Σκέψεις και απόψεις: Πώς/Τι θα θέλατε στο MyAegean;

   
   

 Σχόλια, Επισημάνσεις, Βοήθεια για το website

 
Συγγραφέας Σκέψεις και απόψεις: Πώς/Τι θα θέλατε στο MyAegean;
 
       
Πεμ, 21 Σεπ 2006 5:02 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


μάλιστα... thanx φίλε MoHDa... νομίζω δίνεις αρκετή βοήθεια..

Είναι λυπηρό που εξελίχθηκε έτσι το Contrabado, κρίμα γενικά που όπως αναφέρεις πολλές ενδιαφέρουσες προσπάθειες "έσβησαν" τόσο άδοξα.. Μη νομίζεις όμως πως συμβαίνει μόνο στη Μυτιλήνη αυτό..

Αυτά για την νομική κάλυψη και οι λοιπές πληροφορίες είναι πολύ χρήσιμες και θα προσπαθήσουμε μες στη χρονιά φέτος να δούμε πώς είναι η καλύτερη λύση για να το εδραιώσουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς η δουλειά που έχουμε ρίξει στο χτίσιμο κομμάτι-κομμάτι είναι πολλή, και δεν θα το αφήσουμε, όσο περνάει από το χέρι μας να χαθεί!

Το Contrabado ξεκίνησε λίγο πιο πριν από το myAegean ως προσπάθεια, αλλά στην ουσία δουλέψαμε παράλληλα, αφού το μάθαμε κι εμείς στην πορεία... Αξίζει να αγωνιστούμε, και για την προσπάθεια του Contrabado, γιατί στην ουσία ξεκίνησε με τα ίδια κίνητρα. Αξίζει να συνεχίσουμε.

Το ερώτημα λοιπόν, προς όλους, μιας και μπαίνει και η νέα χρονιά:
Προχωράμε, ακόμη πιο δυναμικά. Θα έρθετε κοντά μας στο ταξίδι μας?


     
 
       
Τετ, 23 Ιαν 2008 12:09 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


soc
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Jun 16, 2006
6


Mohda δεν είσαι όσο άμοιρος ευθυνών θέλεις να παρουσιάζεις τον εαυτό σου αναφορικά με τις έριδες τόσο στο Contrabado όσο και γενικότερα στου τότε κύκλους των ανεξάρτητων παρατάξεων του Π.Α.

     
 
       
Σαβ, 16 Φεβ 2008 8:11 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


Μέσα στα πλαίσια της εξέλιξης της δραστηριότητας και εν όψει και την επερχόμενης πρωτοβουλίας μετακίνησης φοιτητών προς Μυτιλήνη με στόχο να ενδυναμωθούν οι σχέσεις και να ανοίξουμε τις κουβέντες και συζητήσεις για την όλη προσπάθεια, επιδιώκεται να γίνει ένας Ανοιχτός Διάλογος γύρω από το MyAegean...

Η πολυπλοκότητα του όλου εγχειρήματος (σκοπίμως δεν αναφέρω τη λέξη "ιστοσελίδα", καθώς δεν είναι μόνο αυτό) δημιουργεί και διαμορφώνει μια σφαίρα δραστηριοτήτων που θέλουμε και προσδοκούμε να έχει ποικιλομορφία, ενδιαφέρον, συνεισφορά με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Για να εξωτερικεύσω λίγο μερικά πράγματα που σχετίζονται με τις δράσεις μας:

Τι, Γιατί και Πώς
Το MyAegean αποτελεί μια προσπάθεια/πρωτοβουλία φοιτητών για τη δημιουργία ενίσχυσης δεσμών μεταξύ των ανθρώπων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε 1ο επίπεδο.
ΓΙΑΤΙ αυτό?
Επειδή το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα με μια πολύ σημαντική κι αξιοπρόσεκτη ιδιομορφία: αποτελεί εκ φύσεως ένα Πανεπιστήμιο-δίκτυο.
Πανεπιστημιακές Μονάδες σε 5 (μέχρι στιγμής) νησιά. 5 διαφορετικές και όμοιες (όχι ίδιες) οντότητες. 5 διαφορετικοί μινι-οργανισμοί, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, ιδιότητες, κουλτούρες ίσως. Που μοιράζονται ένα όμως κοινό χαρακτήρα: ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η διαφορετικότητα από τη μια πλευρά και η ομοιομορφία σε πολλά επίσης χαρακτηριστικά (φοιτητές, καθημερινή ζωή, νησιωτικά χαρακτηριστικά, διαδικασίες και τρόποι σκέψης ή δράσεων) συνιστούν ένα ποικιλόμορφο χαρακτήρα ιδρύματος... Ίσως εξαιρετικά πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.

Η Ομάδα μας, το MyAegean, από το πρώτο ξεκίνημα, όπου και αναλάβαμε (με ρίσκο μεγάλο και αρκετή ανησυχία στην αρχή) να δαπανήσουμε μέρος του ελεύθερου χρόνου μας όλο αυτόν τον καιρό, διακρίναμε πως αξίζει τον κόπο, να δημιουργήσουμε ένα χαρακτήρα, ένα σημείο-αναφοράς, έναν χώρο μέσα από τον οποίο θα θέλαμε να δώσουμε, να αφουγκραστούμε και να εκφράσουμε (όχι μόνοι μας, γιατί η όλη προσπάθεια είναι ανοιχτή και συμμετοχική, δεν υπάρχει "εγώ", αλλά "εμείς", κι αυτό το τονίζουμε όσο μπορούμε) μια "ταυτότητα", ή αλλιώς μια "ενιαία αιγαιακή συνείδηση", ένα στοιχείο που να αντιπροσωπεύει όλο αυτό το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον φυσικά, κοινό.

Ποικιλία δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών
Η όλη προσπάθεια λοιπόν, έχει μια πολλαπλή φύση, με ποικίλες δραστηριότητες που "τρέχουν" πίσω από την ιστοσελίδα, που απλώς αποτελεί το κύριο "εργαλείο" επικοινωνίας και έκφρασης.

Το σημείο-κλειδί εδώ είναι η "απόσταση-γεωγραφική διασπορά".
Αυτό είναι το μεγάλο "πρόβλημα" ίσως, αλλά συνάμα και το "κίνητρο" για τις δράσεις μας. Όλες οι κινήσεις μας ενσωματώνουν το στοιχείο αυτό μέσα τους, προσπαθούμε τη δυσκολία αυτή να την μετασχηματίσουμε έτσι ώστε να δράσει υπέρ μας. Όσο μπορούμε.


Σε πολύ γενικές γραμμές (στο εγγύς μέλλον αλλά και σε από κοντά συζητήσεις είναι πιο εύκολο να περιγράψουμε λίγο-λίγο διάφορα πραγματάκια) αναφέρονται τα εξής:

Arrow Δικτυακή Πύλη my.aegean.gr και επιμέρους ιστότοποι
(Ιστοσελίδες και υπηρεσίες με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της επικοινωνίας και δημιουργικής συμμετοχής)

Arrow Αξιοποίηση και μελέτη δυνατοτήτων Social Networking, με "friends" και "friends of friends"
Πρόσφατες προσπάθειες για αναζήτηση και δια-σύνδεση παλαιών αποφοιτων, νεότερων φοιτητών και άλλων ανθρώπων που συσχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Arrow Προσφορά ποιοτικού υλικού, ενημερωτικής φύσεως, εργαλείων επικοινωνίας και διευκόλυνσης συνεργασίας
Όπως μπορούμε και με βάση τους περιορισμούς και άλλες τεχνικές δυσκολίες που ίσως προκύπτουν, όπως πάντα

Arrow Δημιουργία και συνεργασίες συμμετοχής, δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα, με διάθεση εκπαιδευτική και συμμετοχική
Δραστηριότητες και events, με υποστήριξη και άλλων φοιτητικών ομάδων, δρώντας επικουρικά προς την κατεύθυνση της συνεργασίας

Arrow Δημιουργία ενός πλαισίου συνοχής στο "πρόσωπο" της προσπάθειάς μας προς κάθε εξωτερικό φορέα και δημιουργία θετικών συνθηκών για επέκταση δράσεων και συνεργασιών
Προσπάθειες επικοινωνίας και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν δημιουργικά στην προσπάθεια. Για να δημιουργηθούν όμως οι ευνοϊκές αυτές συνθήκες, προϋποθέτουμε την ύπαρξη μιας σαφούς πολιτικής, ενός ποιοτικού χαρακτήρα, ενός αντίστοιχου ερείσματος ώστε να είναι θετική η διάθεση των εξωτερικών συνεργατών να μας υποστηρίξουν και φυσικά, αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου καναλιού επικοινωνίας με ανθρώπους εντός κι εκτός του Πανεπιστημίου.

Σε αυτό το πλάνο δράσεων τονίζεται η διάθεση ανοιχτού διαλόγου και συνεργασίας με άλλες αξιόλογες φοιτητικές προσπάθειες, ώστε να μοιράζεται τεχνογνωσία, εμπειρία, σκέψεις, ιδέες, πρωτοβουλίες. Η οριζόντια συμμετοχική δράση είναι σε μεγάλο βαθμό αυτό που πιστεύουμε συνιστά το πλαίσιο ώστε να μπορεί ο καθένας να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του καλύτερα και να προσφέρει συνολικά. Είναι σημαντικό να γίνονται πράξη προσπάθειες, συνδυάζοντας τον πλουραλισμό και ποικιλία όλων των συμμετεχόντων. Πρακτικά, σε κάποιο τομέα όπου κάποιος μπορεί να συνεισφέρει, ενώ κάποιος άλλος μπορεί αλλού, με συνεργασία τους, μπορεί να βγει ένα υπέροχο αποτέλεσμα!~~~
Οι θεωρητικές προσεγγίσεις της προσπάθειας αυτές αποτελούν ένα μέρος της και αναφέρονται για να γίνει λίγο πιο σαφές το μέγεθός της. Η συμβολή με σχολιασμούς και συνεισφορά για την ολοένα και βελτίωση των αποτελεσμάτων και εξέλιξη της όλης δραστηριότητας είναι σημαντική!

Αναμένουμε σκέψεις σας και στο email της Ομάδας: myaegean ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr

____________________
το παρόν δημοσιεύτηκε και στο:
forum.aegean.gr


     
 
       
Δευ, 22 Σεπ 2008 3:59 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


inertia μαζι σου και το ξερεις!!! η μυτιληνη αγαπα το my!! εχω λιγα μεσα αλλα αν μπορω θα βοηθησωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     
 
       
Τρι, 23 Σεπ 2008 6:20 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


fraoulitsa έγραψε:
inertia μαζι σου και το ξερεις!!! η μυτιληνη αγαπα το my!! εχω λιγα μεσα αλλα αν μπορω θα βοηθησωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αγαπητή μας fraoulitsa, σε ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη σου και τη στήριξή σου! όλα ξεκινούν και πηγάζουν από τον καθένα από εμάς, τα μέσα και τα εργαλεία βρίσκονται πάντοτε έπειτα, η θέληση είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται! Και με αυτήν ακριβώς την αυθόρμητη διάθεση και όρεξη, θα κάνουμε υπέροχα πράγματααα!!!

stay tuned! ευχαριστούμε παιδιά όλους σας, χωρίς τον καθένα από εσάς δεν θα υπήρχε ποτέ το ΜΥ, εσείς δίνετε ζωή και συνεχίζετε την προσπάθεια αυτή! Εμπρός να κάνουμε πράξη όμορφες ιδέες και συναρπαστικά πράγματα!

Αυτός είναι ο κόσμος του My! Keep your mind open, freshen your view of things, dream dream dream! Ο κόσμος είναι στα χέρια μας για να τον πλάσουμε καλύτερο! Από το πιο μικρό βήμα ως το πιο μεγάλο! Big Ups

     
 
       
Τρι, 15 Ιαν 2013 10:16 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Mε τη νέα χρονιά, θα ήθελα να προτείνω μία ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με την εξέλιξη του myAegean. Δεν ξέρω αν χρειάζεται καινούριο θέμα, για αυτό επέλεξα ένα (αρκετά) παλιό.

Έχω μερικές ιδέες και απόψεις, όπως είχα στείλει σε προσωπικά μηνύματα την περίοδο των γιορτών (inertia, e3iswsi), αλλά θα ήθελα να έχει ποικιλία η συζήτηση. Το κυριότερο είναι η συμμετοχή νέων φοιτητών-μελών, όπως είχα επισημάνει και στα μηνύματα: δεν μπορεί ένα φοιτητικό εγχείρημα να απευθύνεται κυρίως σε αποφοίτους/τελειόφοιτους.

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολογίο σχετικά με τις απόψεις...

από sophiex97
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Σαβ, 19 Μάρ 2022 1:24 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κάλεσμα για Εικονογράφους και Αρθρογρ...

από inertia
Συζήτηση: Ανακοινώσεις & Κανονισμοί Forum Απαντήσεις: 0

Κυρ, 01 Δεκ 2019 5:46 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Animations - GIF κινούμενες εικόνες/σ...

από inertia
Συζήτηση: Art Pad - Δημιουργίες για το MyAegean Απαντήσεις: 0

Τρι, 27 Μάρ 2018 1:52 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Συμμετοχή σε εικαστικά projects στην ...

από inertia
Συζήτηση: Art Pad - Δημιουργίες για το MyAegean Απαντήσεις: 2

Τρι, 27 Μάρ 2018 1:19 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Στήλη: Comics - Εικονογράφηση στο MyA...

από inertia
Συζήτηση: Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects Απαντήσεις: 1

Δευ, 18 Δεκ 2017 9:06 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics