παρακολούθηση του pc

Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet

Συγγραφέας παρακολούθηση του pc

Τετ, 20 Απρ 2016 1:56 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

nantingreen
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Apr 20, 2016
3

Καλησπέρα. Τον τελευταίο χρόνο κάποιος παρακολουθεί το pc μου ( αποδεδειγμένα ) και γνωριζει κάθε κίνηση που κάνω στο ιντερνετ ( σε ποιες σελίδες μπαίνω και πότε , νεους λογαριασμούς που ανοίγω πχ μειλ και βρίσκει και κωδικούς, το fb μου κτλ κτλ ) και ολα αυτά χωρίς να είχε ποτέ φυσική επαφή με το λαπ τοπ μου + εχω κάνει 3 φορματ + εχω ψαξει για ιους + χρησιμοποιώ vpn και το https , αλλά η παρακολούθηση συνεχίζεται. Επειδή υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει κάποιο άτομο στον ΟΤΕ + να έχει παει και σε ντεντέκτιβ, υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει το ip μου και το internet password μου και με κάποιον τρόπο να μπαίνει στο pc μου;;;;; και αν ναι τι μπορώ να κάνω;;; γενικότερα με ποιον τρόπο τελικά με παρακολουθεί;;;;

Τετ, 20 Απρ 2016 10:36 pm

e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών

Αν έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα, ίσως πρέπει να δεις το ενδεχόμενο να απευθυνθείς στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η IP είναι πάντα δημόσια και την ξέρουν όλες οι ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι.

Στον ΟΤΕ δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, πρώτον επειδή είναι παράνομο και δεύτερον επειδή χρησιμοποιείς https και vpn.

Μήπως εγκαθιστάς "παράξενες" εφαρμογές;

Μήπως γράφεις τον κωδικό σου σε "παράξενες" ιστοσελίδες;

Μήπως σου έχει βάλει κρυφή κάμερα στο σπίτι και γι' αυτό δεν πιάνουν τα φορμάτ;

Πεμ, 21 Απρ 2016 12:26 pm

nantingreen
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Apr 20, 2016
3

Σε τίποτα παραξενο δεν μπαίνω, και οσο για τον ΟΤΕ εαν κάποιος βαλει πχ ντεντεκτιβ σιγουρα θα βρει καποιον απο μεσα να χαρτζηλικώσει. Το θέμα είναι εαν μπορεί καποιος μεσα απο τον ΟΤΕ να κοιταει καθε μου κινηση. Αυτο δεν ξερω. + ξερω ποιος με παρακολουθει, ειναι απλά καποιος που με θελει και τον είχα ζαρτάρει . Το κανει για να με εκνευρίσει. Απλά αυτό που ηθελα να μάθω είναι εαν υπάρχει κάποιο πχ προγραμμα η οτιδηποτε άλλο που θα μπορούσε να τον σταματησει ακομα και αν μπαινει απο τα κεντρικα του ΟΤΕ.

υγ: η κρυφη καμερα τι σχεση εχει με τα φορματ..;

Πεμ, 21 Απρ 2016 9:14 pm

e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού

May 07, 2009
1672

Από τον ΟΤΕ σου εξήγησα γιατί δεν γίνεται:

1) Οι φόρμες εισαγωγής κωδικού στις σελίδες με HTTPS είναι κρυπτογραφημένες μεταξύ εσού και της σελίδας και ο πάροχος δεν μπορεί να τις διαβάσει.

2) Όταν χρησιμοποιείς VPN, ολόκληρη η κίνηση μεταξύ εσού και του VPN server είναι κρυπτογραφημένη και ο πάροχος δεν μπορεί να τη διαβάσει.

3) Είναι παράνομο! Πας φυλακή! Κανείς από τον ΟΤΕ δεν θα διακινδύνευε να κάνει κάτι τέτοιο παρά μόνο -ίσως- για πάρα πάρα πολλά λεφτά! Αν αυτός έχει να δώσει τόσα πολλά λεφτά (+ να πληρώνει και ντεντέκτιβ), τον συμφέρει καλύτερα να βάλει κάμερες στο σπίτι σου για να παρακολουθεί με αυτόν τον τρόπο τις κινήσεις σου στον υπολογιστή. Εκεί κολλάει αυτό που είπα.

Η άλλη περίπτωση - που τώρα μόλις μου ήρθε - και φαίνεται να είναι η πιο πιθανή - είναι αν (και μόνο αν) χρησιμοποιείς router με ενεργοποιημένη την ασύρματη πρόσβαση (wi-fi), τότε αν αυτός μένει (ή τη στήνει) κάπου κοντά σου μπορεί να συνδέεται στο ασύρματο δίκτυό σου και να βλέπει τα πακέτα που ανταλλάσσονται μέσω του router σου. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, κλείσε το ασύρματο και το πρόβλημα θα λυθεί.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μέθοδος κρυπτογράφησης wi-fi που να είναι απόλυτα ασφαλής. Ακόμα και η WPA2-PSK που είναι η πιο ασφαλής μέχρι στιγμής, μπορεί να σπάσει αν ο επιτιθέμενος έχει επιμονή και υπομονή.

Έγινε επεξεργασία από τον/την e3iswsi στις Παρ, 22 Απρ 2016 1:31 pm, 1 φορά

Παρ, 22 Απρ 2016 12:39 pm

nantingreen
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Apr 20, 2016
3

Σε ευχαριστώ πολύ, ήσουν αρκετά κατατοπιστικός. Τώρα που το είπες κάποιοι είχαν μετακομίσει απέναντί μου οι οποίοι κάθισαν 6 μηνες και έφυγαν ξαφνικά. Από εκεί πρέπει να γινόταν κάποια δουλεια... χμμ... πάντως το wifi δεν μπορώ να το κλείσω τελείως γτ εκτός σπιτιού χρησιμοποιώ το fon δίκτυο. Anyway, thanks για το ενδιαφέρον.

Παρ, 22 Απρ 2016 12:52 pm

e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού

May 07, 2009
1672

Καλά, μην σκέφτεσαι αμέσως το πιο συνωμοσιολογικό σενάριο. Τις περισσότερες φορές υπάρχει απλούστερη εξήγηση.

Μπορείς να το ανοίγεις όταν φεύγεις από το σπίτι και δεν έχεις ανοιχτό υπολογιστή και να το ξανακλείνεις όταν επιστρέφεις. Ή μπορείς να το χρονοπρογραμματίσεις να ανοίγει και να κλείνει αυτόματα μόνο συγκεκριμένες ώρες της εβδομάδας. Υπάρχει η δυνατότητα μέσα στις ρυθμίσεις. Εγώ αυτό έχω κάνει.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σπουδές χωρίς παρακολούθηση

από Augustus
Συζήτηση: τμ. Μεσογειακών Σπουδών Απαντήσεις: 0

Τετ, 14 Αύγ 2019 9:34 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις πέρασα πέρυσι, ήρθα φέτος - παρακολού...

Συζήτηση: τμ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας Απαντήσεις: 1

Παρ, 04 Οκτ 2013 6:34 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Nέο μέλος! - ερωτήσεις για παρακολούθ...

από Bacon
Συζήτηση: τμ. Γεωγραφίας Απαντήσεις: 11

Παρ, 18 Ιούν 2010 10:29 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics