Δημιουργία site και μετά?...

HowTo, Tutorials, Οδηγίες, Συμβουλές

Συγγραφέας Δημιουργία site και μετά?...

Τετ, 23 Μάϊ 2007 4:31 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

katia__
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

May 19, 2007
11

Μια ερωτησούλα(απλή μαλλον για τους περισσότερους αλλα για μια ξανθιά όχι και τόσο....Embarassed )αν κάποιος έχει δημιουργήσει ενα δικό του site πως μπορεί να το ανεβάσει μετα στο internet?κάποια βασικά βήματα? Blush thanks προκαταβολικά Big Ups

Τετ, 23 Μάϊ 2007 5:03 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Μη φοβού αγαπητή! Στο χώρο του internet δεν βλέπει κανείς αν είσαι ξανθιά ή όχι! LOL Poke Tounge

Επί του θέματος.
Βασικά η ερώτησή σου είναι πολύ γενική, και είναι δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος. Θες να δημοσιεύσεις μια απλή σελίδα, πολλές σελίδες? Είναι "στατικές" ή δυναμικές (δηλαδή χρειάζεται να έχει περιεχόμενο που ανανεώνεται συχνά ή που να δουλεύει π.χ. όπως το site του myAegean, με συμμετοχή και εργαλεία για τον κάθε χρήστη, ή είναι κάτι απλό, σαν μια σελίδα του Word για παράδειγμα?)

Έπειτα, είναι προσωπικό site? Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες για free hosting αν ψάξεις στο net. Είναι site που το έχεις δημιουργήσει στο πανεπιστήμιο? Ρώτησε κάποιον καθηγητή σου ή κάποιον υπεύθυνο της Υπηρεσίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου για να σε κατατοπίσει, όλοι οι φοιτητές και προσωπικό θεωρητικά έχουν δικαίωμα για προσωπική web σελίδα. Για τα τελευταία, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις σελίδες της Υπηρεσίας Πληροφορικής κ Επικοινωνιών στο http://www.aegean.gr/ype/ στο "υπηρεσίες".

Μετά το "ανέβασμα", αν εννοείς το upload, τότε, πάλι αυτό διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση και από κατάσταση σε κατάσταση. Μια συνήθης τεχνική είναι μέσω του πρωτοκόλλου FTP (File Tranfer Protocol) με χρήση ενός προγράμματος FTP client, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι... Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα αν δεν είναι και σχετικός, αλλά πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και για ποιον σκοπό, προκειμένου, να βρεις τον καταλληλότερο δρόμο...

Ελπίζω να σε κατατόπισα λιγάκι! Look Round Roll Eyes

Παρ, 25 Μάϊ 2007 5:10 pm

katia__
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

May 19, 2007
11

Όντως η ερώτηση ήταν γενική και θα ήταν δύσκολο να με απαντήσει κάποιος,βασικά στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης είχα αναλάβει την δημιουργία μιας ιστοσελίδας για μια βιβλιοθήκη(αποτελούνταν απο πολλές σελίδες με συνδέσμους και μια σελίδα για επικοινωνία μέσω e-mail με τους χρήστες)για να μην τα πολυλογώ στο τέλος της υλοποίησης μου ζητήθηκε αν μπορώ να την κάνω upload(και έγινα κάπως ετσι--- Look Round η στην καλυτερη περιπτοση ετσι Embarassed ) αλλα εκτός απο αυτή την περίπτωση το ρώτησα και για μια απλη προσωπική σελίδα.Νομίζω οτι η απάντηση σου ήταν σαφής και θα τα καταφέρω με λίγο ψάξιμο.Γενικά όμως για να μην σας ρωτάω και σας ξαναρωτάω... Blush ξέρετε κανένα βιβλίο να μου προτείνετε για τέτοια θέματα?thanks!

Παρ, 25 Μάϊ 2007 10:20 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

katia__ έγραψε:
στο τέλος της υλοποίησης μου ζητήθηκε αν μπορώ να την κάνω upload(και έγινα κάπως ετσι--- Look Round η στην καλυτερη περιπτοση ετσι Embarassed )
χεχεχεχε!!! Sorry, δεν γελώ εις βάρος σου, αλλά με το στυλ που το έγραψες... ήταν όλα τα λεφτά!! Y_VeryHappy LOLLOL Laugh Απίστευτο!

Για να επιστρέψουμε λίγο ακόμη, κι ελπίζω να σε κατατοπίσω λίγο παραπάνω..
Upload αρχείων, όπως π.χ. εικόνων ή σελίδων γίνεται με πολλούς τρόπους. Π.χ. στην Gallery του myAegean υπάρχει μια απλή φόρμα που επιλέγεις μια φωτό από τον η/υ σου και έπειτα την ανεβάζεις σε κάποιο άλμπουμ!
Το FTP πρωτόκολλο που σου περιέγραψα είναι ένας τρόπος, από τους πιο συνηθισμένους, αλλά όλα εξαρτώνται από τον παροχέα της φιλοξενίας (hosting provider) όπου θα ανεβάσεις το site σου. Συνήθως έχει help σελίδες για να σου περιγράψει πώς να το κάνεις. Το Πανεπιστήμιο μας παρέχει κάποιους τρόπους, όσον αφορά στις προσωπικές μας σελίδες, συμπεριλαμβάνοντας και εκείνον του FTP . Ίσως η σελίδα που σε ενδιαφέρει είναι η εξής: http://www.aegean.gr/ype....

Για να δεις ένα παράδειγμα, στο my.aegean.gr υπάρχει και FTP υπηρεσία, όπου μπορείς να κάνεις free download κάποιων αρχείων. Σου έχω 2 εικόνες με 2 διαφορετικούς τρόπους όπου μπορείς να κάνεις download (και το upload όμοια γίνεται) αρχείων μέσα από το ftp://my.aegean.gr

(εικόνα 1)

(εικόνα 2)

Στην πρώτη εικόνα γίνεται μέσα από τον Internet Explorer ενώ στην δεύτερη μέσα από ένα πρόγραμμα FTP-client. Και στους δύο τρόπους μπορείς με drag-n-drop να κατεβάσεις (ή όμοια ανεβάσεις) αρχεία.

Τώρα, από βιβλία δεν έχω κάτι υπόψιν μου αυτή τη στιγμή, αλλά θα σε παραπέμψω σε ένα ενδιαφέρον site που περιγράφει με απλά λόγια πώς λειτουργούν όλα αυτά. Γενικώς είναι αρκετά χρήσιμο!

http://computer.howstuffworks.com/web-page6.htm (η σελίδα που σε ενδιαφέρει περισσότερο)
http://computer.howstuffworks.com/web-page.htm/printable (όλο το σχετικό άρθρο)

Καλές αναζητήσεις! Big Ups

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σχεδιασμός - Εμπλουτισμός - ChangeLog...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 3

Παρ, 28 Σεπ 2018 10:24 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σχεδιασμός - Ανανέωση - Διορθώσεις - ...

από inertia
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Ραδιοφωνικός Σταθμός «Lofos Radio» Απαντήσεις: 7

Τρι, 21 Νοέ 2017 7:40 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΔΟΥΛΕΙΑ: Μετά τη σχολή τι;

Συζήτηση: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Απαντήσεις: 0

Τετ, 12 Νοέ 2014 1:45 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Έρευνα για τη δημιουργία παιχνιδιού γ...

Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 1

Τετ, 12 Νοέ 2014 10:26 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Αστρονομική ομάδα-αναβολή παρατήρησης...

από maximos
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] (ΠΑΛΑΙΑ) Αστρονομική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τρι, 17 Δεκ 2013 9:54 am Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics