Ας μιλήσουμε για cinema...

Τηλεόραση, Θέατρο, Cinema, Μουσική

Συγγραφέας Ας μιλήσουμε για cinema...

Τετ, 25 Μάϊ 2005 8:58 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

mpoU
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Mar 16, 2005
100
Τόπος: Ρέθυμνο

eixe mia efhmerida to chocolat...
An kai to exw ksanadei, o depp einai all the money Poke Tounge

Σαβ, 28 Μάϊ 2005 2:53 am

Non_Serveam
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Mar 11, 2005
72

eternal sunshine of the spotless mind

nomizw oti contrarei ton david lynch se "sxizofrenia", an kai den einai to styl tou...

apistefti tainia

Τρι, 07 Ιούν 2005 10:11 am

jeewanas
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Apr 11, 2005
106
Τόπος: Σαλόνικα και τα μυαλά στα κάγκελα...

Αε αυτήν μωρέ δεν είναι που παίζει ο Jim Carey...;;; Question Question
Καλά ε... ξέρω ότι οι γνώμες διίστανται για τον συγκεκριμένο ηθοποιό αλλά τον θεώρώ και γ*μώ τους κωμικούς. Από τους λίγους πιστεύω, και πραγματικά είχε καιρο να εμφανιστεί κάτι τέτοιο. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο όχι μόνο κωμικός. Τις προάλλες είδα το "Man on the Moon"... Απίστευτος όπως πάντα και σε δραματικές ταινίες...

Υ.Γ. και για να μην ξεχνίομαστε
ας θυμηθούμε ότι ο inertia έγραψε:
Τονίζω πως μπορούμε να γράφουμε και συγκεκριμένα άρθρα, στη Θεματική Κατηγορία "Κινηματογράφος-Θέατρο" (http://my.aegean.gr/web/topics.html) επιλέγοντας "Γράψτε Άρθρο" (http://my.aegean.gr/web/submit.html) εφόσον έχετε κάνει LogIn ως μέλη!

Βρε παιδιά σχολιάστε λιγουλάκι το αρθράκι μου για το Star Wars pleeeeeeeease... Wink Wink Wink
και γενικότερα πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να αναπτύσσουμε εκεί τους εκεί τους προβληματισμούς μας για συγκεκριμένες ταινίες. Happy Happy

Κυρ, 12 Ιούν 2005 12:32 am

Anonymous

mpoU έγραψε:
X8es eida mia sxetika palia tainia...Polu megales kakies...me thn Diaz, Slater kai allous....polu black humor re paidi mou...apappapa Poke Tounge :S

Δευ, 13 Ιούν 2005 4:14 am

Atarax
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Mar 11, 2005
13
Τόπος: Χίος

Το fightclub δίνει ρέστα αλλά η κορυφαία για μένα είναι το butterfly effect....
Όσο για ελληνική, πριν από λίγες ώρες είδα το "Δράκουλας των εξαρχείων"
και χαλαρά είναι η πιο γ@μ@τ* ελληνική που έχω δει.Καμία συνοχή στο σενάριο, αλλά τα χώνει άσχημα σε όλους και έχει απίστευτες ατάκες.Συνιστάται ανεπιφύλακτα, είδικά στους fan του Πανούση...

Δευ, 13 Ιούν 2005 10:27 am

jeewanas
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Apr 11, 2005
106

Καλό μωρέ το butterfly effect αλλά στο τέλος τα έμπλεξε λίγο. Πολύ γ#μ@3% σενάριο, πρωτότυπο, έξυπνο αλλά στο τελός οι γνώμες διίστανται. Προσωπικά δεν μπερδεύτηκα, αλλά από συζητήσεις που έχω κάνει ο καθένας κατάλαβε άλλο. Και θέτω το ερώτημα: Τελικά στο τέλος ο σκηνοθέτης (ή έστω ο σεναριογράφος) τι θέλει να μας πει; Όλα αυτά που είδαμε ήταν αλήθεια τελικά ή ήταν στο μυαλό του πρωταγωνιστή; Και τελικά σε όλες τις περιπτώσεις υπήρχε διαφορετική εξέλιξη, διαφορετικό ανάπτυγμα της ιστορίας, ή κάθε στιγμή μιλούσαμε για ΜΙΑ ιστορία, ΜΙΑ πραγματικότητα, (ΕΝΑ σύμπαν αν θέλετε); Παρόλα αυτά, και ειδικά για κάποιον που δεν γνωρίζει ή δεν καταλαβαίνει την θεωρία του χάους, η ταινία ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική, χωρίς να αναλώνεται σε μαθηματικούς τύπους, φυσική κ.λ.π. και επιτυγχάνοντας έτσι να κάνει τα οποιαδήποτε άλλα σχόλια (κοινωνικά, συναισθηματικά κ.λ.π.) με έναν πολύ έξυπνο τρόπο. Για τον Δράκουλα έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά δεν έχω αξιωθεί ακόμη να τον δω. Sad

Όσο για το Fight club...:

Ο Shiroi_Kumo έγραψε:
:proskynaw:

που αναφερόταν
στον zero_tolerance ο οποίος έγραψε:
Fightclub - respect

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σύνεχίσω τη δέηση. Ακολουθώντας του φίλους πέφτω και γω στα γόνατα... Happy Happy Happy

Μιλάμε για ταινία σταθμο, με πλοκή και ανατροπή από τις πολύ λιγες... Προσωπικά την έχω δεί μπορέι και 5 φορές και δεν τη βαριέμαι ποτε.
Ας μην εχνάμε ότι ο David Fincher είναι θεός (Seven, The Game... κ.λ.π.)
πάντα η μία καλύτερη από την άλλη.

Τρι, 14 Ιούν 2005 3:02 am

Atarax
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Mar 11, 2005
13
Τόπος: Χίος

Για μένα ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα - βέβαια η πλοκή ξετυλίγοταν σιγά-σιγά, αλλά αυτό ήταν από τα κύρια θετικά της ταινίας- δεν θα σου το αναλύσω όμως τώρα γιατί μπορεί να το διαβάσουν και αυτοί που δεν έχουν δει την ταινία και είναι κρίμα να τους αποκαλύψω το τέλος...

Τρι, 14 Ιούν 2005 12:15 pm

jeewanas
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Apr 11, 2005
106

Σωστός... Wink
Respect στους αγνώμονες των ανατρεπτικών ταινιών. Την έχω πατήσει και ξέρω. Παρακάτω παραθέτω ένα μικρό δείγμα ταινιών που μου είπαν το τέλος, ή γενικά όλη την ταινία. φυσικά τις παρακολούθησα με αρκετό νδιαφέρον αλλά... αλλιώς είναι να μην ξες τίποτα...
-6η αίσθηση
-Συνήθεις Ύποπτοι
-Seven
-The Game
-Fight Club....
.... και η λίστα συνεχίζεται...
γ*μώ το κερατό μου γ*μώ...
Αφού έχω φτάσει σε σημείο να μη μιλάω σε άνθρωπο για σινεμά με το φόβο ότι θα μου πετάξει κανα γ#μ@3% τέλος ταινίας... εν αγνοία του φυσικά. Δεν ξέρει ο άνθρωπος...
Sad Sad Sad

Παρ, 24 Ιούν 2005 1:54 pm

Angl
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Apr 14, 2005
29

Εγώ πάντως θεωρώ τη ταινία LOLA RENT (= τρέχα Λόλα στα γερμανικά) πολύ καλύτερη από το BUTTERFLY EFFECT. Πραγματεύεται πάνω κάτω το ίδιο θέμα, αλλά θεωρώ πως έχει πολύ καλύτερο σενάριο. Η μόνη της αδυναμία, όμως είναι το happy end. Τι να κάνεις όμως;

Παρ, 24 Ιούν 2005 10:57 pm

nspyropoulos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Apr 12, 2005
42
Τόπος: Μυτιλήνη- Ναύπακτος

The Silence Of The Lambs
Η Σιωπή των Αμνών

Κινηματογραφική μεταφορά του δεύτερου βιβλίου του Τόμας Χάρις με ήρωα τον Χάνιμπαλ Λέκτερ (είχε προηγηθεί το μπεστ σέλερ "Red Dragon" που έγινε ταινία το 1986 με τίτλο "Manhunter") και το πρώτο θρίλερ στην ιστορία του σινεμά το οποίο κέρδισε Όσκαρ σε όλες τις βασικές κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού Ρόλου, Α΄ Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου. Με όχημα το εξαιρετικό σενάριο του Τεντ Τάλι και δύο κορυφαίους ηθοποιούς, ο Ντέμι κινηματογραφεί τη γοητεία του τρόμου και της σχιζοφρένειας, παρασύρει το θεατή στο παιχνίδι που παίζεται ανάμεσα σε μια διεστραμμένη ιδιοφυία και σε μια επαρχιώτισσα πράκτορα του FBI, ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς και υπογράφει την καλύτερη ταινία της σταδιοδρομίας του. Δέκα χρόνια αργότερα ο Χάρις θα γράψει το "Χάνιμπαλ", ένα μετριότατο βιβλίο-συνέχεια του "Silence Of The Lambs", το οποίο θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Ρίντλεϊ Σκοτ. Όλα ξεκίνησαν το 1990 με την ταινία "The Silence of the Lambs". O κινηματογράφος υποδέχθηκε τον εκλεπτυσμένο - με τάσεις καννιβαλισμού - ψυχίατρο Hannibal Lecter και το κοινό παγκοσμίως τον λάτρεψε για τις ανατριχίλες που του πρόσφερε. Η ταινία αποτέλεσε έναν οσκαρικό θρίαμβο και ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον διαβόητο ψυχίατρο, ο Anthony Hopkins, απέδειξε με τρόπο συγκλονιστικό πως είναι να είναι κανείς καννίβαλος.

Περίπου 10 χρόνια αργότερα, ο Hannibal Lecter επέστρεψε στις κινηματογραφικές αίθουσες με την ταινία "Hannibal" που βασίστηκε στο ομώνυμο και τελευταίο βιβλίο του Thomas Harris. Το κοινό περίμενε με ιδιαίτερη προσμονή να ξαναδεί τον αγαπημένο του κινηματογραφικό χαρακτήρα. Η εισπρακτική επιτυχία της ταινίας ήταν τεράστια. Τα πράγματα, όμως, είχαν αλλάξει: ο Hannibal Lecter ήταν πια ελεύθερος. Η μαγεία του γυάλινου κελιού είχε χαθεί…

Φθάνοντας στο σήμερα, η κυκλοφορία της ταινίας "Red Dragon" μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να δούμε πως άρχισαν όλα. Μας προσκαλεί να γίνουμε μάρτυρες του πρώτου μέρους της ιστορίας που αποτύπωσε με τόση παραστατικότητα ο συγγραφέας Thomas Harris στα βιβλία του. Εκείνο το χαμένο κομμάτι της μαγείας που όλοι νοσταλγήσαμε έχει επιστρέψει: ο Hannibal Lecter πίσω από το γνώριμο τζάμι, μέσα στο ίδιο κελί, πιο άγριος παρά ποτέ…

Για την ιστορία να σας αναφέρουμε ότι η Σιωπή των Αμνών κέρδισε 5 βραβεία Oscar το 1991 και μάλιστα στις βασικές κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Α΄ Αντρικού, Α΄ Γυναικείου, Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συμμετοχή σε έρευνα για το Cinema

Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τρι, 29 Μάϊ 2012 10:57 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ας μιλήσουμε για μουσική...

από Cubilone
Συζήτηση: Τηλεόραση, Θέατρο, Cinema, Μουσική Απαντήσεις: 19

Παρ, 21 Μάρ 2008 7:07 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΟ: Καιρός να μιλήσουμε ...

από Dali_Doc
Συζήτηση: Δημοσιογραφική - Συντακτική Ομάδα Απαντήσεις: 2

Παρ, 24 Νοέ 2006 9:38 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ας μιλήσουμε για βιβλία...

Συζήτηση: Ιστορία, Λογοτεχνία, Γράμματα και Πολιτισμός Απαντήσεις: 89

Πεμ, 17 Μάρ 2005 10:01 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics