Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Ας μιλήσουμε για βιβλία... |
|
|
Ιστορία, Λογοτεχνία, Γράμματα και Πολιτισμός |
| Συγγραφέας |
Ας μιλήσουμε για βιβλία... |
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Εγώ πάλι έχω ξεκινήσει και διαβάζω το "Πώς γίνεται μια διπλωματική εργασία" του Umberto Eco...
ΟΚ, θα μου πείτε δεν είναι τόσο λογοτεχνικό. Ωστόσο έχω να πω πως είναι ένα πάρα πολύ όμορφα γραμμένο βιβλίο, ο Eco είναι όπως πάντα εκπληκτικός και πολύ άμεσος.
Θα το πρότεινα ως βιβλίο (όπως μου το είχε προτείνει και ένας καθηγητής σε κάποια φάση πρόσφατα) για όλους όσους κάνουν οποιαδήποτε μελέτη ή εργασία που σχετίζεται με βιβλιογραφία κι έρευνα. Σε βοηθά να βρεις απαντήσεις μέσα από καίρια ερωτήματα που σου θέτει...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Εγώ διάβασα το 8 και με άφησε τελείως αδιάφορο.Γιατί αυτή η βλακεία έγινε best-seller?
|
|
|
|
| |
|

Leonidas
Έμπειρος

Jul 09, 2007
227
Τόπος: Πάτρα
|
|
Εγώ, έχω να προτείνω το μυθιστόρημα του Στίβεν Πρέσσφιλντ
"Οι πύλες της Φωτιάς". Μέσα σ' αυτό ο συγγραφέας δεν περιγράφει
μόνο την μάχη των Θερμοπυλών, αλλά τον τρόπο ζωής των αρχαίων Σπαρτιατών, τον τρόπο εκπαίδευσης των στρατιωτών τους, μέχρι και τις τακτικές που χρησιμοποιούσαν στις μάχες, πάντα σε συνάρτηση με την ευχή-προτροπή της Σπαρτιάτισσας μάνας ή γυναίκας "ή ταν ή επί τας".
Είναι ευκαιρία να το διαβάσετε τώρα που είναι και φρέσκια η ταινία "300" και θα μπορέσετε να κάνετε τις συγκρίσεις σας πάνω στην ηρωικότερη, για μένα, μάχη της Ελληνικής εν γένει ιστορίας μας.
|
|
|
|
| |
|

jo-keys
Μικρό Μολύβι

Aug 11, 2007
36
|
|
Λογο και μονο του καλοκαιριου διαβασα το "εσυ θα με τρελανεις " της Carole Matthews. Ενα καταπληκτικο βιβλιο για καλοκαιρινο διαβασμα με πολυ γελιο και χωρις να σε βαζει να σκεφτεσαι
Επεισις στο βιβλικο μου ρεπερτοριο εχω πολλα διαβασμενα πολλα βιβλια της Αγκαθα Κριστι και του Ευγενιου Τριβιζα το τελευταιο μου ητανε το "η τελευταια μαυρη γατα".
Και με χιλια ζορια τωρα, λογο μοδας και "αφοσιωσεις", προσπαθω να τελειωσω το εκτο βιβλιο της J. K. Rowling....
|
|
|
|
| |
|
|
|
Θελω να ξεκινησω να διαβαζω Coelho.Σκφτομαι να ξεκινησω με τον ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ...προτεινεται κατι καλυτερο απο τον ιδιο συγγραφεα;
|
|
|
|
| |
|
|
|
Προσωπικά έχω διαβάσει εκτός από τον Αλχημιστή, το "Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθησα και έκλαψα" και το "Πέμπτο βουνό"...Να σου πω την αλήθεια εμένα δεν με κέρδισε καθόλου...Αν και κάποιες φράσεις του θέτουν προβληματισμούς, παραβάζει μέσα θρησκευτικά και υπερφυσικά θέματα στα οποία κάνει τεράστιες αναφορές...Πάντως αν θα σου πρότεινα ένα από τα δύο άλλα θα ήταν το "Πέμπτο βουνό"...Είναι πιο βαρύ και ίσως λίγο πιο θρησκευτικό, αλλά σε αποζημειώνει σε αρκετά σημεία...
Άσχετο, το "Ο φύλακας στη σίκαλη" το έχετε διαβάσει; (Catcher in the rye) του J.D. Salinger...Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
|
|
|
|
| |
|
|
|
Εγώ διάβασα και το "Μαμάδες βορείων Προαστείων"
Μακριά.
Συνιστώ όμως "Το χαρούμενο τέλος του Κόσμου!" (Στα αγγλικά Armagedon:The musical)
|
|
|
|
| |
|

Mits-Giotix
Ψαρούκλα

Sep 01, 2007
7
Τόπος: Λαμία/πόντος/σαντορίνη
|
|
αυτό το καλοκαίρι διάβασα τα:
sick -an anthology of ilness (ψιλοσπλατεριά, αν και έχω διαβάσει πιο ανώμαλα βιβλία)
megapolisomancy του παντελή γιανουλάκη
2 σχετικά αδιάφορες νουβέλες βασισμένες στο warhammer 40000 (dawn of war- ascension Και rogue star)
the illuminatus! trilogy των robert anton wilson Και robert shea
|
|
|
|
| |
|
|
|
Εγώ τώρα θα διαβάσω το "Ο Κομμισάριος του διαφωτισμού" και είχα βρει και ένα άλλο που θέλω να δω μόνο και μόνο για τον τίτλο λέγεται "Το ατίθασο αλλαζονικό τακούνι!"
|
|
|
|
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα
|
|
Το είχες αναφέρει και στο meeting  γιατί το δεύτερο βιβλίο μου φαίνεται γνωστό. Πάντως όντος ο τίτλος είναι χμ ... ιδιαίτερος
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |