Φοιτητικές εστίες ρόδου - 2016

ΡΟΔΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά

Συγγραφέας Φοιτητικές εστίες ρόδου - 2016

Σαβ, 27 Αύγ 2016 1:45 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

berserk
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Aug 27, 2016
3

Καλησπέρα,

Μερικές απορίες για την εστία,καθώς δεν μπόρεσα να βρω κατι επίκαιρο ψάχνοντας στο διαδίκτυο.

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εστίες;ειναι σε ξενοδοχείο;
ειναι πιθανό πρωτοετής να μείνει σε μονόκλινο,δικό του δωμάτιο;

Και γενικά θα ειμαι ευγνώμων για ό,τι άλλο γνωρίζετε και θέλετε να μοιραστείτε σχετικά με φοιτητική εστία-σίτιση στη ρόδο

ευχαριστώ Smile

Σαβ, 27 Αύγ 2016 7:56 pm

tzou
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Feb 08, 2013
42

berserk έγραψε:
Καλησπέρα,

Μερικές απορίες για την εστία,καθώς δεν μπόρεσα να βρω κατι επίκαιρο ψάχνοντας στο διαδίκτυο.

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εστίες;ειναι σε ξενοδοχείο;
ειναι πιθανό πρωτοετής να μείνει σε μονόκλινο,δικό του δωμάτιο;

Και γενικά θα ειμαι ευγνώμων για ό,τι άλλο γνωρίζετε και θέλετε να μοιραστείτε σχετικά με φοιτητική εστία-σίτιση στη ρόδο

ευχαριστώ Smile

Γεια σου berserk, συγχαρητήρια και καλή αρχή στα φοιτητικά σου χρόνια!

Είμαι απόφοιτη από Ρόδο και έμενα σε εστία και τα τέσσερα έτη των σπουδών μου. Ήμουν πολύ ευχαριστιμένη από το δωμάτιο που είχα. Σαν εστίες είναι γύρω στα πέντε ξενοδοχεία τριγύρω στην πόλη, κάποια αρκετά κοντά και κάποια λίγο πιο μακριά από το πανεπιστήμιο (το πολύ 25' περπάτημα ή 10' με 15' με λεωφορείο-το γνωρίζω διότι έμενα σε μακρινό Poke Tounge ). Δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμη τα ίδια, καθώς έχω αποφοιτήσει εδώ και τρία χρόνια, οπότε μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Αλλά γενικά υπάρχουν καλές συνθήκες στο νησί, τόσο από πλευράς φοιτητικής μέριμνας όσο και από φοιτητικής ζωής. Αυτό που έχει αλλάξει εδώ και λίγο καιρό, αν και δεν το πρόλαβα, ήταν η διαδικασία αίτησης για στέγαση, που πλέον κατατίθενται όλα ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας: https://studies.aegean.gr/sitisistegasi2016/login.php (πολύ βοηθητικό πιστεύω γιατί στα χρόνια μου περιμέναμε ουρές με τα χαρτιά στο χέρι για την αίτηση στέγασης!).

Σχετικά με το δωμάτιο μπορεί να έχεις την τύχη από το πρώτο έτος να μείνεις σε μονόκλινο χωρίς συγκάτοικο (όπως είχα την τύχη κι εγώ-μιλώ για τύχη γιατί αν δεν κάνω λάθος πάει με κλήρωση), αλλιώς σε δίκλινο με συγκάτοικο, αλλά συνήθως είναι ευρύχωρα δωμάτια, βιώσιμα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις κι εδώ: https://studies.aegean.gr/node/16 που είναι η επίσημη σελίδα του πανεπιστημίου για στέγαση. Γενικά μπορείς να ψαχουλέψεις τις σελίδες του πανεπιστημίου, θα φανούν βοηθητικές: http://www.aegean.gr/

Αλλά κι ό,τι άλλο θέλεις να ρωτήσεις ρώτα κι εδώ! Και άλλοι/ες πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες έχουν βρεθεί στη θέση σου και έχουν κάνει σχετικές ερωτησεις. Μπορείς να ψάξεις στο forum π.χ. εδώ: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-31657.html#31657 για να δεις τι τους έχει απαντηθεί, μπορεί να είναι και δικές σου απορίες. Wink

Σε ποιο τμήμα πέρασες αν επιτρέπεται; Καλή συνέχεια και καλές σπουδές!

Υ.Γ. Η Ρόδος είναι από τις ωραιότερες πόλεις για φοιτητική ζωή και το πανεπιστήμιο είναι καλό! Θα περάσεις σούπερ! Smile

Κυρ, 28 Αύγ 2016 2:39 pm

berserk
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Aug 27, 2016
3

Ευχαριστώ για την απάντηση tzou Smile
Πέρασα στο τμήμα Μεσογειακών σπουδων

μερικές ακόμη απορίες

1)εφόσον κάθε χρόνο γίνεται αναθεώρηση και νέες αιτήσεις για εστία,ήσουν ποτέ μάρτυρας καποιας αποχώρησης;να φύγει καποιος επειδη δε τη δικαιουται πλεον,να ερθει αλλος συγκάτοικος.Να μην ανανεωθεί η διαμονη ειδικά σε μεγαλύτερο έτος και μετά αναγκαστικά να ερθουν τα πανω κατω στο προγραμματισμο του για το πτυχιο
Γενικά υπάρχει έντονος ανταγωνισμός για τις διαθέσιμες θέσεις ή φτάνουν και περισσέυουν ;

2)τα ξενοδοχεία λειτουργούν αποκλειστικά σαν εστίες ή παράλληλα εχουν και τη κανονική λειτουργεία τους;εχει τουρίστες π.χ ; εχει καθαριστριες που μπαινουν σε καθορισμενη ωρα για καθαρισμα και σεντονια ;

3)πλυντήριο + στεγνωτήριο ;εχει στο ξενοδοχείο ή καλυτερα σε καθαριστήριο;ποσα περιπου ευρώ φεύγουν το μήνα γι αυτό;

4)Κανοντας μια ερευνα για τα προηγουμενα χρονια διαβαζω σε σχετικα site (rodiaki κ.τ.λ) υπηρχαν προβληματα με τις εστιες και κινητοποιησεις των φοιτητών,λογικά τα έζησες αυτά.Τι πήγε να κανει η κυβέρνηση;υπηρχε μνημονιακή υποχρέωση να καταργηθουν τα δωρεαν βιβλια Hang ή πιο αυστηρά κριτήρια για εστίες ;εδιωξαν κοσμο;Τωρα ειναι χειροτερα τα οικονομικά και ανησυχώ για το μέλλον.

5)για τελευταίο , θα βγω λιγο εκτος θεματος
πιστεύετε ειναι δυνατή η φοίτηση εξ αποστάσεως σε μια τέτοια θεωρητική σχολή;Αεροπορικώς και διαμονή στη ροδο για την εξεταστική μονο
Θα βγούν τα 4 χρόνια έτσι ή θα ειναι κόλαση,πολυ κουραστικά αλλα και πανάκριβες οι μετακινήσεις και τα ξενοδοχεία;
μένω μακριά και σκέφτομαι ίσως να ξαναδώσω πανελλ ή 10%

ευχαριστώ και πάλι

Τρι, 30 Αύγ 2016 10:22 pm

tzou
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Feb 08, 2013
42

berserk έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση tzou Smile
Πέρασα στο τμήμα Μεσογειακών σπουδων

μερικές ακόμη απορίες [...]

1) Κάθε χρόνο γίνεται ανανέωση της αίτησης και ναι υπάρχει περίπτωση να μην είσαι δικαιούχος την επόμενη χρονιά, βάσει δικαιολογητικών/μορίων και λόγω μεγάλης ζήτησης. Υπήρχαν περιστατικά παιδιών που έφυγαν από τα δωμάτιά τους επειδή υπήρξαν άλλα άτομα που είχαν περισσότερα μόρια ώστε να τους δωθεί δωμάτιο... Γενικά πάει μέσω μορίων από τα δικαιολογητικά που έχεις. Μπορείς να ρωτήσεις πάντως τηλεφωνώντας στη φοιτητική μέριμνα για τις πιθανότητες που έχεις να πάρεις δωμάτιο σε εστία. Το είχα κάνει κι εγώ προτού πάω Ρόδο. Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις ατόμων που δεν έκαναν αποδοχή στο δωμάτιο που τους κληρώθηκε και έτσι πήγε σε δεύτερη φάση ώστε να το πάρει κάποιος δικαιούχος από τη λίστα των αιτούντων (είχε συμβεί σε μια φίλη μου, η οποία μπήκε ξανά σε εστία μετά από ένα-δύο μήνες :/ ).

2) Τα περισσότερα ξενοδοχεία-εστίες λειτουργούν σαν εστίες μόνο, ενώ κάποια λειτουργούν τους δύο μήνες του καλοκαιριού ως ξενοδοχεία, που ούτως ή άλλως δεν παρέχονται/μισθώνονται από το πανεπιστήμιο για εκείνους τους μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο). Αυτό σημαίνει ότι, είτε στο ένα έιτε στο άλλο είσαι, τέλος Ιουλίου θα πρέπει να έχεις μαζέψει τα πράγματά σου είτε μέσα στο δωμάτιο (αν δεν λειτουργεί ως ξενοδοχείο), είτε σε αποθήκη του ξενοδοχείου (αν λειτουργεί ως ξενοδοχείο), επειδή δεν μπορείς να μείνεις για τους μήνες αυτούς. Είναι λίγο ταλαιπωρία, αλλά τουλάχιστον από Σεπτέμβρη θα τα βρεις όλα οκ, χωρίς να χρειάζεται να τα μεταφέρεις.
Καθαρίστριες υπάρχουν για τους κοινόχρηστους χώρους (διαδρόμους, σκάλες, ρεσεψιον), δεν μπαίνουν στο δωμάτιο για καθαριότητα.

3) Πλυντήριο είχαν κάποια ξενοδοχεία. Σε αυτό που έμενα εγώ δεν είχε, αν και υπήρχε η πρόβλεψη/εγκατάσταση για να υπάρχει! Μπορείς να βάλεις δικό σου πλυντήριο αν είναι εφικτό(κάποια άτομα είχαν στα δωμάτιά τους), αλλιώς απευθύνεσαι σε φίλους που μπορεί να έχουν πλυντήριο, ή σε καθαριστήρια (ήταν γύρω στα 3 ευρώ/πλύση το κόστος αν θυμάμαι καλά), ή στο χέρι... Σαν κόστος σκέψου πώς θα χρειάζεσαι μια πλύση κάθε εβδομάδα πάνω κάτω, ανάλογα τις ανάγκες.

4) Τα προβλήματα που είχαν προκύψει τότε σχετικά με τις εστίες ήταν ότι είχαν φύγει κάποια παιδιά από τις εστίες, αν θυμάμαι καλά, επειδή είχαν λιγοστέψει κάποια δωμάτια (π.χ. εκεί στο ξενοδοχείο που ήμουν κάποια δωμάτια ήταν ημι-υπόγεια με κάποια προβλήματα και δεν τα μίσθωνε το πανεπιστήμιο πια) με παράλληλη αύξηση ζήτησης, που σημαίνει ότι υπήρξε ανταγωνισμός. Δεν γνωρίζω πώς είναι τα πράγματα τώρα. Η κυβέρνηση τότε δεν έκανε κάτι που να βοήθησε... Πάντως από μεριά πανεπιστημίου/μέριμνας υπήρξε η προσπάθεια να βοηθήσουν την κατάσταση. Η κατάσταση όντως είναι δύσκολή αλλά τουλάχιστον αξίζει να το παλέψουμε. Εύχομαι εσύ κι όσα παιδιά είναι στη θέση σου να μην χρειαζόταν να τα σκεφτόσασταν όλα αυτά με τόση ανασφάλεια. Αυτό που μπορώ να σε προτρέψω είναι να προσπαθήσεις και να δεις τις δυνατότητες και τις παροχές που έχεις στα χέρια σου. Η αρχή είναι δύσκολη, εξαιτίας αυτής της ανασφάλειας, αλλά αν βρεθείς εκεί και δεις τι επιλογές έχεις πιστεύω ότι θα βρεις την άκρη (υπάρχει και το φοιτητικό επίδομα εάν νοικιάζεις).

5) Όσο για την φοίτηση εξ αποστάσεως δε το προτείνω, πόσο μάλλον για αυτή τη σχολή, που πέρα από θεωρητικά έχεις να κάνεις με εργασίες, με ξένες γλώσσες κ.α. (αραβικά/εβραϊκά/τουρκικά κλπ... δες οδηγό σπουδών: http://dms.aegean.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%84%cf%85%c...2015-2016/). Εάν έρχεσαι μόνο για τις εξετάσεις θα δυσκολευτείς πολύ και πιστεύω ότι και τα έξοδά σου δεν θα είναι και πολύ λιγότερα από το να έμενες στο νησί ( αν μπεις σε εστία και έχεις και σίτιση τα έξοδά σου θα είναι λίγα μέσα στο μήνα).
Αν σε ενδιαφέρει η σχολή και αποτελεί μια επιλογή σου θα πρότεινα να μην το σκέφτεσαι και να γραφτείς κανονικά. Στην τελική μπορείς να γραφτείς στη σχολή, να κάνεις τις αιτήσεις σου για σίτιση/στέγαση και το αποφασίζεις εν καιρώ βλέποντας αποτελέσματα και τη δομή του τμήματος σαν σχολή.

Κάθε αρχή και δύσκολη! Καλώς ή κακώς! Κι εγώ είχα τις δυσκολίες μου, αλλά τα κατάφερα μια χαρά και η Ρόδος μου έχει μείνει ως ένα υπέροχο κομμάτι της μέχρι τώρα ζωής μου. Θετική σκέψη και δράση λοιπόν! Εύχομαι καλές αποφάσεις και καλά αποτελέσματα! Smile

Παρ, 26 Μάϊ 2017 4:15 pm

euclid
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

May 26, 2017
1

Καλησπερα εχω μια απορια
Ενδιαφερομαι για το τμημα των μεσογειακων σπουδων αλλα δεν ξερω ακριβως τι γινεται με τα μορια για την εστια.
Το οτι οι γονεις μου ειναι διαζευγμενοι δινει καποια μορια;Και ποσα μορια χρειαζεται για να παρω μια εστια;
Ευχαριστω!!

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συμμετοχή σε έρευνα του Παντείου για ...

Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τετ, 14 Νοέ 2018 2:46 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ζητείται σπίτι στην πόλη της Ρόδου γι...

από bubble_bee
Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 0

Τρι, 13 Ιούν 2017 1:38 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κινηματογραφική Ομάδα: Εαρινό Εξαμήνο...

Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τετ, 22 Φεβ 2017 4:56 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συναντήσεις (2016-17) Χριστουγεννιάτι...

από inertia
Συζήτηση: Συναντήσεις Κοινότητας MyAegean Απαντήσεις: 4

Τετ, 14 Δεκ 2016 9:25 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Θεατρική Ομάδα Χειμερινό Εξάμηνο 2016...

από PeggyBe
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Θεατρική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τετ, 12 Οκτ 2016 4:11 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics