Ανέγερση ιδιόκτητων φοιτητικών κατοικιών στην πόλη της Μυτιλήνης

   
   

 ΛΕΣΒΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά

 
Συγγραφέας Ανέγερση ιδιόκτητων φοιτητικών κατοικιών στην πόλη της Μυτιλήνης
 
       
Παρ, 03 Δεκ 2010 8:49 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


pocahontas
Έμπειρος
Έμπειρος


Apr 11, 2005
259


fraoulitsa έγραψε:
και τα λεωφορεια ειναι βραστα!

χαχαχχα!!! δεν έχεις πετύχει τα παλιά λεοφωρεία μάλλον! Τρελό γέλιο και δράμα μαζι!!! Λες κι ήσουν σε ταινια εποχης Βουγιουκλάκη, Χορν! Μεχρι κι ομπρελα ανετα κρατουσες μεσα!!!!!!!!!!!

     
 
       
Παρ, 03 Δεκ 2010 9:38 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


ναι ναι τα πετυχα! 2 χρονακια! και εχουν βαλει ξανα ενα! παει πανεπιστημιο... ασε ελεος!

     
 
       
Παρ, 03 Δεκ 2010 11:21 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Τα παλιά λεωφορεία ήταν εκείνα που είχαμε στην Αθήνα στις αρχές της 10ετίας του '90. Όταν πρωτοήρθα εδώ και τα ξαναείδα, συγκινήθηκα Razz

fraoulitsa έγραψε:
καλυτερα να ναι μεσα στην πολη απο το να ναι στην θερμη βρε γιωργο!! και ο λοφος αποκομενος ειναι απο την πολη! και τα λεωφορεια ειναι βραστα! καλυτερα πολη παρα λοφο! και οχι σαφως 100 δωματια!

Μέσα στην πόλη να είναι, αλλά επειδή ακριβώς τα λεωφορεία είναι βράστα, ας είναι στην περιοχή Ακαδημίας, όχι στον γαϊδαρανήφορο (εκεί που λέει προς Λουτρά για όσους δεν ξέρουν).

Άσε που όπου πάνε οι φοιτητές, από πίσω θα έρθουν και τα ψιλικατζίδικα. Η λέσχη δε θα 'ρθει. Ούτε το αναγνωστήριο που θα φτιαχτεί στο λόφο.Έγινε επεξεργασία από τον/την e3iswsi στις Δευ, 20 Μάϊ 2013 1:34 pm, 1 φορά
     
 
       
Παρ, 03 Δεκ 2010 5:15 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


pocahontas
Έμπειρος
Έμπειρος


Apr 11, 2005
259


Αυτο που είναι όλα τα λεφτά ειναι η τηλεφωνήτρια στο ραδιο ταξι!!! Μορφη χαχαχα!!! Πυργεεελιαααα.....Παγαανηηη....χαχαχα

     
 
       
Δευ, 25 Φεβ 2013 6:57 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Παρουσίαση φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης (2015)

Φοιτητικές Κατοικίες Μυτιλήνης (Καλλιθέα)

Μόνο για 108 (128) τυχερούς το 2015. Εκτίμηση προϋπολογισμού (ΕΣΠΑ): ~6 εκατομμύρια ευρώ.
Οι υπολογιζόμενες κλίνες για τις ανάγκες της πανεπιστημιακής μονάδας είναι περίπου 400 αλλά το οικόπεδο και ο προϋπολογισμός του έργου δεν επιτρέπει την κατασκευή τους.

    Ρεπορτάζ από συνέντευξη Τύπου (22.02.2013)


     
 
       
Τετ, 13 Νοέ 2013 12:21 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


aggcost
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Sep 02, 2013
46


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ανακοινώσεις Συλλόγων » Φοιτητικός Σύλλογος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας

https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=110&t=13753

Spoiler:
Παράθεση:
Ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου έπειτα από γενική συνέλευση στις 11/11/2013 αποφάσισε :

•να στηρίξει την κατάληψη στο κτίριο της Διοίκησης, στην οποία προχώρησαν οι συμφοιτητές έπειτα από την αναγκαστική εξώθηση τους έξω από τις φοιτητικές εστίες, καθώς και οποιαδήποτε άλλη μελλοντική τους,
•να στηρίξει του αγώνα τους από το ταμείο του συλλόγου με το ποσό των 200€
•ως λάτρεις της τέχνης, δεν μπορούμε παρά να μην εκλάβουμε τις υποκριτικές ικανότητες και το γνήσιο σουρεαλισμό του αυτοαποκαλούμενου θεσμού του αντιπρύτανη (για όσους δεν κατάλαβαν αναφερόμαστε στον κ. Σουλακέλλη) ως αξιόλογη έκφραση του καλλιτεχνικού του ταλέντου. Το αποκορύφωμα του δράματος εκφράστηκε στο μονόλογο «δεν ξέρω», ο οποίος πραγματικά μας καθήλωσε και καταλήξαμε να συνομιλούμε με το τηλέφωνό του σε ανοιχτή ακρόαση και να δεχόμαστε απαντήσεις από κάποιον διοικητικό υπάλληλο και όχι από τον αντιπρύτανη.

…Επαναλαμβάνουμε… Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου δηλώνει, αποποιούμενος τις ευθύνες, ότι δεν έχει ιδέα για τα μεριμνικά του καθήκοντα (δηλαδή για τον λόγο ύπαρξης του στο Πανεπιστήμιο).

Όχι… Για να καταλάβετε τι ζούμε!


Spoiler:

Παράθεση:
Ενημερωτικό σημείωμα για την κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τετ 13/11/2013 10:12 πμ
Προς:Aegean Global List;

Ενημέρωση

Το κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης 07 Νοεμβρίου υπό κατάληψη, από ολιγομελή ομάδα φοιτητών/τριων που αυτο-ονομάζεται «Επιτροπή αγώνα εστιών Λέσβου - Αλληλέγγυες/ αλληλέγγυοι» με αφορμή το οξύτατο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών/τριων. H κατάληψη αυτή δεν βασίζεται σε αποφάσεις συλλογικών οργάνων των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου μας και συνεχίζεται παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μελών της διοίκησης αλλά και πολλών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας να ενημερώσουν τους συγκεκριμένους φοιτητές αφενός ότι για το πρόβλημα αυτό δεν ευθύνεται το Ίδρυμα και αφετέρου ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Η κατάληψη όχι μόνο δεν βοηθά την αντιμετώπισή του αλλά στρέφεται ενάντια στις προσπάθειες της πανεπιστημιακής κοινότητας για άμεση λύση.

Η κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης έχει δημιουργήσει ήδη πρόσθετα σοβαρά προβλήματα :

(1) Στους φοιτητές/τριες (π.χ. αδυναμία χορήγησης εγγράφων για την στέγαση των δικαιούχων, αδυναμία υλοποίησης διοικητικών διαδικασιών για την επαναπροκήρυξη του συμπληρωματικού διαγωνισμού στέγασης, αδυναμία υλοποίησης διοικητικών ενεργειών για την ανέγερση των φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης, αδυναμία καταβολής της αμοιβής της Πρακτικής Άσκησης στους δικαιούχους, αδυναμία ολοκλήρωσης των διοικητικών διαδικασιών για την ορκωμοσία στις 06 Δεκεμβρίου, αδυναμία λειτουργίας του Κέντρου εξυπηρέτησης φοιτητών, του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας καθώς και τριών Γραμματειών Τμημάτων)
(2) Αντιμετώπιση κατεπειγόντων ζητημάτων όλων των Πανεπιστημιακών μονάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (π.χ. διοικητική παραλαβή του κτιρίου στη Ρόδο, υποβολή των δηλώσεων του προσωπικού με κίνδυνο την επιβολή πρόστιμου στο Πανεπιστήμιο, αμοιβές εξωτερικών συνεργατών που δεν έχουν άλλους πόρους διαβίωσης, και πολλά άλλα.)
Η Πρυτανική Αρχή καλεί τους καταληψίες να αποδώσουν το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ακαδημαϊκή κοινότητα για να διασφαλιστεί έγκαιρα η επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων και η ομαλή λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών.
Ειδικότερα τονίζεται ότι, η λήξη της κατάληψης θα επιτρέψει την εντός 2 ημερών επαναπροκήρυξη του συμπληρωματικού διαγωνισμού για τις 24 κλίνες που υπολείπονται από τον αρχικό διαγωνισμό που απέβη άγονος. Τέλος, σε πρόσφατη συνάντηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και του Αντιπρύτανη Οικονομικών Υποθέσεων με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλή Αντωνίου αναλήφθηκε η δέσμευση για κοινή προσπάθεια προκειμένου να συμμετέχουν στο συμπληρωματικό διαγωνισμό περισσότεροι ιδιοκτήτες δωματίων για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντησή τους στην οποία θα συμμετέχουν και εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες δωματίων προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που προκαλούν τη μη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς στέγασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

H Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου


     
 
       
Πεμ, 14 Νοέ 2013 10:35 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


aggcost
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Sep 02, 2013
46


Xθες 13.11.2013 ανακοίνωση από την Επιτροπή Αγώνα Εστιών Λέσβου

ΕΑΕΛ: Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο συνδιαλλαγής με τις Πρυτανικές Αρχές του ΠΑ

Spoiler:

Παράθεση:
ΕΑΕΛ: Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο συνδιαλλαγής με τις Πρυτανικές Αρχές του ΠΑ

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia...prytanikes

Έβδομη κατά σειρά ημέρα κατάληψης στο κτίριο διοίκησης, συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας (στέγαση).

Η ΕΑΕΛ εξάντλησε κάθε περιθώριο συνδιαλλαγής με τις Πρυτανικές Αρχές του ΠΑ, με σκοπό να επιλυθούν τα αιτήματα μας, όμως παρατηρούμε, σε επίπεδο ανακοινώσεων, αναφορές οι οποίες υποδηλώνουν το αντίθετο.

Εξαρχής τονίσαμε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος στέγασης - ένα αίτημα ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω συνέχιση των σπουδών μας- όσο δεν μας αναγνωρίζουν το δικαίωμα μας στην στέγαση τόσο δεν μας αναγνωρίζουν το δικαίωμα μας στην φοίτηση. Ωστόσο, σε όλες τις προτάσεις μας προς τις Πρυτανικές Αρχές, οι απαντήσεις που λαμβάναμε ήταν όχι μόνο αρνητικές αλλά και αδιάφορες.

Κάποιοι συνειδητά παραβλέπουν τα συνεχόμενα ανοιχτά καλέσματα της ΕΑΕ, με αποτέλεσμα να αγνοούν την ύπαρξη συνέλευσης, που ως μέσο συλλογικής διαδικασίας διεκπεραιώνει τα ζητήματα της και παίρνει ομόφωνα τις αποφάσεις. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο υποστήριξης δικαιωμάτων, τα οποία αφορούν στον βιοπορισμό της φοιτητικής κοινότητας, τονίζουμε πως δεν έχουν θέση μικροκομματικές πρακτικές και παραταξιακά συμφέροντα.

Ειλικρινώς, στον δρόμο αυτής της αντίστασης, αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα κάθε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, προβαίνουμε ωστόσο, σ' αυτή την μορφή αγώνα, όπως προέκυψε ως έσχατη λύση μετά από τις αλλεπάλληλες προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος. Άρα, οποιαδήποτε ζητήματα προσπαθούν να μας επιρρίψουν, είναι για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους οι πρυτανικές αρχές.

Ως ΕΑΕ, καλούμε κάθε φοιτητή που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην δωρεάν εκπαίδευση να σταθεί δίπλα μας. Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι συνελεύσεις είναι ανοιχτές προς όλους (καθημερινά στις 17:00, στο κτήριο της διοίκησης) ανεξάρτητα από την πολιτική ή παραταξιακή του ταυτότητα.

Καλούμε, επίσης, τις Πρυτανικές Αρχές, τους κοσμήτορες των Σχολών, τους προέδρους των τμημάτων, τον Σύλλογο των μελών ΔΕΠ και τον Σύλλογο των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΠΑ, τους φοιτητικούς συλλόγους και γενικότερα όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να ταχθεί με έμπρακτη αλληλεγγύη υπέρ του αγώνα προς την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου


Κατάληψη του κτηρίου διοίκησης ΠΑ (Μυτιλήνη)
Πέμπτη, 07/11/2013

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/ekpaidey...oy-aigaioy

Συζήτηση Online

https://www.dropbox.com/s/8dna7pdlervhsz6/SDEP_aegean_Nov20...Lesvos.png

https://www.dropbox.com/s/2d92lc6tak3cy61/KDL_kataptysth_es...ou2013.png


Aπό

https://www.facebook.com/groups/6927970803/permalink/10151986981195804/

https://www.facebook.com/groups/6927970803/permalink/10151987110680804/

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Summer School «Spinalonga 2023. Το στ...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Σαβ, 01 Απρ 2023 11:31 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολόγιο για τις νέες τάσεις στ...

από dimikoup
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Παρ, 30 Δεκ 2022 4:34 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολόγιο για την επιχειρηματικό...

από Sofia92
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Δευ, 07 Νοέ 2022 1:51 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εφαρμογές της Γενετικής στην Διατροφή...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 0

Κυρ, 10 Ιαν 2021 4:54 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Θέματα κατατακτήριων στην πολιτισμική

Συζήτηση: τμ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας Απαντήσεις: 0

Παρ, 08 Νοέ 2019 1:33 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics