Σχεδιασμός - Ανανέωση - Διορθώσεις - ChangeLogs του site του Λόφος-Ράδιο ( 2017+ )

   
   

 [ΛΕΣΒΟΣ] Ραδιοφωνικός Σταθμός «Lofos Radio»

 
Συγγραφέας Σχεδιασμός - Ανανέωση - Διορθώσεις - ChangeLogs του site του Λόφος-Ράδιο ( 2017+ )
 
       
Τρι, 21 Νοέ 2017 7:40 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Στα πλαίσια μιας μερικής βελτιστοποίησης και διόρθωσης μερικών σφαλμάτων ή παρωχημένων τεχνολογιών, η Σελίδα-Site του Σταθμού μας θα αρχίσει λίγο-λίγο να ανανεώνεται.

Θα ήθελα να προσκαλέσω όλες και όλους να συγκεντρώσουμε εδώ μερικά "to-do" και "guidelines" προτάσεων και προδιαγραφών, σε πρώτο επίπεδο ώστε να είναι λειτουργικά επαρκής ως ιστοσελίδα, αλλά και από θέμα περιεχομένου και ύφους/στυλ.

Λόγω πρόσφατης ανανέωσης της σελίδας του Ραδιοφώνου στη Ρόδο:
http://my.aegean.gr/radio/Escapula εκτιμώ πως μπορούμε να δανειστούμε στοιχεία και σημεία, καθώς και ο "Λόφος" και ο "Escàpula" μοιράζονται τον ίδιο σκελετό στις ιστοσελίδες τους (και απ'όταν ξεκίνησαν δηλαδή, οι πρώτες μορφές).

Ενδεικτικά, ο "σκελετός" της σελίδας του Λόφου (τρέχουσα, ομοίως και στης Ρόδου):Μπορείτε να πατήσετε "Απάντηση" κάτω από την ανάρτηση αυτήν, ώστε να μαζευτούν ιδέες!
Τις βάζω στα εξής πολύ συνοπτικά γκρουπς/σετ θεμελίων:

[1] Λειτουργικές απαιτήσεις-ανάγκες

[2] Περιεχόμενο

[3] Στυλ / Οπτική Ταυτότητα / Ύφος


Φυσικά, δεν είναι εξαντλητικές αυτές οι κατηγορίες. Απλώς έτσι όπως το σκέφτομαι σαν ιεράρχηση κλάδων, ώστε όλα να τα ζυγίσουμε έπειτα, για να είναι τακτοποιημένα.


Σχετικά με την πορεία,
επειδή ο χρόνος είναι πιεστικός για όλες-όλους, θα γίνονται μικρές διορθώσεις και τροποποιήσεις κλιμακωτά, έτσι όπως το ζυγίζω, χωρίς απαραίτητα να "κλωνοποιούμε" τη σελίδα της Ρόδου. Αλλά πρακτικά μιλώντας, είναι ευκολότερο να βαδίσουμε εξελίσσοντας την τρέχουσα δομή της σελίδας, χωρίς να "σπάσουμε" (break) κάτι, με κίνδυνο να μη λειτουργεί σωστά. Η προτεραιότητά μου πάνω από όλα ως προς αυτό το πρότζεκτ είναι να υπάρχει ομαλή μετάβαση και να κρατηθεί συνέπεια σε λειτουργικά μέρη, που ήδη είναι ok.

Προφανώς, μπορείτε να ρίχνετε ιδέες/σκέψεις/προτάσεις και "χύμα", και θα τα στρώσουμε σιγά-σιγά!
Cool LaughΈγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Κυρ, 11 Φεβ 2018 5:46 pm, 2 φορές συνολικά
     
 
       
Παρ, 24 Νοέ 2017 2:15 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


=== CHANGELOG ===


2017-11-24

Παιδιά χαιρετώ,
έχει γίνει μια μικρο-αλλαγή στον Τίτλο του Τραγουδιού/Εκπομπής, στο site του Lofos, και σας ενημερώνω, για να μην παραξενευτείτε.

Επειδή έχει δουλευτεί όλο το υπο-σύστημα "τιτλο-πληροφόρησης" from scratch, έχει γίνει ένα ενιαίο, πιο robust πλαίσιο λειτουργίας, που εξυπηρετεί όλους τους Ρ/Σ. Αυτό έχει ένα θεμέλιο/άξονα που λειτουργεί για όλους, το ίδιο. Γλιτώνουμε έτσι χρόνο και επιταχύνεται η αρθρωτή ευελιξία όλου του site. Άρα, ένα κοινό αρχείο-βάση, εμφανίζει την ίδια πληροφορία στο my.aegean κλπ κλπ.

Επί του πρακτέου:

[1]
Στο site δεν εμφανίζονται by default οι Listenes, παρά μόνο αν ορίσεις την παράμετρο: ?listeners=yes στη διεύθυνση

Το συγκεκριμένο ήταν ακριβώς έτσι και στο πιο παλιό/αρχικό site του Lofos, αλλά με ένα major upgrade που έγινε στον τρόπο με τον οποίο "ρωτά-απαντά" ο radio-server, για αρκετό καιρό είχαμε πρόβλημα και δεν εμφανίζονταν καθόλου οι τίτλοι.

Δηλαδή, για να εμφανίζονται οι ακροατές:
my.aegean.gr/radio/Lofos?listeners=yes

Ενώ, αν δεν θέλετε να εμφανίζονται (default behaviour):
my.aegean.gr/radio/Lofos


[2]
Αν κάποιος κάνει εκπομπή, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ορίσει manual settings το "Title - Author" στο όποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε (BUTT, MIXXX, κλπ), το πρόγραμμα που συνδέεται στον radio-server. Αν το πεδίο είναι κενό, τότε δεν ξέρει αν κάνεις εκπομπή ή όχι, και άρα, ως τίτλο εμφανίζει αυτό της Playlist και "(( αυτή τη στιγμή δεν γίνεται live εκπομπή ))".

Προσοχή σε αυτό! Πρέπει να μπει οτιδήποτε ΕΚΤΟΣ του κενού, για να ξέρει πως δεν θα ρωτά-ανακτά την πληροφορία από το Playlist, αλλά από αυτό που του δίνεις εσύ, ως παραγωγός όταν κάνει το stream.

     
 
       
Τρι, 28 Νοέ 2017 8:14 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


=== CHANGELOG ===


2017-11-28

Περάστηκαν πιλοτικά λειτουργικές προσθήκες (app manifest) για την αξιοποίηση της εγγενούς δυνατότητας για Web Apps, ως τρόπος Εφαρμογής για ακρόαση του Ρ/Σ.

Οι αλλαγές γίνονται ευρύτερα σε όλες τις σελίδες του "WebPLAYER" της πύλης, και έχουν οικουμενικό χαρακτήρα για όλους τους Ρ/Σ
Cool drink some beer

     
 
       
Πεμ, 30 Νοέ 2017 4:14 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


=== CHANGELOG ===


2017-11-30

Αντικατάσταση Player του site του Λόφος με τον miniplayer που χρησιμοποιεί ίδιο codebase με τους άλλους σταθμούς.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σελίδα δεν κάνει "auto-play" πια, όταν την επισκεπτόμαστε, πρέπει να κάνεις κλικ στο play ή πάνω στον player.

Προστέθηκε και κάτω από αυτόν ένα εξτρά button πλατύ που αν κλικάρεις ανοίγει σε νέο παράθυρο τον WebPLAYER, τη μινι-σελίδα που είναι συμβατή και για κινητά.

Οποιαδήποτε άλλα players ή μή-λειτουργικά buttons αφαιρέθηκαν για ελάφρυνση και μη επιβάρυνση του site.

Μερικές λειτουργικές και οπτικές βελτιώσεις στην πρώτη καρτέλα "Forum - συζητήσεις" του comments από το facebook.

Προσθήκη των εικόνων από το άλμπουμ http://my.aegean.gr/gallery/StudentTeams/Lesvos/LofosRadio/Events/ στην καρτέλα "Photo Pool", και μετακίνηση μερικών εξ'αυτών από το προηγούμενο άλμπουμ http://my.aegean.gr/gallery/StudentTeams/Lesvos/LofosRadio/posters/


Κάτω από το chat-box προστέθηκαν βελτιωμένες εκδοχές του "Share on Facebook" και "Share on Twitter".

Κάτω από τα παραπάνω προστέθηκαν πιο σωστές παραπομπές προς Facebook Page και Twitter Profile.

Επίσης, μερικά εξτρά links προς Πανεπιστήμιο και Χάρτη-Σχολών/Τμημάτων, για μια σύνδεση και με άλλα σημεία του ιδρύματος.

Άλλαξε η εικόνα που εμφανίζει η σελίδα αν κοινοποιηθεί ο σύνδεσμος http://my.aegean.gr/radio/Lesvos/ ή http://my.aegean.gr/radio/Lofos σε social media (π.χ. facebook, twitter).Ο Χάρτης των Ραδιοφωνικών Σταθμών, είχε περαστεί σε παλαιότερη μικρο-αλλαγή στο site.
Υ.Γ: Επίσης, άλλαξε η εικόνα στη facebook σελίδα του Σταθμού, για να υπάρχει μια ομοιογένεια-συνέπεια με του προφίλ στο twitter, όχι απαραίτητο, αλλά ίσως βολικό, μιας και στις 2 πλατφόρμες "κροπάρουν κυκλικά" τις εικόνες των προφίλς...

     
 
       
Παρ, 01 Δεκ 2017 4:40 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


=== CHANGELOG ===

2017-12-01Μικρο-αλλαγές, μα σημαντικής βελτίωσης!

Ο τρόπος χειρισμού του loading των φωτογραφιών της Φωτο-Gallery στη σελίδα του Λόφου, έχει αλλάξει με ασύγχρονα calls των εικόνων, μετά το φόρτωμα των βασικών στοιχείων της σελίδας (ενώ πριν η σελίδα "περίμενε" να αντληθούν και οι εικόνες, πριν ολοκληρωθεί το φόρτωμά της).
Αυτό είχε ως συνέπεια να επιταχύνεται απίστευτα και αισθητά το load της σελίδας! Satisfied


Επίσης, το κυρίως Μενού πήρε μερικές πινελιές και ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς.

Συνάμα, έχει γίνει και μια "φασίνα" σε πολλά ανενεργά ή δοκιμαστικά κομμάτια κώδικα που είχαν μείνει ως υπολείμματα από τον παλιό Player της σελίδας, οπότε βελτιώθηκε ελαφρά και από εκεί η απόδοσή της.

     
 
       
Τετ, 31 Ιαν 2018 7:33 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


=== CHANGELOG ===

2018-01-31

** Issues tracking **

Ο player της Σελίδας (/radio/Lofos) εμφανίζεται με ένθεση (embed) ενός iFrame πλαισίου εντός της σελίδας. Υπάρχει περίπτωση σε ορισμένους browsers να μην παίζει καλά. Επίσης, υπάρχει περίπτωση, επειδή οι browsers προφορτώνουν στοιχεία στην τοπική τους μνήμη (cache) να εμφανίζει μερικές φορές παρωχημένο άκουσμα του stream.

Ο webPLAYER (/radio/player/lofos) που είναι ουσιαστικά μια ξεχωριστή σελίδα, όταν την φορτώνεις, δεν αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, γιατί φορτώνει απευθείας τον player εντός αυτής, χωρίς ένθεση.

Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μήπως γίνει χωρίς ένθεση και στο κύριο site του Lofos. Λίγο υπομονή! Επαληθεύστε παρακαλώ αν η παραπάνω συμπεριφορά/σύμπτωμα ισχύει και συμβαίνει συχνά ή πάντοτε, για να έχουμε επαρκή ανατροφοδότηση σε αυτό.

     
 
       
Τρι, 15 Μάϊ 2018 12:09 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


=== CHANGELOG ===

2018-05-14

** New features/updates **

Έχουμε ρυθμίσει το radio-server να "ενημερώνει" αυτόματα τον πηγαίο "Yellow-Pages Directory" (YP-Directory listing) της πλατφόρμας IceCast. Πρακτικά, έχουμε ορίσει και στα 3 radios της Ρόδου, Λέσβου, Σύρου (συν το Playlist stream) να εμφανίζονται με κάποια προκαθορισμένη ορθή περιγραφή. Πρακτικά, εμφανίζονται, όσο γίνονται Live εκπομπές, και αντλούνται τα στοιχεία (description, URL-stream, listeners κλπ) αυτόματα, μέσω τεχνικής σύνδεσης που παρέχεται από τον ίδιο τον radio server.

Επειδή είναι ανοιχτά πρότυπα-τεχνολογίες, πρακτικά, πέραν του επίσημου http://dir.xiph.org/ μπορούν να προστεθούν και σε όσα όμοιου τύπου YP-directories το υποστηρίζουν.

Μέχρι στιγμής, έχουμε προσθέσει -πιλοτικά- για να δούμε πώς πάει/συμπεριφέρεται ως λειτουργία στο http://dir.xiph.org/


Για τον lofos, έχουμε ορίσει τα παρακάτω στοιχεία, και πιθανότατα μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στους παραπάνω Καταλόγους, με οποιαδήποτε τιμή:

  • Name: Lofos student radio | Lesvos | University of the Aegean
  • Description: College/University radio based on the island of Lesvos, Greece
  • Site-URL: http://my.aegean.gr/radio/Lesvos
  • Genre: Various, College, University, Greece, Ambient, Pop, Rock, Talk, Dance, Misc


Θα συγκεντρώσουμε όποιες άλλες υπηρεσίες βασίζονται στο icecast YP-directory protocol/λειτουργικότητα, και θα τις περάσουμε και αυτές αν είναι! Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται αυτόματα συγχρονισμός-καταχώρηση των σταθμών, χωρίς άλλη διαμεσολάβηση ή υποχρέωση. Φυσικά, κάθε YP-directory μπορεί να έχει τη δική της πολιτική εμφανισιμότητας, αλλά όπου επιτρέπει αυτόματο συγχρονισμό, αυτό είναι σίγουρα εφικτό.

Σημειώνω, πως εντασσόμενοι στο YP-dir του IceCast (dir.xiph.org) υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζεται σε πλήθος από Players και συσκευές που υποστηρίζουν "Internet Services -> Icecast Directory Radios", για παράδειγμα, το VLC player (που παίζει σε Windows, Linux και πλήθος διανομών, ανοιχτού τύπου), σε άλλα προγράμματα επίσης συμβατά κλπ.

    (παράδειγμα)


Δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω για όλα αυτά. Cool Listen

** Issues tracking **

( Το παλαιότερο "bug" από 2018-01-31 ισχύει ακόμη,
το εξετάζουμε για τυχόν διορθώσεις )


Keep strong!

     
 
       
Κυρ, 14 Οκτ 2018 8:34 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


=== CHANGELOG ===

2018-08-23

** hardware upgrades **

Στο σύστημα του Radio-Server εκχωρήθηκαν επιπλέον υπολογιστικοί πόροι (CPU, RAM) ώστε να προσφέρεται μια περισσότερη ευρωστία, και να βοηθήσει δυνητικά όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Δεν αλλάζει τίποτε σε ό,τι ήδη γίνεται. Απλώς προσδοκούμε πως, χωρίς κόπο, θα έχει πολύ καλύτερη απόκριση, απόδοση και βελτίωση των υπηρεσιών. Με'γεια! Cool

Listen

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κινηματογραφικές Cine-Ματιές - Προβολ...

Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 0

Δευ, 06 Μάρ 2023 9:10 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σχεδιασμός - Εμπλουτισμός - ChangeLog...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 3

Παρ, 28 Σεπ 2018 10:24 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συναντήσεις (2017-18) Χριστουγεννιάτι...

από inertia
Συζήτηση: Συναντήσεις Κοινότητας MyAegean Απαντήσεις: 5

Τρι, 12 Δεκ 2017 1:49 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2017-2018 Κινηματογραφικής Λ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 1

Τετ, 11 Οκτ 2017 12:31 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Ανακοίνωση ] Προγράμματα Α.Π.Ο.Σ.Α.Ε. - Χειμερινό ...

Συζήτηση: ΡΟΔΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 0

Πεμ, 05 Οκτ 2017 9:35 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics