπλακεί το μέλος ΔΕΠ· θα εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλον ή μάλλον οι πολλοί τους δύο ή τρεις που θα αναλάβουν ρόλο ταμία.

Όπως, για παράδειγμα, γινόταν στο σχολείο, θα αγοράσετε ένα μεγάλο σε μήκος τετράδιο και θα καταγράφετε ό,τι συμβαίνει - και επειδή πλέον δεν είστε στο σχολείο, καλό είναι παραλλήλως να το περνάτε και σε ένα λογιστικό φύλλο.
Υπόθεση ~1 ώρα/μήνα - αλλά θέλει προσοχή, στα επόμενα χρόνια η Θέμις θα είναι αμείλικτη.
(λέμε και καμία μαλ..., είναι και τέλος της εβδομάδας...)

Οι συνεισφορές σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να συγκεντρώνονται και με προσωπική συνάντηση με ορισμένους υπεύθυνους στα διάφορα νησιά - Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ρόδος, Σύρος, ένας φοιτητής από κάθε νησί.


υγ. Την ίδρυση μη κερδοσκοπικού σωματείου τη βλέπω υπερβολική, χρονοβόρα, αχρείαστη -και κάπως γελοία, για να είμαι εντελώς ειλικρινής- κίνηση. Δεν το έχω δει ποτέ ξανά και μόνον η ιδέα του νομικού συμβούλου δε με εμπνέει να πρωτοτυπήσω δοκιμάζοντάς το..

     
 
       
Πεμ, 13 Ιαν 2011 8:12 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Αν καταλαβαίνω ορθώς, 3 ζητήματα έχουν θιχθεί στο προηγούμενο post.

Ας πάω με τους 'όρους' που αναφέρθηκαν:

1) "επισημότητα": Το πλάνο συνεργασίας είναι υπό συζήτηση. Προσωπικά το "μέλος ΔΕΠ", αν και δεν το απορρίπτω, το βρίσκω δύσκολο πρακτικά, γιατί πολλά μπορούν να συμβούν και επιπλέον, ρίχνεται φόρτος σε 1 πρόσωπο. Το πιθανότερο είναι να υπάρχει συνεργασία σε τακτικό ή μόνιμο επίπεδο με κάποιο Γραφείο, ως θεσμοθετημένο φορέα. (και που προσωπικά το βρίσκω πιο "ανοιχτό-διαυγές") Αυτά προς το παρόν, καθώς είναι υπό εξέλιξη ορισμένες συζητήσεις και έτσι, δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν αυτή τη στιγμή.


2) "ανεπισημότητα": Είναι κάτι το αυτονόητο μέχρι στιγμής το ότι δεν κυνηγάμε χορηγίες. Καθημερινά μας έρχονται πληθώρα emails που μας ζητούν το ένα και το άλλο. Είναι policy το οποίο το κρατάμε μες στη φιλοσοφία της ομάδας. Αλλά κι εδώ υπάρχουν πολλές συζητήσεις, ως προς τα είδη της "χορηγίας". Συνήθως υπάρχουν πλαίσια συνεργασίας με φορείς ή πρόσωπα σε περιστασιακή βάση και ανάλογα με τις συνθήκες. Εδώ δεν υπάρχει τπτ το μεμπτό. Και εννοείται πως ό,τι συμβαίνει, είναι ανοιχτό και γνωστοποιείται στην κοινότητα. (Αυτό το λέω για πολλές φωνές δυσπιστίας που ακούγονται σε offline χώρους, που θεωρούν πως υπάρχει κάποια "κρυφή ατζέντα" πίσω μας. Ας μην κοιτάμε δαιμόνια παντού).. Το "τετράδιο" είναι κάτι το αυτονόητο. Άλλωστε όσες φορές έχει χρειαστεί να μαζέψουμε εισφορές για κάτι έκτακτο, το έχουμε κάνει με ευλαβική τυπικότητα, μέχρι τελευταίου cent. Το θέμα είναι καθαρά "συνεκτικό", ως προς το χτίσιμο μιας διαρκούς σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ όλων όσων συνδέονται κάθε φορά σε κάποια κίνηση/δράση. Το "τεχνικό" είναι πολύ βασικό μέρος και αναγκαίο, μα όχι απαραίτητα ικανό ως συνθήκη.

3) "σωματείο": Δεν είναι κάτι πολύ ξένο ή άκυρο. Ειδικά στη Μυτιλήνη, υπάρχουν φοιτητικές ομάδες που έχουν μια αυτονομία ως προς το ζήτημα αυτό. Συγκεκριμένα: Ο Φοιτητικός Χορευτικός Σύλλογος "Ορφέας", ή κάποιες άλλες ομάδες. Θαρρώ πως δεν κάνω λάθος, μα οι συγκεκριμένοι σχηματισμοί έχουν μια αυτονομία υπόστασης και μπορούν να έχουν αρκετά επιτυχείς δραστηριότητες. [Π.χ. γνωρίζω (αν δεν κάνω λάθος) πως χορευτικές παραστάσεις που κάνουν τα παιδιά κινηματογραφούνται, και μετά σε dvd πωλούνται με ένα συμβολικό αντίτιμο, το οποίο πάει προς υποστήριξη του Συλλόγου. Μπορούν να ενοικιάζουν έπειτα ή να αγοράζουν φορεσιές κλπ, ή να αξιοποιούν σε επόμενες εκδηλώσεις τους.]


___

Σύντομα, αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα ενημερώσουμε για κάποιο πλαίσιο "υποδοχής" εισφορών υπό τη μορφή donations, για όσους το επιθυμούν, προς την ομάδα. Ελπίζω πολύ σύντομα!! Smile

     
 
       
Παρ, 25 Μάρ 2011 8:38 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


inertia, ~2.5 μήνες πριν έγραψε:
[...]

Σύντομα, αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα ενημερώσουμε για κάποιο πλαίσιο "υποδοχής" εισφορών υπό τη μορφή donations, για όσους το επιθυμούν, προς την ομάδα. Ελπίζω πολύ σύντομα!

...Κι εγώ ελπίζω. Neutral

Σοβαρά, τί γίνεται με αυτό το θέμα?


__________________________________________

edit: το topic αποκόπηκε-διαχωρίστηκε από την αρχική συζήτηση, και συνεχίζει λόγω περιεχομένου-ύφος στον κλάδο: "Flame-wars [αφορμή: Συζήτηση και ενημέρωση για οικονομική ενίσχυση]"
first post: http://my.aegean.gr/web/ftopict-2361.html#23080

__________________________________________

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ενημέρωση για την ολοκλή...

Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 30 Απρ 2020 3:51 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ενημέρωση για προβολές ταινιών

Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 13 Δεκ 2018 12:06 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Έρευνα σχετικά με οικονομική κρίση κα...

Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 2

Τετ, 08 Απρ 2015 5:12 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ενημέρωση: φοιτητικό εστιατόριο Πανεπ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 6

Δευ, 23 Δεκ 2013 10:50 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ενημέρωση

από diti
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] (ΠΑΛΑΙΟ) «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 10

Τρι, 18 Ιούν 2013 7:39 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics