Θα προσπαθήσω και εγώ με την σειρά μου να σου δώσω λίγο ως εξω-μπες-ιτικός φοιτητής. Εγώ τελείωσα το ΑΤΕΙ Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη. Αν κοιτάξεις καλά το πρόγραμμα σπουδών του ΜΠΕΣ με το ΤΕΙ
(δες εδώ) θα δεις πολλές ομοιότητες σε μαθήματα Πληροφορικής ενώ διαφέρουν κατα πολύ σε Φυσική που λείπει απο εμάς και ορισμένα μαθηματικά.
Για μένα ο Μηχανικός έχει γνώσεις Φυσικής, Μαθηματικών παραπάνω και αρκετά πιο θεωρητικός σε θέματα σε αντίθεση με την τεχνική προσέγγιση που έχει ένας ΤΕΙτζής ενώ στο ΑΕΙ τα πράγματα είναι ακόμη πιο θεωρητικά (τουλάχιστον για το Αριστοτέλειο και το ΠΑΜΑΚ στην Θεσσ. ξέρω απο φίλους)
Τώρα το επάγγελμα που διάλεξες είναι διαφορετικό απο τα άλλα.. αν δεν θελεις να ακολουθήσεις το δημόσιο δεν είσαι αυτό που τελείωσες αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις... γνωρίζω άτομα Μηχανικούς και λοιπους που δεν έχουν μεράκι σε αυτό που κάνουν... και επίσης άτομα από ΤΕΙ που το βγάζουν με αγκαρεία... είναι καθαρά τι γνώσεις αποκτησες και αποκτάς
κυρίως μόνος σου. Ο ρόλος του Πανεπιστημιου είναι να σε μάθει να ψάχνεις και να μαθαίνεις μόνος σου και όχι να σε διδάξει.
Τώρα αν πέρασες και στο ΜΠΕΣ... ένα χαρτί πολυτεχνείου είναι σίγουρα πιο ισχυρό στο Δημόσιο... αλλα έξω;