- Ομιλήτρια: κα. Duguet Anne-Marie, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Paris 1 - Pantheon / Sorbonee
Θέμα: «Αναρχεία/Anarchives: μια αιρετική συλλογή ψηφιακή τέχνης»,
ώρα 18:00-19:00
Θέμα: «Paris SFX - Προβολή ειδικών εφέ με Η/Υ από γαλλικές (παριζιάνικες) εταιρείες»,
ώρα 19:00-20:00
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα του Αμφιθεάτρου, στο κτήριο Α' Γυμνασίου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011
- Ομιλητής: Βοσινάκης Σπυρίδων, Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Θέμα: «Εικονικοί κόσμοι: περιβάλλοντα ψυχαγωγίας, συνεργασίας και εκπαίδευσης»,
ώρα 18:00-19:00
και
- Ομιλητής: Κυριακουλάκος Παναγιώτης, Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Θέμα: «Πληροφορική Κινηματογραφία: Σκηνή, ατμόσφαιρα και παρασκήνιο»,
ώρα 19:00-20:00
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες 'Παναγούλη' και 'Ρίτσου' του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ερμούπολης Σύρου.
_____
Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος
Τηλ. 22810 97000/97003/97081
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
www.aegean.gr | www.syros.aegean.gr
* Για τη συνάντηση της Τετάρτης 11 Μαΐου 2011(που ξεκινά εντός ολίγου)
Ομιλήτρια:
Παράθεση:
κα. Duguet Anne-Marie
Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Paris 1 (UFR des Arts Plastiques et Sciences de l'Art) και διευθύντρια της συλλογής anarchive, που εκδίδει βιο-εργογραφίες διαδραστικών καλλιτεχνών σε μορφή DVD-Rom για λογαριασμό του Κέντρου Τέχνης Ζώρζ Πομπιντού. Η κ. Duguet έχει την επιστημονική εποπτεία του έργου στο πλαίσιο του εργαστηρίου L.A.M. (Laboratoire des Arts et Médias - πρώην CRECA) του Πανεπιστημίου Paris 1. Η κ. Duguet είναι επίσης Διευθύντρια του εργαστηρίου, Επιμελήτρια εκθέσεων διεθνούς εμβέλειας για την Τέχνη και τις Νέες Τεχνολογίες, έχει εκδόσει σημαντικά βιβλία σχετικά με τις καλλιτεχνικές εφαρμογές των νέων τεχνολογιών μεταξύ των οποίων: "Jean Christophe Averty", "Les Paysages virtuels", "Jeffrey Shaw. From expanded Cinema to Virtual Reality".
Έχει χρισθεί Αξιωματικός της Τάξης Γραμμάτων και Τεχνών από τον Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας για το διεθνούς εμβέλειας θεωρητικό έργο της, που συμβάλλει στην κατανόηση της νέας καλλιτεχνικής πρακτικής.
Παράθεση:
Την Τετάρτη 1/6/2010 στις 7:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο των θεωρητικών θεμάτων των μαθημάτων "Σχεδίαση Συστημάτων" και "Εισαγωγή στη Συστημική Θεωρία" θα πραγματοποιηθεί ανοικτή διάλεξη-συζήτηση με θέμα:
«Ηθική και βιοηθική: Θεωρητικές προσεγγίσεις
στο πλαίσιο της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας και της
γενικευμένης έννοιας της σχεδίασης.»
Προσκεκλημένος είναι ο Δρ. Αθανάσιος Χονδρομάρας, Ιατρός, Ειδικότητα Πυρηνικού Ιατρού, Διευθυντής Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο.
Συντονιστής θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Θωμάς Σπύρου σε διάλεξη που θα γίνει με τη μορφή ανοικτής συζήτησης μεταξύ του διδάσκοντα, του προσκεκλημένου Δρ. Αθανάσιου Χονδρομάρα και των συμμετεχόντων.
Ξεκινώντας από τις θεωρητικές προσεγγίσεις της ανάγκης θέσπισης ιατρικής ηθικής και ειδικότερα μέσα από τις προκλήσεις των ζητημάτων βιοηθικής, η διάλεξη θα αναφερθεί σε σύγχρονα θέματα που σχετίζονται με την έννοια της ηθικής, την ηθική και φιλοσοφία, τη μετάβαση από την παραδοσιακή στην αναλυτική ηθική, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές αρχές στην ηθική. Τα θέματα αυτά θα αναζητήσουν τη σχέση θεωρίας και πράξης από τους χώρους της βιο-ιατρικής έως και το γενικευμένο χώρο της Σχεδίασης.
για να δούμε! επίκαιρο πάντα και σημαντικό, καθώς ο χώρος περί ηθικής διέπει κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας, πόσο μάλλον τον ευρύτερο χώρο της σχεδίασης!
Kαλά, τί δουλειά έχει ένας διδάκτορας ιατρικής σε ένα τμήμα σαν αυτό στη Σύρο;
Γιατί διαβάζω και κάτι περίεργες ειδήσεις στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου, στη σελίδα 4, διαβάζω και παλιότερα θέματα και αρχίζουν να με ζώνουν τα φίδια.
sgep έγραψε:
Kαλά, τί δουλειά έχει ένας διδάκτορας ιατρικής σε ένα τμήμα σαν αυτό στη Σύρο;
....προσπάθεια για νέα troll-ιά? Ελπίζω όχι...
Στη Σύρο παίζει μεταπτυχιακό ομοιοπαθητικής. Για περισσότερα υπάρχει σχετική συζήτηση και μάλιστα πολύ πλούσια!! Ρίξε μια ματίτσα (την έχεις ήδη παραθέσει άλλωστε ως σύνδεσμο)!
sgep έγραψε:
Aπό πληροφορική και μηχανολογία μέχρι design και ολιστική ιατρική;
ιατρική στο προπτυχιακό δεν κάνουμε. Ας μην τα βάζουμε όλα στο μύλο, γιατί θα δημιουργήσουμε σοφιστείες. Υπάρχουν τα μαθήματα online για όσους θέλουν να μάθουν το πρόγραμμα σπουδών.
_____
Υ.Γ: Το topic επίσης, αφορά σε μια ανοιχτή διάλεξη. Και όσο ανοίγουμε τους ορίζοντές μας και τις συζητήσεις μας, αυτό είναι παραπάνω από καλοδεχούμενο σε οποιαδήποτε έκφανση της καθημερινότητάς μας και των σπουδών μας. Τίποτε δεν είναι με "παρωπίδες" και ξέχωρο από άλλα πράγματα!
να πω και γω,
επισης η φιλοσοφικη προσεγγιση της ηθικης σχετιζεται με τον μηχανικο σχεδιασης, εφοσων και αυτος επιτελει κοινωνικο εργο.
(το οτι ειναι ιατρος ειναι προσθετο αλλα ειναι μπερδεμα της ανακοινωσεις:
Πτυχιούχος Φιλοσοφικής, Θεολογικής και Ιατρικής Σχολής
MSc στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και
Διδάκτωρ Φιλοσοφικής και Ιατρικής Σχολής.