Στήλη: Comics - Εικονογράφηση στο MyAegean (συνοδευτικό topic)

   
   

 Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects

 
Συγγραφέας Στήλη: Comics - Εικονογράφηση στο MyAegean (συνοδευτικό topic)
 
       
Δευ, 18 Δεκ 2017 9:06 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Στις 10 Νοεμβρίου 2015, στη Συζήτηση: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-33695.html#33695 ο inertia έγραψε:
Φρέσκα νέα! Smile

Μια νέα Στήλη: Comics βρίσκεται εδώ: http://my.aegean.gr/web/article-column-25.html

Πλέον δίνεται ένα ενεργό βήμα για σκιτσογράφους και εικονογράφους να συμμετέχουν στο e-Περιοδικό της κοινότητας! Cool


Μέσα στα πλαίσια λοιπόν του e-Περιοδικού μας, εγκαινιάσαμε πολύ πρόσφατα μια νέα Στήλη: Comics - Εικονογράφηση! Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δώσουμε ένα βήμα σε παιδιά που ασχολούνται κυρίως ερασιτεχνικά, να πειραματιστούν και να εξασκήσουν το μεράκι τους!

Στο e-Περιοδικό μας υιοθετούμε ανοιχτότερες άδειες Creative Commons [ http://my.aegean.gr/web/about-emagazine.html ] αλλά ειδικά στη Στήλη αυτήν, τις έχουμε με Attribution-NonCommercial-NoDerivs. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να σταθεί πιο χρήσιμο και πρακτικά ωφέλιμο προς εικονογράφους / δημιουργούς, για να προσφέρουν τις εμπνεύσεις τους και να αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία.Υπάρχει περιθώριο εξέλιξης αλλά και αρκετές ιδέες ακόμη για να συζητήσουμε, οπότε και μια μικρή αφορμή γίνεται και με την σχετική και αφιερωμένη εδώ συζήτηση. Υπάρχουν διάσπαρτες άλλες ιδέες που κατά καιρούς έχουν αναδυθεί μες στα χρόνια στην κοινότητα του MyAegean, αλλά το παρόν νήμα συζήτησης ας σταθεί πιο αφιερωμένο σε αυτήν τη συγκεκριμένη κίνηση, για πρακτικούς λόγους.

Όποια ιδέα ή σκέψη μπορεί να έχετε στο νου σας, ρίξτε και το στρώνουμε/εξελίσσουμε σιγά σιγά! Cool

     
 
       
Δευ, 30 Σεπ 2019 8:40 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Ένα μικρό κείμενο-κάλεσμα που ετοιμάζουμε ανοιχτό για δημιουργούς και συντάκτες-αρθρογράφους:

Παράθεση:
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες και δημιουργοί,

Με την παρούσα πρόσκληση, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε ανθρώπους που προσφέρουν ενεργά στο χώρο των κόμικς και των εικαστικών τεχνών και που μπορούν να δώσουν την πολύτιμη ματιά τους τόσο με εικαστικές δημιουργίες και συνθέσεις (π.χ. κόμικς ή εικονογράφηση) είτε με αρθρογραφία με μεστό λόγο, πληρότητα και εκπαιδευτική αξία για συνεισφορά στο e-περιοδικό της πύλης μας My.Aegean.gr.

Η πύλη My.Aegean.gr (ίδρυση:2003) αποτελεί μια εθελοντική μη-κερδοσκοπική δράση, που προάγει την έννοια της εθελούσιας συνεισφοράς και η οποία εκκινήθηκε και λειτουργεί ως φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ωστόσο, με το πέρας των ετών και καθώς το εγχείρημά μας ωριμάζει και διευρύνεται, επιθυμούμε να αγκαλιάσουμε ολοένα και περισσότερους χώρους και θεματικές, με διάθεση εξωστρέφειας, που να μην εξαντλείται μονάχα στα όρια του ιδρύματός μας. Σε αυτό βοηθά και ένα αρκετά ενδιαφέρον και πολυποίκιλο αναγνωστικό κοινό, επισκεπτών και ενδιαφερόμενων που μας εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα σύνολο αρθρογραφίας ποικίλης ύλης που ήδη διατηρούμε.

Αν θα θέλατε λοιπόν να συνεισφέρετε στην προσπάθειά μας, θα ήταν χαρά μας να στείλετε τις ιδέες σας, σκέψεις και κείμενα ή/και δημιουργίες σας, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα σετ αρθρογραφίας και δημοσιεύσεων (π.χ. και στην περίπτωση εικονογραφήσεων, κόμικς κλπ) σε τακτική ή περιστασιακή βάση.

Σημειώνουμε πως η στόχευσή μας είναι προς ένα ποικίλων αφετηριών κοινό, (που μπορεί να έχει εμπειρία και γνώση ή και όχι), περί του χώρου των τεχνών και εν προκειμένω, των κόμικς. Θα βρείτε μερικές πληροφορίες στη σελίδα εδώ: http://my.aegean.gr/web/about-emagazine.html. Μεριμνούμε ήδη από το 2009 ώστε τα άρθρα μας να δημοσιεύονται εγγενώς με άδεια χρήσης Creative Commons BY-SA, μια άδεια «ανοιχτού τύπου» που συνιστά προσφιλή και για εκπαιδευτικούς σκοπούς και αξιοποίηση, ενώ πρόσφατα έχουμε δημιουργήσει και μια στήλη - αφιέρωμα για υποδοχή δημοσιεύσεων - εικονογραφήσεων. Ειδικά για αυτήν την στήλη, σκεφθήκαμε να επιλέξουμε ελαφρώς πιο «κλειστές» άδειες Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs, καθώς πιστεύουμε πως ίσως προσφέρει λίγο παραπάνω αυστηρότητα-προστασία ως προς το πρωτογενές έργο που -δυνητικά- δημοσιεύεται.


Παραμένουμε στη διάθεσή σας για ό,τι πιστεύετε πως μπορείτε να προσφέρετε που μπορεί να σταθεί χρήσιμο λιθαράκι για τον εμπλουτισμό των θεματικών ενοτήτων του e-Περιοδικού μας!

Ένα πολύ μικρό υπόδειγμα πρόσκλησης προς εικονογράφους βρίσκεται στο νήμα συζήτησης εδώ: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-34428.html#34428 ανοιχτό για προτάσεις επίσης και σκέψεις από όσες-όσους το επιθυμούν. Το σκέλος της αρθρογραφίας μπορεί βέβαια να σταθεί οριζόντια, γειτνιάζοντας αυτό το κάλεσμα, με άρθρα που μπορούν να ενταχθούν και σε κάποια από τις άλλες Στήλες ( http://my.aegean.gr/web/columns.html ) του e-Περιοδικού μας, όπως π.χ. Τέχνη, Κριτικές, Παρουσιάσεις-Αφιερώματα ή Συνεντεύξεις, πολύ ενδεικτικά...


Μερικές πληροφορίες για την προσπάθειά μας θα βρείτε, ενδεικτικά παρακάτω.

Για το e-Περιοδικό:
http://my.aegean.gr/web/about-emagazine.html
http://my.aegean.gr/web/columns.html

Για την ομάδα-προσπάθειά μας γενικά:
http://my.aegean.gr/web/about.html
http://my.aegean.gr/web/history.html
http://my.aegean.gr/web/faq.html
http://my.aegean.gr/web/press-kit.html


--
Εκ μέρους της φοιτητικής ομάδας/πολιτιστικής δράσης 'MyAegean' Πανεπιστημίου ΑιγαίουSpoiler:
[ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ]
Παράθεση:
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες και δημιουργοί,

Με την παρούσα πρόσκληση, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα για συνεισφορά στο e-περιοδικό της πύλης μας My.Aegean.gr σχετικά με θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων σας και των εμπειριών σας. Θα ήταν μεγάλη μας τιμή να φιλοξενούμε, στην προσπάθειά μας αυτήν, ανθρώπους που προσφέρουν ενεργά στο χώρο των κόμικς και των εικαστικών τεχνών και που μπορούν να δώσουν την πολύτιμη ματιά τους τόσο με εικαστικές δημιουργίες και συνθέσεις (π.χ. κόμικς ή εικονογράφηση), είτε με αρθρογραφία με μεστό λόγο, πληρότητα και εκπαιδευτική αξία.

Όπως θα προσέξετε ήδη και στις σχετικές σελίδες τεκμηρίωσης που σας επισυνάπτουμε ως παραπομπές, η προσπαθειά μας (ίδρυση:2003) αποτελεί μια εθελοντική μη-κερδοσκοπική δράση, που προάγει την έννοια της εθελούσιας συνεισφοράς και η οποία εκκινήθηκε και λειτουργεί ως φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ωστόσο, με το πέρας των ετών και καθώς το εγχείρημά μας ωριμάζει και διευρύνεται, επιθυμούμε να αγκαλιάσουμε ολοένα και περισσότερους χώρους και θεματικές, με διάθεση εξωστρέφειας, που να μην εξαντλείται μονάχα στα όρια του ιδρύματός μας. Σε αυτό βοηθά και ένα αρκετά ενδιαφέρον και πολυποίκιλο αναγνωστικό κοινό, επισκεπτών και ενδιαφερόμενων που μας εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα σύνολο αρθρογραφίας ποικίλης ύλης που ήδη διατηρούμε.

Έτσι λοιπόν, προσπαθώντας να ενισχύσουμε τα ποιοτικά μας χαρακτηριστικά (ως επιμέλεια αρθρογραφίας και υπηρεσίες-δραστηριότητες που χτίζουμε δυναμικά), σε αυτό το ταξίδι και βηματισμούς, πολλές φορές συναντάμε αρκετές προκλήσεις και ευκαιρίες και γι'αυτό και είναι μεγάλη μας χαρά να πορευόμαστε με ανθρώπους που, με μεράκι, γνώσεις και δημιουργική συνεισφορά στους χώρους τους με ό,τι καταπιάνονται, αποτελούν ταυτόχρονα «πομποί» και «δέκτες» έμπνευσης. Μέσα από δημιουργικές συνέργειες, όλο αυτό χτίζει μια χρήσιμη κληρονομιά προς όλους, με απήχηση διαχρονική. Και είναι κάτι που το αγαπούμε πολύ!


Αν θα θέλατε λοιπόν να συνεισφέρετε στην προσπάθειά μας, θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας στείλετε τις ιδέες σας, σκέψεις και κείμενα ή/και δημιουργίες σας, προκειμένου να εξετάσουμε το πώς θα μπορούσαμε να σμιλεύσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα σετ αρθρογραφίας και δημοσιεύσεων (π.χ. και στην περίπτωση εικονογραφήσεων, κόμικς κλπ) σε τακτική ή περιστασιακή βάση.

Σημειώνουμε πως η στόχευσή μας είναι προς ένα ποικίλων αφετηριών κοινό, (που μπορεί να έχει εμπειρία και γνώση ή και όχι), περί του χώρου των τεχνών και εν προκειμένω, των κόμικς. Θα βρείτε μερικές πληροφορίες στη σελίδα εδώ: http://my.aegean.gr/web/about-emagazine.html ενώ σημειώνουμε πως μεριμνούμε ήδη από το 2009 ώστε τα άρθρα μας να δημοσιεύονται εγγενώς με άδεια Creative Commons BY-SA, μια άδεια «ανοιχτού τύπου» που συνιστά προσφιλή και για εκπαιδευτικούς σκοπούς και αξιοποίηση, ενώ πρόσφατα έχουμε δημιουργήσει και μια αφιερωμένη Στήλη για υποδοχή δημοσιεύσεων - εικονογραφήσεων. Ειδικά για αυτήν την στήλη, σκεφθήκαμε να επιλέξουμε ελαφρώς πιο «κλειστές» άδειες Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs, καθώς πιστεύουμε πως ίσως προφέρει λίγο παραπάνω αυστηρότητα-προστασία ως προς το πρωτογενές έργο που -δυνητικά- δημοσιεύεται.


Παραμένουμε στη διάθεσή σας για ό,τι πιστεύετε πως μπορείτε να προσφέρετε που μπορεί να σταθεί χρήσιμο λιθαράκι για τον εμπλουτισμό των θεματικών ενοτήτων του e-Περιοδικού μας!

Ένα πολύ μικρό υπόδειγμα πρόσκλησης προς εικονογράφους βρίσκεται στο νήμα συζήτησης εδώ: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-34428.html#34428 ανοιχτό για προτάσεις επίσης και σκέψεις από όσες-όσους το επιθυμούν. Το σκέλος της αρθρογραφίας μπορεί βέβαια να σταθεί οριζόντια, γειτνιάζοντας αυτό το κάλεσμα, με άρθρα που μπορούν να ενταχθούν και σε κάποια από τις άλλες Στήλες ( http://my.aegean.gr/web/columns.html ) του e-Περιοδικού μας, όπως π.χ. Τέχνη, Κριτικές, Παρουσιάσεις-Αφιερώματα ή Συνεντεύξεις, πολύ ενδεικτικά..


Μερικές πληροφορίες για την προσπάθειά μας θα βρείτε, ενδεικτικά παρακάτω.

Για το e-Περιοδικό:
http://my.aegean.gr/web/about-emagazine.html
http://my.aegean.gr/web/columns.html

Για την ομάδα-προσπάθειά μας γενικά:
http://my.aegean.gr/web/about.html
http://my.aegean.gr/web/history.html
http://my.aegean.gr/web/faq.html
http://my.aegean.gr/web/press-kit.html


--
Εκ μέρους της φοιτητικής ομάδας/πολιτιστικής δράσης 'MyAegean' Πανεπιστημίου Αιγαίου     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Ανοιχτές Προβολές με στήριξη πύλης &q...

από inertia
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 1

Τρι, 25 Οκτ 2022 1:13 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κάλεσμα για Εικονογράφους και Αρθρογρ...

από inertia
Συζήτηση: Ανακοινώσεις & Κανονισμοί Forum Απαντήσεις: 0

Κυρ, 01 Δεκ 2019 5:46 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Animation πάνω στην εικονογράφηση του...

από inertia
Συζήτηση: Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 20 Ιούν 2019 6:04 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Animations - GIF κινούμενες εικόνες/σ...

από inertia
Συζήτηση: Art Pad - Δημιουργίες για το MyAegean Απαντήσεις: 0

Τρι, 27 Μάρ 2018 1:52 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Συμμετοχή σε εικαστικά projects στην ...

από inertia
Συζήτηση: Art Pad - Δημιουργίες για το MyAegean Απαντήσεις: 2

Τρι, 27 Μάρ 2018 1:19 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics