Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Υπάρχει άραγε φιλία μεταξύ των 2 φύλων? |
|
|
Ψυχολογία - Ανθρώπινες Σχέσεις |
| Συγγραφέας |
Υπάρχει άραγε φιλία μεταξύ των 2 φύλων? |
| |
|

Maraki
Μεγάλο μολύβι

Jun 26, 2006
71
Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Κατ' αρχάς θέλω να σου ζητήσω να μιλάς με πιο ευγενικό τρόπο και να μη χρησιμοποιείς κατά το δυνατό "μάγκικο τρόπο" για να απαντάς, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εξωθήσεις τα πράγματα στα άκρα...
Απ' ότι φαίνεται, δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει, το ότι δεν πρέπει να κρίνεις πράγματα, που δεν τα γνωρίζεις εκ των έσω...
Δεν ξέρω τι σου έχουν κάνει στη ζωή σου και έχεις τέτοια επιθετικότητα (γιατί μόνο έτσι περιγράφεται ο τρόπος σου...), αλλά νομίζω πως θα πρέπει να μάθεις να ακούς τη γνώμη του άλλου και αν δεν την κάνεις κτήμα σου, μάθε τουλάχιστον να μην τον προσβάλλεις, γιατί εγώ τις παρατηρήσεις σου αυτές, έτσι τις εκλαμβάνω...
Δεν με γνωρίζεις για να μπορείς να εκφράζεσαι με τέτοιο τρόπο και να με κάνεις να φαίνομαι ως η ανόητη, που σκέφτεται μόνο τον εαυτό της...
Ας μιλήσω όμως συγκεκριμένα...
Αρχικά, πρέπει να καταλάβεις πως δεν επέλεξα να τον "ορίσω" σαν φίλο μου... Του ξεκαθάρισα πως για κάποιο χρονικό διάστημα, τον έβλεπα έτσι και του ζήτησα ΕΦΟΣΟΝ ΗΘΕΛΕ (ελπίζω να καταλαβαίνεις τι σημαίνουν οι λέξεις αυτές) να διακόψουμε αυτού του είδους τη σχέση που μας συνέδεε και να μείνουμε δυο καλοί φίλοι, όπως ήμασταν πριν...
Επίσης ιδιοκτήτης του φίλου μου, δεν είμαι... Είμαι ιδιοκτήτης του εαυτού μου μόνο!
Όσον αφορά το αν άλλαξε ή όχι κατά τη διάρκεια της σχέσης, αληθεύει αυτό που λες... Εγώ ήμουν εκείνη που άλλαξε και που ζητούσα παραπάνω απ' όσα μπορούσε να μου δώσει... Επειδή ξέρω πως θα πεις
άρα δικό σου ήταν το λάθος και τσάμπα τον ταλαιπώρησες έχω να σου πω, πως στην αρχή ήθελα δυο-τρία πράγματα... Με τον καιρό, όμως, ανακαλύπτει κανείς τον εαυτό του και τα θέλω του... εκτός και αν υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν από τη στιγμή, που γεννήθηκαν, τι θέλουν...
Μια ακόμη παρατήρηση... Σε παρακαλώ, να σταματήσεις αυτούς τους γελοίους χαρακτηρισμούς προς το άτομό του, γιατί ό,τι και να συμβαίνει μεταξύ μας, δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος, που αγάπησα και αγαπώ ακόμη (σαν φίλο τώρα πια...).
Σε καμία περίπτωση, δεν θα τον χρησιμοποιούσα ως "καβάντζα"! Δεν είμαι αυτός ο τύπος ανθρώπου, που δεν τον ενδιαφέρει το τι νιώθουν οι άλλοι και που μπορεί άνετα να τους χρησιμοποιήσει... Και επίσης, θέλω το καλό του και ειλικρινά εύχομαι να βρει μια κοπέλα που θα του συμπεριφερθεί καλύτερα απ' ότι έκανα εγώ...
Και για να απαντήσω και στην ερώτησή σου... Ναι! Ξέρω τα συναισθήματά του, προς το άτομό μου... Ξέρω πως με αγαπάει ακόμη... Αλλά όταν αγαπάς κάποιον, θέλεις πάντα το καλό του... έτσι δεν είναι ή εμένα μου τα έμαθαν λάθος...???
|
|
|
|
| |
|

MoHDa
Μικρό Μολύβι

Aug 09, 2006
37
|
|
Η τελευταία απάντηση προκαλεί το μακροσκελή σχολιασμό ως το επίπεδο του εξευτελισμού της, αδυναμία αντίκρουσης του οποιουδήποτε επιχειρήματος και σχόλια που επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη νοηματική ασυνέχεια, ωστόσο αγνοώ τις άναρθρες κραυγές επικεντρώνοντας την απάντηση μου στην ουσία. Όσο για τον τρόπο έκφρασης μου, δεν είναι αυτός που σε πείραξε άλλα το περιεχόμενο του.
Η αφορμή της αρχικής δημοσίευσης μου πηγάζει στην εμμονή του σχολίου τους μέλους maraki, να αναζητεί δικαιολογίες για το χωρισμό της και τελικά να επιρρίπτει ευθύνες στο (πρώην) σύντροφο της, αποστασιοποιομένη από το γεγονός ότι μία σχέση είναι υπόθεση όλων των μελών της και αρνούμενη να ξεστομίσει την απλή φράση: "Δεν ήθελα να συνεχισθεί η συγκεκριμένη σχέση", χωρίς περαιτέρω σχόλια, επεξηγήσεις, δευτερεύουσες προτάσεις που μεταβιβάζουν την ευθύνη της επιλογής της στον οποιοδήποτε (τα παραπάνω τα έχω επισημάνει στις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου).
Το σχόλιο μου, δεν έχει να κάνει τόσο με τα ερωτικά του οποιουδήποτε μέλους ενός τυχαίου φόρουμ, όσο με τη νοοτροπία της άρνησης του βάρους της οποιαδήποτε απόφασης.
Αυτά για να γλυτώσουμε από τα νιαουρίσματα...
|
|
|
|
| |
|

Maraki
Μεγάλο μολύβι

Jun 26, 2006
71
Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Για μια ακόμη (!) φορά προσπαθώ να σου εξηγήσω πως ΕΓΩ ΕΦΤΑΙΓΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ!
ΕΓΩ ήμουν εκείνη που άλλαξε στην πορεία...
ΕΓΩ ήμουν εκείνη που ζητούσε παραπάνω...
ΕΓΩ ζήτησα να τερματιστεί αυτή η σχέση...
Δεν μπορώ να καταλάβω, πως σου έχει καρφωθεί στο μυαλό πως επιρρίπτω ευθύνες αλλού!!!
Και κάτι τελευταίο...
Δεν με ενόχλησε το περιεχόμενο των λόγων σου, αλλά η αδυναμία σου να μιλήσεις και να δεχθείς τη γνώμη του άλλου και συνάμα η χρήση διαφόρων κοσμητικών επιθέτων, που προσέβαλλαν!
Επίσης θα μπορούσες να καταλάβεις πως ο τίτλος της συζήτησης είναι η Φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών και όχι ο χωρισμός μου???
Φυσικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω με τις απαντήσεις που δίνεις γιατί όπως φαίνεται πρόκειται για έναν άνθρωπο, που έχει το πείσμα ενός 5χρονου, που του πήραν το παιχνίδι του...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Ρε mohda θες να σε πάρω στο cosmopolitan να μου γράφεις απαντήσεις σε γράμματα? Ξέμπαρκο τώρα που σε βρήκα και ξέρω που ποστάρεις και με τι ασχολείσαι έμαθα κάτι πρόσφατα που πρέπει να το μοιραστώ μαζί σου οπωσδήποτε και δεν αφορά τα γκομενικά.Επικοινωνήσε ή με προσωπικό μήνυμα ή όπως θες και θα σου απαντήσω συνθηματικά. Την φώτιση του Κυρίου να έχεις
Σόρυ που διέκοψα την κουβέντα σας. Συνεχίστε
|
|
|
|
| |
|

MoHDa
Μικρό Μολύβι

Aug 09, 2006
37
|
|
Στο Playgirl, θέλω να γράφω τη στήλη με τα φεμινιστικά ανέκδοτα... "Maraki", "Maraki", "Maraki". Ποταπός ευφυισμός πεντάχρονου...
Ζητώ ταπεινά συγνώμη./
Γιου, δε λαστ, πιμί.
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Θα παρακαλούσα, με την ιδιότητα του αναγνώστη που παρακολουθεί τη συγκεκριμένη συζήτηση, να χαμηλώσουν οι τόνοι και να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό προς το συνομιλητή μας, όποιος και να είναι αυτός.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του χωρίς να θίγει ή να προσβάλει τον άλλον. Και προτείνω να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιούς διαλόγου και οι Κανονισμοί του Forum, όπως πρέπει να γίνεται πάντα.
Το my είναι ένας χώρος για να συμμετέχουμε εκφράζοντας τις απόψεις μας και να συνομιλούμε με τα υπόλοιπα μέλη, σαν σε μια παρέα φίλων. Γι' αυτό και παρακαλώ θερμά να αφήσετε τις διενέξεις και τις προσωπικές επιθέσεις! Εδώ είναι χώρος υγιούς κουβέντας και όχι τσακωμών.
Παρακαλώ και ζητώ να σταματήσει η μονοπώληση της κουβέντας και να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα της, αλλιώς δυστυχώς θα γίνει off-topic και αυτό θα είναι το λιγότερο, λυπηρό.
Ευχαριστώ θερμά κι ελπίζω να συνεχίσουμε σε πιο ήπιους τόνους.
keep communicating
Υ.Γ: προς MoHDa: θα παρακαλούσα και προσωπικά να χαμηλώσεις την ένταση των χαρακτηρισμών σου. Δεν είναι πρέπον και σωστό -κατά τη γνώμη μου- να εκφράζεσαι με τέτοιο τρόπο προς συνομιλητή σου. Και η απλή παράθεση μιας "συγνώμης" δεν νομίζω πως σώζει. Μην δυναμιτίζουμε καταστάσεις που ξέρουμε πως θα φέρουν αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Αυτά. Και ελπίζω να λήξει η ακραία αυτή αντιπαράθεση εδώ.
|
|
|
|
| |
|

nikosft
Μικρό Μολύβι

Nov 30, 2005
49
|
|
Προσωπικά πιστεύω πως είναι δύσκολο να υπάρξει αλλά όχι ακατόρθωτο. Τουλάχιστον όσον αφορά τους άνδρες σε μια μακρά περίοδο αποχής από το ....άθλημα οι πρώτες που βάζουν στο μάτι είναι οι φίλες τους - ακόμα και αν δεν το εκδηλώνουν. Επίσης πιστεύω πως - πάλι όσον αφορά τους άνδρες - σεξ και φιλία μπορεί να συνυπάρχει. Όπως και να το κάνουμε είμαστε λίγο πιο ρηχοί.
Ελπίζω να μην διαβάσει τίποτα από τα παραπάνω καμιά φίλη μου...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Θα ηθελα να εξετασω το θεμα οχι εμπειρικα αλλα με διαλεκτικη και ορθολογισμο. Το ερωτημα που τεθηκε ειναι αν υπαρχει φιλια μεταξυ των δυο φυλων.
1) Δεν καθοριζεται η συχνοτητα
2) Δεν ερωταται το ποσοστο
3) Δεν καθοριζεται αν ζηταει προσωπικες εμπειριες η μια γενικη θεωρηση
Σιγουρα λοιπον ενα ποσοστο ανδρων-γυναικων που βρισκονται σε καθημερινη συνδιαλαγη και συγχρωτισμο θεωρουνται φιλοι...αλλα εδω τιθεται ενα ακομα μεγαλυτερο ερωτημα που ισως χρειαζεται πρωτα να απαντηθει...κι αυτο ειναι τι ειναι η φιλια; Πως ο καθενας μας τη βιωνει;
Αν θεσουμε τη φιλια με τους απλοτερους, ορους εχει να κανει με τη φιλικη διαθεση, την αλληλοκατανοηση, αλληλεγγυη και συναινεση.
Περα απο ορισμους..υπαρχουν σχεσεις ανδρων και γυναικων στις οποιες ποτε δε θα παρεισφρησει το ερωτικο στοιχειο ενω αλλες εμπερικλειουν μια λανθανουσα μορφη αυτου. Για την κατανοηση τουτου πρεπει να φερουμε στο νου μας παραδειγματα..γιατι αυτα ειναι τα καλυτερα επιχειρηματα.
Συμπερασματικα δε θα μπορουσα να απαντησω βασιζομενος μονο στις προσωπικες μου παραστασεις...αντιλαμβανομαι οτι υπαρχει και το αλλο, το διαφορετικο απο αυτο που μπορει να ερχεται στο μυαλο μου τουτη τη στιγμη, οποτε συνεχιζω να πιστευω οτι το αρχικο ερωτημα αυτης της στηλης ειναι και αμφιλεγομενο αλλα και εν τελει ψευτο-διλλημα...Δηλαδη δεν υπαρχει μια απαντηση..και ισως η τελικη απο εμενα ειναι: "Το πιθανοτερο ειναι αυτο που συμβαινει" δανειζομενος την αποψη απο τον Αριστοτελη.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Απο προσωπικη εμπειρια μπορω να πω πως αλλες φορες ναι και αλλες οχι.Εχω πολυ καλη φιλεναδα που μενει στη Θεσ/νικη λαι κανουμε καλη παρεα χαβας και ετσι.Επισης στο παρελθον ειπα να εξελιξω μια φιλια στο σταδιο του "ερωτα".Τι το θελα.Μια εβδομαδα κρατησε και μετα αντε για.Πιστευω ταπεινοτατα οτι οι γυναικες εφθεινονται για αυτο το πραγμα.Δεν εχω διαωασει ολοκληρο το topic και δεν ξερω τι λενε οι αλλοι οποτε sorry για παρεξηγησεις
|
|
|
|
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα
|
|
Δεν ξερω. Οπωσδυποτε εχει να κανει με το πως αντιλαμβανεται καποιος την φιλια και τι πιστευει οτι ειναι ο ερωτισμος και ο ερωτας. Δεν μπορω να πω οτι δεν θα σκευτομουν μια κουκλαρα φιλη μου σεξουαλικα. Αυτο δεν συμενει οτι θα μπορουσα να εχω μια υγειη σχεση μαζι της και κατεπεκταση ερωτα.  για μενα μπορει να υπαρξει μεχρι και σεξ στα φιλικα και δεν εννοω φιλοι φιλοι καρδιοφιλι. Απλα τι πιο φυσιολογικο απο το να κοιτας περα απο την φιλη σου και την κοπελα την οποια κρυβει και οπως την αγαπας και την νοιαζεσαι φιλικα παντα καποια στηγμη να εκδιλονεται αυτη η αγαπη και σεξουαλικα. αυτο συμαινει ομως την αποχη καθε ερωτισμου απο το σεξ και να το μετατρεπει σε μια φι΄λικη δραστηριοτητα που γελατε και περνατε καλα αλλα δεν θα μπορουσε να κρατησει γιατι ειναι πολυ περιεργο και παραξερεις την αλλη καλα για να την ζηλεψεις η να αισθανθεις μια ταση για ερωτικη τρυφεροτητα τρυφεροτητα. Δεν ξερω αν γινεται αντιληπτω αυτο για το οποιο μιλαω και μηπως δεν το εξηγω σωστα
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |