Eπίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύρο & επεισόδια...

   
   

 ΣΥΡΟΣ

 
Συγγραφέας Eπίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύρο & επεισόδια...
 
       
Τετ, 23 Μάρ 2011 5:18 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη Σύρο και συγκεκριμένα στην Ερμούπολη. Κατά την ημέρα αυτή έγιναν ένα πλήθος διαδηλώσεων και αρκετά σφοδρά επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση πληροφόρησης αλλά και ποικίλες τοποθετήσεις...

Το topic μπορεί εδώ να αποτελέσει, με την προϋπόθεση πως θα μπορέσει να εμπλουτίζεται τακτικά, μια πηγή ενημερώσεων και πληροφόρησης για τα διάφορα δρώμενα.
Για πολλούς κύκλους υπήρχαν πολλές ερμηνείες τοποθετήσεων, ενώ υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως επικαλύφτηκαν ή αποκρύπτονται σκόπιμα πολλές λεπτομέρειες των συμβάντων...Μερικά highlights που ακούστηκαν από διάφορες πηγές (δεν είναι 100% επαληθευμένα, αλλά είναι στην ιδιοσυγκρασία και κρίση του καθενός άλλωστε να κάνει και τη δική του έρευνα-διαπιστώσεις):

- Η "είδηση" για τον ερχομό του Πρωθυπουργού έπεσε αργά την Παρασκευή

- Με σφοδρούς ανέμους και απαγορευτικά που μόλις χθες τα μεσάνυχτα έληξαν, ήρθε η ενημέρωση πως ο Πρωθυπουργός έφτασε στη Σύρο με ελικόπτερο τύπου "Σούπερ Πούμα", αυτά που χρησιμοποιούνται για έκτακες συνθήκες διάσωσης ανάγκης και είναι ...παντός καιρού!

- Ήρθαν σφοδρές αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ από Αθήνα (δεν υπάρχουν ΜΑΤ στο νησί, ή τουλάχιστον τέτοιας αριθμητικής έκτασης!) και ο γύρω χώρος της πλατείας Μιαούλη φαινόταν ...χολυγουντιανού επιπέδου, ακόμη και με ομάδες που παρακολουθούσαν από τις στέγες γειτονικών οικισμάτων και δημόσιων κτιρίων.

- Υπήρχε διάχυτη οργή/μένος από ομάδες πολιτών, είτε οργανωμένα γκρουπς ή μεμονωμένους [από μαρτυρίες: φαινόταν πως δεν θα είναι "ειρηνική" η όποια διαδήλωση...

- "Επιστρατεύτηκαν" διάφορα υλικά που πετάγονταν προς τις δυνάμεις των αστυνομικών, από πέτρες, πλακάκια, ξύλα ως τα "καθιερωμένα" νεράτζια και από ομάδες μαθητών (υπάρχουν και ζητήματα των συγχωνεύσεων σχολείων, οπότε έβλεπε κανείς όλες τις ηλικίες).... Σε κάποια φάση, από μαρτυρίες μαθεύτηκε πως πετούσαν κάποιοι και ..."αμελέτητα" (όρχεις ζώου).

- Υπήρξαν προκλητικές ανταλλαγές και συγκρούσεις από όλες τις πλευρές. Από προσωπική μαρτυρία μάθαμε πως κάποιος εκ των ΜΑΤ φώναξε, πάνω στις συμπλοκές "Θα τα κάνουμε όλα μπου....λο!"


____

Μερικά δημοσιεύματα και videos:

"Τα πρώτα επεισόδια στη Σύρο"

O "Γιώργος Παπανδρέου στη Σύρο"

«Ο πρωθυπουργός ήρθε λαθραία στη Σύρο και έφυγε λαθραία»

"Κακοπαιγμένο επικοινωνιακό παιγνίδι η επίσκεψη Παπανδρέου"

Η άποψη των φοιτητών για τα χθεσινά επεισόδια με τα ΜΑΤ

"ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Δυναμικ...στη Σύρου"

Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Κυκλάδων : Καταγγέλλ...μικής βίας

Θα πάρω φόρα. Θα σας ρημάξω στις κλωτσιές στην ανηφόρα.____

Ένα αφισάκι που είχε ετοιμαστεί εκτάκτως για την επίσκεψη του Πρωθυπουργου:

http://dpsdfs.blogspot.com/2011/03/normal-0-false-false-fal...-none.html

Μια τοποθέτηση από το Φοιτητικό Σύλλογο τΜΣΠΣ & την "Ανοιχτή Συνέλευση":
Παράθεση:

«Θα είμαστε παντού» Σύρος 21-3-2011

Από τις 9 το πρωί ξεκίνησε στο κέντρο της Ερμούπολης η οργάνωση των δράσεων υποδοχής του Γ.Α.Π. στις οποίες συμμετήχαν ο Φοιτητικός Σύλλογος, η συλλογικότητα της Ανοιχτής Συνέλευσης, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι. Μοιράστηκαν φυλλάδια ενημερώθηκε ο κόσμος στην αγορά της Ερμούπολης και στην παραλία και σχηματίστηκε η προσυγκέντρωση στην πλατεία Μιαούλη.

Αναρτήθηκαν πανό με τα συνθήματα:
«Το Χρέος Είναι Απεχθές, Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου ΤΩΡΑ!» ,
«ΓΙΩΡΓΟ ΦΥΓΕ!» , «Δεν σε θέλει ο Λαός, πάρΆτην ΤΡΟΙΚΑ και ΜΠΡΟΣ» , «Πράσινη Ανάπτυξη, Πράσινη Κατάθλιψη» , «Διατηρείτε την Σύρο Καθαρή, πετάξτε τον Γιωργάκη στην χωματερή»

Οι συγκεντρωμένοι κατευθυνθήκαμε προς το Πνευματικό Κέντρο, το οποίο διμοιρία των ΜΑΤ εμπόδισε να προσεγγίσουμε. Στο μεταξύ έφτασαν και άλλοι 90 μαθητές από την κατάληψη του 1ου και 2ου Λυκείου, το ΕΠΑΛ και κάποιοι από τα Γυμνάσια. Επί 2 ώρες και ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος έφτασε τα 500 άτομα, διαδηλώνουμε σταθερά την αντίθεση στην επίσκεψη του ΓΑΠ στη Σύρο αλλά και σε όλες τις κυβερνητικές επιλογές ενάντια στο λαό.

«Να τος, να τος ο Πρωθυπουργός, μας έβαλε αγγούρι από πίσω και από μπρος!»

Στη συνέχεια αντιπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Πνευματικό Κέντρο για να επιδώσουνε ψήφισμα του Συλλόγου όπως νόμιμα δικαιούνται. Αντί να γίνει δεκτό το αίτημα, απωθηθήκαμε με χτυπήματα με γκλοπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τραυματίστηκε ένα παιδί Λυκείου 16 χρονών όπου διεκομήσθει στο νοσοκομείο με διάσειση, μια φοιτήτρια δέχτηκε κροτίδα κρότου λάμψης έκαψε τα ρούχα της και έπαθε έγκαυμα στην κοιλιακή χώρα, μια ακόμη φοιτήτρια έπαθε έγκαυμα στο πόδι πάλι από κροτίδα κρότου λάμψης. Η συγκέντρωση γρήγορα ξανασχηματίστηκε. Με γιουχαρίσματα και υβριστηκά συνθήματα υποδεχτήκαμε τον ΓΑΠ και το κλιμάκιο του, όπου μπήκε στο κτήριο μαζί με τους υποτακτικούς του. Ο κόσμος αυξήθηκε με προσέλευση εργαζομένων και ανένταχτων πολίτών της Σύρου.

Γύρω στη 13:30 και καθώς, μάλλον, πλησίαζε η ώρα αποχώρησης του ΓΑΠ, η διμοιρία έριξε δακρυγόνα και κυνήγησε τον κόσμο στην πλατεία. Για μια ώρα, μέσα σε συνεχείς ρίψεις δακρυγόνων και εφόδους στην πλατεία ο κόσμος επανερχόταν και συνέχιζε τη διαμαρτυρία. Εντελώς αναίτια και προκλητικά, τα δακρυγόνα έπεφταν σε περαστικούς και διαδηλωτές, ενώ ακούστηκε φωνή των ΜΑΤ «θα τα κάνουμε μπουρδέλο». Μείναμε σταθερά για άλλη μια ώρα. Έρχοταν και οι εκπαιδευτκοί για την ορισμένη συγκέντρωση στις 14:30. Γνωρίζουμε πως έγιναν 2 προσαγωγές και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ δεν γνωρίζουμε αν και τι κατηγορίες τους προσάπτουν .

Μπορεί να προσπαθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να παρουσιάσει την νόμιμη μας διαδήλωση ως τρομοκρατική ενέργεια αλλά όλος ο κόσμος της Σύρου είδε και γνωρίζει ότι η αστυνομία προκαλούσε και ακόμα και οι αυθόρμητες απαντήσεις μερίδας του πλήθους (νεράτζια, ντομάτες, αυγά, αμελέτητα κλπ) δεν μπορούν να εξισώνονται με καρκινογόνα χημικά και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η αγωνιστικότητα, η επιμονή και η αλληλεγγύη στο δρόμο έδειξαν σήμερα την πιο δυναμική αντίδραση που έχει γνωρίσει η Ερμούπολη τις τελευταίες δεκαετίες.

Δεν ανεχόμαστε τις ξεπουλημένες πολιτικές και την κατασταλτική βία.
Θα είμαστε στον δρόμο μέχρι την ανατροπή.

Φοιτητικός Σύλλογος Μ.Σ.Π.Σ.
Ανοιχτή Συνέλευση
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Παρ, 25 Μάρ 2011 10:19 pm, 1 φορά
     
 
       
Τετ, 23 Μάρ 2011 6:12 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Μόλις κοινοποιήθηκε σε όλη την Πανεπ. Κοινότητα το εξής:

Παράθεση:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Κ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ


Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που το ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου πρέπει να παρέμβει με αφορμή τη ρίψη χημικών εναντίον μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Αιγαίου, μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσης φοιτητών, διοικητικού και διδακτικού προσωπικού στη Μυτιλήνη στις 23/2.

Οι φοιτούντες στο τμήμα της Σύρου έχουν δείξει ζηλευτή ωριμότητα μέχρι τώρα στη διαχείριση των φοιτητικών και εν γένει πανεπιστημιακών θεμάτων. Με βία, δακρυγόνα και προπηλακισμούς δεν αντιμετωπίζεται η νεολαία. Οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι εάν νομίζουν ότι με τέτοια μέσα θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα όσων παλεύουν για τη διάσωση της δημόσιας παιδείας και την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση, ας αναλογιστούν ότι ωθούν το καλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας να τους γυρίσει την πλάτη.

Οι σκηνές που αποθανατίστηκαν στη Σύρο είναι ένα μαύρο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της. Δεν θέλουμε να τις ξαναδούμε και καλούμε σύσσωμη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να τις καταδικάσει. Στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, στην νεολαία, προσβλέπει η κοινωνία και για αυτούς εμείς οι διδάσκοντες υπάρχουμε. Θα τους υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

23/03/2011


     
 
       
Τετ, 23 Μάρ 2011 9:30 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


ένα ακόμη βίντεο που "κυκλοφορεί"...


     
 
       
Πεμ, 24 Μάρ 2011 3:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Πω, σοκ και δέος και χημικό νέφος από τα smurfs... Confused

     
 
       
Παρ, 25 Μάρ 2011 8:10 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Παράθεση:
...βέβαια, υπάρχει πάντα και μια διάχυτη ατμόσφαιρα "προπαγάνδας" εις βάρος του ίδιου του Πανεπιστημίου και της φοιτητικής κοινότητας στο νησί, που πολλοί είτε ηθελημένα για συμφέροντα που δεν μπορεί κάποιος εύκολα να τα κατανοήσει, είτε άθελά τους (λαμβάνοντας υπόψιν) την αρκετά "σφιχτή" κουλτούρα που έχουν τα μικρά μέρη της επαρχίας, δημιουργούνται προστριβές και εντάσεις με την τοπική κοινωνία... (κι ευτυχώς με ορισμένους, όχι όλους)

Οι καιροί θα δείξουν, πάντως ένα είναι σίγουρο: Το ίδιο το Πανεπιστήμιο προσφέρει ποικιλοτρόπως σε μυριάδες πράγματα εις όφελος του ίδιου του νησιού. Και δεν μιλάμε μονάχα για τα "λεφτουδάκια" (τα πάρα πολλά!) που προσφέρουμε με τον ένα ή άλλο τρόπο, αλλά για την ίδια την τόνωση της παραγωγικής διαδικασίας, της δημιουργίας, της προσφοράς στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, της βελτίωσης συνθηκών μέσω τεχνογνωσίας, της ίδιας της δυναμικής του ως ίδρυμα και την όλη όσμωση που γίνεται. Κι αυτό δεν αλλάζει ούτε πρόκειται να αλλάξει. Όσοι το βλέπουν ως "απειλή" με όποιον τρόπο κι αν το βλέπουν, μάλλον θα πρέπει να σκέπτονται λιγάκι πιο ώριμα....

Ούτε "αλήτες" είμαστε, ούτε "τραμπούκοι", ούτε "βδελύγματα" της κοινωνίας. Ανεξάρτητα με τα πιστεύω ή τον τρόπο έκφρασης ή πράξης του καθενός (που ασφαλώς και θα δει κανείς ποικίλες μορφές έκφρασης και απόψεων, κι αυτό είναι το ευτυχές), ισχύει σίγουρα το εξής:
Παράγεται γνώση, καινοτομία, έργο, ηθική και πολλές αξίες και αρχές μες στον πανεπιστημιακό χώρο, και δεν είναι "κλισέ". Είναι πραγματικότητα.

Όσοι υποτιμούν αυτή την πολύ πλούσια δυναμική ή βάζουν "στο ίδιο σακούλι" τις δικές τους εμπειρίες ή γνώμες (το γνωστό: "εξ'ιδίων κρίνεις τα αλλότρια") θα διαψευστούν και διαψεύδονται ήδη... Όταν κάτι είναι καλό, γίνεται καλύτερο. Κι ως νέοι όλοι λίγο ή πολύ τολμούμε για το διαφορετικό. "Για το δικαίωμα στο όνειρο, και τη λαχτάρα της πράξης"...

Το νησί σχεδόν όλοι οι φοιτητές το αγαπούμε και το έχουμε αγαπήσει. Αν αγαπάς κάτι δεν πρόκειται να το "καταστρέψεις" κυριολεκτικά και μεταφορικά, εύκολα. Ας μην το ξεχνούν κάτι τέτοιο όσοι ...αμφισβητούν. Είμαστε "ένα" με αυτούς. Επιπλέον, είμαστε πολίτες του μέρους, κι έχουμε κάθε δικαίωμα να πασχίζουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες όπου όλοι ζούμε και δρούμε...


Τί άλλο να αποζητήσουμε ως νέοι, τί άλλο να αξιώνουμε από το μέλλον για το οποίο πασχίζουμε και τολμούμε; Και το οποίο πολλές φορές φαίνεται να μας το στερούν πριν καν το γνωρίσουμε, ή -τουλάχιστον- ονειρευτούμε;

     
 
       
Παρ, 25 Μάρ 2011 9:51 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Τί άλλο να αποζητήσουμε ως νέοι, τί άλλο να αξιώνουμε από το μέλλον για το οποίο πασχίζουμε και τολμούμε;

Ήταν πολλά τα λεφτά, βλέπεις, αλλά τώρα μας τελείωσαν.
Και θα την πληρώσουμε εμείς.

     
 
       
Παρ, 25 Μάρ 2011 10:14 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


danny
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα


Μπράβο inertia που έθιξες αυτό το θέμα μιας και κανένας άλλος από αυτούς που ήταν στα γεγονότα δεν μίλησε.

Εγώ ήμουν εκεί και μάλιστα κάπου φαίνομαι και εγώ Cool

Το κείμενο του φοιτητικού συλλόγου με εκφράζει καθώς βοήθησα και εγώ (ελάχιστα μεν αλλά ήμουν παρών τουλάχιστον) στην συγγραφή του.

Κάποιες διευκρινήσεις:
Πήγαμε αποφασισμένοι να διαδηλώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.
Οι συνδικαλιστές είχαν κανονίσει παράσταση διαμαρτυρίας για μεσημέρι ή απόγευμα όταν ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη φύγει από το νησι για να συνεχίσει την περιοδεία του.
Όταν κατεβήκαμε στον δρόμο πληροφορηθήκαμε από την αστυνομία ότι δεν μπορούμε να περάσουμε έξω από το Πνευματικό Κέντρο όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο πρωθυπουργός.
Ο Jeffry βλέπεις, φοβάται να κυκλοφορήσει πλέον και είχε φέρει μαζί του δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Εμείς επιδιώξαμε να περάσουμε, λογομαχήσαμε, φωνάξαμε συνθήματα μέχρι που οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν την ρήξη χημικών και την επίθεση με γκλόμπ ενάντια σε φοιτητές, μαθητές και πολίτες που είτε ακολουθούσαν την πορεία είτε απλώς παρακολουθούσαν. Η βίαιη σκηνή που διαδραματίστηκε στο κέντρο της Ερμούπολης ευαισθητοποίησε τους πολίτες που δεν συμμετείχαν στην πορεία. Κόσμος βγήκε από το σπίτι του, την καφετέρια, το γραφείο του και έσπευσε να μας βοηθήσει και να μας μοιράσει μαλόξ και μάσκες. (Κανείς μας δεν περίμενε την χρήση χημικών ή τα γκλόμπς και δεν ήμασταν εφοδιασμένοι καταλλήλως, οι κατά τα άλλα τραμπούκοι από την αθήνα κλπ).

Αφού πολλοί ανήλικοι χτυπήθηκαν και το δακρυγόνο σκορπίστηκε σε όλη την πόλη, ¶νθρωποι όλων των ηλικιών εξαγριώθηκαν με του ξένους που δέρνουν τα παιδιά τους και ποιος είναι αυτός ο φοβερός δημοκράτης που τα κουβάλησε εδώ; Τότε ναι, και νεράντζια, και ντομάτες και αυγά και αμελέτητα αλλά και ότι άλλο βρέθηκε μπροστά στον καθένα πετάχτηκε εναντίων της αστυνομίας που δεν σταμάτησε να ρίχνει χημικά και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης. Πιο συγκεκριμένα πετάχτηκαν επίσης και πλαστικά μπουκάλια νερού, μπογιές ποικίλων χρωμάτων και ένας άδειος κουβάς σφουγγαρίσματος για τα οποία κανείς δημοσιογράφος δεν έκανε λόγο. Προσαγωγές ανηλίκων, περαστικών και μεγάλων ανθρώπων δεν έκαναν την κατάσταση καλύτερη καθώς το πλήθος των διαμαρτυρόμενων δεν υποχωρούσε. Όλοι μείναμε μέχρι να αποχωρίσει ο κ. Παπανδρέου, να υποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να ελευθερωθούν όσοι κρατούνταν.

Εν ολίγοις δεν κατηγορώ τους θερμόαιμους που πετάξαν και καμία πέτρα όταν τα ΜΑΤ προκάλεσαν με αυτόν τον τρόπο και επικράτησε μία τέτοια κατάσταση.

Κατηγορώ τους υπεύθυνους για την εξέλιξη αυτής της κατάστασης. Τον αρχηγό της αστυνομίας, τον αρχηγό της ασφάλειας που δώσανε τις διαταγές να χτυπηθεί ο κόσμος. Ακόμα κατηγορώ τους τοπικούς παράγοντες που διαδίδουν ψέματα πως είμαστε του ΣΥΡΙΖΑ, Αναρχικοί από την Αθήνα, τρομοκράτες, μπρουταλ φοιτητές που δείραμε τα κακόμοιρα ΜΑΤακια. Και μέσα σε αυτούς που κατηγορώ είναι βεβαίως και ο Δήμαρχος της Σύρου Γ. Δεκαβάλας.

Αυτή η κατάθεση ψυχής από μένα.
Αααχ τώρα που τα είπα νιώθω καλύτερα Roll Eyes

     
 
       
Παρ, 25 Μάρ 2011 10:32 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


danny έγραψε:
Κατηγορώ τους υπεύθυνους για την εξέλιξη αυτής της κατάστασης. Τον αρχηγό της αστυνομίας, τον αρχηγό της ασφάλειας που δώσανε τις διαταγές να χτυπηθεί ο κόσμος. Ακόμα κατηγορώ τους τοπικούς παράγοντες που διαδίδουν ψέματα πως είμαστε του ΣΥΡΙΖΑ, Αναρχικοί από την Αθήνα, τρομοκράτες, μπρουταλ φοιτητές που δείραμε τα κακόμοιρα ΜΑΤακια. Και μέσα σε αυτούς που κατηγορώ είναι βεβαίως και ο Δήμαρχος της Σύρου Γ. Δεκαβάλας.


Nαι, γιατί ως γνωστόν τα οικονομικά μέτρα και η αστική δημοκρατία της πλάκας που έχουμε πλήττουν μόνο τους συριζαίους, τους ελευθεριακούς και λοιπούς...ενώ όλοι οι άλλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια... Laugh

     
 
       
Σαβ, 26 Μάρ 2011 9:51 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


danny
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα


Καπως έτσι ειναι Dali κάπως έτσι.

Ακόμα μία πληροφορία
Η αστυνομία της σύρου έχει καταχαρει με το θέμα. Πέρνει τηλέφωνα κόσμο, ρωτάει στοιχεία για το ποιος ήταν στην πορεία και ποιος δεν ήταν.

Ο καθένας μας έχει δικαίομα να διαδηλώνει δημόσια. Αλλά βλέπεις η χούντα δεν τελείωσε το 73'

Όπως είπε και ο καραϊσκάκης θα μας κλάσουν τα @@.

Δε μας τρομάζουν τα νέα μέτρα,
δε μας τρομάζει εμας πληθωρισμος
δε μας τρομάξανε τόσα και τόσα
θα μας τρομάξει τώρα ο καπιταλισμός

δε μας τρομαζουν τα νεα μετρα
δε μας τρομάζει εμας το ενεργειακο
δε μας τρομάξανε τόσα και τόσα
θα μας τρομάξει τώρα το κυκλοφοριακό

εδω μας κλεινουν τωρα μεσα απο τις δύο
και το δεχτηκαμε στα σιωπηλα
τι και αν μας βαλουν και στα καυσιμα δελτιο
δε μας φοβιζουν και το ξερουνε καλα

δε μας τρομαζουνε τα νεα μετρα
τα συνηθιζουμε σιγα σιγα
εδω δεχτηκαμε τοσα και τοσα
θα φοβηθουμε τωρα τα μονα ζυγα

εδω μας κλεινουν ωρα μεσα απο τις 2
και το δεχτηκαμε στα σιωπηλα
τι και αν μας βαλουν και στα καυσιμα δελτιο
δε μας φοβιζουν και το ξερουνε καλα

δε μας τρομαζουνε τα νεα ωραρια
σιγα σιγα τα συνηθιζουμε και αυτα
εδω γινηκανε τοσα και τοσα
και ομως εμας δε μας τρομαξαν αρκεταInertia τα όσα γίνανε στην παρέλαση έχουν να κάνουν και με τα γεγονότα της δευτέρας. Γιατί λοιπον δεν τα βάζεις και αυτά εδω?

     
 
       
Σαβ, 26 Μάρ 2011 3:52 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


sgep έγραψε:
Ήταν πολλά τα λεφτά, βλέπεις, αλλά τώρα μας τελείωσαν.
Και θα την πληρώσουμε εμείς.
Μπα?! Σε περίμενα ποιο "μαχητικό/ή" Sgep ως τοποθέτηση?! Confused

danny έγραψε:
Κάποιες διευκρινήσεις:
Πήγαμε αποφασισμένοι να διαδηλώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.
Οι συνδικαλιστές είχαν κανονίσει παράσταση διαμαρτυρίας για μεσημέρι ή απόγευμα όταν ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη φύγει από το νησι για να συνεχίσει την περιοδεία του.
Όταν κατεβήκαμε στον δρόμο πληροφορηθήκαμε από την αστυνομία ότι δεν μπορούμε να περάσουμε έξω από το Πνευματικό Κέντρο όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο πρωθυπουργός.
Ο Jeffry βλέπεις, φοβάται να κυκλοφορήσει πλέον και είχε φέρει μαζί του δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Εστιάζω σε ένα κομμάτι μεταξύ άλλων: Οι "συνδικαλιστές" θα έκαναν διαμαρτυρία όταν θα βόλευε (όταν δηλαδή θα'χε τελειώσει η περιοδεία του Πρωθυπουργού), απλώς για να πουν πως την έκαναν...??!!! Shocked
Αυτός είναι ο "συνδικαλισμός" της Ελλάδας, κανονίζει δηλαδή μαζί με το πρόγραμμα των αρχών, ώστε να ριχθεί "στάχτη στα μάτια" και μονάχα για το φαίνεσθαι... = «πότε θα φύγει ο Πρωθυπουργός? Ωραία, μην τον ενοχλήσουμε κιόλας, ας κάνουμε το performance μας ύστερα!»

danny έγραψε:
Αφού πολλοί ανήλικοι χτυπήθηκαν και το δακρυγόνο σκορπίστηκε σε όλη την πόλη, ¶νθρωποι όλων των ηλικιών εξαγριώθηκαν με του ξένους που δέρνουν τα παιδιά τους και ποιος είναι αυτός ο φοβερός δημοκράτης που τα κουβάλησε εδώ;
danny έγραψε:
Ακόμα κατηγορώ τους τοπικούς παράγοντες που διαδίδουν ψέματα πως είμαστε του ΣΥΡΙΖΑ, Αναρχικοί από την Αθήνα, τρομοκράτες, μπρουταλ φοιτητές που δείραμε τα κακόμοιρα ΜΑΤακια.

Διπλό "φάουλ", γιατί οι «εισερχόμενοι» νόμιζαν πως είναι Αθήνα ή άλλη χαώδης μεγαλούπολη και πίστευαν πως μπορούν να παίξουν με τα "εκεί" μέτρα και σταθμά.....κι όμως, ξεχάσανε κάποιοι το "σε ποιό κοινό απευθύνονται":

[1] Η εντοπιότητα, επιτρέπει να είμαστε όλοι γνωστοί ο ένας με τον άλλο. Κανείς δεν μπορεί τελικά να "κρυφτεί". Γιαγιάδες, παππούδες, νέοι, μεγάλοι και μικροί γνωριζόμαστε καθημερινά όλοι μεταξύ μας καθώς κινούμαστε στην πόλη χρόνια τώρα. Ξέρει ο καθένας ποιοί είναι "ξένοι" στο νησί και ποιοί ήρθαν για μια μέρα ή ποιοί ζουν χρόνια εκεί.

[2] Η ιστορικότητα-ιστορική εξέλιξη ανθρώπων και τόπου: Μες στο "κοινωνικό DNA" των ανθρώπων, αποτυπώνονται στιγμές και γεγονότα. Το ότι ήρθαν διμοιρίες των ΜΑΤ και γίνεται τόσος σαματάς. Το ότι είδαν από κοντά τα γεγονότα (δεν είμαστε σε γυάλα κλεισμένοι, ιδίως στις μικρές περιοχές των νησιών) δεν ξεχνιέται. Αποτυπώνεται στην "κληρονομιά" του τόπου και θα υπάρχει στιγματισμένο για χρόνια όλο αυτό.

[3] Το νησί είναι νησί, καλώς ή κακώς. Δεν υπάρχει εύκολη "ροή" κόσμου κι έτσι δεν είναι εύκολο να μπουν "μπαχαλάκηδες" μέσα εξωγενείς. Υπάρχει πιο συνεκτική δομή και επειδή υπάρχει μια μορφή "τοπικισμού" μπορούν πολύ πιο εύκολα να απομονωθούν κι εκδιωχθούν φαινόμενα "δηλητηρίασης" μιας πορείας, διαδήλωσης ή προβοκάτσιας, από τους ίδιους τους ανθρώπους που συμμετέχουν / κινούνται στο νησί.

[4] Χτυπήθηκαν παιδιά, μαθητές = παιδιά ανθρώπων που είναι πολίτες του τόπου, Συριανοί ντόπιοι ή που δουλεύουν στο νησί. Ακόμη και αν υποτιμήσει κάποιος την (μικρή όπως και να'ναι) φοιτητική κοινότητα και δεν τους λάβουμε υπόψιν τους φοιτητές, χτυπήθηκαν τα ίδια τα παιδιά των ανθρώπων του νησιού. Από «εισαγόμενες ΜΑΤ δυνάμεις». Στην ουσία χτύπησαν έμμεσα τους ίδιους τους δημότες, οι οποίοι επικοινωνιακά το εξέλαβαν ως "ήρθαν για μια μέρα οι τραμπούκοι και χτύπησαν τα παιδιά μας". Κι έτσι να μην είναι, αυτό βγαίνει στο κοινό συναίσθημα του κόσμου.

Οι οποίοι -σημειωτέον- δεν "χρειάστηκαν" την TV για να ενημερωθούν, το βίωσαν οι ίδιοι.

danny έγραψε:
Ακόμα μία πληροφορία
Η αστυνομία της σύρου έχει καταχαρει με το θέμα. Πέρνει τηλέφωνα κόσμο, ρωτάει στοιχεία για το ποιος ήταν στην πορεία και ποιος δεν ήταν.
Δηλαδή έχουμε στυλ εκβιασμών ή εκφοβισμών και στοχοποίηση ανθρώπων σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας?
.......να καταλάβω, τί πολίτευμα έχουμε, ακριβώς?^ ΟΥΠΣ! Huston, we have a problem... Confused

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σχεδιασμός - Εμπλουτισμός - ChangeLog...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 3

Παρ, 28 Σεπ 2018 10:24 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Απορία για τη μετακίνηση στη Σύρο

από berry
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 1

Δευ, 30 Ιούλ 2018 9:42 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ανάπτυξη - αξιοποίηση του στρατοπέδου...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 0

Τετ, 07 Φεβ 2018 10:15 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές στη Σύρο στο πλαίσιο του Φεσ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 0

Τρι, 23 Σεπ 2014 9:12 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [video] παρκάρισμα-δέσιμο σε πλοίο στ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 2

Πεμ, 11 Σεπ 2014 12:36 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics