kalhspera paidia....akouw sunexeia oti h sxolh einai duskolh k oti 8elei polu diavasma-k den amfiballw ka8ws einai polutexnikh sxolh..aplws auto p tha h8ela na ma8w einai ean kapoios p den exei kanei ka8olou sto lykeio upologistes k den kserei k polla pragmata sxetika me autous (opws egw ),tha mporesei na antapeksel8ei sts apaithseis ths sxolhs?h tha ta blepei ola kinezika?
strawb έγραψε:
kalhspera paidia....akouw sunexeia oti h sxolh einai duskolh k oti 8elei polu diavasma-k den amfiballw ka8ws einai polutexnikh sxolh..aplws auto p tha h8ela na ma8w einai ean kapoios p den exei kanei ka8olou sto lykeio upologistes k den kserei k polla pragmata sxetika me autous (opws egw ),tha mporesei na antapeksel8ei sts apaithseis ths sxolhs?h tha ta blepei ola kinezika?
μόνο εάν ανακαλύψεις στη πορεία οτι σε ενδιαφέρει. Αλλιώς κλαφτα!
strawb έγραψε:
kalhspera paidia...
Αkouw sunexeia oti h sxolh einai duskolh k oti 8elei polu diavasma-k den amfiballw ka8ws einai polutexnikh sxolh.
Αplws auto p tha h8ela na ma8w einai ean kapoios p den exei kanei ka8olou sto lykeio upologistes k den kserei k polla pragmata sxetika me autous (opws egw ), tha mporesei na antapeksel8ei sts apaithseis ths sxolhs?
Η tha ta blepei ola kinezika?
Μόνο εάν ανακαλύψεις στη πορεία οτι σε ενδιαφέρει. Αλλιώς κλαφτα!
Όχι greeklish αν μπορείτε.
Μην αγχώνεστε σχετικά με τους Η/Υ και τις γνώσεις προγραμματισμού, υπάρχουν εισαγωγικά μαθήματα και έτσι δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα.
Άλλωστε, το μάθημα πληροφορικής που κάνουν τα παιδιά στο Λύκειο δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο, ούτε καν στο θέμα προγραμματισμού δε βοηθάει ιδιαίτερα. Στο πανεπιστήμιο διδάσκεσαι αληθινές γλώσσες (C/C++/Pascal/Java κτλ.) όχι τη ΓΛΩΣΣΑ!
Υπάρχουν πολλά παιδιά από Θετική Κατεύθυνση που μία χαρά προχωρούν στις σπουδές Πληροφορικής.
Το πιο σημαντικό στο πανεπιστήμιο είναι οι βασικές δεξιότητες, όπως η αφαιρετική σκέψη, η κριτική ικανότητα και η ώριμη γλωσσική έκφραση, ώστε να καλλιεργείς έναν τρόπο σκέψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και να έχεις την ικανότητα να αφομοιώνεις την ουσία από ένα κείμενο.
Το να "καίγεσαι" μπροστά σε μία οθόνη καλό είναι, αλλά δεν είναι αρκετό.
Και η σχολή δεν είναι δύσκολη, ποιος τα λέει αυτά;
strawb έγραψε:
Αρχικά ναι όχι greeklish ! Και αφετέρου δεν τα ξέρουμε όλα από την κοιλιά της μάνας μας , θέληση και σου αρέσει αυτό που κάνεις θέλει και θα τα καταφέρεις ! Και μην ξέχνάς αν ζητήσεις βοήθεια και μπορούμε εδώ είμαστε ! Μέχρι τότε καλά να είσαι και καλά να περνάς !
σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας και μπορώ να πω ότι με ανακουφίσατε πάρα πολύ!!!! καλά να περνάτε και όση γράφεται,καλή εξεταστική!!! και συγγνώμη για τα greeklish....
Ήρθε και για μένα η ώρα για να επιλέξω τι θα ακολουθήσω στο μέλλον μου
Και επειδή θέλω δουλεία με ΜΕΛΛΟΝ σκέφτομαι την σχολή μηχανικών πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων στο Καρλόβασι της Σάμου...
Μπορώ να πω ότι με ψήνει αρκετά αυτό το αντικείμενο και από ότι έχω καταλάβει η σχολη είναι ένα μικρό μπονους αφού έχει μια σχετικα χαμηλή βάση ενετι 2018 και αρκετά καλά πρόγραμματα σπουδών
Επειδή παρατηρησα ότι έχει περάσει καιρός από τα τελευταία μηνύματα θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος καταρχάς να μου καλύψει διαφορεε ερωτήσεις που έχω !
Θα επισημάνω τρία βασικά + που αποκόμησσα εγώ από τις σπουδές μου στο ΜΠΕΣ:
Μικρή φοιτητική κοινότητα, που βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία με τους καθηγητές και το υπόλοιπο ακαδημαϊκό προσωπικό.
Αρκετές φοιτητικές ομάδες για να πας πιο πέρα από αυτά που σου δίνει η σχολή
Αρκετές κατευθύνσεις/κύκλοι σπουδών που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις στην πορεία τι σου αρέσει καλύτερα.
Γενικότερα είναι ένα τμήμα μηχανικών που σίγουρα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις αγορά και στο λέω μιας και εργασία βρήκα πριν καν τελειώσω τις σπουδές.
Τέλος στη φοιτητική ομάδα που έχουμε στο ΜΠΕΣ, πρόσφατα αναρτήσαμε ένα άρθρο με τις δικές μας σκέψη που μπορείς να ρίξεις μια ματιά αν έχεις χρόνο:
Αξίζει να σπουδάσω στο ΜΠΕΣ;
Έγινε επεξεργασία από τον/την johnmast στις Κυρ, 13 Ιαν 2019 11:34 am, 3 φορές συνολικά
johnmast έγραψε:
Καλησπέρα Elitefox και στους υπόλοιπους εδώ!
Πρόσφατα έγραψα ένα άρθρο στη φοιτητική μας ομάδα Swifters, με τις δικές μου εμπειρίες από το ΜΠΕΣ στη Σάμο μιας και μόλις την προηγούμενη εξεταστική ολοκλήρωσα τις σπουδές μου!
Θα ήταν ίσως σωστότερη πρακτική, να υπάρχει πλήρες το δημοσίευμα και εδώ ως παράθεση, ως μια ελάχιστη μορφή βοήθειας και αλληλεγγύης ως προς την πληροφόρηση, και για λόγους συνάφειας των θεματικών.
Καλό είναι να βοηθάμε με πλήρη κείμενα, κι όχι απλώς να δίνουμε "στεγνές" παραπομπές. Οι "στεγνές" παραπομπές, δεν βοηθάνε στην κουλτούρα κοινότητας. Αυτές οι συστάσεις και η πρακτική συναντάται και σε άλλα fora ή χώρους υποβοήθησης-πληροφόρησης χρηστών, διεθνώς, και εκτιμάται περισσότερο.